reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

mamcia-ja takie pierwsze ruchy poczułam dokładnie 15t2d ale też zdarzały się np 2 dni przerwy i się martwiłam a tak fest to kopie od 18 tygodnia a teraz to wogóle takie wariacje wyprawia że zasnąć wieczorem nie mogę.

i aaa mój suwaczek dzisiaj dokładnie dotarł do połowy, jak to leci szybko!
mamartusia- śliczny kącik.:-)

reklama
Dzieki dziewczyny, rzeczywiscie babel maly jest i moze sie obraca. Dzis dwa razy poczulam to puk, mysle ze to moglo byc to :tak:
happymama to wkoncu kiedy masz to polowkowe?
Co do prania to ja 3-4 tygodniowo robie. Ogolnie lubie prac, rozwieszac, lubie zapach prania w domu :rofl2:. tylko prasowac nie lubie :sorry2:.
Ale najbardziej to nie lubie myc naczyn :no:, kiedys kupie sobie na 100% zmywarke :tak:.

Hej,
jestem już... padnięta... w sumie, cały dzień (z przerwami) w pracy... ale wyszło super... książka się fajnie sprzedawała, niektórzy brali po 5-6 sztuk, Natali występ się udał...nie słyszałam jeszcze nigdy tylu komplementów :-);-) teraz w domciu sama z dziećmi, M wyszedł dziś z zespołem swoim, niech się wybawi, bo ostatnio wciąż dzieciaki on pilnował...

Pralki mam tygodniowo ok. 4, ale staram się prać dopiero w piątek/sobotę, dziś zrobiłam 2 i jutro 1, ale piorę na połowie energii, nie wiem, czy aż tyle tego mam, po 1 dniu wszystko, co nosimy idzie do prania, raczej jedna zmiana dzieciom na dzień starczy, a po powrocie z przedszkola Natala się przebiera, szczególnie, jak ma białą bluzkę, albo spódniczkę, no i zakłada coś po domu, a Mati raczej i tak upyprany wraca do domu, więc go nie przebieram... a latem to po 3 razy na dzień się przebierali

a zmywać lubię... ale póki co, zmywam w wannie :-D

c.d.n., tylko się ogarnę

Mamcia dziewczyny dobrze piszą z tymi ruchami wiem że komuś obok łatwo sie mówi nie martw sie ,ja tak samo bym sie martwila ,ale mam nadzieję ze sie choć trochę uspokoilas :-), zobaczysz zaniedlugo dzidziolek sie tak rozkreci ze będziesz miała dosc :-).

Byłam 2 godz u kolezanki,i jak wychodzilam od niej to gorzej sie poczułam a teraz to jest coraz gorzej ,grypsko mnie bierze:-( ,jak ja tego nie lubię wrrr,ale kto lubi hi,leki już pobralan i zaraz spac ,dobranoc .

Aha ja piore praktycznie dziennie a i tak wiecznie cały kosz prania ,ale ja prac lubie,uwielbiam wieszać mokre i też ten zapach :-).

U mnie ciężką noc ,alan co chwilę poplakuje,zwymiotowal slina na poduszkę w nocy ,kręci sie cały czas ,płacze ,gorączki nie ma. Oliwka uznała ze sie wysłała uwaga o godz 5.30 jak M do pracy wstawał i sie szykował ,ale na szczęście po moich namowach zasnela,M poszedł do pracy ,ja idę sie położyć ,może jeszcze choć chwilę pospia :-),.
Ja i M chorzy ,M biedny do pracy a ja z dziecmi,ale komu ja to mowie jak same tak macie ,ze mimo ze chore to trzeba wszystko zrobić .
Znacie może jakieś dobre tabletki na grypę przeziębienie dla dorosłego, macie coś sprawdzonego ? Jak tak to napiszcie nazwę .

happymama - gratuluje półmetka :-):-)

madi - dzieci szybko dorastają.... Ani się obejrze, a moja córcia też założy czerwone szpilki....

mamcia - w pierwszej ciąży ruchy poczułam około 18 tygodnia. W drugiej około 16. Teraz są bliźniaki, więc mam nadzieję, że poczuje wcześniej....

Co do prania, to u mnie jakiś ewenement, bo piorę około 2 razy w tygodniu (jak jest mąż) i to są około 3-5 pralek. A mam dość duży wsad pralki, bo 8 kg.

