annaoj proszę o wiecej informacji bo nic a nic nie umiem znaleść, ja Nadi wiecej czasu poswiecilam na lekcje przez te dwa miesiace niz Adikowi przez całą jego edukacje w szkole! już się dzis naczytałam, że to może byc dysleksja.. juz nie czytam bo jeszcze cos groźniejszego wyczytam !
reklama
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
Stefaa robisz coś takiego jak przy grze w statki, tylko w jedną stronę samogłoski, w druga spółgłoski. Tylko nie od razu cały alfabet, tylko częściami. I musi być duże, i gdzieś u niej w pokoju powieś, ma się z tym opatrzeć, co drugi dzień przejrzeć. Dzieciaki ponoć to wzrokowo łapią i potem nie skupiaja się na składaniu liter w sylaby, tylko sylaby w wyrazy składają.
Ja tegoi nie przetestowałam, bo za późno się dowiedziałam o tej metodzie i Igor już sobie radził w czytaniu, ale ogólnie przemawia to do mnie. A z nauczycielką bym poszła pogadać, żeby może nie wpisywała Nadii uwag, że wiesz o problemie, pracujecie nad nim, a notatki pewnie ją frustrują i mogą demotywująco wpłynąć. Dzieciaki w tym wieku raczej lepiej na "marchewkę" niż na "kij" reagują.
Ja tegoi nie przetestowałam, bo za późno się dowiedziałam o tej metodzie i Igor już sobie radził w czytaniu, ale ogólnie przemawia to do mnie. A z nauczycielką bym poszła pogadać, żeby może nie wpisywała Nadii uwag, że wiesz o problemie, pracujecie nad nim, a notatki pewnie ją frustrują i mogą demotywująco wpłynąć. Dzieciaki w tym wieku raczej lepiej na "marchewkę" niż na "kij" reagują.
chcialam nadrobic jak zaczelam od miejsca gdzie skonczylam to sie okazalo, ze bedzie to spora lektura, wiec sie poddalam...
Ania gratuluje domu super, ze po tylu problemach, perypetiach bankowych wrescie sie udalo :-)
co jeszcze mialam napisac to nie wiem, ciagle w biegu jestem, dlatego pozdrawiam wszystkie razem i kazda z osobna ;-)
Stefa no wiesz musze przyznac, ze ogolnie Nadie to charakterne dziewczyny, moja lubi czytac, ale pisanie tez makabra byle szybko byle zrobic, na wszystko ma tysiac odpowiedzi, a jak cos od niej chcesz to u nas jej slowa ukochane to nie, ale, jezeli Ty ....
Dorota wspolczuje chorobska i tego, ze Lilka wozka nie lubi, moja na szczescie lubi i wozek i podroze autem
Ja sie nie odzywam, bo ogarniam papierzyska meza, do tego Lilka nie wiem czy ma lek separacyjny, czy zebiska ida bo tylko przy mnie, najlepiej na rekach, na macie tez najlepiej z mama,
Zeby nam ciocie wybaczyly to wrzuce fotke mojej agentki
Ania gratuluje domu super, ze po tylu problemach, perypetiach bankowych wrescie sie udalo :-)
co jeszcze mialam napisac to nie wiem, ciagle w biegu jestem, dlatego pozdrawiam wszystkie razem i kazda z osobna ;-)
Stefa no wiesz musze przyznac, ze ogolnie Nadie to charakterne dziewczyny, moja lubi czytac, ale pisanie tez makabra byle szybko byle zrobic, na wszystko ma tysiac odpowiedzi, a jak cos od niej chcesz to u nas jej slowa ukochane to nie, ale, jezeli Ty ....
