reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

reklama
Doris jak beta przyrasta to to bardzo dobry wynik :-)

• 114% w ciągu 72 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml/ ale za bardzo ja tego nie rozumiem :-D musi byc dobrze ;-)
a kropeczka cudo :-) z Mikim bylam na USG tez w 5tc i bylo podobnie :tak: :-)
marti_ka no to u Ciebie bedzie prawdziwy najazd :/ :)
Dorota i jak skierowanie macie?

Mnie nie bylo w domu poszlismy Hanie do szkoly zaprowadzic i oczywiscie byl listonosz i mam awizo na dwa polecone.... no nie moze on mnie nigdy zastac w domu? :dry::angry: jakas masakra, odkad tutaj mieszkamy widzialam listonosza moze ze 2 razy :sorry2::confused:

Ostatnia edycja:
Moja mama mieszka odemnie jakieś 120 km ,więc nie przyjeżdża za często ,i też sie śmieje ze jak ma ona przyjechać to wizytacja :-), sanepid :-).

Ja porównujac poprzednie ciążę to w tej prawie wcale sie nie stresuje ,jakoś w tej spokojna jestem :-).

Martika dzięki :-), no ostatnio coś podupadamy na zdrowiu :-(. To nieźle dużo gości sie u Ciebie szykuje zaniedlugo :-). No kolejna do rozpakowania to Ty :-), później ja :-).

Doris Ty już wiesz ze ja zachwycona Twoja fasolka ,beta i wogóle strasznie to przeżywam ,jakbym ja dopiero zaszła :-).

Ja zadowolona ,odebrałam wynik przeciwciał ,3 raz robiłam w tej ciazy i wynik super bo cały czas taki sam 256 :-), w listopadzie 256, w styczniu 256, w kwietniu 256 ,najważniejsze ze nie rośnie :-).

Jadę właśnie po oliwke do szkoły, nie mam sił ale dam sie dzieciom pobawić trochę na dworze .

Liza a dziękuję ,tak mam skierowanie do neurologa z alankiem :-). Dokładnie chyba listonosz sie Ciebie boji :-)

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny
doris no no ale różnica w beta, nie znam się ale tak na chłopski rozum to wydaje się bardzo dobrze :biggrin2:

zacznę od tego że w domu uczymy się funkcjonować wszyscy na kupie :eek: łatwo nie jest :no:
dobrze, że pchełka jest naprawdę bardzo grzeczna i dzięki niej, przynajmniej ja ogarniam wszystko :tak:

w telegraficznym skrócie opiszę wam moją turbo akcję :tak:
22 kwietnia
pierwsza myśl: hmmmm 23 kwietnia, bardzo ładna data na poród :tak::-D
znalazłam w necie jak przyspieszyć poród i zaczęłam rozmyślać ;-)
cały dzień czułam się rewelacyjnie ale jak sobie myślałam o czwartkowej wizycie i czarodziejskim badaniu jakie znowu może mi zafundować mój gin to aż mnie skręcało więc wzięłam się za przemeblowywanie pokoju dzieciaków, no może zbyt duże słowo przemeblowywanie, przesunęłam biurko i taką małą szafkę, na której stoi chomik, no i poukładałam w szafie na dole robiąc przy tym przysiady :-D
jak M wrócił z pracy powiedziałam że idziemy kosić trawę, słońce już zaszło za domy wiec Majak może się przewietrzyć
ja trochę pokosiłam i zabrałam się za wyrywanie trawy wrośniętej w żywopłot i wypieliłam kwiatki :tak:

wieczorem jak dzieci poszły już do siebie pytam mojego jakie plany na wieczór, on oczywiście nie wiem, może jakiś film :baffled:
mówię mu że do wyboru ma:
pełny stosunek
stymulację sutków
chodzenie ze mną po schodach co dwa stopnie
długi spacer

on oczywiście że pierwsze ale ja się bałam i mówię że dwójka też całkiem ok brzmi :tak:;-)
no i około północy przystąpiliśmy do dzieła, postarała się jak chyba nigdy :zawstydzona/y::rolleyes2: zasnęłam niemal odrazu, obudził mnie straszny ból ale nie skumałam co to i przysnęłam, znowu i myślę sobie co jest??? no jak mnie chwycił kolejny to już nie miałam wątpliwości, wzięłam telefon patrzę na godzinę a tam 0:40 :confused: czyli tak naprawdę ledwo co, a tu kolejny skurcz po 9 minut i kolejny po 6, obudziłam M a ten wyskoczył jak poparzony, obudziła Majkę, zadzwonił po matkę a ja w tym czasie próbowałam się ubrać ale było to trudne bo skurcze były coraz mocniejsze i coraz częstsze, ledwo dałam radę zejść po schodach, a jak wsiadłam do samochodu około 1:20 to skurcze już były co 2-3 minuty. Droga 24 km zajęła mojemu 11 minut
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif

biurokracja na IP
baffled5wh.gif.pagespeed.ce.aA6MwztLt7.gif
i ledwo weszłam na oddział bo skurcze to już miałam bez przerwy nie wiem chyba co 30 sek.
odrazu na porodówkę, rozwarcie 8 cm
shocked.gif.pagespeed.ce.zTDkkC3Wvr.gif
i panie ledwo zdążyły wyrko rozłożyć a mała już pół główki na zewnątrz
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif
poszła na 3 skurcze, jeszcze ten ostatni nie chciał przyjść i dlatego, mimo małych wymiarów dzidziulka, ten poród bolał najbardziej ze wszystkich
dry.gif.pagespeed.ce.CxYZhkSuxh.gif
ale już nie pamiętam
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

aniu gratulacje

rowno rok po moim Olku:-D
czyli to my możemy robić jedną imprezę :-D
Niedziela wszystkie mężami się nacieszają ;)
ja nie :no:;-)

Ania138...witaj!!!! Rzeczywiście poród expresowy!! Ja chciałaym już być choć w 30 tc a zaczął się dopiero 6 tc. Kiedy pokażesz nam przedzielony pokój z nowym ustawieniem?

Ania no Wow taki szybki porod, zazdroszcze, ciesze sie, ze Marcela taka grzeczna jest i dajesz sobie swietnie z wszystkim rade :tak:
Doris ani sien ie objerzysz a bedzie ten 30 tydzien ;-)

moja Pchełka :-D
DSC_0966.jpg
doris
no już bliżej jak dalej ;-)
martika nie wiem czy świetnie, bo raczej do świetnie to daleko ale jakoś ogarniam ;-)

qrcze czwarte to naprawdę podjadę żeby tylko odcięli ;-)

Była położna, ale miła babka pogadałam z nią o wszystkim :tak: nawet o mojej szalejącej matce :sorry2:też stwierdziła że ewidentnie ma kobieta jakiś problem ze sobą i nie można tego tak zostawić, stwierdziła że jesteśmy bardzo fajną rodziną i oby tak trzymać :-D a małą jest śliczna i powiedziało to samo co ja zauważyłam że mimo małych wymiarów jest bardzo proporcjonalna :tak::rolleyes2::-D i wcale nie widać że waży tak mało
kazała mojemu dbać o mnie, i pilnować żebym jadła 5 posiłków i odpoczywała :tak:
macica już mi się obkurczyła, co bardzo ją zaskoczyło i pytała czy bardzo bolało - no bolało jak choler......... więc mówi że wierzy bo tak szybko to naprawdę rzadkość :rolleyes: a w środę zdjęcie szwów brrrrrr :baffled:

M pojechał odebrać szafki dla Marcelki i baldachim :tak: a mamusia jedzie mnie odwiedzić bo ma kocyk dla pieska i znowu dostanie apopleksji jak zobaczy szafki :sorry2:
bo w sobotę już dostała jak powiedziałam jej ile wózek kosztował:
zobaczyła go i starym zwyczajem najpierw pyta o cenę :sorry2:(bo to jest odnośnik czy coś jest ładne czy nie, im tańsze tym ładniejsze :eek:) mówię że prawie 2tyś.,specjalnie dodałam żeby ją bardziej wkur....., i udało się bo aż czerwona się zrobiła i mów pffffffff, tańszych nie było?!!!! - były ale ja muszę mieć wąski i lekki a ten taki jest i bardzo nam się podoba - pffffffff potem i tak go sprzedasz to zawsze trochę odzyskasz
:szok: wózek jeszcze na dworzu nie był a ta już o sprzedaży :no:
no i chrzciny, kiedy i kto będzie chrzestną bo wiadomo że chrzestnym będzie drugi brat mojego M :confused:
mówię że nie wiem kiedy, pewnie w czerwcu i że wcale nie takie wcale oczywiste że brat M będzie, w czym poparł mnie ojciec i matka się przymknęła
tylko dodała że 7 czerwca jadą na piknik a 14 czerwca wyprawiają z ciotką babci 80-dziesiątkę :sorry2:
więc mówię pół żartem że trudno, jak jej nie będzie pasować to może telegram wysłać ;-) wszyscy się śmiali oprócz jej

Załączniki

• DSC_0966.jpg
    DSC_0966.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC_0966.jpg
    DSC_0966.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
reklama
witam
jestem po przerwie, ale mocy brak,
wczoraj byłam na badaniach, jutro kolejne i czekam na wyniki,