reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Puk Puk wpadam na nocne romzowy jest tu kto :rolleyes2:

leje, wieje, siąpi jak ja nie lubię takiej pogody i moje włosy tez jej nie lubią. Musze je nosić spięte bo się pusza straszliwie od wilgoci ;(

annaoj wiesz co mój Adi nie mogę powiedzieć pamięta o zadaniach, nawet stronę mi poda, ale co z tego jak już dotrze do domu i przychodzi czas odrabiania to o połowie zapomni ! Muszę mu co dzień książki sprawdzać. Naszczęście Pani każe im w kółeczka zaznaczać i sprawdza czy wszyscy zaznaczyli. Może poproś nauczycielkę, żeby kontrolowała bardziej Igora czy ma zaznaczone zadanie domowe. Adik we wtorek ma pierwszy spr z angielskiego ale on tym zapomniał, wyczytałam w zeszycie do korespondencji. Eh za nim oni się nauczą odrabiać samodzielnie lekcje, to już szkołe skończą. Pasowanie ma za tydzień w piątek. Dziś i jutro nie mają lekcji bo są próby ;)

Monika szkoda, że w sumie tyle kasy wołają .. 3 tys to dużo.. u nas 2x w tygodniu po 90 min to koszt około 130 zł na m-c wiec mniejsza część tego co Tobie zaproponowali..

liza molu książkowy ! witaj w moim świecie ;)

ania luteina chyba jeszcze nikomu nie zaszkodziła.. ja to dostałam na wywołanie m-c a moja szwagierka na podtrzymanie ciąży..

poziomki a dlaczego 4 ? a was jest przecież więcej ;p hihi

Madii jak diarrhea ;) innego słowa użyć nie mogę bo mnie naciąga na samą myśl ;)

cierpię na bezsenność .. książki brak.. więc jak co to czekam na Was :D

reklama
Liza ilość ksiązek imponujaca, ja tez lubię czytać, zazwyczaj zimą, bo latem kiepsko, i czytam tak jak annaoj a raczej czytałam bo teraz ciężko z wiercipietą, jak karmiłam, teraz nawet mam problem zeby pisac bo młody wciaz w klawiature mi wali nogami

happymama, Liza, Iwona, Ania Dorota a co to za złe humoru, mam nadzieję ze juz dzisiaj le[iej

monika ale kicha wysła z tym kursem, widac zwykli naciagacze, a szkoda

annaoj a to ananas z twojego synka:rofl2:, a moze rzeczywiscie nie słyszy, moj to wszystko sobie zaznacza i pamieta, akurat jesli o to chodzi to sie pilnuje

wybaczcie za brak duzych liter i polskich znakow ale ciezko mi pisac jedna reka:sorry2:

stefa wow, juz sprawdzian , to niezle, ja teraz bede robic za nauczycielke :baffled:,u nas pasowanie dopiero tak za 3 tyg, dokładnie nie wiadomo, i czy jakies wystepy beda tez nic nie wiem , fajnie jak kazde dziecko cos mowi, przynajmniej moze sie wykazac

stefa o tej godz to ja się na drugi bok już przewracam;-)

moj najstarszy własnie ubrał strój spidermana, załozył kask rowerowy, gogle do pływania i udaje ze jest kierowcą formuły:oo::oo:

Ania dopiero zobaczyłam , kanapka miodzio

pysia i co poprasowałas:tak:, pytałaś o alergie, bedziemy badać pod tym kątem

jesli kogoś pominęłam, to przepraszam i sciskam mocno

teraz co unas
dobrze ze pojechałąm, niby tylko taki kaszel ale ucho matki niezawodne, już było słychac swisty, oczywiscie klacid, encotron, ventolin, dobrze ze tak wczesnie bo mniejsze dawki, iwidze juz roznice, troche na noc kaszlał ale to i tak nic jak było przy ostatniej infekcji, mam sie wybrac do alergologa, bo to raczej alergiczne, i lepiej jakis lek na stałe delikatniejszy niz poxniej takie bomby, no i zeby to nie przeszło w astme, to juz druga leksraka to stwierdziła
oczywiscie moj m zdązył mnie wczoraj 5 razy wkurzyc, a najlepsze, to on nie wierzy w alergie, to tylko wymuysły, a sam bierza\e czasami tabsy bo go wysypuje i się strasznie drapie
wiec bede sama musiala raczej tego lekarza załatwic, czaami się zastanawiam za kogo ja wyszłam z mąz :szok::-(

mam 3 lekarzy do wyboru, jeden na nfz, ale opinie rozne, ajesli chodzi o stoaunek do pacjentów masakra, drugi bbdb, ale 1sza wizyta 190 zł, kontrolna 130-150, do tego badania ok 100zł, a ze chce tez zabrac sredniaka ( ma skorna alergie, laetm wszytsko zeszło bez syropków, masci, i znowu sie teraz zaczyna) więc to za duzo kosztuje, i jeszcze jeden, tez prywatnie ale wizyta tak koło 100 zł, masakra

tomek do wtorku w domu, a ntaka tez dzisija zostawłam , w momencie gdy odjezdzał autobus bardzo tego załowałam,

olek mi trzeszczy pod uchem, cos trzeba posprzatc, zeby było jutro mniej , i n\znowu pranie , zreszta komu jak to pisze, same dobrze wiecie jak to jest

miłego dnia

hey

Stefea ;-)
lanka zdrowka!
monika no faktycznie cene zarypali super- promocja nie ma co... :sorry2:

