reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy w Holandii

Narazie powiedziala mi ze duzo dzieci rodzi sie do 7 dni po terminie wiec trzeba czekac. Wizyte mam we wtorek i jak nic sie nie wydarzy to beda zagladac co tam sie dzieje i ewentualnie skieruja do ginekologa.. wywolanie jest ostatecznoscia .. Ale jestem w duzym stresie ostatnie usg bylo w 30 tyg od tamtej pory nic wiecej nie wiem nawet ile dziecko wazy.. Jestem zawiedziona ich podejsciem do sprawy
Hejka co u Ciebie?

reklama
Hej a wiesz już dobrze powoli uczymy się siebie,pierwsza nockę po szpitalu dał nam popalić cała noc nie spał i płakał oczywiście jak rano przyszła krammzorg to dziecko aniołek hhehe :)), ale jest ok dużo śpi, ja już po baby blues, parę dni to miałam tragedie, oglądałam film i potrafiłam płakać.. :) a jak u was??

Hejka a jak u ciebie, urodziłas już??
Tak tak :) u nas w poniedzialek bedzie trzeci tydzien . Pierwsze poltorej tygodnia byly bardzo przyjemne mala duzo spala byla grzeczna. Teraz troche sie wycwanila i nie chce mi spac w lozeczku .. i ciagle bylaby przy cycu najchetniej . U mnie porod byl tydzien po terminie ale poszedl tak szybko ze kazdy byl w szoku i nie dowiezali o 1 dojechalismy do szpitala a o 2.45 mala byla juz z nami. Bol koszmarny ale bylo warto;) a jak Twoja dzidzia spi w lozeczku?

To super gratuluję, to jakoś urodziłas tak jak ja? Ja 21.10,to super zazdroszczę porodu, bo mój był dosyć ciężki.. Tak malutki śpi w łóżeczku, w dzień jak robi sobie drzemki to go kładę do wózka w salonie lub na narożnik, w łóżeczku śpi tylko na noc i narazie nam to wychodzi.. A dużo razy Ci malutka w nocy wstaje?

Ja urodzilam 22.10 :) a roznie to bywa nieraz po 2 razy a nieraz co 2 h zalezy od dnia . No to zazdroszcze bo moja lozeczko uwaza za wroga ja ja nauczylam bo karmilam w lozku na lezaco i teraz mam efekty . :( no ale coz moze z czasem sie to zmieni . A u Ciebie jak wygladaja noce?

U mnie pierwszy tydzień wstawanie co godzinę.. Nie musiałam wybudzac.. Teraz jak mały idzie spać po 21ostatnie cycanie to śpi do 2max3w nocy i potem wstaje o 6 i do 9 pospimy tylko nieraz w nocy zostaje już u nas w łóżku bo przysypiam razem z nim:), a próbowałaś dać smoczka? Mi też chciał wisieć na cycu ale wkoncu załapał smoka i jest lżej, teraz jak się naje to wypluwa mi cyca i nie wisi na nim :)

reklama
Moja zasypia przy cycku smoczka jej daje ale sie na to nie nabiera . Czasami sie zastanawiam czy nie mam za malo pokarmu .. i dlatego zasypia .

Do góry