Dziewczyny jestem
Lot nam minal spokojnie, to ledwo 1h15min, Luska dostala od stewardessy zestaw dla dzieci z naklejkami, puzzlami itd, wiec zajela sie ladnie.
Zalatwianie idzie nam sprwnie, odp z urzedu imigracyjnego dostalam chyba po 5 dniach, od razu z tym poszlam do komuny i za 3 dni wyslali nam nasze CPR. Teraz czekam tylko na zolte karty i musze zapisac sie do lekarza. Pani w komunie byla bardzo mila i doradzila mi, zeby wybrac lekarza w przychodni w Bagsvaerd, bo tam jest ich kilku, male kolejki i blisko, na piechote z 15 min, ale mozna tez autobusem. Takze fajnie :-)
Za to z podlaczaniem roznych rzeczy ciagle sa problemy, TV z You See nie chciala dzialac, okazalo sie, ze wejscie antenowe jest zepsute, tak samo z internetem, dzis byl technik z TDC naprawiac gniazdko telefoniczne, za to DAB sie nie spieszy z naprawami, mieli byc juz 2 tyg temu, zeby zakleic nam dziure przy oknie na balkonie, ale ciagle ich nie widac.
anansie, justynaj ja tez ta ciaze znosze gorzej, mam juz dosc, chce urodzic jak najszybciej, nooo bez przesady, le 37 tc bylby idealny ;-) Julianke przenosilam tydzien
tez z mloda mam srednio sile si ebawic, szczegolnie, ze ona chce skakac, i zeby ja podnosic, podrzucac itd, a ja nie daje juz rady
n szczescie Tatus jest i Mlod ustawia go sobie i czaruje :-) napisze zaraz do Ka-mili z prosba o wyslanie linka na prywatny watek, to moze uda nam sie dogadac jakies spotkanie dopoki jeszcze jestesmy w miare na chodzie.
hopsasanka dzieki za powitanie, jak na razie nic mnie jakosz szczeolnie nie rozczarowalo, raczej wszystko na plus, w komunie sparwnie poszlo, w urzedach tez, nie to co w Pl, gdzie ciagle musialam czekac w mega kolejkach i prosic sie o wszystko. Internet tez ok - wczoraj zadzwonilam do TDC, ze nie dziala, a juz dzis rano przyszedl technik i naprawil. A w Polsce zepsul mi sie modem z Plusa i juz miesiac czekam na nowy! Specjalnie kupilam go mojej Mamie, zeby mogla z nami rozmawaic na Skype i d***a
Fajnie, ze dzieciaczki Wam robia takie postepy, czytam z ciekawoscia to co piszecie np o przedszkolu, czy zlobku, bo niedlugo tez nas to czeka.
AAA i mam prosbe - w watku o komunach, papierach itd zadam pytanie o dofinansowanie do czynszu i wyrownanie bornepenge, moze ktoras z Was zajrzy i mi cos podpowie? Pisze tez tutaj, bo wiem, ze tam nie zawsze sie zaglada ;-)
Buziaki