reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Jak tak czytam, to ciekawa jestem malej, bo obie siostry byly cyckowo-smoczkowe, nie bylo problemu ze smokiem, :-)
Aniu najmniejszy jaki smoczek widzialam, to chyba nuk genius 0 (od 0 do 2 miesiecy) jest mniejszy niz avent (0-6), mam czy inne
Dorota zdrowka dla Ciebie i Alanka. Biedak znowu go cos dopadlo :wściekła/y:
Kate kurcze, niech Twoj organizm wraca do pelni sil, bo trudno tak funkcjonowac :-(a u mnie ok, tfu tfu tfu na razie zdrowa ;-)i oby juz tak zostalo...
annaoj no ja i Dorota na wylocie ;-)
mama no to teraz masz, obys czesciej sie lepiej czula, to latwiej Ci bedzie z chlopakami
Doris udanego wypieku, mi to drozdzowce w ogole nie wychodza, reszta tak, a drozdzowe zawsze zepsuje :zawstydzona/y:

reklama
hej dziewczyny jestem i ja :)

osttanio mam tyle na głowie, że zapominam jak się nazywam :D

spędzam prawie całe dnie na komputerze ale nie mam czasu bb odpalić :(

widze , że brzuszki rosną w siłe i to mi się podoba :) Trochę się nam tu porodówka zrobiła :D

Lenka Olek chodzi super ! teraz to już oczy z tyłu i z przodu głowy hehe :)

Annaoj nawet nie wiesz jak Ci plaży zazdraszczam ! już się nie mogę wakacii doczekać :)

uciekam dalej działać buziaki :*

Hej
A ja obiad robię i mam w planie zrobić ciasto z rabarbarem ale nie drożdżowe, bo nienawidzę ciast drożdżowych.
Ania138...czy Ty ważysz 43 kg??????????????????????????????????????????????
nie, ważę 57 kg póki co, ale były lata kiedy ważyłam 42 :-( ale to były bardzo trudne dla mnie lata, które minęły i oby nigdy nie wróciły,
a jak M poznałam to ważyłam 45, ciągle się zastanawiam co on we mnie widział :sorry:
ale czas leci, ret już 8 tydzień, szok
Ania kup smoczek z Aventu, chyba najmniejszy jest
no właśnie myślałam o tej firmie :tak: dzięks

martika dzięki :tak: obadam nuk`i czy mają taką końcówkę jaką potrzebuję tj. jaką mam teraz

ale moja Pchełka dzisiaj śpi :confused: ma już trzecią dłuuuuugą drzemkę :tak: bez smoka, było by superowo gdyby tak było zawsze :rolleyes:
TV podłączony, czyli w najbliższych dniach dzieci nie zobaczę, chyba że głodne się zrobią ;-)

steffa spóźnione :zawstydzona/y:ale szczere :tak: STO LAT!!!!!!

Ostatnia edycja:
hej
Martika dziękuje, wczoraj przyszły mi wyniki z posiewu,
dzisiaj skocze do naszej ogólnej lekarki, zobaczymy co mi powie

Doris jak wrócisz do pracy czas będzie Ci szybciej leciał
i nim się obejrzysz już bedzie kolejna wizyta

Ania chyba jeszcze smoczki Tomme są małe i fajnie wyprofilowane dla noworodków

U nas słońce wyszło, tylko ciekawe na jak długo, bo pada codziennie,
syn najstarszy dzisiaj po szkole ma jechać sad kosić, bo mówi, ze powodziami
u nas straszą,
Miłego dnia for all !!!!!!!

Witam się we wtorek :-).

Kate daj znać co lekarz na Twoje wyniki ,3 mam kciuki , oj oby powodzi nie bylo ani u Ciebie ani nigdzie . U mnie też od rana śliczne sloneczko i też zastanawiam się jak długo bo nie zapowiadali słońca .

