reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Ogólnie jest ciężko. Wszystko boli. Szwy ciągną. Chciałabym już w pełni zająć się dziewczynkami, a ledwo chodzę. Oby szybko ten ból minął...

reklama
Misiarska nie przejmuj sie ,daj sobie troche czasu ,jeszcze zajmiesz sie dziewczynkami :-), teraz zajmij sie sobą ,choć wiem o czym mówisz bo ja jestem juz po 2 cc . Przy oliwce podeszlam bardzo ambicjonalnie i mimo bólu zajmowalam sie nią . Przy alanku muszę przyznać było gorzej ,bolało bardzej,do tego bólu głowy dostałam i też cierpialam ze nie mam sił tak często jakbym chciała chodzić do alanka do inkubatora ,także wiem o czym mówisz . A u ciebie to 1 cc ? No boli ,boli :-(, ja aż nie chce myśleć o 3 cc .

Mamcia jak u Was ?

Ja rano nie musiałam wychodzić do szkoły , M zawiózł oliwke :-).

Wczoraj nic nie pisalam bo brakło humorku :-(. Byłam u gina wczoraj i niby ogólnie wszystko jest ok :-), posluchalam tetna małej :-), z badania gin ok, tylko schudlam pół kg :-(. Ogólnie waze 50 kg teraz w 5 miesiącu a ważyłam 50,5 kg jak test ciazowy robiłam ,czyli niedobrze. Jak narazie to co wynika z usg to mala rośnie ,ale ze mna jest niedobrze . Od wczoraj mam brać juz codziennie 2 tabletki żelaza, do tego witaminy ,i dietę lekkostrawna. Wczoraj wiele czytałam i z pomocą naszej Ani od wczoraj jestem na diecie i nawet odrazu lepiej sie poczułam . Aha mam być na takiej diecie bo ja, nadal od czasu do czasu wymiotuje :-(, mam non stop biegunki :-(, przez to chudne i nie tyje :-( a do tego mam 24 h wzdecia ,bolace wzdecia :-(. Już po wczorajszym dniu było lepiej :-). I pukajac w niemalowane,na mojej wadze na której waze sie codziennie o tej samej porze na czczo ,dzis było o 400 gram więcej niż wczoraj :-).

Dzis też idę do ogólnego lekarza po skierowanie do gastrologa, ale terminy do gastrologa są na listopad, ale dzwonilam do przychodni i mam sie lekarza zapytać czy w tej sytuacji nie przyjmie mnie w tym dniu co przyjdę .
Dzis to skierowanie zalatwie . Jutro mam psychologa z oliwka ,więc w piątek pójdę di tego gastrologa :-).

Miłego dnia .

mamcia- wielkie gratulacje!!!

no jeszcze tylko Ania i Dorota i koniec...chyba że któraś się skusi ;-)

Dorota to faktycznie nieciekawie z tą wagą twoją.

miłego dnia!

hej
Dorota faktycznie coś nie tak, masz racje idź do lekarza,
powinien Cię przyjąć i musisz troszke więcej jeśc, lekkostrawne jedzenia,
małe poracje a czesto i pij bardzo dużo wody tak 3 litry dziennie minimum, niegazowanej,
powinni Ci pomóż
happy witaj
misiarka bedzie dobrze, na razie odpoczywaj i zbieraj siły

miłego dnia kobietki !!!

Ogólnie jest ciężko. Wszystko boli. Szwy ciągną. Chciałabym już w pełni zająć się dziewczynkami, a ledwo chodzę. Oby szybko ten ból minął...
:-( współczuję kochana
teraz jestem jeszcze bardziej spanikowana :-(
mamcia- wielkie gratulacje!!!
no jeszcze tylko Ania i Dorota i koniec...chyba że któraś się skusi ;-)

miłego dnia!
ja na koniec kwietnia, dorota połowa lipca do tego czasu wszystko się może zdarzyć :tak::tak::tak::-D;-) a doris tak coś myśli uciekają w kierunku 9 m-cznego urlopu ;-)

stefaa a jak Twoje obsesje na temat ciąży? Przeszły całkowicie?
kate wypoczywasz w salonie? ;-)
mamcia jak się czujesz? A jak Louis po pierwszej nocy?

hejka
Jestem wykończona, Młody dzisiaj nie spał od 2-4:30, nie mam pojęciu czemu. Pewnie winne to, że moje mleczko to już dla niego za mało, szczególnie, że z racji mojej diety (dość ubogiej) mleko pewnie nie jest zbyt kaloryczne.
Mam nutramigen i będę próbowała w piątek podać 30, mam nadzieje, że zechce i nic mu nie będzie po. Dzisiaj pierwsze podejście do marchewki.
Najbardziej się boję, że Młody mi będzie takie jazdy robił w przyszłym tygodniu jak B pojedzie i wtedy to ja fizycznie nie wydolę.

