reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Dorota szlona jestes :-) odpoczywaj tez :-) :tak:
Ania kurcze szkoda psiaka :( Co do świni i siodła...... :sorry2: U nas to samo, Danielowi od 2 dni schodzi skóra z dłoni, myslalam z emoze w piachu na placu cos bylo, ale dzis zauwazylam ze ma to samo na palcach u stóp! :confused: poszlam do przychodni, i dzis lekarz od 13 przyjmuje wiec idziemy bo juz mnie nastraszyly szkarlatyna itd. :baffled::baffled::baffled: Juz mam tego dosc.... Dzis znow do szkoly nie idzie... w tym mies byl w przedszkolu moze z 1,5tyg ..........

A do tego dzis rodzice przyjezdzaja :nerd:
Ide baranka se strzelić.....

reklama
witam się i ja
liza mój Dawid miał szkarlatynę :tak: nie było tak źle, zobacz jaki ma język bo przy szkarlatynie robi się taki malinowy
no szkoda :-( tym bardziej, że 10 lat na spaniela to podobno nie tak dużo tyle że ona żyła na zdwojonych obrotach :eek:
brakuje jej, dzwonek do drzwi a tu cisza :-( wstajesz a tu nikt nie gramoli się z pod kanapy i się nie cieszy i nie kręci pod nogami :-(...... była wszędzie i wkurzała a teraz nie ma jej nigdzie i też źle :confused::-(

dorota :no: już nic nie powiem ;-) ja w na tym etapie ciąży nie widziałam bałaganu :cool2::-p jeden dzień odpuść i się połóż z nogami do góry zobaczysz jaki Ci to dobrze zrobi :tak: a co Tobie się dzieje z oczami bo gdzieś mi umknęło :zawstydzona/y:

dobra trochę ogarnę póki wszystkie dzieci śpią :tak: bo dziś kolejna wizyta położnej i zdjęcie szwów brrrrrrrrr :baffled:

witajcie,

Kate zdrówka!
Doris -odpoczywaj! a 30 tydzień będzie nim się obejrzysz;-)
Ania- Marcelka śliczna :-)

co do porodów, u mnie pierwszy długi i ciągnący się w nieskończoność, drugi bolesny jak diabli i myślałam że nigdy nie urodzę, trzeci szybki jak błyskawica a czwarty chyba najfajniejszy bo byłam w pełni zrelaksowana, wyspana, najedzona:-p i pierwszy raz nie miałam bóli krzyżowych, bolało mnie najbardziej na partych bólach ale też szybko poszło.

mój mały chłopczyk skończył już 3 miesiące:-)
P1019270.JPG

Załączniki

• P1019270.JPG
    P1019270.JPG
    51,3 KB · Wyświetleń: 47
Witam Aniu ale slodziak jeszcze raz gratulacje:-) ja wczoraj wyladowalam z moja coorka na pogotowiu cos sie jej stalo w stope kustykala do domu ze szkoly pierwsza moja mysla bylo ze poporstu jej jakas kosc trzasla na pogotowiu zrobili przeswietlenie I wszytsko cale :-)na szczescie obejzeli I kazali dawac leki I tyle ale to mnie mniej martwi od faktu iz siedzac w poczekalni przyszla mama z chlopcem I on mial rozyczke :szok: bylam szczepiona ale chorowalam chyba z 20 razy w moim zyciu I sie troche boje ze moge zlapac ehhhi jak jeszcze robili przeswietlenie to sie staje za aka jakby scianka I tak w ostatniej chcwili mowie do babki ze ja w ciazy I mnie wygonila ale sie zreflektowalam :baffled: a tam wszedzie wielkie plakaty wisza ze ajk jest sie w ciazy zeby mowic przed przeswietleniem przeciez to ja nie mamam go tylko corka ale kazala wyjsc :baffled:a dzis zostalismy w domu bo u corki w szkole zepsul sie zawor od wody I jej nie ma;-)ze tak za moich czasow nic sie nie psulo a jak Zima byla I ogrzewanie im siadlo to sie w klasie w kortce siedzialo takie czasy co porodow to nie poradze bo ja cc tylko ale niby regula jest taka ze kazdy kolejny ma byc latwiejszy a z doswiadczenia to nie koniecznie sie tak dzieje:-)

Aniu a ja syf widzę na każdym kroku , a jeszcze na 4 dni mama przyjeżdża ,więc nawet okna planuje przetrzec . Jeśli chodzi o moje oko to w poniedziałek wstalam z lewym czerwonym okiem ,całe przekrwione ,nie umialam go całego otworzyć i bolało przy mryganiu, do tego drugie oko też sie podobne zaczęło robić ,w między czasie ropa mi z nich leci . Dziś z oczami naprawdę jest lepiej, trochę już tylko boli i trochę tylko czerwone .
Aniu a co sie pieskowi stało ze zdechł ?
Jak sobie radzisz z 3 ? :-)

Mama jak sie czujesz ? Obyscie nic nie podlapali z tego szpitala .

