reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Ania ja w tamtym roku kupilam Nadii sliczne biale trampki, 1 dzien jak je miala ubrala je na wycieczke i jedna jedyna mala blotna kaluza byla na drodze i akurat w nia musiala wejsc gapa i butow nie dalo sie juz doczyscic, zostalo przefarbowanie na fiolet heh mowisz, ze Marcelinka dzielnie Ci towarzyszy ;-) a jak nocki?
happymama fajnie, ze Fabianek lubi chuste, u mnie Livia nie znosila ani chusty, ani nosidla, ale po pierwszych 3 tygodniach sie zaaklimatyzowala ;-), ze tak powiem, miala swoje pory jedzenie, spanie itp i do dnia kiedy trafila do szpitala z zapaleniem nerek, byla dzieckiem idealnym, bo nie musialam jej nosic, zasypiala sama, jadla o swoich porach, byla przewidywalna ;-)
dorota to mialas ciezko z mala corka i malym ciagle wiszacym na Tobie. Ale dalas rade, to najwazniejsze :tak:
milego dnia dziewczyny

reklama
Ania- mój smoka nie chciał, mam w domu różne modele próbowałam wszystkiego nie załapał i tyle! Ja zainwestowałam w chustę;-)dzięki temu mogłam się ze wszystkim wyrobić.
dałam małej wczoraj smoka i uspokoiło ją to na 15 minut ale dzięki temu zjadłam kolację, tak normalnie ze wszystkimi a potem to już był bee i aż odruch wymiotny miała :sorry: rano też na chwilę wzięła a teraz znowu ble :confused2: kapryśna kobietka lub jak to moja przyjaciółka stwierdziła "wariatka po matce" :tak::-D no cóż zrobić geny :-D
myślałam o tej chuście, tylko takiego maluszka jak mojego mogę też w nią wsadzić? w domu z niej korzystasz? i powiedz mi tak szczerze czy wiązanie jej nie jest takie skomplikowane na jakie wygląda? dam radę sobie sama? i czy tonie szkodzi że jestem dość bardzo szczupła? pytam bo przy Majce kupiłam takie nosidło i prawie ją złamałam bo się okazało że za chuda byłam i torba nie miała jak się ułożyć :eek:
Fabianej jest przecudny :-D te niebieskie oczy są poprostu obłędne, żeby mojej zostały
A propo smoczka teraz dla mojej małej to oliwka byla butelkowa i smoczkowa, alan cycosz i wogóle bez smoka ,a teraz 1 zakupie i obadam czy Lili bedzie chciała, czy wogóle bedzie taka potrzeba aby miala smoka. Ale nie mam parcia aby jej smoka nie dac ,napewno wolę dac smoka niz cały czas co 15 minut cyc, tak jak bylo z alim , ale zobaczę zaniedlugo jak to bedzie .Ale chustę też już mam :-)
a u mnie było dokładnie odwrotnie: Majka butelkowa a smoka nie chciała, a Dawidek cyckowy a smoka wciągał jak odkurzacz :tak: cycka zresztą też :-D
Ania ja w tamtym roku kupilam Nadii sliczne biale trampki, 1 dzien jak je miala ubrala je na wycieczke i jedna jedyna mala blotna kaluza byla na drodze i akurat w nia musiala wejsc gapa i butow nie dalo sie juz doczyscic, zostalo przefarbowanie na fiolet heh mowisz, ze Marcelinka dzielnie Ci towarzyszy ;-) a jak nocki?
hi hi, Majki jescze są bialutkie ale to dlatego że jeszcze ich nie założyła bo u mnie pada :dry: zobacztmy jak to się u mnie skończy bo Majka podobnie zdolna :sorry:
a nocki, dajemy radę, ma dwie pobódki i bez problemu przedypia 3-4 godziny jednym ciągiem a dzionki się męczy i walczy :-(
Hej
Ja dalej nad jeziorem i dalej pogoda beznadziejna.
a jak dolegliwości i samopoczucie psychiczne?

Aniu no to faktycznie u Ciebie całkiem odwrotnie niż u mnie z tym smokiem :-). Dobrze ze choć mała w nocy dobrze śpi, jestem ciekawa jak to u mnie bedzie z Lili bo Oliwka od urodzenia bardzo źle spała ,ali lepiej ale pod warunkiem ze cyc był zawsze kolo niego ,tak ja serio to alan nie przespal nawet 2 godzin mi w nocy bo wiecznie cyc ,ale nie aby sie nie njadal ,niestety potraktowal cyca jako pożywienie jak i uspokajacz coś w firmie smiczka ,ale smoka nie chciał za nic w świecie .

