reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Dorota szlona jestes :-) odpoczywaj tez :-) :tak:
Ania kurcze szkoda psiaka :( Co do świni i siodła...... :sorry2: U nas to samo, Danielowi od 2 dni schodzi skóra z dłoni, myslalam z emoze w piachu na placu cos bylo, ale dzis zauwazylam ze ma to samo na palcach u stóp! :confused: poszlam do przychodni, i dzis lekarz od 13 przyjmuje wiec idziemy bo juz mnie nastraszyly szkarlatyna itd. :baffled::baffled::baffled: Juz mam tego dosc.... Dzis znow do szkoly nie idzie... w tym mies byl w przedszkolu moze z 1,5tyg ..........

A do tego dzis rodzice przyjezdzaja :nerd:
Ide baranka se strzelić.....

reklama
witam się i ja
liza mój Dawid miał szkarlatynę :tak: nie było tak źle, zobacz jaki ma język bo przy szkarlatynie robi się taki malinowy
no szkoda :-( tym bardziej, że 10 lat na spaniela to podobno nie tak dużo tyle że ona żyła na zdwojonych obrotach :eek:
brakuje jej, dzwonek do drzwi a tu cisza :-( wstajesz a tu nikt nie gramoli się z pod kanapy i się nie cieszy i nie kręci pod nogami :-(...... była wszędzie i wkurzała a teraz nie ma jej nigdzie i też źle :confused::-(

dorota :no: już nic nie powiem ;-) ja w na tym etapie ciąży nie widziałam bałaganu :cool2::-p jeden dzień odpuść i się połóż z nogami do góry zobaczysz jaki Ci to dobrze zrobi :tak: a co Tobie się dzieje z oczami bo gdzieś mi umknęło :zawstydzona/y:

dobra trochę ogarnę póki wszystkie dzieci śpią :tak: bo dziś kolejna wizyta położnej i zdjęcie szwów brrrrrrrrr :baffled:

witajcie,

Kate zdrówka!
Doris -odpoczywaj! a 30 tydzień będzie nim się obejrzysz;-)
Ania- Marcelka śliczna :-)

co do porodów, u mnie pierwszy długi i ciągnący się w nieskończoność, drugi bolesny jak diabli i myślałam że nigdy nie urodzę, trzeci szybki jak błyskawica a czwarty chyba najfajniejszy bo byłam w pełni zrelaksowana, wyspana, najedzona:-p i pierwszy raz nie miałam bóli krzyżowych, bolało mnie najbardziej na partych bólach ale też szybko poszło.

mój mały chłopczyk skończył już 3 miesiące:-)
P1019270.JPG

Załączniki

• P1019270.JPG
    P1019270.JPG
    51,3 KB · Wyświetleń: 50
Witam Aniu ale slodziak jeszcze raz gratulacje:-) ja wczoraj wyladowalam z moja coorka na pogotowiu cos sie jej stalo w stope kustykala do domu ze szkoly pierwsza moja mysla bylo ze poporstu jej jakas kosc trzasla na pogotowiu zrobili przeswietlenie I wszytsko cale :-)na szczescie obejzeli I kazali dawac leki I tyle ale to mnie mniej martwi od faktu iz siedzac w poczekalni przyszla mama z chlopcem I on mial rozyczke :szok: bylam szczepiona ale chorowalam chyba z 20 razy w moim zyciu I sie troche boje ze moge zlapac ehhhi jak jeszcze robili przeswietlenie to sie staje za aka jakby scianka I tak w ostatniej chcwili mowie do babki ze ja w ciazy I mnie wygonila ale sie zreflektowalam :baffled: a tam wszedzie wielkie plakaty wisza ze ajk jest sie w ciazy zeby mowic przed przeswietleniem przeciez to ja nie mamam go tylko corka ale kazala wyjsc :baffled:a dzis zostalismy w domu bo u corki w szkole zepsul sie zawor od wody I jej nie ma;-)ze tak za moich czasow nic sie nie psulo a jak Zima byla I ogrzewanie im siadlo to sie w klasie w kortce siedzialo takie czasy co porodow to nie poradze bo ja cc tylko ale niby regula jest taka ze kazdy kolejny ma byc latwiejszy a z doswiadczenia to nie koniecznie sie tak dzieje:-)

Aniu a ja syf widzę na każdym kroku , a jeszcze na 4 dni mama przyjeżdża ,więc nawet okna planuje przetrzec . Jeśli chodzi o moje oko to w poniedziałek wstalam z lewym czerwonym okiem ,całe przekrwione ,nie umialam go całego otworzyć i bolało przy mryganiu, do tego drugie oko też sie podobne zaczęło robić ,w między czasie ropa mi z nich leci . Dziś z oczami naprawdę jest lepiej, trochę już tylko boli i trochę tylko czerwone .
Aniu a co sie pieskowi stało ze zdechł ?
Jak sobie radzisz z 3 ? :-)

Mama jak sie czujesz ? Obyscie nic nie podlapali z tego szpitala .

