reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

hello
też korzystamy z pogody. Byliśmy w górach. Teraz tydzień w domu, muszę farby powybierać, w środe facet na wymiary przychodzi, bo u Igora zdecydowaliśmy się w końcu na wymiar robić. Za tydzień w poniedziałek na czas remontu wyjeżdzamy, mam nadzieje, że pogoda się utrzyma.
Jutro dzieciaki jadą na wycieczką z przedszkola, pani dyrektora zgodziła się Igora też zabrać. Będą mieli atrakcje, a ja troszkę odsapnę. Ania coś chyba jest w powietrzu, bo mój Igor mnie dzisiaj do "białej gorączki" doprowadza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry: Jeszcze B pojechał na szkolenie i nie wiadomo czy wróci dzisiaj:baffled: wtedy to już chyba osiwieje.

Stefaa baba jakaś nawiedzona:crazy: Mam nadzieje, że jej nagadałaś do słuchu.
Liza spróbuj wyfiloteować. Jak Ci nie przejdzie to może do lekarza się skocz, co byś na urlopie nie chorowała.

idę się kawką reanimować

reklama
annaoj tzn co mam zrobic? pierwsze slysze... :confused::-D dzis niby w dzien mniej mnie boli, ale noce najgorsze bo strasznie sucho w gardle mam :sorry2:

hej
my już po chrzcinach, wszytsko sie udało i jestesmy zadowolenie:) oby wiecej takich imprez:) buziaki

stefcia hmmm powiem tyle,że są babszytle wredne nawiedzone i tyle, ja mialam ostatnio taką sytuacje......otoz pozwalam dominice chodzić już samą u nas na wsi, bawią sie z dzieciakami ,jeżdzą na rowerach i do mojej mamy przychodzi jedna kobieta i z ryjem na starcie,że Dominika zrobiła to i tamto( juz bez szczególów) i się dże na mame( taki typ człwoieka,co mówi wrzeszcząc), mama mi przekazała, porozmawiałam z dominiką,żeby tak nie robiła i jest zakończenie roku w przedszkolu i ten babsztyl mnie dorwał i sie drze na mnie przy ludziach,że nie pilnuja dziecka,że puszczam ja samopas...no jak się nie wkurw......mówię jej,że nie życze sobie,żeby przy ludziach się na mnie wydzierała,że jak chce to możemy sobie na osobności porozmawiać,że nie zamierzam trzmać dominiki w złotej klatce i to moja sprawa na co pozwalam dziecku,i że jak sie ma coś stać to się stanie pod domem. a te tak zatkało,że szok i sie odpitoliła ode mnie
ps.nie chodzi o to,że źle że zwróciła uwagę, to jest ok, trzeba sobie takie rzeczy mówić, ale dlaczego drze gebe na mnie i wyzywa mnie od złych matek?

Ostatnia edycja:
Stefa no brak slow do tej kobiety, ja tutaj nie spotkalam sie z czyms takim, wrecz przeciwnie kobiety czesto opalaja sie toples, a maluchy lataja gole jak je stworzono i nikt nikomu nie zwraca uwagi, nie lubie takich straznikow przyzwoitosci ;-)
czytajac twoja historie przypomniala mi sie moja Nadia kiedys nad Dunajem w Austrii, w drodze do domu sie tam zatrzymalismy i patrzymi w jedna strone nudysci w druga strone nudysci, no pieknie mysle, a dziewczyny moje nic sie nie odezwaly, wziely to za cos normalnego, dopoki nie przyplynal labedz, te chcialy go dokarmic polecialy do auta, w tym czasie labedz poplynal do nudystow, Nadia wraca i na caly glos na szczescie po polsku, co za durna gola baba, zwinela nam labedzia ;-)

marta nie dziwie sie, ze powiedzialas pani co myslisz, najgorzej jak przychodzi taka i wszystko wie lepiej, dzieci cudze chce wychowywac, pilnowac, a najczesciej swoich nie ma, albo juz odchowane i nie pamieta jak to z nimi bylo... ja powiem, ze obok domu dziewczyny puszczam, ale na plac zabaw ktory mam pare metrow od domu i trzeba przejsc przez osiedlowa uliczke, to mam obawy, swoja droga, to mieszkam w panstwie, gdzie dzieci do 12 roku zycia musza byc pod opieka doroslego i jak ktos uprzejmie doniesie, ze dziecko jest same, to mozna miec niezle problemy. Ale w praktyce , nawet duzo niemiek puszcza dzieci samopas ;-)

