reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Mamcia- odpoczywaj

Dorota- daj znać jak po wizycie?

Ja jestem chora... Dzieci chore gardła. A mnie w nocy złapał ból. Poszłam dziś do lekarza no i zeszło na oskrzela. Wszystko dlatego że nie mam migdałów. I już mam antybiotyk. Na szczęście u dzieci obyło się bez antybiotyku.

Poziomki- dobrze, że jesteś. Czasem warto się wygadac. A faceci już chyba od tego są żeby nas wierząc ;-)

reklama
Hej, jestem i ja.......
Dzis juz lepiej nie ma tyle skurczybykow :-D, to jestem spokojniejsza.
Poziomki nie daj sie!!!!
Ania slicznie wygladasz i brzuszek masz juz spory, doganiasz mnie :tak::-D:-).
Misiarksa zdrowka bidulko :-(.
JA siedze i jem, jem i jeszcze raz jem :dry: i ciagle glodna jestem :shocked2::confused:.
no i zaczynam dzis 36 tydz. :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam i ja .
Kate fajnie ze zakupy udane :-).

Mamcia jedź ile wlezie i póki możesz :-).

Aniu ślicznie wygladasz,piękny brzuszek .
No jeśliby dziewczyny ze mną na wizytę pojechały to moze dzień byłby lepszy :-).

Nie mam dziś za fajnego dnia .
Na wizycie ok ,wyniki przeciwciał też ok bo przez 2 miesiące wynik wogóle sie nie zmienił :-), wynik ten nowy jest identyczny co 2 miesiące temu ,najważniejsze ze przeciwciała nie wzrosły.
Mam anemie ,moja hemoglobina to 10,6 ,żelazo w tabletkach lykac . Przytylam 3 kg :-), jupi bo to pierwsze ptzybranie na wadze w tej ciazy ,do 14 tyg schudlam 3 kg i mierzy 14 a 17 przytylam 3 kg :-).
U poloznej słyszałam serduszko dzidzi :-)
Z badania gin.jest ok ,wsio pozamykane:-)
Usg niestety nie mialam bo lekarz uznał ze teraz nie trzeba i mam zrobić te polowkowe ,dał skierowanie i namiar gdzie w czestochowie mogę to usg zrobić. Dzwonilam już tam ale po temin mam dzwonić pod koniec następnego tygodnia .

Ogólnie dzień ciężki
Rano bieganina aby zdążyć zaprowadzić oliwke do szkoły tak aby zdążyć na autobus do lekarza , a wcześniej w nocy ciężko było bo ruchy dzidzi bardzo słabo czułam i marwilam sie cala noc i spac nie umialam przez to :-(.
Wtacajac do domu alan zrobił taka histerię jaka jeszcze nigdy w życiu nie zrobił , jak najgorszy odcinek super niania . Aż sąsiedzi na klatkę wyszli. To bylo straszne :-(, nerwy mi puściły ,brzuch rozbolal .
Po oliwke do szkoły postanowiłam iść spacerkiem ,wzielam psa i rower alanowi ,zakupy zrobiłam ,umeczylam sie strasznie z nimi dwoma ,psem,zakupy i rower . Poklocilam sie z obcym chlopem na ulicy hi bo mnie wkurzyl hi .
A na zakończenie oliwka wrzuciła mi mój tet do wanny z woda ,niby tel działa ale jest popsuty. Gadać można tylko na głośno mówiącym ,dźwięk szwankuje . Tel wart ponad 1000 zł :-(.
M jak wyszedł po 6 rano z domu tak jeszcze nie wrócił :-(,
Mam dość już dzisiejszego dnia .
Pozdrawiam was wszystkie .

Ania ja teraz nosze 40-42 i nie narzekam:)
Suszarke Beco czarną kupiłam,chciałam Indesuta ale nigdzie ich nie ma bo powykupowali a ja już nie chciałam czekać:-p

Kate jeszcze sie przydasz w kwesti porad dotyczacych urzywania:-)
A otulacze też suszysz? Chyba nie można no nie?
Pochwal sie co nakupiłas:tak:

Misiarska zdrówka dużo dla Was,mam nadzieje że szybko Wam przejdzie. Jak samopoczucie poza tym?

Mamcia masz apetyt bo zbierasz siły na poród:-) Cieżko uwierzyć że to już za chwile!

Dorota gratuluje udanej wizyty

NOO DZIEWCZETA!!!!

Jestem i ja, głowa mi zaraz pęknie, od rana mnie tak boli...
Wczoraj i przedwczoraj miałam wolne a dziś w pracy byłam i już jestem tak zmęczona jakbym pracowała miesiąc bez przerwy. Jutro mam na 11. Zaraz idę kąpać Julię i sie z nią kłądę spać choć miałam ochotę na Martini z limonką i lodem ;-) ale jednak nie dam rady czekac na M aż wróci z pracy.

Dorota...gratuluje wizyty, szkoda, że nie miałaś USG, ja nie dawałam rady bez USG dlatego jeździłam często do szpitala ;-)

Poziomki...no wreszcie, Kobieto!!! Gdzie Ty byłaś, jak Cie tutaj nie było.