Liza miłego pobytu mamy :-), i zdrowka dla syna .

Happymama czas leci nieubłaganie, slodziaka masz w domu :-).

U mnie wiecznie coś ,juz mam dosc , oko ciut odpuscilo to już dziś zaliczylam mega biegunkę i wymioty :-(, mam dosc :-(.

happymama ale slodziak :-) i juz 3 mies? kiedy ten czas leci.... :tak:
mama290 zdrowka dla córki! :-)
dorota dzieki ;-)

Czas leci, z niecale 1,5mies Mikolaj 4 lata konczy :szok: :-)
U nas strasznie cieplo :p
Melduje sie i potem pewnie zajrze dopiero w piatek...
A wiec milego dlugiego weekendu! :tak:

Doris juz jutro urlop, na pewno dalas, dajesz rade w pracy. A doleglowosci, pomysl jak bys sie martwila, gdyby ich w ogole nie bylo ;-)
Ania fajnie tak pierwszy spacerek, przykro mi z powodu straty psiaka, byla mowisz "humorzasta" ale jednak to czlonek rodziny :-(i co z tymmi chrostkami?
Liza obys sie dowiedziala, co dolega synkowi i milej wizyty rodzicow :tak:
dorota Ty to szalona jestes, kiedy Ty kobieto zwolinisz i pomyslisz o sobie ;-)i lepiej z oczkami uwazaj, bo od zapalenia soczewek moze sie wzork pogorszyc, tak mial moj brat, z oczami nie ma zartow. Biedna, wspolczuje Ci tych wymiotow i biegunki, u mie na szczescie tfu tfu tfu juz odeszlo w sina dal i oby szybko Tobie przeszlo
Happymama sliczny Fabianek, a jak glowe wysoko podnosi :tak: czyli od trzeciego juz tylko fajniejsze porody mialas ;-)tez tak chce :-)
mama lepiej sie czujesz? sensacje ciazowe troche ustapily? dobrze, ze corci noga cala i na pewno sie nie zarazisz ta rozyczka :tak:

Hej dziewczyny,

kurka napisałam dziś takieegoo długaśnego posta i go wcięło :( aż mi się płakać chciało ze złosci i nie mocy ;)

zacznę jeszcze raz ale w skrócie :

happymama piękny aniołek .. i takie śliczne oczka :) chyba do Ciebie podoby

ania jak hormony ? szaleją?

Liza aa jednak się rodzice zdecydowali przyjechać w odwiedziny do Was :) może sumienie ich ruszyło ;)

dorota struś pędziwiatr ciągle coś robi :p a jak się mieszka ? Może masz alergie, bo u mnie wlasnie tak zaczyna się objawiać ;)

w tym roku stosunkowo szybciej zawitała do nas alergia ale to chyba przez to, że i wiosna się szybciej zjawiła ;) pocieszam się, że do wakacji może przejdzie ;)

kate 3maj się i nie poddawaj, wybierz się na jakieś wakacje, zrelaksować ciało i duszę to może i wyniki się polepszą :) Swoją drogą dla Ciebie najlepszy lekarstwem byłyby bliźniaki :D

apropo wakacji co myślicie o zorganizowaniu zlotu czarownic :) w okolicy Bożego Ciała ( 19 czerwca) wypadzik na dwa/trzy dni ? Może któreś są chętne :)

reklama
Witajcie
Ja zakończyłam pracę przynajmniej na najbliższe dwa tygodnie :-). Co dalej....NIE WIEM, okaże się po wizycie, zobaczę jak się będę czuła i czy wszystko będzie ok.
Póki co zrobiłam dziś betę i jest 14366, 48h temu była 7569 więc prawidłowo przyrasta, czuję się średnio, szczególnie rano. Co prawda nie mam jako takich nudności ale jest słaba, ospała, opadłam z sił.
Oczywiście cały czas mam schizy żeby było dobrze i czy jest dobrze, starałam się przepisać wczoraj do lekarza na wcześniejszą wizytę, bo mam wyznaczoną na 13 maja ale na razie nie ma miejsc, asystentka odezwie się do mnie w poniedziałek.
Oby ten czas szybko zleciał, oby było wszystko dobrze, oby dzidzia rosła.....Trzymajcie kciuki!!!!!
Przepraszam że ja tylko o sobie dziś ale nie mam siły na nic, wstałam o 6.30 i dopiero usiadłam. Jutro będzie lepiej :-)
Buziaki dla Was!!!!

Do góry