Aniu no i widzisz jak ci Twoja pchelka ładnie wczoraj spała :-), super :-), i jak dzieci z tv zadowolone ? U mnie też u dzieci tv jest ale dzieci wogóle na niego nie patrzą bo z naszego upc w tym drugim tv bajki są takie jakie ja moim dzieciom nie puszczam . Ja jak sama wiesz ograniczam dzieciom bajki i wlanczam im już jak bardzo proszą :-), lub jak ja potrzebuje coś zrobić a oni przeszkadzają lub jak chce chwilę odpocząć :-). Jesli puszczam im bajki to u mnie w pokoju lub ns kompie :-), prędzej ja coś u nich w tv obejze :-).
Ty teraz wazysz 57 a ją w końcówce 7 miesiąca waze 58 kg :-).

Martika no ali wcześniej mi tak nie chorował ,nawet jak chodzi 2 miesiące do przedszkola to byl zdrowszy niż teraz :-(.
Ma powiekszone węzły chlonne i już 2 lekarz mówił ze bedzie teraz częściej chorowal :-(.
No no kochana jak Ty sie rozpakujesz to ja już będę odliczać :-).
Wiesz ze na tym etapie ciazy na jakim Ty dziś jesteś to ja już mialam 1 dzień Alanka :-).

Noc u mnie ok 4 razy wstawałam :-), oliwia w szkole, m ja rano zawiózł . Ja po 12 jadę na usg ,oczywiście towarzyszyć mi bedzie Alanek :-).
Od dziś już mam mieć usg co 2 tyg . Pewnie ja dziś małej nie zobaczę bo lekarz zawsze robi mi tak ze ja nic nie widzę :-( ale dla mnie najważniejsze bedzie to co lekarz powie ,grunt aby bylo dobrze . Bardzo proszę o kciuki .
Ja nadal chora i słaba ,ale jakoś żyje .
Dziś zaczęłam prac ciuszki od Lili :-).

Miłego dnia .

hej ho ;-)
zaczynam odczuwać zmęczenie materiału :eek: oby mi się tylko migrena nie huśtnęła :dry:

M zawiózł papiery do urzędu na becikowe i tą całą resztę, jestem bardzo ciekawa jak nas podliczą bo nam wychodzi, że becikowe to dostaniemy z palcem w d..... bo tam jest bardzo duży próg dochodu na jedną osobę ale te pozostałe już nie koniecznie bo wychodzi że przekraczamy o 5 zł :baffled: na rodzinne to wiem że mają widełki i tam można przekroczyć ale tam to nie wiem, się okaże

Boszeee dziewczyny ja nie wiem co ja bym zrobiła bez Majki, tak mi pomaga, że sama jestem w szoku :confused: nawet nie muszę się prosić tylko samo tak wychodzi i ona wie:
sama chodzi i wraca ze szkoły i z MDK`u, wczoraj żebym nie musiała chodzić po szkole to poszła zapłacić za obiady (choć to to robiła już wcześniej :tak:) ale poszła po Dawida do sali plastycznej - I piętro - i go przyprowadziła, po czym poszła sama na zajęcia
jak M ich rano zawozi to ona z parkingu idzie z nim i mu w szatni pomaga i odprowadza do sali ...... itp
no mówię wam takie, niby takie drobne czynności a takie pomocne że aż mi jej czasem żal, że ma tyle obowiązków :-(

kate no właśnie oglądałam też te Tommy bo sobie przypomniałam że Dawid miał, tylko jemu kupiliśmy taki fajny mega na pół buzi :-D ale szeroki przy nosku i było ok
dzisiaj mamy pojechać do sklepu oblukam na żywo
daj koniecznie znać jak te wyniki wyszły
mama290 fantastyczny, piękny...... ten filmek :tak: aż miałam łezki w oczach, sama prawda :tak: całe my :tak:

Ostatnia edycja:
Hej

Ja wedle tradycjie :p dzis 13ty :p rozwalilam sobie reke :p myjac naczynia - szklanke - pekla mi w reku i przeciela nizle :/ maz z pracy biegl i mi pomogl sie ogarnac, i obandazowal... -_- jakas masakra... teraz reka w bandazu i bede tak chodzic -_- yhhh...

