reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

o dziękuję. :tak: "Miszka" miała urodziny 25.03 - muszę zmienić suwaczek.
ale "imprezy" nie było. robimy jej dopiero w maju, razem z urodzinami Mai. dopóki "Miszka" jest mała, to nie rozumie dat i wszytsko jej jedno. a nam zaoszczędza to marudzenia "czemu ona ma party a ja nie?" /"ja też chcę prezent" itd itd.

reklama
dzień dobry
Co tutaj taka cisza??????
ciiiiii i dobrze bo znowu nie nadrobię ;-)
Witam z rana...
Ania wyglada na to, ze torche tego rocznika 82 tu jest :-Dale masz przystojniaka w domu :tak:ten wasz spaniwl to juz starszawy jest? czy tak mu odbilo? czekamy na newsy o mieszkaniu i z zadymy w pracy :-p
hello
Ania czekam na newsa. Pies z tego co pisyesz lekko na głowę dostał. Ona stara jest?
mój pies ma jakieś 10 lat i ona od początku była trudna :eek: a dzisiaj sąsiadka mi mówiła że jak mnie nie było znowu pogryzła tego małego i wyła :wściekła/y:
Aniu - ja się łaczę w bólu, co do psa. mój od tygodnia jakichś hormonów wiosennych dostał. i spieprz...a mi codziennie!!! już dziś ryczalam przez to ze złości i bezsilności. :no::wściekła/y:

i prosze nas tu nie trzymać w niepewności, tylko mówić co i jak z mieszkanie
oj mamartusia ile ja już łez wylałam przez tego psa przez to że sobie z nim nie radzę :baffled: a jak sobie przypomnę, że kiedyś jak jeszcze była młoda a już dawała nam tak w kość teścia kolega ją chciał a my nie oddaliśmy bo jej przejdzie i będzie ok
a teraz to bym zapłaciła byle by tylko ktoś ją wziął

STO BUZIAKÓW dla córci :-D

dotota my też wczoraj do 23 przesuwaliśmy meble żeby już tak mało wiele przygotować
pewnie że nie przejmuj się wyposażeniem, coś za coś, licz pokoje i metry :tak:

a teraz piszę co i jak
M wczoraj pojechał do matki, że rezygnujemy z tego mieszkania ale jeszcze za kwiecień musimy zapłacić a nie mamy z czego, więc ona że nie mamy rezygnować bo w weekend tamten da około 10 tyś żebyśmy zrobili przedpłatę i umowę przedwstępną żebyśmy spisali :confused: tylko żebyśmy nie rezygnowali

a w pracy to tak naprawdę nic nie załatwiłam i jestem 890 zł w plecy :angry: baba siedziała skulona jak pies i czułam się jak bym miała opr mojego synka, który jak głośniej do niego coś powiesz to ryczy :eek:
bo Wam nie pisałam o co chodzi
rok temu wzięłam pożyczkę w zakładzie pracy i rata jest 300 zł, napisałam że proszę o zmniejszenie raty o połowę i tak też było ale jak dyrektor przejął tą sprawę to wszystkim anulował to i trzeba było spłacać całą ratę. Wtedy też dostałam pismo że ze względu na zbyt małe zarobki nie mogą potrącać mi całości i będą tylko brali 100 zł a ja mam dopłacać 200 zł bo jak nie to do sądu albo zażądają zwrotu całości, dali nr konta i tyle. Jak tylko minęły 3 dni od wypłaty to już wezwania przychodziły. I w zeszłym tygodniu zorientowałam się że coś jest nie tak bo przyszło wezwanie ale że mam dopłacić tylko 60 zł a nie jak zawsze 200zł. okazało się że od października potrącają mi całą ratę z wypłaty a ja jeszcze dodatkowo dopłacałam 200 zł czyli płaciłam 500 zł :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo nikt mnie łaskawie nie poinformował że nie muszę dopłacać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
chciałam żeby mi zwrócili nadpłatę ale nie ma takiej możliwość :angry:
mówi się trudno kasa wydana to wydana ale co wściekła jestem to już moje, jak z pierdołami to kurna dzwonią do matki (bo ona tez tam pracuje) a jak coś ważnego to cisza

potem mojechaliśmy z M na zakupy i humor mi się trochę poprawił bo kupiliśmy łóżeczko, przewijak, rożek i kilka drobiazgów :-D
a wyrko takie:
1462_11069.jpg

Załączniki

• 1462_11069.jpg
    1462_11069.jpg
    6,3 KB · Wyświetleń: 33
Liza ,Mamartusia ,Martika Dziękuję :-).

