reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

hej

tak czytam o waszych planach dzieciwych i mysl mi przemknęła,że jak przystało na prawdziwą patologie nigdy dzieci za duzo:) hehehe
ja mam na razie faze fobi ciązowej:no::no::no: zresztą juz wiecej dzieci nie planujemy, tylko nie mamy pomysłu na antykoncepcje:baffled:

doris, mamartusia wielkie &&&&&&
mamartusia a czemu szybko mialoby sie nie udac?

aktualnie wybieram maszyne do szycia i nie wiem, jaka wybrac tyle tego jest:baffled:

reklama
marta jak mogę Ci doradzić ;)- chociaż super krawcową nie jestem, szyję tylko firanki do swojego mieszkania- to najlepiej wybierz maszynę bez udziwnień, do początkowego szycią i tak będziesz używała podstawowych ściegów, a te maszyny na super wypasie się bardzo ceinią i koszt ich utrzymania jest droższy, bo naprawą zajmie się tylko serwis ;) Fajne są z łucznika Zofia chyba sie nazywaja, słyszałam też bardzo dobre opinie o tych co czasem w lidlu się pojawiają.. Jak wybierzesz daj znać !
Przy temacie ciąży mój mąż skwitował to tak : całej Polskie nie jesteśmy w stanie utrzymać ;) Kurcze przerażają mnie przyszłościowe wydatki, bo jak puścić trójkę dzieci praktycznie w tym samym czasie na studia i przy tym nie zbankrutować, jak zaplanować wakację dla trójeczki tak, żeby nie czuły sie pokrzywdzone i do tego normalnie żyć ;) Jakieś mnie takie myśli ostatnio nachodzą, bo zamiast być coraz lepiej, jest coraz gorzej ..

mamartusia pamiętaj jak się czegośbardzo chce to prędzej czy później się to osiąga :d taka siła przyciągnia :cool2:A ja też dopatrzyłam się jeszcze jednej staraczki ale ciii ! niech sama się ujawni !

Lenka Ty to masz fajnie nigdy na nudę nie cierpisz :d tu to tu tam i dzien zleci :d aa nie masz mnie co podziwiać .. hehe normalne rzeczy :d

annaoj a B to chociaż udaje, że mu wyjazd nie na rękę ! powodzenia ! ja to sobie nie wyobrażam dnia bez mojego M !

Hejka

Wczoraj podczytywalam :dry: Jakos weny brak, do tego gardlo boli, kicham... w nocy spac nie moglam.... :baffled::baffled::baffled::baffled:
Pogoda niby ok, choc zachmurzone :tak:

doris, mamartusia trzymam kciuki za szybkie zafasolkowanie :tak:
Stefea no kogo jeszcze wypatrzylyscie? :-D
Ania oby mala ulozyla sie dobrze!
a jak nasze swiezo upieczone mamusie? jak maluszki?

ale sie najadlam chlebem w jajku.... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
musze isc wlosy umyc ale chyba trzeba bylo zrobic to przed jedzeniem :shocked2::sorry2::blink::nerd::-D

hej
Stefa jak byś musiała to bys wytrzymała bez M , mi tez jest ciężko,
ale M pracuje za granicą, teraz przyjeżdza na każdy weekend, ale najdłuższa przerwa,
to 4 miesiące byliśmy osobno, ja byłam wtedy w USA, daliśmy rade
W takim razie Doris, mamartusia, i osoba mi tez widoma ale nie zdradze trzymam &&&&&
za szybkie zafasolkowanie, i mam nadzieje,z e tez bedę mogła dołaczyc w najbliższym czasie
marta podziwiam, ze umiesz szyć ja nwet guzika nie potrafie dobrze przyszyć
liza witaj

biorę się do pracy, miłego dnia

Ja mam nowego Singera maszynę tradition czy jakoś tak mi bardzo pasuje jest bardzolłatwa w obsłudze na gwiazdkę dostałam overlock podobają mi się tez hafciarki ale powoli nie mam miejsca w domu ja to b m mogła mieć nawet z dziesięcioro dzieci ale wiem ze mam szanse na ostatnia ciążę i staram się aktualnie ale jak to będzie to nikt nie wie:-) dzis moi chlopcy przespali cala noc wspaniale uczucie:-)

oj, jest kilka osób chętnych na następnego maluszka, jak się wszytskim uda to niemała grupka sie zbierze. ;-) nie ma się co martwić emocje na pewno będą.

Kate a co robiłaś w USA? dawno byłaś?
a gdzie twój M. pracuje?

ja to bym bez mojego męża nie wytrzymała. jak raz pojechał w odwiedziny do PL na tydzień, to mało nie umarlam z tęsknoty. my poprostu musimy być razem.
jakby pracował gdzieś za granicą to choćby nie wiem jakie problemy były to na pewno jeździlabym z nim. nawetgdybyśmy w campervanie mieli mieszkać i jeździć z miejsca na miejsce jak cyganie. :-D

zatem Doris Mamartusia, Mama290 kate trzymam kciuki :-D

a ja też wiem kto jeszcze i też trzymam kciuki

mi by się taka słodziutka córeczka przydała ale nie nie nie, trójka wystarczy choć szkoda że już nie poczuję kopniacków
chyba :dry:

tak w ogóle to chyba jakoś tak owulacujny czas aktualnie mam, pierwszy po porodzie, cos mnie kłuję wieć chyba owu choć pewna nie jestem

ja bez m też sobie nie wyobrażam codziennosci

o proszę ile chętnych na bobaska;-) trzymam zatem kciuki za was wszystkie bardzo mocno!!!
ja bym chciała jeszcze piąte dziecko kiedyś....ale czy się zdecyduję to póki co nie wiem.

Marta ja pijam 5-6 herbat dziennie nawet latem:tak:

Ania- roiboos to ziołowa herbata ale smakiem zbliżona do zwykłej, nie zawiera teiny i ma wiele właściwości zdrowotnych. Trochę w smaku czuć że ziołowa ale to jedyna taka która mi wchodzi bo ja nie cierpię ziołowych herbat.

mamartusia, w Usa byłam 5 albo 6 razy, jeden raz w pracy, pożniej pare razy na zkupy takie duze i sprzedawałam
te rzeczy w Pl, i 1 w odwiedziny,
mój M pracuje w Austrii, tęskie za nim , ale nie wyobrażam sobie takiej tutłaczki z dziećmi po świecie,
on jest w kazdy weekend w domu, dzwonimy do siebie kilka razy dziennie,
teraz niesty wysyłają go z apracy na dłuższy wyjazd, nie wiem jak to bedzie, ale jak zwykle musimy wytzrymac

reklama
Hej lasencje:-)
Ale naskrobałyście!!

Co do mężów.. mój najdłużej był poza domem tak ze się nie widzieliśmy..4 miesiące. Tak to pracował jak mąż Kate.
Co się nie da? Wszystko sie da..A jaki fajny seksik po kilku dniach niewidzenia:-D
Ja mam swój plan dnia,swoje godziny na wszystko a on mi sie dzi i wszystko rozwala i marudzi zebym posiedziała bo on chce na mnie popatrzec:dry::confused:

Marta. Łucznika kup, ja mam Toyote i też jest mega. Wszystko się jednym pokrętłem ustawia

Mamartusia, Doris,Mama290 trzymama za Was &&&&&&&&&&&&&&&&&& mocno

Lenka życie przed Tobą:-D

Ania jak wizyta?

Stefa no nareszcie!

Mnie jeszcze kaszel męczy ale poza tym już chyba doszłam do siebie.
A propo maszyny musze się zabrac do roboty bo mam kilka pomysłów:-)

Do góry