reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy w Essex/Basildon

dominiko.koniecznie usiade i zaraz o tym wszystkim poczytam bo jakos nigdy sie tym tak nie interesowalam.no i jutro tez powinnam sie troche dowiedziec od tej kobitki z cba.to moze jednak warto sobie cos tam doplacac na NIN zeby miec ten MA.mi sie skonczyl ML i jakos tk brakuje tych pieniazkow.

reklama
dziekuje dominiko.napewno to wszystko poczytam jak tylko jula mi pozwoli i zrobie kilka notatek na jutrzejsze spotkanie.ale widze ze ty sie w tym dobrze orientujesz.pozrdrawiam

ja druga dopiero poznym po poludniem.strasznie ciezka pogoda dzis.jula marudna nieziemsko.zab u gory jej sie przebil.nie odstepuje mnie na krok:-(

reklama
a ja po spotkaniu z cb adviser.spoko babeczka.uff.strasznie duzo tego zeby to ogarnac.a mianowicie ten caly home responsibilities protection co child benefit daje to tak jak wspominalas dominiko nie jest wystarczajacy do pelnego NIN i zawsze cos tam w kredycie moze zostac.wspomniala mi o voluntry contribution class 3.placenie tego podobno jest lepsze niz to cale HRP.a jezeli chodzi o maternity allowance to trzeba byc zatrudnionym. takze przy drugim dziecku 'pa' pieniazki.no coz jak juz sie uporam z moja praca to moze zadzwonie do NIN zeby sie dowiedziec ile to cale class 3 kosztuje.
a tym czasem jula spi wiec ja kawke robie.

Do góry