reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Anitaka byłaś może w primarku w Plus City? Mają tam dla maluszków ciuchy? byłam w tamtym tygodniu i nie zauwaYlam bo moja wiZyta w sklepie trwała jakieś 2 minuty (Gabrysu się nie podobało na zakupach :))

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kulka z noszeniem bym się wstrzymała aż jej zdejmą szelki i w tej sytuacji po konsultacji z lekarzem. Chustowanie dobrze robi na np. dysplazje bioder, ale musi być naprawdę porządnie zamotane :) Ja wiem, że nosidła kuszą bo niby szybciej. Ale zanim ustawiłm pierwszy raz nosidło to bym 10 razy zdążyła Laurę w chustę wsadzić.
Też słyszałam, że dzieciaczki niektóre noszą to i noszą. Ale lepiej tak niż miałoby mieć problemy ze stawami :)
Ale mam nadzieję, że za to włoski małej nie wypadają i zostanie czupryna jak u nas. My już musimy kucyka obowiązkowo do obiadu robić, bo spineczki nie dają rady [emoji14]

Anitaka Laura też ma bunt na chustę. Nosidło jeszcze obleci. Albo się wyrywa z chusty, albo ręcę wyciąga [emoji14]
Wogóle to sprzedaje serca Loui i pasiaka Didymosa. Tylko jakoś tak się zabrać za wystawienie nie mogę :D hahaha

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Kurczę ja nie widziałam [emoji15] tylko na takie większe dzieci. Co się w sumie dziwić jak jestem chodzace zombie od mentu przyjścia na świat małej [emoji2]

Eh czyli jednak tak jak przypuszczałam. Lepiej się wstrzymac...pytanie tylko jak to wytrzymać [emoji43]
Co jak co ale warkoczyki Laury królują :) ciekawe jak to będzie u nas z tą czupryna. Lecą jej trochę ale jeszcze nigdzie nie ma lysinki ani powycieranych. Pojasnialy jej trochę - do słońca widać takie ''złociste refleksy'' :D

Kulka pewnie ze sa. Ja w przyszlym mies sie wybieram na zakupy dla malej. Bo jakies pajace kupic trzeba bedzie :) w Primarku na boku tak sa dla maluchow :) tez szukalam na poczatku.
:)

Anitaka zazdroszcze, że Łucja dla się wsadzić w pajaca hehe [emoji14]
Laura pieluchy sobie nie da zmienić :D a co dopiero ubrać.

Kulka najlepiej spotkać się z doradcą, albo fizloterapeutą. Oni najlepiej będą wiedzieć czy w waszym przypadku da sie nosić i czy to jakoś nie zaszkodzi. Doraadca zobaczy czy da się prawidłowo plecki ułożyć, ale ja mała ma nóżki pod kątem prostym to nie bardzo :/

Kulka haha no ubrac sie da po kapieli.
A o zmianie pieluchy...ooo a jak kupke zrobi to tak sie rusza ze zawsze opaplany przewijak.... Kreci sie wierci i nawet nie da tego powycierac... :D

Haha Anitaka chyba sie poswiece i nagram film jak Laura ucieka z kupa i siada co 20 cm :D ale to jak mezu bedzie mial wolne zeby zmywal na biezaco [emoji14]

reklama
Karolask niestety opcja z doradcą lub fizjoterapeuta odpada bo nie wiem czy tutaj takich spotkam :( podpytam za 3 tyg na kolejnym USG może mi coś doradzi. Ostatnio o tym nie pomyślałam... za tydzień kontrola szelek ale tam się nic nie dowiem raczej. Tam taki ruch mają ze moja wizyta trwała ostatnio może z minutę. Nawet nie zdazylam małej ubranka zdjąć a ten już mowi ze jest wszystko OK i żebym poszła kolejny termin umówić [emoji53]

Anitaka ja mam zapas pajacykow szkoda tylko ze nie mogę założyć Gabrysi :( pewnie z większości już wyrosła ale nie przewidzialam tego przed porodem ze ich nawet raz nie założy. Poszukuję bodziakow z długim rękawem :) takich zeby miały w miarę obszerne dziury na nóżki[emoji14]
Dziś już nie wytrzymałam i umieściłam lobuza w hustawce. W końcu zaczęła na nią działać uspokajajaco nie rozdrazniajaco [emoji6]

Do góry