reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Niestety nie czuje sie lepiej, dopiero po 16 jestem w stanie sie zwlec z kanapy na ktorej notorycznie dosypiam. Moja aktywność trwa do 23 i dalej śpię heh to se ponazekalam.

Stefa wszystko sie da, kwestia ogarnięcia :)
Pochwał sie remontem

Dorota dobrze ze zmniejszyli mandat, na drugi raz uważajcie bo tobszooda kasy.

Lenka tez tak dzis myslalam.

Gabi czyta i każe sobie książki kupować:) naprawdę dobrze jej to odzie. Miła odmiana po warczacej na czytanie Gosce. Na szczęście i jej sie odwidzialo.

Annaoj gratulacje dla psiaka :D
Jaki samochód planujecie?? My na początku roku tez zmieniamy na większy bo ten nam nie starczy hehe.
Wekeend szalony, fajny ale ja bym teraz nie podołała nawet siedzeniu ze znajomymi:/

reklama
Dorota to moze zainwestuj w nosidło lub chustę?

Aaaaa muszę sie pochwalić ze udało mi sie kupic komplet 4 nozy ceramicznych ze £100 na £20 :D zobaczymy jakie to cudo.

Poziomki współczuję samopoczucia .

Chustę mam i czasem ja noszę :-). No szkoda kasy i mam nadzieję ze to sie już nie powtórzy ,na jakieś 15 lat prawka m to jego 2 mandat .

Ja chora ,katar ,kaszel ,gardło ,słaba jestem :-(

hej,
Poziomki ale mknie twój suwaczek do przodu szybko!

Stefaa współczuję remontu.

Dorota mogę zapytać jaką masz chustę? tak z ciekawości ;-)

ja jestem uzależniona od chustowania i mój syn także, codzienne noszenie u nas jest, ja to uwielbiam i on to uwielbia więc co se będziemy żałować:tak: ostatnio sprawiłam sobie Bondolino i zakochana jestem bo jest super wygodne takie do szybkiego uwiązania dziecka idealne chociaż największą słabość mam jednak do tradycyjnych chust.

u nas od odwiedzin mojej znajomej która przywiozla mi choróbsko dalej chorujemy :crazy: pierw Fabcio potem ja teraz Maja ja jeszcze nie wyzdrowiałam jakoś niemogę się wykrzesać.

Mam ta z tym kółkiem ,kolkowa czy jakoś tak ,firmy nie znam ,kupiłam od kogoś ,a na niej jest napis kangoogoo.com ale to nie nazwa firmy . Powiem ci ze zabardzo jakoś sie nie odnalazlam w niej ,plecy mnie bolą po kilku minutach.

no kółkowa jest fajna ale według mnie na krócej, ja też mam i używam tylko jak szybko musze wpakować Fabcia na biodro żeby np. przyszykować kolacje, na dalsze wyprawy nie bardzo...

My na szczęście zdrowi, zdrowka dla Was.

Happy Jaga tez lubiła chustę ale szybko sie ciężka zrobiła :( teraz juz zaczynam sie rozglądać bo chce dokupić elastyczna i ijeszcze jedna tkana.

Dorota moim zdaniem masz najgorszy rodzaj chusty szczególnie jeżeli od niej zaczynasz. Zwykła wiązana to zupełnie co innego i nie powinny Cie bolec plecy tak szybko

Happy masz rację kolkowa jest do noszenia na krótko :-(.

Poziomki no zwykła wiązana byłaby lepsza ,ale teraz już nie będę innej kupowała bo mi sie to juz nie oplaci .

U mnie nocka straszna ,zdycham ,strasznie sie rozłożylam :-(

hej:)

ojj niestety ja w temacie chust zielona, nie miałam i nie używałam, ale bardzo żałuję :) bo pewnie ułatwiłoby mi to życie haha :)

poziomki remontem się pochwale, jak już dopieszczę szczegóły, aa trochę jeszcze tego jest, kuchnia na wymiar dopiero w styczniu, szafa na przedpokoj koncem listopada, póki tego nie będzie, to efekty jeszcze nie takie jak sobie wymarzyłam haha :) Sił witalnych Ci życzę, szybko wrócisz do sprawności, kto jak nie TY :)

annaoj wprowadziłam podobną zasadę, czytanie w tygodniu granie w weekend, ale jaka awantura !! ona nie potrafi się skupić, płacze, beczy, krzyczy, że nie potrafi, że nie umie.. dziwi mnie fakt, że jak jak literuje ona wszystko słyszy, a jak ona zaczyna sobie literować to klapa, jeszcze krótkie wyrazy jej idą, ale dłuższe to męczarnia. Nawet rozkladanie na sylaby nie zdaje rezultatu, bo jak przeczyta pierwszą sylabe dochodzi do drugiej to już nie pamięta pierwszej.. ! co ja mam robić, jak jej pomóc ! ? a w zeszycie wiadomosci nadal się pojawiają.

ogólnie Nadia to charakterna dziewczyna, jak to Lenka zauważyła. Od samego początku robi nam psikusy , najpierw pisanie było beee, wogóle się nie starała byle szybko szybko, w końcu zrozumiała, że jak się postara to pięknie pisze.. a teraz czytanie, a gdzie reszta ?

Adik bezproblemowy chłopak, od samego początku sam sobie świetnie radzi, ksiązki po 200 stron czyta, teraz przygody mikołajka go wciągneły, lekcje sam odrabia, liczy rewelacyjnie .. no i ja głupia myślałam, że tak wygląda życie szkolniaka ::shocked2:

Ania i jak tam przeprowadzona ?

happymama ja bardzo marzyłam o tym remoncie, ale jak już ruszyło, zaczełam marzyć o tym, żeby się skończył :)

reklama
hello
Nockę miałam kiepskawą, bo Wiktoros zaczął pokasływać. Jeszcze dzisiaj zaczekam, ale jak dalej będzie chyrlał, to musze skoczyć go osłuchać, bo się boję o oskrzela.

Poziomki volvo xc90, już B żartowałam, że teraz nie będzie miał kontrargumentu na czwarte dziecko. Ceramiczne noże są fajne, tylko strasznie delikutaśne.
Dorota zdrówka.
Happy Wam też zdrówka życzę.
Stefaa to fajnie masz, że Adik taki zorganizowany. Igor sie dobrze uczy, ale obiektywnie muszę przyznać, że dużo czasu mu poświęcam. Z Nadią może spróbuj taką tablicę zrobić po jednej stronie samogłoski, po drugiej spółgłoski i te łaczenia w sylaby (pewnie gdzieś na necie znajdziesz, nam to wychowawczyni pokazywała). Dzieci wtedy jakoś wzrokowo łapią.
Z Alą planują w przyszłości tym systemem się uczyć.

Gdzie reszta???!! Ania, Kate, Mamcia, Martika, Mama, Marta i wszystkie które nie wymieniłam????!!!

Do góry