reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Karolask tak jesteśmy w Pl zameldowani [emoji33] oby mni bylo nieprzyjemnosci z tego wzgledu...

pierwszy list miałam gdzie prosili o anmelde moje i małej. Ostatnio znowu przyszło tym razem chcieli anmelde całej rodzinki, akt ur małej i nasze zaświadczenia o dochodach. Jak nie przyjdzie w tym tygodniu nic to jadę tam bo ileż można czekać..

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kulka a jestes rozliczona z FA? Może dlatego chcą dochód, żeby wiedzieć czy tu pracujecie itd.

Vixen dopóki pracujesz w AT to nie mogą Ci powiedzieć, że np. na urlop nie możesz sobie na kilka tygodni pojechać gdzieś itd. A jak gdzieś jesteś kilka tygodni to i tymczasowy meldunek możesz mieć. Dwóch stałych mieć nie można [emoji14] Bardziej czepiają się tych kobiet co są np. na AMSie i nie pracowały tu itd. bo te na 90% jadą z dzieckiem do PL i przyjeżdżają tylko po pieczątki do MKP, a jeszcze się tym chwalą wszem i wobec, a potem inni mają problemy...
Poprostu jak ktoś ma meldunek i dziecko też zameldowane w PL to może tam świadczenia pobierać itp. Wiadomo, że jak się w Euro zarabia to się nic nie należy bo dochód przekracza, ale papierek dostarczyć trzeba. A w PL się czeka i czeka....

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Kulka dziwne ze tak dlugo czekasz. My tez slubu nie.mielismy i od zlozenia wniosku po niecalych dwoch tyg pieniadze byly na koncie.
Ja dalam swoje anmelde i dziecka... Nasze meldezettle ksero dowodu i.malej paszportu i malej geburtskunde i chyba tyle. Maz wszystko tam skserowal co mial poprostu i nic nie chcieli. :)

Anitaka to i tak sporo zostawiłaś. Normalnie chcą tylko anmelde matki i dziecka i akt urodzenia (nie wiem po co jak go już mają :D)

Haha no to nie ja tylko m. Powiedzial ze on latal nie bedzie do nich :D to co.mial w teczce to zrobil xero.:) u nas znowu pobudka o 2 i ponad godz wiercenia sie i gadania. Achhhhh niewyspana jestem juz chyba z tydzien bo zawsze Ladnie spala.
Myslalam ze chociaz wstanie o 8 a tu..gdzie.no juz fika i krzyczy na lozku :(

Dziękuję Karolask, to mnie uspokoiłaś! My tu z mężem cały czas pracujemy, to mam nadzieję, że wszystko będzie ok. W sumie nawet tu w At znam osoby co mają dwa meldunki, np Hauptwohnsitz w Wiedniu a Nebenwohnsitz w innych rejonach.
No takie coś mnie też denerwuje, bo właśnie przez takich kombinatorów jest teraz jak jest :-(

My normalnie jestesmy w polsce zameldowani na stale. Nikt nie robil zadnych problemow z tego powodu.

Anitaka ja chyba juz jestem przyzwyczajona do niewyspania moje dziecko w nocy budzilo sie co chwile a od 5 rano koniec spania a wczoraj caly dzien nie spala myslalam ze chociaz noc bedzie jaka taka no ale niestety ;(

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tam nic nie kombinuje to myślę że w końcu nam przyznają [emoji12] w sumie nie dziwi mnie to że co chwilę jakies papierki chca. Kombinatorzy wtedy nie mają szans :) Ja nie dolaczalam do listu nic więcej niż to co było wypisane. Jak będę w Pl to sobie wybiorę na wszelki wypadek jakieś zaświadczenie ze nie pobieram tam żadnych pieniędzy.

DZiewczyny możemy piątkę przybic ja marzę o tym żeby pospac trochę. No ale co poradzić... może mała kiedyś trochę da mi odetchnąć ;) Ostatnio usnelam podczas karmienia w nocy, szyję mam tak połamaną ze aż mi coś w środku przeskakujejak ruszam glowa na boki [emoji43]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kulka pociesze Cie, nie pamiętam kiedy przespałam noc ciągiem. Aaa no tak raz po weselu, jak mała spała z siostrą parę miesięcy temu, ale to się nie liczy bo od 3ciej do 7dmej tylko :D
Jutro jedziemy, ciekawe jak będzie ze spaniem bo Laura tylko w swoim łóżeczku teraz zasina, nawet ze mną na łóżku nie zaśnie :/

reklama
Do góry