reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Madii tez z jednym bym sie zanudzila, czasami z 2 mi nudno jak mnie oleja i ida sie bawic :-D. No a corka to juz panna :tak:, pewnie fajnie juz mozecie sobie pogadac na rozne tematy :tak:.

reklama
pysia nic sie nie martw , u mni tez pranie sie suszy na dworze i prasowanie znow bedzie czekało

mamcia jak sie jest przyzwyczajonym to pozniej rzczywiscie nudno z jednym

madii o kurcze , to sie teraz zacznie podbieranie ciuchow, kosmetykow, ale z drugiej strony fajnie, tego ci zazdroszcze, z synami to ja zakupynie wyskocze za 10 lat
a co do lekarza sie skłaniam do tego drugiego za kase, gdyby jeszcxze m mnie popierał to moze ten drozszy a tak :-(, zreszta liczyc wizyta plus kontrolna plus bdanie i to razy 2 to wychodzi ponad 800zł , i to by było tak w przeciagu 1,5 miesiaca, nie dam takiej kasy, ogolnie nie ogarniam tego jak wizyta moze kosztowac tyle pieniedzy

ania twoj przepis mnie zaintrygował, musze kupic skladnik przy najblizszej okazji i upiec, zreszta zrobiłam papryke z twojego przepisu i tez rewelacja

lenka a ja poszłabym najpierw panstwowo i zrobiła badania na kase chorych i potem dopiero z wynikami poszłabym skonsultować co wyszło i pokazało. Ja z moimi dziećmi zawsze tak robię i jak narazie się sprawdza.. wiesz z prywatnego gabinetu za badania trzeba płacić i to dodatkowy koszt ! a jak mam już komplet to wiem o czym mam rozmawiać z lekarzem, ma cała historię przed oczyma, wyniki badań i może jakąś diagnoze postawić a to wszystko od początku i kasa, kasa, kasa

dziewczyny ja piorę codziennie !!! już mam dość prania !!!

Ostatnia edycja:
Madii dzięki zapraszam serdecznie:-).

Pysia tak ruszyłem sie choć ogólnie wszystko mi dziś ciężko idzie .

Ubieramy sie z alim i po oliwke,po szkole ode na klachy do kolezanki,wreszcie hi,wrócę to PLACKI ZROBIE tzn ziemniaki już potarlam:-)

Dziewczyny od kiedy czulyscie juz ruchy malenstwa w brzuszku takie bardziej kopniaki? Ja sie martwie :-(, bo to moja 3 ciaza w poprzedniej juz czulam ruchy a teraz raz na 2 dni jakies puk i tyle:sorry2:. Babka wczoraj w szpitalu pytala sie mnie czy czuje juz ruchy powiedzialam ze tylko troszeczke. Jak bylo u Was w kolejnych ciazach? Wiem ze sie nie potrzebnie martwie ale od kilku dni nie daje mi to spokoju wkoncu juz leci mi 17tydz.

jezu Stefaa, to ja jakiś "brudas" jestem! :szok: bo ja mam jedną pralkę na tydzień. (ciuchów, bo jak pościel/ ręczniki, to wtedy 2)

Mamcia, ja w drugiej ciąży, to wogóle bardzo słabo czułam ruchy, często się denerwowałam tym a to dziecko porpstu było takie.
Teraz czawrta ciąża - i powiem że ŻADNE wcześniej tak nie "wierzgało" jak ten maluszek. :tak:

więc to bardzo różnie moim zdaniem. nie martw się jak długo u położnej reszta ok.

hej
wczoraj cały dzień z M jeździliśmy, najpierw
pare spraw pozałatwiać, poźniej zakupy,

Stefa ja też ciągle piore, u mnie przynajmniej 2 pralki dziennie,
na pradwe, czasem mysle, że wszystko wyprane to znowu pościele i tak w kółko
Liza jestem pod wrażeniem Twojego tepa czytania, ja tez bardzo lubie czytać,

Madi u mnie miedzy 1 a 2 dzieckiem jest ponad 15 lat róznicy,
co do nowości sporo tego było, ale byłam w temacie bo prowadziłam
sklep z artykułami dziecięcymi, ciuszkami i wózkami więc nie miałam z tym
wiekszego problemu,
mówisz, ze pożyczyłaś córce czerwone szpilki? mój najstarszy też już dorosły, 18
lat skończone i ponad 1,9 m wzrostu
lenka zdrówka Wam zycze, i ceny faktycznie kosmiczne
Martusia sliczny ten pokoik dla maleństwa

mamcia... moją 3 czułam bardzo szybko ok 13 t.c :-D.

u mnie każdego dnia pralka pierze.. ...jakby nie patrzył 6 os. rodzinka:-D i mam takie samo podejście jak kate..:szok:

kate nooo prawie dwa metry faceta..super:-)

wiecie jak wczoraj pokazał mi sie w tych czerwonych szpilach.. to mi sie w oku łezka zakręciła..:szok:

hejka

Coś dzisiaj zalatana jestem, wszystko w pędzie od rana. Dopiero teraz siadłam, a raczej półległam z Młodym na sobie. Coś chyba wczoraj zjadłam co mu nie podeszło, bo coś się mu dwa razy dzisiaj ulało, bączki puszcza i jakiś tak rozdrażniony. Musze przeanalizować wczorajsze menu.
Monika to niezła promocja na ten kurs:baffled: Nie kumam tych firm, takie niby promocje to przecież zrażają ludzi, a nie zachęcają.
Iwona mój miał bardzo duże kłopoty z uszami, często miewał zapalenia. Dwa lata temu zabieg drenażu musiał mieć robiony i od razu migdał trzeci wycinany. Niestety zawsze jak ma katar pojawiają się problemy ze słuchem.
Stefaa u nas na zebrania babka mówiła, że ona nie sprawdza dzieciom, niby właśnie dlatego żeby się nauczyły słuchać i uważać co na zadanie.
Liza to może jest jeszcze jakaś biblioteka w okolicy, która nie będzie takich problemów robiła.
Zdrówka dla chłopaków
Lenka my też ostatnio prywatnie do alergologa z Alicją byliśmy, a raczej B był, bo jeszcze leżałam wtedy. Ona ma problemy skórne i katar masakryczny jak coś tam pyli (jeszcze nie wiemy co). Za wizytę chyba 150 płaciliśmy, ale potem w aptece ponad 200:szok: Za rok na testy mamy przyjechać.
Zdrówka dla dzieciaków.
Dorota zjadłabym sobie placki, aż ślinotoku dostałam, ale jeszcze muszę trochę poczekać.
Ania mój chłop też zawszew wszystko na ostatnią chwilę, a potem zapomina.
Mamartusia śliczna kołyska i pokoik też fajny.
Madi bo Twoja córa to już dorosła.
Mamcia ja czułam ruchy tak od około 16tyg, ale delikatne i zdarzyło się, że do szpitala podjeżdzałam, bo nagle przez 2 dni nie czułam ruchów.

uciekam jeść obiad

reklama
Do góry