Liza miłego pobytu mamy :-), i zdrowka dla syna .

Happymama czas leci nieubłaganie, slodziaka masz w domu :-).

U mnie wiecznie coś ,juz mam dosc , oko ciut odpuscilo to już dziś zaliczylam mega biegunkę i wymioty :-(, mam dosc :-(.

happymama ale slodziak :-) i juz 3 mies? kiedy ten czas leci.... :tak:
mama290 zdrowka dla córki! :-)
dorota dzieki ;-)

Czas leci, z niecale 1,5mies Mikolaj 4 lata konczy :szok: :-)
U nas strasznie cieplo :p
Melduje sie i potem pewnie zajrze dopiero w piatek...
A wiec milego dlugiego weekendu! :tak:

Doris juz jutro urlop, na pewno dalas, dajesz rade w pracy. A doleglowosci, pomysl jak bys sie martwila, gdyby ich w ogole nie bylo ;-)
Ania fajnie tak pierwszy spacerek, przykro mi z powodu straty psiaka, byla mowisz "humorzasta" ale jednak to czlonek rodziny :-(i co z tymmi chrostkami?
Liza obys sie dowiedziala, co dolega synkowi i milej wizyty rodzicow :tak:
dorota Ty to szalona jestes, kiedy Ty kobieto zwolinisz i pomyslisz o sobie ;-)i lepiej z oczkami uwazaj, bo od zapalenia soczewek moze sie wzork pogorszyc, tak mial moj brat, z oczami nie ma zartow. Biedna, wspolczuje Ci tych wymiotow i biegunki, u mie na szczescie tfu tfu tfu juz odeszlo w sina dal i oby szybko Tobie przeszlo
Happymama sliczny Fabianek, a jak glowe wysoko podnosi :tak: czyli od trzeciego juz tylko fajniejsze porody mialas ;-)tez tak chce :-)
mama lepiej sie czujesz? sensacje ciazowe troche ustapily? dobrze, ze corci noga cala i na pewno sie nie zarazisz ta rozyczka :tak:

Hej dziewczyny,

kurka napisałam dziś takieegoo długaśnego posta i go wcięło :( aż mi się płakać chciało ze złosci i nie mocy ;)

zacznę jeszcze raz ale w skrócie :

happymama piękny aniołek .. i takie śliczne oczka :) chyba do Ciebie podoby

ania jak hormony ? szaleją?

Liza aa jednak się rodzice zdecydowali przyjechać w odwiedziny do Was :) może sumienie ich ruszyło ;)

dorota struś pędziwiatr ciągle coś robi :p a jak się mieszka ? Może masz alergie, bo u mnie wlasnie tak zaczyna się objawiać ;)

w tym roku stosunkowo szybciej zawitała do nas alergia ale to chyba przez to, że i wiosna się szybciej zjawiła ;) pocieszam się, że do wakacji może przejdzie ;)

kate 3maj się i nie poddawaj, wybierz się na jakieś wakacje, zrelaksować ciało i duszę to może i wyniki się polepszą :) Swoją drogą dla Ciebie najlepszy lekarstwem byłyby bliźniaki :D

apropo wakacji co myślicie o zorganizowaniu zlotu czarownic :) w okolicy Bożego Ciała ( 19 czerwca) wypadzik na dwa/trzy dni ? Może któreś są chętne :)

reklama
Witajcie
Ja zakończyłam pracę przynajmniej na najbliższe dwa tygodnie :-). Co dalej....NIE WIEM, okaże się po wizycie, zobaczę jak się będę czuła i czy wszystko będzie ok.
Póki co zrobiłam dziś betę i jest 14366, 48h temu była 7569 więc prawidłowo przyrasta, czuję się średnio, szczególnie rano. Co prawda nie mam jako takich nudności ale jest słaba, ospała, opadłam z sił.
Oczywiście cały czas mam schizy żeby było dobrze i czy jest dobrze, starałam się przepisać wczoraj do lekarza na wcześniejszą wizytę, bo mam wyznaczoną na 13 maja ale na razie nie ma miejsc, asystentka odezwie się do mnie w poniedziałek.
Oby ten czas szybko zleciał, oby było wszystko dobrze, oby dzidzia rosła.....Trzymajcie kciuki!!!!!
Przepraszam że ja tylko o sobie dziś ale nie mam siły na nic, wstałam o 6.30 i dopiero usiadłam. Jutro będzie lepiej :-)
Buziaki dla Was!!!!

Do góry