Martika no takie białe buty dzieci lubia szybko zalatwic na inny kolor :-).

Oliwka miala 2 latka ,ali w dzień dosłownie co kilka minut był na cycu ,a w nocy to tak jak pisalam wyżej ,ale dałam radę :-).

Doris właśnie jak samopoczucie ? Jak mdłości ? I co wracacie dziś ?

Ja sie chyba załamie, 2 tyg temu ali skończył zastrzyki ,dziś noc cala przeplakana ,teraz temp 38,7 :-(, i gardło całe w białych bomblach . Biedny nic nie je i nic nie pije :-(, gardło go strasznie boli ,marudzi i ogólnie strasznie chory . Angina bedzie jak nic :-(, po 18 jak m wróci to pojedziemy z nim do lekarza . Tylko teraz nie wiem bo pewnie antybiotyk bedzie i zaś doustnie to mi nie wezmie :-(, zaś walka bedzie i plucie :-(, czy zaś zastrzyki ? Ale zal mi go tak kuc ,juz sama nie wiem ? Jak myślicie ?

Ania polecam chustę elastyczną na początek, ja chustuję w domu dużo, nawet teraz to częsta metoda usypiania u nas (a przy okazji coś tam sobie robię) ja mam 1,66 i ważę 50kg;-)także dobre też dla chudziaków a instrukcje wiązania znajdziesz wszędzie w necie i naprawdę kilka razy zawiążesz i nabierzesz w prawy, nie jest to skomplikowane aż tak bardzo;-)

Ali mega chory ,angina ,powiększone węzły :-(, ja ledwo zywa przy nim ,jest ciągły płacz ,noc zapowiada sie kiepska ,temp mimo lekow 39, dostał antybiotyk ale smaczny ,ale on już tak nastawiony ze nic nie chce ,trzeba na sile :-(, nawet leków pysznych na gorączke nie chce ,nic pić i jeść :-(, ciagla walka z nim :-(, zal mi go strasznie ale też i sił brak :-(.

witam
dorota zdrówka dla Alanka, wiesz moj jeden taz miał niby angine, od tak z dnia na dzien i od razu całe gardło w ropnych czpoach, tyl;ko ze to nie była angina tylko zapalenie jamy ustnej, bardzo bolesne, obserwuj czy te białe plamy sie nie rozprzestrzeniaja

ania to ładnie Ci marcelka przesypia, ja miłam chuste itez samam uczyłam sie wiązać i jakos dałam rade, miałam elastyka na poczatku ale lepiej szło mi na tkanej

olek tez był besmoczkowy i bez butelkowy, butle załapał jak miał moze8-9 miesiecy a smoczka wcale, choc na poczatku przydałby sie

Lenka dzięki za wskazówkę z tym gardłem .

U mnie noc okropna ,cala na drzemaniu i z ppaczacym alankiem . Dzień jakoś zlecial, tylko ze i ja już chora jestem :-(.

Dobranoc dla wszystkich .

Witajcie
Melduję, że wróciłam do domu i net wreszcie mam tak jak być powinno. Nie napiszę dziś więcej, bo mam mnóstwo nadrabiana, poza tym mam dziś straszne wzdęcia i brzuch mnie aż od tego boli, jestem padnięta i ogólnie mam jakiś kiepski dzień. do jutra mamuśki!!!!
Buziaki

reklama
witam
miałam być na bieżąco i znowu nie dałam rady,

wczoraj bylismy na komuni, pogoda w miare wytrzymała,
dzisiaj pasukdnie, szaro znowu leje,
kiedy wreszcie jakaś ładna wiosenna pogoda do nas przyjdzie

Lenka brawo dla Olka za pierwsze kroczki

Dorota zdrówka

Martika dziękuje, u mnie nadal średno ze zdrowiem, dalej czekam na wyniki w
sobote jade do lekarza, mam wizyte, a Ty jak się czujesz???

Ania jak malutka??? spokojna??

Annaoj kce sliczne zdjęcia z wakacjii, zazdroszcze, ale bardzo pozytywnie

Miłego dnia !!! zmykam do pracy, wózki czekają

Do góry