A u nas dzis zimno, i kurde brak mi slow, Miki kaszle takim mokrym kaszlem, do tego katar... Daniel tez cos zaczyna kasłać... super poprostu :-( uwielbiam wrzesien... :baffled:

Hej ja narazie leniwie sie witam ,oliwka w szkole,my z alim po małych zakupach niedaleko domu:-), a teraz dogorywamy z alankiem w lozeczku pod kolderka :-), zerkam na dzień dobry tvn lubie ten program :-).

Dziś w planach odebrać oliwke po godz 14 a do tego czasu muszę posprzątać a syf mam niemilosierny aż patrzeć nie mogę na to hi, i w szafach chce posprzątać i zmienić w końcu ciuchy na zimowe,jesienne ,ciekawe czy mi sie to uda.
Dziś na obiad makaron z serem na słodko i placki ziemniaczane chce zrobić ,narazie to tylko plany bo lenia póki co mam .
Później was poczytam :-).

Poki co życzę każdej z osobna Miłego dnia .

hej
u mnie też coś wisi w powietrzu, kaszlą jedno przez drugie ale póki co leczę na własną rękę

zrobiłam im dzisiaj dzień wagarowicza :tak: miały się wyspać i odespać a tu M jak wychodził do pracy to się cofnął z Mai fotelikiem samochodowym bo rodzice ją dzisiaj zabierają, no i pies zaczął szczekać, dwie minuty później już oba leżały obok i możemy bajkę oglądać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: q@%&&& a mówiłam wieczorem, że ma przynieść, to nie, co za :angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry:
a skoro już nie śpimy to piorę ręczniki bo jakoś tak słońce się przez chmury przedziera może mi się uda i wyschną na dworku :rofl2:
monika ale naciągacze, na drzewo z takimi promocjami :no:

Monika super ze wygralas taki bon :-)

Ania super grzybki ,a śniadanie pierwsza klasa:-), mam nadzieję ze dziś będziesz sie lepiej czuła .

Mamcia kochana i Ty wczoraj kiepski dzień i nastrój :-( .
Ja miałam też wczoraj nastrój do d... Oby dziś było lepiej

Madii, Iwonko no nie dolujcie mnie tymi moimi niewychowawczymi czynnościami :-).

Happymama ja to wiecznie ostatnio warcze na M :-(.

Liza jak tam dziś glowa ?

Monika oj to szkoda ze tak beznadziejnie wyszło jednak z tym kursem :-(.

Annaoj kce - może przejdz sie do szkoły i popros aby syna ci przenieśli do innej ławki ?

Liza ojej zdrowka dla dzieci .

Lenka oj to kiepsko z tym alergologiem ,a ze to tyle kosztuje to cycki mi opadły .
A mój M jest identyczny ,zawsze krytykuje to co mówią lekarze i zawsze to on wie lepiej .

No i pocztalam ,nadal w łóżku hi ,alan usnal w szoku jestem ,dobra jak ali śpi to idę sprzątać :-).

hej hej,
witam się.

od razu zacznę od przeprosin, bo mi głupio że tak nie wszystkim odpisuję, ale tyle piszecie, żę ja często nawet czytać nie nadążam.:zawstydzona/y: więc przepraszam.

dziękuję wszytskim za komplementy :tak::tak: Mi tam się wydaje że brzuch mam wielki, ale faktycznie wiele osób mi mówi że mam mały.

Aha i ja chciałam się wytłumaczyć, bo wyszło że jakbym była jakąś ignorantką co to się ciążą i dzieckiem nie przejmuje i przygotowaniami. A to wcale nie tak. :zawstydzona/y: ja poprostu naprawdę mam masę rzeczy do zrobienia i dlatego ta wyprawka taka niegotowa. :zawstydzona/y:

Co do prac wykończeniowych, to niestety, nie mam wyboru. bo mąż w pracy a nie mamy nikogo kto mógłby pomóc, więc jak ja nie zrobię to będzie nie zrobione.
powiem że już jestem tak zmęczona, że czekam aż się bejbik urodzi i wtedy sobie odpocznę.:baffled: serio!
ta ciąża to była praca na maksa przez tą przeprowadzkę. Tapetowanie w pięciu pokojach zaliczyłam od 4 do 9 miesiąca włącznie. :baffled:
nie mówiąc już o malowaniu, kładzeniu podłóg! naprawaniu rur, montowaniu wanny, luster itp.
przysięgam padam na twarz. :zawstydzona/y:

a teraz zdjęcie:
IMG_2454.jpg IMG_2447.jpg

pierwsze - gotowy kącik dla maluszka. :tak: ale od razu uprzedzam, jak przeterminuję to wiecie kto będzie winny ;-):-p:-)

drugie - moja jeszcze najmłodsza "Mi" testuje leżaczek. :baffled:

Mamcia, - pytałaś gdzie mieszkamy. W Devonie, koło miejscowości Barnstaple - tylko my mieszkamy nad morzem.
A wy gdzie jesteście?

