reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

reklama
Doris jak beta przyrasta to to bardzo dobry wynik :-)

• 114% w ciągu 72 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml/ ale za bardzo ja tego nie rozumiem :-D musi byc dobrze ;-)
a kropeczka cudo :-) z Mikim bylam na USG tez w 5tc i bylo podobnie :tak: :-)
marti_ka no to u Ciebie bedzie prawdziwy najazd :/ :)
Dorota i jak skierowanie macie?

Mnie nie bylo w domu poszlismy Hanie do szkoly zaprowadzic i oczywiscie byl listonosz i mam awizo na dwa polecone.... no nie moze on mnie nigdy zastac w domu? :dry::angry: jakas masakra, odkad tutaj mieszkamy widzialam listonosza moze ze 2 razy :sorry2::confused:

Ostatnia edycja:
Moja mama mieszka odemnie jakieś 120 km ,więc nie przyjeżdża za często ,i też sie śmieje ze jak ma ona przyjechać to wizytacja :-), sanepid :-).

Ja porównujac poprzednie ciążę to w tej prawie wcale sie nie stresuje ,jakoś w tej spokojna jestem :-).

Martika dzięki :-), no ostatnio coś podupadamy na zdrowiu :-(. To nieźle dużo gości sie u Ciebie szykuje zaniedlugo :-). No kolejna do rozpakowania to Ty :-), później ja :-).

Doris Ty już wiesz ze ja zachwycona Twoja fasolka ,beta i wogóle strasznie to przeżywam ,jakbym ja dopiero zaszła :-).

Ja zadowolona ,odebrałam wynik przeciwciał ,3 raz robiłam w tej ciazy i wynik super bo cały czas taki sam 256 :-), w listopadzie 256, w styczniu 256, w kwietniu 256 ,najważniejsze ze nie rośnie :-).

Jadę właśnie po oliwke do szkoły, nie mam sił ale dam sie dzieciom pobawić trochę na dworze .

Liza a dziękuję ,tak mam skierowanie do neurologa z alankiem :-). Dokładnie chyba listonosz sie Ciebie boji :-)

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny
doris no no ale różnica w beta, nie znam się ale tak na chłopski rozum to wydaje się bardzo dobrze :biggrin2:

zacznę od tego że w domu uczymy się funkcjonować wszyscy na kupie :eek: łatwo nie jest :no:
dobrze, że pchełka jest naprawdę bardzo grzeczna i dzięki niej, przynajmniej ja ogarniam wszystko :tak:

w telegraficznym skrócie opiszę wam moją turbo akcję :tak:
22 kwietnia
pierwsza myśl: hmmmm 23 kwietnia, bardzo ładna data na poród :tak::-D
znalazłam w necie jak przyspieszyć poród i zaczęłam rozmyślać ;-)
cały dzień czułam się rewelacyjnie ale jak sobie myślałam o czwartkowej wizycie i czarodziejskim badaniu jakie znowu może mi zafundować mój gin to aż mnie skręcało więc wzięłam się za przemeblowywanie pokoju dzieciaków, no może zbyt duże słowo przemeblowywanie, przesunęłam biurko i taką małą szafkę, na której stoi chomik, no i poukładałam w szafie na dole robiąc przy tym przysiady :-D
jak M wrócił z pracy powiedziałam że idziemy kosić trawę, słońce już zaszło za domy wiec Majak może się przewietrzyć
ja trochę pokosiłam i zabrałam się za wyrywanie trawy wrośniętej w żywopłot i wypieliłam kwiatki :tak:

wieczorem jak dzieci poszły już do siebie pytam mojego jakie plany na wieczór, on oczywiście nie wiem, może jakiś film :baffled:
mówię mu że do wyboru ma:
pełny stosunek
stymulację sutków
chodzenie ze mną po schodach co dwa stopnie
długi spacer

on oczywiście że pierwsze ale ja się bałam i mówię że dwójka też całkiem ok brzmi :tak:;-)
no i około północy przystąpiliśmy do dzieła, postarała się jak chyba nigdy :zawstydzona/y::rolleyes2: zasnęłam niemal odrazu, obudził mnie straszny ból ale nie skumałam co to i przysnęłam, znowu i myślę sobie co jest??? no jak mnie chwycił kolejny to już nie miałam wątpliwości, wzięłam telefon patrzę na godzinę a tam 0:40 :confused: czyli tak naprawdę ledwo co, a tu kolejny skurcz po 9 minut i kolejny po 6, obudziłam M a ten wyskoczył jak poparzony, obudziła Majkę, zadzwonił po matkę a ja w tym czasie próbowałam się ubrać ale było to trudne bo skurcze były coraz mocniejsze i coraz częstsze, ledwo dałam radę zejść po schodach, a jak wsiadłam do samochodu około 1:20 to skurcze już były co 2-3 minuty. Droga 24 km zajęła mojemu 11 minut
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif

biurokracja na IP
baffled5wh.gif.pagespeed.ce.aA6MwztLt7.gif
i ledwo weszłam na oddział bo skurcze to już miałam bez przerwy nie wiem chyba co 30 sek.
odrazu na porodówkę, rozwarcie 8 cm
shocked.gif.pagespeed.ce.zTDkkC3Wvr.gif
i panie ledwo zdążyły wyrko rozłożyć a mała już pół główki na zewnątrz
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif
poszła na 3 skurcze, jeszcze ten ostatni nie chciał przyjść i dlatego, mimo małych wymiarów dzidziulka, ten poród bolał najbardziej ze wszystkich
dry.gif.pagespeed.ce.CxYZhkSuxh.gif
ale już nie pamiętam
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

aniu gratulacje

rowno rok po moim Olku:-D
czyli to my możemy robić jedną imprezę :-D
Niedziela wszystkie mężami się nacieszają ;)
ja nie :no:;-)

Ania138...witaj!!!! Rzeczywiście poród expresowy!! Ja chciałaym już być choć w 30 tc a zaczął się dopiero 6 tc. Kiedy pokażesz nam przedzielony pokój z nowym ustawieniem?

Ania no Wow taki szybki porod, zazdroszcze, ciesze sie, ze Marcela taka grzeczna jest i dajesz sobie swietnie z wszystkim rade :tak:
Doris ani sien ie objerzysz a bedzie ten 30 tydzien ;-)

moja Pchełka :-D
DSC_0966.jpg
doris
no już bliżej jak dalej ;-)
martika nie wiem czy świetnie, bo raczej do świetnie to daleko ale jakoś ogarniam ;-)

qrcze czwarte to naprawdę podjadę żeby tylko odcięli ;-)

Była położna, ale miła babka pogadałam z nią o wszystkim :tak: nawet o mojej szalejącej matce :sorry2:też stwierdziła że ewidentnie ma kobieta jakiś problem ze sobą i nie można tego tak zostawić, stwierdziła że jesteśmy bardzo fajną rodziną i oby tak trzymać :-D a małą jest śliczna i powiedziało to samo co ja zauważyłam że mimo małych wymiarów jest bardzo proporcjonalna :tak::rolleyes2::-D i wcale nie widać że waży tak mało
kazała mojemu dbać o mnie, i pilnować żebym jadła 5 posiłków i odpoczywała :tak:
macica już mi się obkurczyła, co bardzo ją zaskoczyło i pytała czy bardzo bolało - no bolało jak choler......... więc mówi że wierzy bo tak szybko to naprawdę rzadkość :rolleyes: a w środę zdjęcie szwów brrrrrr :baffled:

M pojechał odebrać szafki dla Marcelki i baldachim :tak: a mamusia jedzie mnie odwiedzić bo ma kocyk dla pieska i znowu dostanie apopleksji jak zobaczy szafki :sorry2:
bo w sobotę już dostała jak powiedziałam jej ile wózek kosztował:
zobaczyła go i starym zwyczajem najpierw pyta o cenę :sorry2:(bo to jest odnośnik czy coś jest ładne czy nie, im tańsze tym ładniejsze :eek:) mówię że prawie 2tyś.,specjalnie dodałam żeby ją bardziej wkur....., i udało się bo aż czerwona się zrobiła i mów pffffffff, tańszych nie było?!!!! - były ale ja muszę mieć wąski i lekki a ten taki jest i bardzo nam się podoba - pffffffff potem i tak go sprzedasz to zawsze trochę odzyskasz
:szok: wózek jeszcze na dworzu nie był a ta już o sprzedaży :no:
no i chrzciny, kiedy i kto będzie chrzestną bo wiadomo że chrzestnym będzie drugi brat mojego M :confused:
mówię że nie wiem kiedy, pewnie w czerwcu i że wcale nie takie wcale oczywiste że brat M będzie, w czym poparł mnie ojciec i matka się przymknęła
tylko dodała że 7 czerwca jadą na piknik a 14 czerwca wyprawiają z ciotką babci 80-dziesiątkę :sorry2:
więc mówię pół żartem że trudno, jak jej nie będzie pasować to może telegram wysłać ;-) wszyscy się śmiali oprócz jej

Załączniki

• DSC_0966.jpg
    DSC_0966.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 41
  • DSC_0966.jpg
    DSC_0966.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
reklama
witam
jestem po przerwie, ale mocy brak,
wczoraj byłam na badaniach, jutro kolejne i czekam na wyniki,