reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Martika..odpoczywam, odpoczywam. Jeszcze jutro mam wolne :-)

Rano lecę na betę hcg i może uda mi się w takiej prywatnej większej przychodni zrobić usg. Jutro równe 5tc minie więc zacznę 6tc, jak myślicie co już może być widać???

Stefaaa.czuję się dziwnie, cały czas jak na @ choć brzuch mnie nie boli, latam siku często i (.)(.) mam tkliwe choć spokojnie mogę leżeć na brzuchu, bo w ciąży z Julią bardziej mnie bolały.
Oczywiście już mam tysiące czarnych wizji, np że jestem z ciąży pozamacicznej, że jutro beta zmaleje, że nie będzie pęcherzyka ciażowego. Masakra po prostu!!!

reklama
Doris w 5 tygodniu to jeszcze nie wiele bedzie widac, u mnie na tym etapie bylo widac pecherzyk z czyms w srodku, ale jeszcze nie bylo serducha, ale ja chcialam isc pozniej bo zalezalo mi by juz spokojnie serduszko uslyszec, ale ze wzgledu na poprzednia ciaze, kiedy bez przyczyny serduszko przestalo nic w 4 miesiacu, lekarz od razu mnie przyjal, jak chcialam termin zrobic... ojj dobrze rozumiem, te wszystkie czarne wizje... ale bedzie dobrze zobaczysz :tak: tak to juz jest, ze zwykle mamy martwia sie o dziecko od chwili ujrzenia 2 kresek na tescie....

Stefaa co do bolu brzucha, to roznie zalezy od czego boli, napary z rumianka, woda z cytryna, cieply oklad, ale czasami to nic nie pomaga moj maz to znowu miete preferuje

Martika dzięki za radę, kurcze ja nie wiem od czego mnie boli, czasem po prostu takie bóle mi przychodzą... mięta nie działa.. mam takie krople na żołądek co na cukier się daje, ale po nich to tylko mis się odbija a ból nie przechodzi..
Miałam wielką ochotę na piwko dziś, taka ładna pogoda.. a tu cholewcia boleści żołądkowe ze mnie abstynenta robią ;) Nasze córki mają tak samo na imię :)

doris ja tez się czułam jak na okres.. ciągle miałam wrażenie, że za chwilę dostanę .. na brzuchu musiałam dużo leżeć, że względu na tyło zgięcie a tak bolało, że się nie dało ;) Nie panikuj, bo jeszcze przyciągniesz jakieś złe rzeczy.. Swoją drogą czemu teraz miałoby się coś stać.. przeszłaś już 3 cudowne ciąże, masz superaśne dzieciaki i teraz tak będzie.. tego się trzymajmy :) Daj znać po

mamcia a TY gdzie jesteś.. wywołuje Cie do tablicy bo coś tu mało widać Twoich wpisów :) Jak maluszek..? Pogodę słyszałam, że macie piękną

poziomki ja wiem, że u Ciebie rodzinka ale mogłabyś nam trochę opisać jak Wam idzie shopping :)

lenka choroby odeszły ? urodziny się udały?

w czerwcu idziemy na weselę.. potrzebuję inspiracji na kreację dla mnie dla córci dla chłopaków i męża .. help me .. bo weny mi brak.. ja raczej przypominam pyszna beze niż seksowną laskę hehe wiec nie mam pojęcia w czym wyglądałabym bosko !

Witam .
Doris daj znać koniecznie po becie jakie wyniki ,3 mam kciuki .

U mnie niedziela zabiegana ,do tego ja sie źle czuje i ciazowo i chorobowo , dziś też już wstalam z bolesciami :-(.
M zawiezie oliwke dziś do szkoły ,a ja od rana z Akankiem polatam bo mam dziś kilka spraw do załatwienia ,tylko sił brak :-(.

Miłego dnia .

Hejka!
i weekend zlecial szybko :szok:

Ja w sumie musze sie wziac za ogarniecie troszke mieszkania, bo jak pisalam na grupie moi rodzice przyjezdzaiaja w srode po poludniu :szok: w sumie beda tylko do piatku no ale... :p wiadomo... :p

Doris mysl pozytywnie, napewno jest wszystko ok!!! :*
Mamcia i jak tam u was? :-)
Stefea Hyh Ty i paczek w masle :sorry2::dry:
Duzo jest w sklepach kiecek, trzeba polazic i poprzebierac sie wybrac taka w jakies czujesz sie najlepiej :tak: :-)

Witam poniedziałkowo:-)

Ja od wczoraj czuje sie ciut lepiej mdłości mnie tylko wieczorem męczyly oby juz przeszło całkowicie.

Doris nie martw sie bedzie dobrze, ja bym narazie odpuscila usg jeszcze pewnie nie bedzie akcji serca bo to za wcześnie i tylko sie niepotrzebnie nakręcisz:no:
Ja zawsze byłam panikarą a w tej ciąży jestem wyjątkowo spokojna nie denerwuje sie bo to ńie ma sensu i tak będzie co ma być:-)

Dorota zdrówka nie przemeczaj sie za bardzo:-)

Liza ja jak moja mama do mnie przyjeżdża to śmieje sie ze sanepid z inspekcja na kontrole przybywa;-)

Liza u mnie rodzice przyjeżdżają w czwartek kolo 9 rano i będą do niedzieli do godz 17 , też muszę zacząć sprzątać bardziej :-).

Marta cieszę sie ze mdłości ciut odpuscily, oby już tak zostało :-), dziękuję za życzenia zdrowia, narazie poprawy nie widać i słaba jestem , a do tego nie wiem co mi sie w lewe oko stalo, czerwone i boli ,od wczoraj wieczora ,wygladam jak bym była przepita hi ,ale najgorsze ze oko boli :-(.

2 sprawy już zalatwilam , teraz w przychodni jestem z Akankiem, skierowanie do neurologa muszę dziś zalatwic .

usg 28.04 5,1 tc.jpg to moja Fasola!!!
usg z dziś, 5 tyg 1 dzień, wielkość pęcherzyka 0,81 cm, a ta kropka w środku to kształtujący się zarodek :-)

Załączniki

• usg 28.04 5,1 tc.jpg
    usg 28.04 5,1 tc.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
reklama
Stefaa tak jak napisala Liza najlepiej pochodz z jakas kolezanka, poprzymierzaj, w czym sie dobrze czujesz, a na pewno cos sie znajdzie, ciezko cos doradzic, kazda ma inny gust.
Dorota zdrowia zycze, bo widze, ze te wszystkie wirusy kraza i zyc nie daja,
Liza witaj w klubie, ja musze dom ogarnac, bo ciotka przyjezdza do swojego syna, wiec na pewno i do mnie wpadnie w odwiedziny, potem znowu 28 maja wizytacja, tesciowa, brat blizniak M i mlodsza siostra, bo komunie syn szwagierki ma i przy okazji moja livia urodziny tego samego dnia, a potem jeszcze nie wiem kiedy moi rodzice wpadna na Bawarie pomoc przy dzieciach jak sie tzecie wykluje
Marta super, ze Ci mdlosci odpuscily, fajnie, ze jestes w tej ciazy spokojna, jak chcialam ale jakos sie nie udalo ;-) na szczescie moj gin mnie rozumial
Doris sliczna kropeczka, niech rosnie zdrowa, silna i zostanie w brzuszku az do bezpiecznego terminu, az mi sie przypomniala moja kropka, a teraz juz koncowka nam leci:-)

Do góry