Misiarska...ja jakbym miała dwie takie same dziewczynki chodziłybu ubrane identycznie:tak::-D, tak mi się podoba :-)

Ania...ja sama nie wiem czasami jak ja funkcjonuję z tymi moimi zmianami, pracę w różne dni tygodnia, o różnych porach. Ale daję radę póki co, tylko nie chce mi sięęęęęęęę. Brzusio sliczny, ale Ty szczupła jesteś, ja dobiłam w tej chwili do wagi 64 kg a w ciąży nie jestem (szkoda...:-() więc czas zabrać się za odchudzanie

Happymama...jak w domu z Maluszkiem, odezwij się!

Mamcia...gratuluję rozpoczęcia 36 tc, to już naprawdę ostatnia prosta :-)

Liza...halo, odezwij się jak przygotowania.

Marta24...jak u Ciebie? Jak Kacperek?

Stefaa...a Ciebie pochłonęły zakupy w Primarku???

Mamartusia...może tutaj się do nas odezwiesz???? Tęsknimy!

Kate, Nathani, Lenka, Pysia, Madi77, Iwona, Anula33, Annaoj kce i reszta...a Wy gdzie????3

Ja zbieram się za rozkladanie łóżka, i pójdę wykąpać Juliettę, Muszę wreszcie nauczyć ją spać w swoim łóżku, ale nam tak dobrze się z nią śpi.....Nie mam weny ani ochoty do przekładania jej w nocy do jej łożka, bo ona i tak wróci do nas :-)

poziomki chodzi Co o te kieszonki? tak,
wkłady do suszarki a kieszonki same schną,
ich lepiej nie wkładaj du szraki bo pul moze popękać i mogą przeciekać,
bo otulacz to jest to co wkłada sie tetre i na nią otulacz
a na zakupach poszalałam sobie kupiłam 2 pay butów, bluzkę, koszulę do spania, fluid
i swtetr a dzieciom buty, spodnie, golfiki i skarpety

mamcia jedz jak możesz bo poźniej karmienie i dieta
misiarka zdrówka
Dorota najważniejsze z e wszystko dobrze na wizycie
Doris jestem , tylko ostatnio strasznie zabiegana, powodzenia
w nauce samodzielnego zasypiania Julii

hej jestem i jak dziś w lepszym humorze :) znaczy się nie dałam sobie go zepsuć. O nie!

poziomki n
o widzisz ruch jak na bazarze! poziomki się pojawią i dziewczyny z lasu wychodzą :)

doris zakupy pochłonęły mnie bardzo ! może któraś chce jakieś ubrania z Primarku :) organizujemy zakupy zbiorowe hihi :)

Ania i mamcia
przy Was można się kompleksów nabawić :D jak dobrze brzuch wydymam to nie wiem czy nie będzie takiej wielkości :D

ok przyznaje się bez bicia nie pamiętam za wiele co napisałyście .. czytałam i .. no wiecie ten tego !

aaa misiarska właśnie nie przejmuj się, że nie będą tak samo wyglądać.. pomyśl jak będą takie same to jak rozróżnisz która to która :D zdrówka dla dzieciaków a co się stało z Twoimi migdałkami ?

annaoj polecam Paralie w Grecji !! cudo ! zobacz sobie jakie tam piękne widoki i te słynne klasztory na wzgórzach ... ehh ja już chce wakacje !! w tym roku postanowiłam, że zabierzemy dzieciaki na górski wypad, będziemy spać w schronisku, oglądać zachód słońca . . tylko my oni i miliony turystów !! haha :)

Stefa to zapraszam w nasze okolice jest super bacówka,
fajne miejsca dla dzieci i dorosłych,super widoki dobre jedzenie

Kate no tak otulacz to co innego:) tez tak myslałam ze dla pula moze byc za ciepło w suszarce.
Zakupy udane:-) Ja sobie ostatnio tez kupiłam buty ale takie co mi sie marzyły od lat wczesnej młodosci:-p:-D

Doris łącze sie w bólu:*

Stefa utonełas w fb:-D

reklama
Stefaa-mój mąż w żartach stwierdził, że chyba jedną z dziewczynek trzeba będzie wytatuować, żeby je później odróżnić ;-)
A co do migdałków, trzeci miałam wycięty, gdy miałam 3 lata, a 1 i 2 jak miałam 18. Wszystko z powodu częstego chorowania.

Kate- dziękuję :-) a ja dzięki Tobie zaczynam się zastanawiać nad suszarką :-)

Doris- powodzenia w przyzwyczajaniu Julii do samodzielnego spania :-)

Poziomki- mam nadzieję, że szybko przejdzie. Ogólnie samopoczucie całkiem dobre :-) Dziękuję, że pytasz :-)

Dorota - grunt, że wizyta udana :-) a do połówkowego usg już niewiele czasu zostało :-)

Mamcia- super, że że skurczami już lepiej :-)

Jak mojego m nie ma, teściowa przychodzi mi pomagać np przy kąpaniu dzieci. Dziś tak wydarła się na Nadusię, że aż mnie trafiło. Więc mimo dzisiejszego bólu brzucha i lekkich skurczy ruszyłam do łazienki i wkroczyłam do akcji. Wiem, że moja córcia zachowuje się czasem jak wiewiórka po kofeinie, ale to nie powód, żeby grozić biciem, prawda? Trafiło mnie, nie powiem. A teściowa po położeniu dzieci spać zmyła się bardzo szybko. Nawet nie chcę sobie wyobrażać, jak wyglądała opieka moich teściów nad dziećmi, jak ja byłam w szpitalu a mój m w delegacji...

Do góry