reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

U mnie po wizycie wszystko idealnie, Dzidzia ma prawie 46 mm, rośnie pięknie, bryka sobie w brzuszku. Zrobił mi.wstepne usg genetyczne wiec NT w normie, kość nosowa jest, serce żołądek, główka, mózg, nerki, płuca wszystko super. I powiedział ze to.sie nie zmieni i mam się nie stresować bo to właściwe genetyczne które mam 22 grudnia to tylko formalność. Ciąża starsza a ponad tydzień, wczoraj z om 10 tyg i 4 dni a z usg 11 tyg 5 dni wiec termin zmieniony na 3 lipca.
Widział płeć juz ale mi nie powiedział bo musi mieć pewność i powie mi 28 na wizycie u niego, bo usg genetyczne mam w szpitalu.
Jestem taka Szczęśliwa! Czuję się też już trochę lepiej niż ma początku :-D

reklama
Doris ale super. Bardzo sie ciesze ze maluszek rosnie zdrowo :)

Mnie mecza mdlosci i okropne zmeczenie. Doslownie czuje sie Jak obloznie chora a do tego Fabcio nie daje mi chwili wytchniania.

Venicee... przeczytałam na lipcówkach... Twój dzidziol jest prawidłowych rozmiarów, masz ciążę starszą o niecały tydzień. Ja też :-). To całkiem normalne i nie ma się czym niepokoić. Ja miałam wczoraj usg genetyczne i wszystko prawidłowo, książkowo - wręcz super!

Dzięki za miłe słowa.
Taka prawda że ta ciąża mnie mocno męczy psychicznie...ale cóż muszę dac radę bo kto jak nie ja ....
U mnie genetyczne 4.01. strasznie się boję ..12 dni ....a wizyta dopiero 19...

Późno masz to genetyczne. Właściwie już mogłabyś mieć tak jak ja, bo Dzidzia ma już wymagany wymiar i tygodnie ciąży tez pasują.
Najgorsze jest to czekanie, ja mam o tyle dobra sytuację, że mam wizyty co 14 dni, że względu na moje przejścia, a teraz nawet częściej, bo miałam 18, 22 genetyczne w szpitalu i kolejna wizyta 28 grudnia u mojego gina.
Potem już co miesiąc ale mam detektor tętna płodu wiec jestem spokojna.

zazdroszczę wam lepszego samopoczucia, u mnie chwilowo fatalnie, ja też mam usg co 2 tygodnie mój lekarz lubi podglądac malucha dopóki mama nie czuję ruchów mówi że jest wtedy spokojniejszy, i słusznie! dopiero jak czuć kopniaki robi wizyty raz na miesiąc.
Doris super że jest wszystko ok. a ten detektor tętna to od kiedy wychwyca tętno malucha tzn. od którego tygodnia?

reklama
Do góry