Ja znów nie nadążam. Wieczorem padam na twarz. Dziś mój mąż przyjeżdża, więc wyczekujemy go bardzo mocno. Prasowania mam całą górę, ale coś od kilku dni mam bóle podbrzusza. Jak leżę i nic nie robię jest ok. Ale jak coś porobię, to tragedia. No a niestety drewna do kominka muszę nanosić, wczoraj odkurzałam, robiłam pranie. Nie wiem, ale może winne są czopki przeciwzapalne.... Dziś mam włożyć ostatni, więc będzie z głowy. A w piątek USG prenatalne.
U nas dziś pozytywnie. Słoneczko świeci, aczkolwiek o 7.30 było tylko 4 stopnie. Myślałam, że się wyśpię, ale tak jak wstajemy do przedszkola, tak się mi dziś maluchy obudziły. Miłego dzionka kochane, a my czekamy na męża i tatusia :-)

mamcia- połówkowe we wtorek.

Dorota- zdrówka!

a ja też nie piorę jakoś masakrycznie dużo, czasami 3 prania w tygodniu, wiadomo jak jest pościel, koce to więcej ale same ciuchy to spokojnie.
Ale ja lubię prać, wieszać a nawet prasować. Z domowych obowiązków nienawidzę odkurzać i rozładowywać zmywarki.

u nas piękny jesienny dzień się zapowiada. Mąż wybywa na tor poszaleć na motorze a ja z dziećmi coś porobię. Mamy w planach robienie papierowych latawców jako ozdoby okienne i jakiś spacer.

Witam i ja, wyspalam sie dzis :-D, kochany weekend, spalam do 10 ;-).
misiarska, happymama trzymam kicuki za usg &&&&&&.
Dorota zdrowka dla Was :tak:.
Zapomnialam wam wczoraj pisac, jak wychodzilam po mlodego do szkoly to wypuscilam psa na ogrodek i zabila szczura!!!!!! Normalnie bez krwi pogruchotala mu kosci :szok:. To juz drugi.
happymama latwce mowisz, fajna sprawa :tak:. U nas tez ladny dzien sie zapowiada, M juz w pracy i bedzie dopiero po 23 :baffled:. Trzeba jakis plan dnia ulozyc ;-).

ania twoj przepis mnie zaintrygował, musze kupic skladnik przy najblizszej okazji i upiec, zreszta zrobiłam papryke z twojego przepisu i tez rewelacja
:-) naprawdę polecam, nawet na zimno mi smakowały
a papryka to przepis śp babci mojego M, byłam jedyną osobą od tej strony rodziny, której go dała :tak: ale wcale się nie dziwię :sorry2: mnie też wiele nerwów i wysiłku kosztowało żeby mój M był teraz taki jaki jest a reszta to mnie "patataj" :rofl2:
Dziewczyny od kiedy czulyscie juz ruchy malenstwa w brzuszku takie bardziej kopniaki? Ja sie martwie :-(, bo to moja 3 ciaza w poprzedniej juz czulam ruchy a teraz raz na 2 dni jakies puk i tyle:sorry2:. Babka wczoraj w szpitalu pytala sie mnie czy czuje juz ruchy powiedzialam ze tylko troszeczke. Jak bylo u Was w kolejnych ciazach? Wiem ze sie nie potrzebnie martwie ale od kilku dni nie daje mi to spokoju wkoncu juz leci mi 17tydz.
ja nie pamiętam od kiedy, ale pamiętam że córka - czyli pierwsza ciąża kopała bardziej i to pod żebra a teraz mam być czujna od około 16tyd. tak mi położna powiedziała :tak:
Dzieki dziewczyny, rzeczywiscie babel maly jest i moze sie obraca. Dzis dwa razy poczulam to puk, mysle ze to moglo byc to :tak:
happymama to wkoncu kiedy masz to polowkowe?
Co do prania to ja 3-4 tygodniowo robie. Ogolnie lubie prac, rozwieszac, lubie zapach prania w domu :rofl2:. tylko prasowac nie lubie :sorry2:.
Ale najbardziej to nie lubie myc naczyn :no:, kiedys kupie sobie na 100% zmywarke :tak:.
:-D:-D:-D ja mam dokładnie tak samo, z tą różnicą, że nie lubię zapachu prania :baffled: i nawet płuczę w sensitive bo naj mniej pachną i mnie nie drażnią (no chyba, że silan kiedyś w nim płukałam a teraz aż na samą myśl mnie mdli :sorry2:)
a zmywarkę już mam bo moje życie wyglądało jak na jednej reklamie, rodzina się bawi a ja przy zlewie :no:

mamartusia ale śliczny kącik :laugh2: ja też miałam taki fajny koszyk/kołyska na kółkach pożyczony dla synka, ciekawe czy ten ktoś jeszcze to ma (jak znajdę fotkę to Wam pokażę)
ale córcia ma piękne włosy
laugh2.gif

resztę pozdrawiam

reklama
ja się tylko melduje i witam ..
chcialam nadrobic poczytac odpisac, ale siadlam do kompa i awantura dzieci gotowa :(
jakos dzis nic nie daja zrobic :( wiec uciekam i przepraszam z gory jesli nie uda mi sie zagladnac wiecej :(

:* dla wszystkich ..

Do góry