Ehh :-)moja mala Li zaczyna sie swiadomie usmiechac :-) oglada juz dzielnie swiat wokol, cwiczy podnoszenie glowki, chociaz rzadko ma okazje, bo straszliwie jej sie ulewa, nawet noskiem jej leci nawet dlugo po jedzeniu po jedzeniu, tak mocno ,ze bywa, ze obie musimy sie przebrac, jak nie ulewa, to znowu czkawka jej zyc nie daje a poza tym po swojemu cos tam probuje nadawac zwykle to jest eee, rrrrr i jajaja . Ale wszystko to mame cieszy :-)

pozdrawiam was serdecznie i zycze kazdej milego dnia

Ostatnia edycja:
Witam Stefa niezla baba ja to bym jej wypalila ze jestem nudystka I moje dzieci tez I niech spada Marta ja nie wiem ze ludzie nie maja choc krzty taktu I wyczuciu ehh u nas tez dzieci niby nie wolno puszczac samych przed ukonczeniem 12 rz moi ostanio poszli z psem dosc daleko do sklepu I zachaczyli o park moj starszy juz jakis czas sam do szkoly I ze szkoly ale siostry odbierac jeszcze nie moze niby jak bedzie miec 14 lat ogolnie to tu taj bardzo zadko widze zeby dzieci same gdzies biegaly I wogole a jak juz nawet gdzies sie kreca to zaraz ktos sie doczepi I zwracaja uwage to samo jak w dzien powszedni dzieci powinny byc w szkole a np maja jakas wizyte u lekarza to tez ludzie interesuja na ulicy czemu nie sa w szkole ostanio wlasnie moj najstarszy mial wolne I poszedl ze mna odprowadzic mlodsza I sie pani na placu przy szkole przypiela czemu nie w szkole a u nich zalalo szkole I zamkneli ale musialam sie nagadc bo nie wiadomo na kogo sie trafi

co to w ogole obchodzi to babsko, co za ludzie

marta super ze chrzciny się udały

mama290 jak się czujesz
miałam jechać nad jezioro a tak się jakoś burzoiwo zrobiło to się chociaz potaplałam w basenie z chłopakami
pozdrawiam

Czyli, ze mna jednak wszystko ok :) ufff

Nazdalam oczywiscie, a na sam koniec dodalam zeby zajela sie srajacymi psami na plazy, a nie ogladala cudze dzieci...

Marta ja puszczam cala trojke na plac przed blok, droga tylko dojazdowa no i plac przed samymi oknami, tez czasem slucham, ze to bezpanskie dzieci.. ale olewam temat, w miescie troche inavzej bo tu serio nawet nazwiska mojego nie znaja i nie sa w stanie poznac :) wiec tym bardziej kwoki obrywaja, jak sie nie potrzebnie ktoras wtraca ..

Ania i jak sytuacja ? Duzo tego kredytu potrzebujecie ?

Lenka u nas xapowiadaja big burze i grat.. narazie czekam bo slonce swieci :)

Martika lili jest boska, a jej wlosy no no no

Doris pisz co u ciebie, jakie plany wakacyjne ?

Kate a ty jak tam. Niko wyrusza w swiat na wakacje ?

hej pozdrawiam z lodówki bo tylko tam idzie wysiedzieć ;-) bo w domu mam 29,5 stopnia :dry: a co nie wolno :sorry2:

mała też nie daje rady a musiałam się dzisiaj nalatać trochę z nimi, starsze wodę w garść i piją a mała cycka na ławeczce w cieniu bo coś na herbatkę nie zawsze ma ochotę a i na cycka zanim zaciągnie to się podrze :eek: ot taka sytuacja

u mnie wczoraj była taka ogromna burza że szok :szok: wszystko aż się trzęsło od grzmotów

mama u nas 7-mio latki mogą same się poruszać ale jak dla mnie to przesada, owszem do kolegi dwa domy obok to ok ale żeby gdzieś dalej to starach tym bardziej że znowu była u nas ale pod drugą podstawówką akcja pedofil :szok::no: zaczepiał dzieci i pytał o drogę :no:
stefaa sprawy mają się pozytywnie :tak: uffffffffffffffffffffff
teraz m załatwia kredyt i musimy poczekać aż mama tej dziewczyny wróci z Anglii i działamy już na pełen gwizdek :-D

annaoj co liza ma zrobić z gardłem?????

lenka dobry i basen :tak: grunt że mokry :-D

marta bardzo dobrze zareagowałaś :tak:

martika, doris pozdrawiam

reklama
hejka
rano posta naklikałam i teraz zauważyłam, że się nie dodał:confused:

Liza fiolet na wodzie i namaczasz patyczek (ja używam tych do czyszcenia uszu) i po migdałkach. To działa odkarzająco. Bardzo często dzieciakom zapodaje. Oczywiście nic przyjemnego, ale wg mnie lepiej działa od hascoseptów czy tantum verde.

Marta wiem, że szyjesz różne różności, nie masz czasem formy na królika "tilde" albo coś w tym guście. Mój Igor wymyślał, że chce dla Alicji uszyć miśka:baffled:

Ania kciuki zaciskam za kredyt

uciekam

Do góry