Dorota trzymam kciuki za USG.
Ania super z emajka tak pomaga! :-)

Obiad mial byc inny ale nie dam rady zrobic to tylko makaron gotuje i kotlety zostaly i musi juz tak byc :p
Do tego dzis zebranie u Hani w szkole -_-
Ehhh cudo... :sorry::baffled::nerd::eek::confused2:

kate oglądam ddtvn i tam mówią o tych możliwych podtopieniach :no: nie rozumiem dlaczego nic nie jest robione żeby im zapobiegać

u mnie też pogodowy kalejdoskop :baffled: był deszcz, akurat jak Majka szła do szkoły :-( a teraz słońce świeci

liza ała :-( współczuję

Ania ja maialm tommy tippe dla chlopakow a oni byli tacy malutcy I te smoczki tez teraz jak patrze na te smoczki to chyba im by pasowaly teraz do ucha anie do buzi:-)pzyszlam sie pozalic moj najstarszy zrobil sie mega okropny dla siostry ciagle ja szturcha cos jej zaiera tak w kolko wczoraj przyszla do mnie z placzem ze ma zle zycie:eek:w wyniku organizacyjno przeprowadzkowym wyladowali w jednym pokoju nie chca sprzatac I wogole rece mi opadaja co prawda czekam juz ponad tydz na decyzje odnosnie wiekszego domu I tak czekam I dostane cwirka w koncu jeszcze na to wszytsko wczora sie polakala pod szkola ze sie z nia bawic nie chca I dzisiaj gadalam juz z nauczycielka zeby miala na nia oko bo ona jest bardzo wrazliwa wszytsko bierze do siebie no coz zyc nie umierac tak sie wczoraj troche podlalmalm ze moze to byl blad ze ja przepisalam choc tutaj jest duzo dzieci polskich I myslam ze bedzie miec lepiej pod szkola jak na nia czekam to tez mnie zawsze mierza wzrokiem polskie mamusie :eek:

reklama
Ania oby czesciej tak ladnei drzemala :tak: a dzieci pewnie nawet jak glodne sie zrobia, to beda Cie wolaly bys im cos przyniosla ;-) moje tez maja w pokoju TV ale za to mama ma mozliwosc blokowania kanalow ha :-) No no, mozesz byc dumna ze Swojej Majki, jest w koncu pomocna, odpowiedzialna starsza siostra :-) oby szybko jej sie nie znudzila ta pomoc ;-) bo z dziecmi to roznie bywa
Kate to napisz prosze jak juz lekarka Ci je odszyfruje mam nadzieje, ze wszystko dobrze:tak:a co do pogody to u mnie juz 5 dzien raz deszcz, raz slonce, raz wiatr, normalnie zwiariowac mozna...
Ania, dorota ale z was szczypiorki, ja to w ciazy zawsze sporo kg przybieram :-(
Dorota biendy mam nadzieje, ze w koncu te chorobska mu odpuszcza. Ojej to wczesnie sie Alanek na swiat zaczal pchac ;-) mam nadzieje, ze moje dziecie jeszcze poczeka. Kciuki za usg
Liza jej dobrze, ze nic powazniejszego sie nie stalo, :-(oby pech Ci dzisiaj odpuscil juz
mama moze corcia ma kiepski czas, nie kazde dziecko szybko aklimatyzuje sie w nowym miejscu, otoczeniu, moze potrzebuje troszke czasu... i bedzie dobrze, inaczej jak wiekszosc dzieci jest nowym (jak to bywa kiedy ida do 1 klasy), a inaczej jak juz sa potworzone kolka "wzajemnej adoracji" ;) przyjacielskie relacje i przychodzi ktos nowy... bedzie dobrze kciuki byscie szybko dostali ta decyzje i by starszy odpuscil siostrze

Do góry