Załączniki

• IMG_2447.jpg
    IMG_2447.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 65
  • IMG_2454.jpg
    IMG_2454.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 66
Cześć dziewczyny,
dobrze, że już weekend... choć i tak nic nie odpocznę zajęta sprzątaniem...:-)
już po ślubowaniu/pasowaniu, ale jeszcze popołudniu idziemy...
było miło, ładnie, udało się wsio...;-)

Mamartusia, ładny kącik... kołyskę zawsze chciałam mieć... :tak: no, to jak gotowe, to można rodzić :-D

Dorota, i co? Sprzątasz, czy nadal in bed?

Ania, ja też teraz pranie chcę zrobić, żeby jutro poprasować, a też słońce może wyjdzie... szukałam skarpetek w sypialni tak, że aż BB mi się samo chyba włączyło :-D:-D i zamiast prać, to obie czytam...

Lenka, tak, wczoraj skończyłam prasować... i jutro lub w niedzielę będę miała od nowa :-D

Liza, zdrówka życzę... polecam bronchowaxom... chyba już z 5 raz o nim piszę, ale na prawdę nam pomogło... póki co... ale wrzesień cały chodzili do przedszkola :tak:

Stefa, jak ja coś zadaję, to dzieci rysują na tej stronie przy zadaniu domek, fajna sprawa, od razu wiadomo, że było zadane... nawet dzieci lepiej to zapamiętują, niż zwykłe kółeczko... a jak sprawdzian, to karteczki do zeszytów wklejają z informacją

reszty nie pamiętam... a strona mi się skończyła... ale pozdrawiam serdecznie:-)

Hej, witam sie :tak:, juz w troche lepszym nastroju ;-).
mamartusia ja ze wschodniego Londynu, w sumie to juz prawie nie londyn 6 strefa, taka wiocha u nas ;-) ostatni stacja metra. Fajny kacik dla maluszka tez zawsze chcialam miec kolyske ale mamy psa o ona kocha dzieci i lubi zagladac, balabym sie ze przewroci taka kolyske z dzieckiem. Po takim remonce to naprwde musisz odpoczac, oby maluszek byl spokojny :tak: i dal pospac.
Ania tak to jest, jak moga spac to nie chca a jak budzimy do szkoly to stekaja ;-).
Dorota jeden dzien mozna poleniuchowac ;-).
Liza zdrowka dla Was :tak:.
Doris gdzie zniknelas?
Pysia tez sie ciesze ze juz weekend :tak:, moze uda sie pospac troche dluzej ;-).
Lenka zdrowka :tak:, a M sie nie przejmuj, czasami mysla ze wszystko wiedza :baffled:.
Stefaa wysylam do Was troche sloneczka :tak:, u nas nastepny piekny dzien. Mojej Lily bardzo kreca sie wlosy jak jest wilgotno :tak:, uwielbiam te jej male loczki :-).
Monika to sciema z tym konkursem :no:.
Annakojce jak powiedzialas w szkole to moglaby pani go blizej siebie posadzic, bo 2 lawka przy drzwiach to tez daleko. Moj Kacper zapomina, dzis rano tez beganina bo mu sie przypomnialo ze jakas kartke z wierszem mial zabrac do szkoly. Ciagle musze sie go o wszystko wypytywac i przypominac :no:.

reklama
hej...

lenka.. ucho i oczy matki niezawodne:-) zdrówka zycze... alergia ./. brrr paskudztwo..aa ceny normalnie zostać tylko lekarzem:szok::szok::szok:.. wiesz co chyba wybrałabym zestaw najdroższy..
liza... przy takiej pogodzie szybko sie łapie paskudztwo..
wpadam do Doroty na placki:-D

ania nie wywołuj wilka i choróbska z lasu..
mamartusia.. booooski pokój:-)...

pysia..weekend:szok: u mnie nie ma weekendów noo jedyna róznica ,,że M jest... :-D szybko mi ten tydzień zleciał...
mamcia..no taki nasz los przypominacza, budzika. itpo..

moja starsza dzis prowadzi dzien jezykow w gimnazjum...
wczoraj pozyczyła ode mnie buty na wysokim obcasie.. czerwoneeee:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

jejkuu ale z niej kobita.. aaa gdzie ta dziewczynka z warkoczami.. no gdzie..???!!!

teście mi dwójke urwisów wzięli na spacer .. z jednym dzieckiem bym sie zanudziła na śmierć:szok::szok::szok:

Do góry