Mamartusia 100 lat dla córki :-).

Aniu oj rozumiem nerwy z ta kasa :-(, no wiesz plus tylko taki ze masz więcej o te 500 zl spłacony kredyt . Lozeczko przesliczne :-) ,i 3 mam kciuki abyście dostali te 10 tys .

Ja zaraz bede pakowala najpotrzebniejsze rzeczy które muszę wziasc dziś . A jutro bede już do worow wszystko pokoleji pakować . Zmęczona jestem ,cały dzień gdzieś latam .

Hej Dziewczynki
Melduje, ze jestem zyje ale ma tydzien bardzo ciezki i.zero czasu.
Poniedzialek w pracy na 5 we wtorek na 6 sroda i czwartek w podrozy, dzis na 6 a jutro chyba juz sie wykoncze a nie wstane na 6. Poza tym dostalam @ i oczywiscie mimo braku jakis szczegolnych staran dol mialam okrutny
Wieczorem bede nadrabiac zaleglosci w czytaniu
Buziaki dla Wszystkich

Ostatnia edycja:
boże Doris, jak ty kobieto dajesz radę??!!!! ja bym padła już dawno.

dziękuję wszytskim za życzenia dla mojej "Miszki". :tak:

aniu - super że zakupy udane. :tak:
a co do tej nadpłaty, to mam chociaż nadzieję że nadpłata została policzona do spłaty twojej pożyczki, a nie komuś "do kieszeni"!

dorota uważaj na siebie z tą przeprowadzką!

a ja dziś już wytatuowana jestem.

Aniu oj rozumiem nerwy z ta kasa :-(, no wiesz plus tylko taki ze masz więcej o te 500 zl spłacony kredyt . Lozeczko przesliczne :-) ,i 3 mam kciuki abyście dostali te 10 tys .
kochana to nie jest żaden plus :no: ja co miesiąc dostaję troszkę ponad 900 zł przelewu i muszę odrazu oddać to 200 zł i z resztą mogę sobie zaszaleć :baffled: tj, zapłacić resztę rachunków. Spłacała bym sobie spokojnie tą pożyczkę przez cały okres pobytu w domu a nie że w pół roku ja im oddała prawie cały jeden przelew :wściekła/y: bo nadpłaty ma 890 zł nie 500zł
także rozumiesz że to nie jest żaden plus przy takich zarobkach :no:

nie przegnij z dźwiganiem i chodzeniem po schodach

a łóżeczko jest naprawdę śliczne :tak: kolor ecri + cappucino a ta buźka misia jest różowa :rolleyes: a od kwietnia w promocji będzie pościel z tym samym motywem więc dokupię bo już ochraniacz i baldachim sobie podaruję bo jakieś mam

boże Doris, jak ty kobieto dajesz radę??!!!! ja bym padła już dawno.

dziękuję wszytskim za życzenia dla mojej "Miszki". :tak:

aniu - super że zakupy udane. :tak:
a co do tej nadpłaty, to mam chociaż nadzieję że nadpłata została policzona do spłaty twojej pożyczki, a nie komuś "do kieszeni"!

dorota uważaj na siebie z tą przeprowadzką!

a ja dziś już wytatuowana jestem.
a pokażesz dzieło :-) plissssss

ja na wszelki wypadek mam wszystkie wydruki moich wpłat + kwitki ale babka wydrukowała sobie cały mój harmonogram spłat i każda wpłata jest ujęta :tak: więc o to jestem spokojna a od następnego miesiąca poprosiłam ją żeby dzwoniła do mojej matki i mówiła jej ile mam dopłacić i dopiero wtedy będę przelewać, bo te wezwania to też były strasznie upierdliwe :baffled:

doris :confused: bosze jak Ty dajesz radę, nigdy tego nie pojmę :no:

Dorota no to udanej nocy na nowym mieszkaniu, niektorzy mowia, ze pierwszy sen w nowym miejscu sie spelnia ;-)wiec pieknych snow wam zycze..
.annaoj to odbrze, ze sie lepiej czujesz obys szybko doszla do pelni zdrowia i sil :tak:
ania bardzo nie ladnie Cie zalatwili z ta splate pozyczki :crazy:wziasc wiecej to ok, ale oddac to juz problem, chore, ladne lozeczko, widze przygotowania trawaja :tak:
Mamartusia spelnienia marzen dla Corci i coz to za tatuaz? :-)
Doris przytulam, niech dol idzie precz , biedna to nie ludzie kazac tak wczesnie wstawac :no:

marti_ka no dokładnie, że mam dopłacić to odrazu wezwanie dostawałam a, że nie muszę to cisza, tym bardziej teraz kiedy każda gotówka jest na wagę złota
szkoda gadać :no:

oj trwają, mam chyba moment wicia gniazda ;-) bo jakoś mnie nosi żeby już coś ustawić ale jeszcze nadal nie ma gdzie

poziomki a ja Ci się suszarka sprawuje? ja jestem zachwycona za każdym razem kiedy wyciągam z niej ubrania i są jak nowe, puchate, mięciutkie i co najważniejsze odkłaczone :tak::-D
kate ja się czujesz?

Majka dostała gorączkę najpierw 37,4 potem podskoczyła ale już nie mierzyłam tylko dałam jej na zbicie i cały czas leży i wygląda jak kupka nieszczęścia :-( ciekawe czego to zwiastun bo póki co nie ma innych objawów ani dolegliwości :confused:
więc jutro nici z basenu

właśnie zauważyłam na suwaczku że mój synek ma dziś 6 lat, 6 m-cy i 6 dni
diabelsko ;-)

Ostatnia edycja:
hej wieczornie !

ania trzy głębokie oddechy ! nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.. będziesz sobie mogła poszaleć jak się dzidzia urodzi ;) będziesz o 200 zł do przodu ... wiem marne pocieszenie ale dobry rydz niż nic!

annaoj super, że już się lepiej czujesz ! dni nie na wariata są bezcenne :d musimy się umówić na jakąś kawkę :D już zaczyna się robić ciepło :)

doris a Ty gdzie tak wędrujesz ? widziałam na fb nocka w hotelu ulala zabrzmiało romantycznie !

mamartusia pokazuj to Twoje cudo ! ja też chcę, jak znajdę kogoś kto będzie mnie za rękę trzymał to sobie zrobię !

ja dziś cały dzień miałam bieganinę z zębem, mam coś z krzepliwością krwi i nie chcieli mi wyrwać, ale to może i dobrze bo okazało się, że ból był w 80% z piątki reszta z ósemki.. Dentystka powiedziała mi, że teraz zobaczę, że bóle wzrostowe nie są tak straszne jak te bóle zepsutego zęba i póki wyniki mi się nie polepszą to spokojnie będę żyła .. :) tak więc zaliczyłam kanałowe leczenie piątki ! :confused:

jeden plus taki, że nie odczuwałam dziś takiego ogromnego strachu co zazwyczaj.. nie była spocona, nie miałam uczucia duszności a co najważniejsze nie było mi słabo ! Krok do przodu z dentofobii może się wyleczę !

Jakie macie plany na weekend ? Bo u mnie zapowiada się samotnie.. Małż wędki szykuje i jedzie jutro moczyć kija :(

reklama
Dzięki dziewczynki Martika, Ania, Mamartusia,chyba się już przyzwyczaiłam ale są takie momenty jak w tym tygodniu, że nie wiem jak się nazywam a jak budzik mi dzwoni myślę że to żart. Teraz już leżę w łóżku, Julia śpi od 19.40 ja się relaksuję czytając ale uczy trzymam drugą ręką żeby się nie zamknęły.
Stefaa...gdzie byliśmy napiszę przy okazji na :ninja2::ninja2: bo dziś nie mam siły, a co do hotelu, zawsze to zmiana jakaś :tak:

Poziomki
...co z tym implantem Twoim???

Dorota.,...nie przepracuj się

Buziaki dla całej reszty, sorki ale nie mam siły naprawdę napisać więcej, jutro pobudka o 4.50 znów...dobrze, że niedziela wolna:-D:-D:-D

Do góry