Dorota wspolczuje chorobska i tego, ze Lilka wozka nie lubi, moja na szczescie lubi i wozek i podroze autem
Ja sie nie odzywam, bo ogarniam papierzyska meza, do tego Lilka nie wiem czy ma lek separacyjny, czy zebiska ida bo tylko przy mnie, najlepiej na rekach, na macie tez najlepiej z mama,
Zeby nam ciocie wybaczyly to wrzuce fotke mojej agentki
Ostatnia edycja:
annaoj dzieki od dziś zaczynam tą metodę wprowadzać, z nauczycielką rozmawiałam, ale mam wrażenie, że ona żyje w swoim świecie, strasznie nie komunikatywna osoba .. o efektach napewno napiszę..
martika oojjj żebyś wiedziała, mają charatkerki te nasze księżniczki
lenka proponuję piątek na nocne beblanie, w sobotę mogę się wyspać
martika oojjj żebyś wiedziała, mają charatkerki te nasze księżniczki
lenka proponuję piątek na nocne beblanie, w sobotę mogę się wyspać
so_happy
Fanka BB :)
hej
wpadam jak zwykle na szybko, pracy mi się troszkę zaległej naskładało,
zrobiliśmy sobie wypad z M w góry, sami bez dzieci,
super było tylko mogło być o 1 dzień dłużej, pogoda śliczna, miejsca jeszcze ładniejsze,
chyba musimy powtórzyć jeszcze taki wyjazd
poziomki niech mdłosci i nie moc Cię szybko opuści
Happymama, Dorota ja tez chusty nie miałam, zastanawiałam się
czy sobie nie kupić, ale trochę mnie przerażało wiązanie, a moje dzieci tez mało wymagające są,
mało na rekach je nosiłam wiec odpuściłam zakup, może kiedyś będzie dane mi jeszcze wypróbować chusty
martika śliczna Lili i jaką ma czuprynkę śliczną
annaoj u nas też długi weekend szybko i intensywnie przeleciał
z najstarszym nigdy nie siedziałam przy lekcjach, sam sie uczył zawsze, szybko krótko ale w miare z dobrym efektem,ale może wtedy jeszcze system nauki był inny, pewno przy młodszych mnie będzie to czekać
wpadam jak zwykle na szybko, pracy mi się troszkę zaległej naskładało,
zrobiliśmy sobie wypad z M w góry, sami bez dzieci,
super było tylko mogło być o 1 dzień dłużej, pogoda śliczna, miejsca jeszcze ładniejsze,
chyba musimy powtórzyć jeszcze taki wyjazd
poziomki niech mdłosci i nie moc Cię szybko opuści
Happymama, Dorota ja tez chusty nie miałam, zastanawiałam się
czy sobie nie kupić, ale trochę mnie przerażało wiązanie, a moje dzieci tez mało wymagające są,
mało na rekach je nosiłam wiec odpuściłam zakup, może kiedyś będzie dane mi jeszcze wypróbować chusty
martika śliczna Lili i jaką ma czuprynkę śliczną
annaoj u nas też długi weekend szybko i intensywnie przeleciał
z najstarszym nigdy nie siedziałam przy lekcjach, sam sie uczył zawsze, szybko krótko ale w miare z dobrym efektem,ale może wtedy jeszcze system nauki był inny, pewno przy młodszych mnie będzie to czekać
Ostatnia edycja:
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
witajcie .
MARTIK sliczna coreczka a czupryna zabojcza :-)
KATE to zycze Ci abys jeszcze miala okazje wyprobowac chuste :-).
Ja czuje sie zle ,szkoda ze chorobowego nie mozna wziasc ,dzieci w szkole ,lili kataru dostaje :-(, a ja sie czuje jakby mnie czolg przejechal :-(.
MARTIK sliczna coreczka a czupryna zabojcza :-)
KATE to zycze Ci abys jeszcze miala okazje wyprobowac chuste :-).
Ja czuje sie zle ,szkoda ze chorobowego nie mozna wziasc ,dzieci w szkole ,lili kataru dostaje :-(, a ja sie czuje jakby mnie czolg przejechal :-(.
Liza
Hejka, melduje sie tez Mam męza chorego w domu to wiecie....
