reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy w Holandii

A czemu myślisz że masz mało?ja na początku miałam malutko musiałam mm dokarmic bo mały miał spadek wagi 8%..moj też usypia przy cycku.. Jakbyś miała mało to mała pewnie by się ci się co chwilę budziła, a jak wkoncu zadowolona z krammzorg jesteś?

reklama
Nie wiem sama. We wtorek mam wizyte kontrolna pierwsza takze sie dowiem czy mala dobrze przybiera na wadze ;) a idz Ty z tym kramzorgiem to jakas porazka mialam dwie rozne baby pierwsza zupelnie nic nie robila tylko w telefonie siedziala a ta druga to caly dom codziennie sprztala gore i dol i jeszcze dzieckiem sie zajmowala . Nisety ta druga dostalam na koniec i nie bylam swiadoma tego ze ta pierwsza tez powinna to robic ale zadzwonilam na skarge i powiedzialam a nnajlepeze jest to ze byla u nas 3 h a jak sie okazalo wpisywala sobie 4 h

Nie wiem sama. We wtorek mam wizyte kontrolna pierwsza takze sie dowiem czy mala dobrze przybiera na wadze ;) a idz Ty z tym kramzorgiem to jakas porazka mialam dwie rozne baby pierwsza zupelnie nic nie robila tylko w telefonie siedziala a ta druga to caly dom codziennie sprztala gore i dol i jeszcze dzieckiem sie zajmowala . Nisety ta druga dostalam na koniec i nie bylam swiadoma tego ze ta pierwsza tez powinna to robic ale zadzwonilam na skarge i powiedzialam a nnajlepeze jest to ze byla u nas 3 h a jak sie okazalo wpisywala sobie 4 h
A jaki kraamzorg ? Holenderski czy Polski ?

Nie wiem sama. We wtorek mam wizyte kontrolna pierwsza takze sie dowiem czy mala dobrze przybiera na wadze ;) a idz Ty z tym kramzorgiem to jakas porazka mialam dwie rozne baby pierwsza zupelnie nic nie robila tylko w telefonie siedziala a ta druga to caly dom codziennie sprztala gore i dol i jeszcze dzieckiem sie zajmowala . Nisety ta druga dostalam na koniec i nie bylam swiadoma tego ze ta pierwsza tez powinna to robic ale zadzwonilam na skarge i powiedzialam a nnajlepeze jest to ze byla u nas 3 h a jak sie
A jaki kraamzorg ? Holenderski czy Polski ?
mama&baby polski

No nastepnym razem wezme holendesrki bo i tak mialam panie ktore nie byly polkami a na pierwszej rozmowie mowilam ze chce polke

No nastepnym razem wezme holendesrki bo i tak mialam panie ktore nie byly polkami a na pierwszej rozmowie mowilam ze chce polke
Okej, no to faktycznie nie najlepiej , ale myślę, że ja też wybiorę już holenderski kraamzorg , zresztą napewno wezmę mniej godzin bo już mam doświadczenie [emoji6]
Wczoraj szczepilam mała , naszczescie noc obeszło się bez gorączki i mała super spała [emoji6] A Wy będziecie szczepic?

Okej, no to faktycznie nie najlepiej , ale myślę, że ja też wybiorę już holenderski kraamzorg , zresztą napewno wezmę mniej godzin bo już mam doświadczenie [emoji6]
Wczoraj szczepilam mała , naszczescie noc obeszło się bez gorączki i mała super spała [emoji6] No ja chcialam 24 h a wyszlo 31 bo one sobie po 4 h siedzialy bo tak ik kazano . I nas dopier 3 tydz wiec pierwsze szczepienie jest w2 miesiacu

reklama
My szczepimy, u nas każde pokolenie było szczepione i nie wyobrażam sobie robić że swojego dziecka królika doswiadczalnego tymbardziej że nie mam pojęcia nic o szczepieniach.. Nam nic nie było i mam nadzieję że małemu też nie będzie.. A teraz to normalnie moda na nieszczepienie.. A tak wgl to jeszcze któraś dziewczyna się rozpakowala? Czy tylko my?

Do góry