Mamcia Wielkie Gratulację Louise witamy!

a kto nam w ogóle został? Ania138 i Dorota... czy kogoś pominęłam?
może ktoś jeszcze nie wie, że jest koljny w kolejce;-)

Dorota nieciekawie. Powinnaś koniecznie zwrócić uwagę co jesz, bo to może być niebezpieczne dla Małej.

Właśnie przywieźli nam nowy materac, ciekae jak nam się będzie spało:-)

Ja jestem po 3cc dwie pierwsze to koszmar istny był a trzecia to tak jakbym w ogóle jej nie miała dziś miałam ścan bo lekarz cos wymacal mi w brzuchu i prognoza jest taka ze jak się zdecyduje na dziecko to po porodzie usunąć mi wszystko:baffled: ehh

Ja jestem po 3cc dwie pierwsze to koszmar istny był a trzecia to tak jakbym w ogóle jej nie miała dziś miałam ścan bo lekarz cos wymacal mi w brzuchu i prognoza jest taka ze jak się zdecyduje na dziecko to po porodzie usunąć mi wszystko:baffled: ehh

Oj ja też tak chce aby 3 cc była super :-). Podziwiam Cie ze chcesz zdecydować sie na 4 cc .

Tak tak już uważam co jem ,choć wcześniej jadlam normalnie :-), ale teraz wszystko lekkie i jest lepiej ze mna :-).

Annaoj współczuję nocki .

Ja z lobuzami na placu na chwilę :-).

hej
u nas odpukac ze mna i dominika juz lepiej:) choc przetrzymalam ja 3 dzien w domu, bo wstała jakas zapuchnięta ale juz jest dobrze....

misiarska niedlugo zapomnisz o bólu, wspolczuje ci bardzo..dla mnie 3 cc bylo naprawde ciezkie, az nie chce tego sobie przypominac:no:

happymuma a ile pilas tej herbaty?

dorota ty jestes taka chudzina i jeszcze chudniesz, matko świeta :szok: polecam ci rosół i kasze jakglaną, ja ottnio mialam rewlucje jelitowe i to mi pomagało

no i tyle bo głód sie budzi

reklama
witam Was moje kochane..

wybaczcie mi, że się zbyt dużo nie udzielam, ale realizuje pewien plan który pochłania całą mnie ;) ale obiecuje jeszcze trochę i do Was powrócę.. Bardzo intensywnie zaczęłam ten rok , podjęłam się kilku rzeczy aby spełnić w końcu swoje własne ambicje i musi trochę minąć, aż się w tym wszystkim odnajdę :d

misiarska z dnia na dzień będzie lepiej, przełomem jest 4/5 doba kiedy dochodzisz do wniosku, że już możesz się powoli wyprostować .. i nie kichaj oraz unikaj głośnego śmiania się ;)
mamcia aa jak TY się czujesz ? po ilu dobach się u Was wychodzi ?

pytacie się czy mam fobie ciążową..? powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie być teraz w ciaży, ten stan mnie przeraża.. nie mówię, że nie chciałabym kolejnego dziecka, ale nie chce rodzić już więcej.. to byłaby 4 cc , przy 3 ryzyko było wielkie moja ścianka mamcicy już pękała a co dopiero przy 4 ;/ Naszczęście są inne sposoby nad którymi intesywnie rozmyślam... w liceum brałam udział w takim projekcie " moja starsza siostra" w którym miałam pod opieką trójke dzieci z domu dziecka, może powrócę do tego tematu... ale to już opowieść na inny dzień i na przyszłościowe plany. Jedni na 30 urodziny kupują sobie samochody a ja może dam komuś szczęście rodzinne;)

widziałyście nowe fora ekspercie ? powiem Wam fajne tematy poruszane ! rozwija się na BB co bardzo mnie cieszy :D

buziaki dla każdej z Was :*

Do góry