Ania i jak tam przeprowadzka???
Stefa moj 7 latek tez czyta a nawet ładnie zaczyna czytac jak pocwiczy dzis nawet pani do mnie podeszla i pochwalila go ze tak sie ladnie zwrotki nauczyl czytac wczoraj i pieknie przeczytal :-)
dorota zdrowka zycze!
poziomki podziwiam naprawde :-) wspolczuje stanu seennego ale to taki urok :-) w drugim trymestrze minie pewnie ;-)
U mnie Miki poprzedni tydzien w domu chory, teraz od wczoraj maz w domu bo tez go rozlozylo, ja jak bylam chora 2 tyg temu tak dalej pokasluje i noce najgorsze, ale to chyba tez przez slaba wilgotnosc.
Dzieciaki do skzol chodza, mlody do przedszkola i strasznie szybko mi dni leca, dopiero Hani urodziny byly a juz we wtorek sa daniela
Zaraz sie nie obejrze i beda swieta i do moich rodzicow pojedziemy
Pozdrawiam Was i postaram sie zagladac wiecej
Ania i jak tam przeprowadzka???
Stefa moj 7 latek tez czyta a nawet ładnie zaczyna czytac jak pocwiczy dzis nawet pani do mnie podeszla i pochwalila go ze tak sie ladnie zwrotki nauczyl czytac wczoraj i pieknie przeczytal :-)
dorota zdrowka zycze!
poziomki podziwiam naprawde :-) wspolczuje stanu seennego ale to taki urok :-) w drugim trymestrze minie pewnie ;-)
U mnie Miki poprzedni tydzien w domu chory, teraz od wczoraj maz w domu bo tez go rozlozylo, ja jak bylam chora 2 tyg temu tak dalej pokasluje i noce najgorsze, ale to chyba tez przez slaba wilgotnosc.
Dzieciaki do skzol chodza, mlody do przedszkola i strasznie szybko mi dni leca, dopiero Hani urodziny byly a juz we wtorek sa daniela
Zaraz sie nie obejrze i beda swieta i do moich rodzicow pojedziemy
Pozdrawiam Was i postaram sie zagladac wiecej
happymama82
szczęśliwa mama czwórki !
Kate - życzę ci żebyś miała okazję wypróbować chustowania
Martika śliczna córcia :-)
ja nie mogę narzekać na swoje szkolne dzieci , ba! nawet się pochwalę, mój syn kończy podstawówkę i szkoła kieruje go do gimnazjum! a gimnazjum jest tutaj najwyższą z 4 szkół które są. Jest jednym z najlepszych uczniów w klasie a pomyśleć że jak szedł do szkoły nie znał ani jednego słowa po niemiecku a ja się strasznie o niego martwiłam
dziewczyny czy widziałyście mamartusie na FB jest tak jak myślę? szkoda że do nas nie zagląda...
Martika śliczna córcia :-)
ja nie mogę narzekać na swoje szkolne dzieci , ba! nawet się pochwalę, mój syn kończy podstawówkę i szkoła kieruje go do gimnazjum! a gimnazjum jest tutaj najwyższą z 4 szkół które są. Jest jednym z najlepszych uczniów w klasie a pomyśleć że jak szedł do szkoły nie znał ani jednego słowa po niemiecku a ja się strasznie o niego martwiłam
dziewczyny czy widziałyście mamartusie na FB jest tak jak myślę? szkoda że do nas nie zagląda...
mamartusia
och Happymama,
aż mi sie buzia uśmiechnęła więc musiałam sie odezwać.
powiedz mi jak mnie znalazłaś???? ja nie mam konta tylko mój mąż.
aż mi sie buzia uśmiechnęła więc musiałam sie odezwać.
powiedz mi jak mnie znalazłaś???? ja nie mam konta tylko mój mąż.
reklama
poziomki
mama 00 08 11 13 15
Ooo a co to za tsjemnice???
Podziel się: