reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Dziękuje za miłe przyjęcie. Mam na imię Asia mam 25 lat i mieszkam w małym miasteczku w województwie warmińsko-mazurskim. Jak już wcześniej wspomniałam mam trójkę dzieci.
Na bb jestem od listopada 2012 i piszę na lipcówkach 2013.

reklama
cześć dziewczyny
Pogoda do bani, mam nadzieje, że na weekend się poprawi bo do Wrocławia wybywamy. Już się doczekać nie mogę:-)
Byłam na występach w przedszkolu, oczywiście się wzruszyłam bardzo. Po kolejnej wizycie w przedszkolu stwierdzam, że Alicja zupełnie inaczej się w domu zachowuje, szczególnie w relacjach z Igorem niż w przedszkolu. W domu często ustępuje Igorowi, podporządkowuje się i pierwsza do bronienia go, a w przedszkolu "się łokciami rozpycha" i dąży do bycia w centrum uwagi. Trochę skonfundowana jestem...
Wiktoros zaczął pełzać, robi to jak zawodowy komandos, szczególnie jak coś wypatrzy, pewnie jeszcze chwila i raczkować zacznie, a wtedy to już na tyłku nie usiądę;-) I odkryłam wczoraj zęba:biggrin2:

Dorota leż i odpoczywaj. Wiem, że łatwo nie jest, ale dasz radę. Ja leżałam prawie 2 miesiące i jak ciężko było to sobie powtarzałam, że lepiej, żeby w domu leżała i dzieć w brzuchu rósł, niż po szpitalach z maluchem i denerwować się o jego życie i zdrowie.

powiem wam cos jeszcze......tu jest niesamowicie miła i ciepła atmosfera

to tak zeby wam poslodzic:-D juz dawno mialam to napisac
ja się zgadzam absolutnie:-)
Viviene witamy i do pisania zapraszamy.

MOJE DROGIE KOLEŻANKI ZAPRASZMA TAM ;) BO MUSIMY TEMAT OBGADAĆ :d

pędzę obadać;-)

hej wieczornie

annojce mój wlasnie zaczyna pełzać, zaczyna sie u nas dziać, w ogóle jest strasznie ruchliwy, nie chce siedzieć i w wozku nie polezy, bo go ogranicza i sie wkurza:eek::eek:

ania jak wlosy?

doris usmiechnij sie choc troszkę

u nas w sobote urodziny norberta, młody czeka na prezenty,że aż strach a ma na co czekać:) dziadkowie kupili mu traktor jeżdzik oj bedzie sie dzialo

annaoj kce i marta24 gratuluję nauki raczkowania u dzieciaczków.
Mój synuś dziś kończy 10 miesięcy i od wczoraj sam chodzi.

Pogoda mnie dobija, jest u nas tak zimno że z domu się nie chce wychodzić a ciepło ma przyjść dopiero we wtorek.
Życzę dobrej nocki.

Dzien dobry...
Witam nowa mame.
Mam chwile to wpadam do was :-) co prawda poczytalam posty wstecz, ale zabijcie mnie skleroza ciazowa mnie dopadla i nie iwem co komu mialam napisac. A pewnie niedlugo szwagier wstanie i tesciowa, wiec koniec lapa ;-)
Doszlam do wniosku, ze od tesciowej mozna sie wiele nauczyc. Np. co to jest rowne trakowanie wnukow. gloszone przez nia wszem i wobec. Teoria: "traktuje wszystkie wnuki jednakowo", praktyka: wszystkie wnuki dostaja 20 euro, a moje dziewczyny 10 na urodziny, na dzien dziecka wszyscy dostali 50 euro, moje 5 euro ". Wkurza mnie to, nie dlatego, ze dostaly mniej od reszty, ale fakt, ze mowi przy moich dzieciach, ile dala pozostalym, a wybaczcie 7 latka juz umie liczyc i rozumie ,ze dostaje mniej, a potem ja sie musze tlumaczyc wrrr

Ciekawe czego jeszcze sie naucze, bo do niedzieli u mnie bedzie mieszkac.

milego dnia dziewczyny

Witam Vivienne ja to cie kojazę z lipcowek witaj:-)Martika ja nie mam tesiowej i sie ciesze:-)ale np moja matka tez nie rowno traktuje jakby uznawala tylko mojego najstarszego ehhh zycie pogoda do bani a ja caly dzien w domu czekam na kuriera i napaczke odrzucili mi oferte o dom szukam dalej milego dnia:-)

hej
nadrobiłam bo naskrobałyście ;-)
fotkę wstawię jak ktoś mi zrobi :sorry: bo jak robię sweet focię to nie wyglądam :eek:

moje pociechy mają dzisiaj dzień sportu, a Majka później jeszcze występ taneczny w Domu Pomocy Społecznej

czekam i czekam na becikowe a tu dostałam wezwanie, że mam uzupełnić brakujące dane :wściekła/y: a babka sprawdzała jak wnioski był zanoszony :dry: ehh, chciałam jechać dzisiaj ale pojadę w poniedziałek bo czekam na listonosza, może wreszcie zaproszenia na chrzciny przyjdą bo już czekam 12 dni :wściekła/y: i niby już wysłane
powiem wam cos jeszcze......tu jest niesamowicie miła i ciepła atmosfera

to tak zeby wam poslodzic:-D juz dawno mialam to napisac
jestem tego samego zdania :tak: tym bardziej że próbowałam się wkręcić na dwa inne wątki i zostałam totalnie olana :sorry:
hej :)

marta jak dla mnie to mozesz byc i sama .. ale z rodzinkami byłoby fajnie hehe mój Mąz jest b. na tak w końcu nocne beblanie czasem podsłu****e ;)
to podebnie jak mój M:tak::-D jak mu powiedziałam, że planujemy zlot i że to taki rodzinny zlot i on też jest zaproszony to był tak miło zaskoczony i się ucieszył :tak: powiedział "też poznam nasze koleżanki?" :-) to jest najlepsze, że Wy jesteście Nasze :-D:-D
Dziewczyny mogę do was dołączyć. Jestem mamą 3 wspaniałych dzieci. 7-letniej Amelii, 5,5 -letniej Vanessy i 10 miesięcznego Gabrysia.
Witaj i rozgość się wygodnie :tak:
cześć dziewczyny
Wiktoros zaczął pełzać, robi to jak zawodowy komandos, szczególnie jak coś wypatrzy, pewnie jeszcze chwila i raczkować zacznie, a wtedy to już na tyłku nie usiądę;-) I odkryłam wczoraj zęba:biggrin2:
oj pamiętam jak mój pełzał :tak: wesoły widok :-D tyle że mój nie raczkował z kilkumiesięcznego pełzania wstał na nogi
gratuluję ząbka :-D to prezencik sie należy dla znalazcy :tak:
Mój synuś dziś kończy 10 miesięcy i od wczoraj sam chodzi.
Gratujacje :-)

Doris tulkam
dorota super że tak zorganizowałaś :tak: byle do porodu i znowu odpalisz wrotki ;-)
martika świetna teściowa nie ma co :sorry: moja śp.babcia wprawdzie nie mówiła nic głośno ale zawsze dawała mi mniej kasy na prezent bo byłam młodsza, pamiętam jak zawsze było mi przykro i mama wyrównywała mi czasem

Ostatnia edycja:
Vivienne gratuluje samodzielnego chodzenia :-).
Mama niedobrze ze odrzucili ofertę domu :-(
3 mam kciuki za dalsze poszukiwania .

Martika nie ma to jak równe traktowanie wrrrr :-(.

Mój m dziś w domu. Zaniedlugo jedziemy do mopsu o alimenty złożyć ,już kolejny raz ,mam nadzieję ze ostatni .
Na 12 i na 17 m idzie na przedstawienie do szkoły do tamtych swoich dzieci . W tym czasie koleżanka ma do mnie przyjść ,pogadać bo ja strasznie alergicznie reaguje jak M ma sie widzieć ze swoją ex żona :-(.

Ogólnie źle sie czuje ,brzuch pobolewa raz bardziej raz mniej ,ale mała rusza sie :-).

Miłego dnia .

witam
Wczoraj Rabkoland z dziećmi odwiedziliśmy,
bardzo fajnie było mimo,m ze pogoda taka sobie

Ania
u nas w przedszkolu też dzień spotu jest i chyba patrona szkoły,
bo to przedszkole przy szkola jest, zaraz kończą, mają dzisiaj krócej

witam nową mamę

pozdrawiam wszystkie i jade po młodego

reklama
Witam po dłuższej nieobecności.Dobra wiadomość-Inga dostała się do przedszkola pierwszego wyboru.Strasznie się cieszymy.Chodzili tam moi starszacy a we wrześniu Mikołaj będzie chodził na tej samej ulicy do szkoły to za 1 wyjściem obydwoje zaprowadzę.

Do góry