reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Hej u mnie weekend jak weekend,pół dnia sprzatania drugie pół uzupelnianie naszych zapasów zywieniowych :)

Mamcia nawet nie wiesz jak się cieszę ! I bardzo dziękuję

Dorota proszę oszczędz mnie i nie pisz tak dosadnie :) po twoim poscie chyba czuje większe wariacje niż ty ! A jajek to ją nie tkne nigdy ...

A reszta jak tam :)

Ostatnia edycja:
reklama
witam
w końcu trochę się wyspałam. Moje dziecko tradycyjnie pobudki fundowało, ale po 7 jak Młody wstał, B go zabrał i spałam do 10:biggrin2:
Około 12 zawieźliśmy Wiktora do teściowej, poszła z nim na spacer, a my na ślizgawkę pojechaliśmy. Igor już super śmiga, dobrze mu zrobiły rolki latem, natomiast Alicja niestety dużo się ujęczała. Pewnie swoje zrobiło, że głodna już była, a ona jak typowy Polak, głodna to zła. Dzieciakom dobrze wypad zrobił, bo obiad bez słowa marudzenia wcieli.
B ma w poniedziałek imieniny, uświadomiłam sobie jak do kalendarza zajrzałam, co by się zorientować jak moje plany na przyszły tydzień, więc poza planowanym ciastem marchewkowym dla siebie, postanowiłam nowy przepis wypróbować
Devil’s Food Cake - Przepis Zobaczymy jakie wyjdzie, szkoda, że nie dane mi będzie nawet spróbować:-( Zrobiłam też dzisiaj ciasteczka owsiane, bo w końcu wyszukałam przepis bez jajek, trochę zmodyfikowałam i pyszne są.

oczywiście nie, bo Igor prosił co bym z nim w karty pograła

Dołek, dół, dolina... Mój m właśnie siedzi pod wieżą Eiffla i pije piwko... A ja mam wrażenie, że już wszystko poza mną, teraz będą tylko dzieci... Strasznie zaczynam się bać przyszłości...

misiarska, ania ja takie przemyślenia mam średnio 2 razy w miesiącu.. szczerze to jestem zła na siebie, że mam bardzo słabe samozaparcie .. gdybym tak dostała troszeczkę egoizmu mojego M, to myślę, że byłabym bardziej szczęśliwa.
Chciałabym wyjechać z koleżankami na babski weekedn, ale jak sobie pomyślę, że zostawiam dzieci .. a mogłabym z nimi być, jak sobie pomyślę ile rzeczy mam do zrobienia.. chciałabym coś zrobić tylko i wyłącznie dla siebie, tak żeby to było takie moje ..!

Facetowi z pewnością łatwiej przychodzi realizowanie siebie niż nam :sorry2:

stefaa mam dokładnie tak samo :eek:
Faceci mają pod tym względem dużo lepiej. To pewnie system tych przegródek w głowie;-)
Ja niestety też tak mam jak Wy. Oczywiście staram się coś robić dla siebie, ale wtedy zwykle i tak mała frajda, bo zaraz wyrzuty sumienia mam.
Chociaż po naszym ostatnim bleblaniu zaczęłam myśleć, że może byśmy w tym roku na tydzień gdzieś sami wyskoczyli z okazji 10 rocznicy ślubu co mamy w sierpniu. Na razie mam to w głowie, ale może uda mi się przejść do realizacji. Jeśli się zdecyduję, będę musiała Kate podziękować:-)

Dorota ja miałam kołatania w ciąży. Lekarka kazała mi dwa razy dziennie mierzyć ciśnienie. A co z psem jak Was nie ma?

uciekam ciasto czynić.

hej
u mnie szybko dzień leci, zakupy, gotowanie i
dzisiaj pączki i chleb upiekłam , poważnie
i wszystko dobre

annaoj kce jedź, odpocznij bo wiesz jak to jest szczęśliwa mama
to szczęśliwe dzieci, uważam ,ze każdej z nas troche pauzy sie należy
i jak tylko jest taka możliwość,
ja na razie mam za małe dzieci i nie mam ich
z kim zostawic ale jak bym miała to na pewno bym tak zrobiła

Stefa czyli weekend wykorzystany na maska

Dorota powiem Ci ze po tym Twoim opisie też mi prze dłuższy czas w żołądku mieszało,

mamcia nie moge się doczekac juz przesyłki od Ciebie

hej,
ja próbuję ogarnąć się w nowej rolia przedewszystkim przyzwyczaić się do nie przespanych nocy. Mały jest spokojny, jesteśmy nim wszyscy zauroczeni, zamiast brać się za jakąś robotę kiedy śpi to ja siedzę i wpatruję się w niego:-) . Jestem obolała po porodzie,bolą mnie biodra i spojenie trochę. No i mimo wielkiej radości mam też chwilami takie zjazdy hormonalne i łapię małe dołki.

Jeśli przyczynilam sie do waszych boleści to przepraszam i obiecuje poprawę :-).

Annaoj pies przyjechał do rybnika razem z M :-), na noc nigdy byśmy psa samego nie zostawili :-).

Ja szykuje dzieci do spania ,sama też szybko usne bo cały dzień byl spokój i wieczorem zaś mam problemy zoladkowe :-(.
Miłej nocy

Witam sie i ja.z Wami Kochane
Oczywiscie jestem w pracy, nie ma to jak spedzac sobote w pracy do 22. MojM tez w pracy wiec babcia siedzi z Julia
Przychodze do domu caly tydzien w okolicach godz. 23 i na nic nie mam sily, przeczytam tyljo aby byc na biezaco i na pisaniebsily nie mam.
Tydzien temu bylam na tej imprezie, ledwo wysiedziala, tak mi sie spac chcialo, bo przeciez wstalam o 4,50, ten tydzien calyi przelecial w pracy,
Jutro i pojutrze wreszcie mam wolne wiec odpoczne i popisze wiecej.
Dzis po pracy moze jakis wieczor przy winku z mezem zrobimy sobie ;-), o ile bede miala sile na cokolwiek.
Ale taki jest plan. Przepraszam za literowki ale pisze z pracy z telefonu
Buziaki dla Wszystkich

Widzę u nas pusto .
Miłej niedzieli .

Dziś koło 17 a 18 wracamy do rzeczywistości . Najpierw nie chciało mi sie jechać do dziadkow ,a teraz nie chce mi sie wracać ,i jak tu dogodzic ciężarnej hi .

Hej
tylko się witam
dzieci w kinie, Dawid z teściową, Majka z koleżankami, a my, co tu dużo mówić, korzystamy jak możemy ;-):tak::rofl2:

liza moje gratulacje :tak: to teraz się ładnie przytulać :-D

reszta jutro, M już "normalnie" do pracy idzie więc ja na luzaku będę ;-):-)

miłej niedziel

reklama
hej laski

nie pisałam, bo miałam takiego nerwa na wszytsko,że nie chciałam zatruwać bb, wiecie jak to jest siedzieć z troją dzieciaków( każde ma inne potrzeby w jednym momencie) i nawet na dwór nie dało sie wyjśc, ale było minęło, Norbert w przedskzolu Dominika juz w szkole po feriach a ja sama z Kacperkiem(właśnie wstał i gada do mnie:)

Misiarska ja tez mam momentami takie chwili,że tylko dzieci i dzieci i tak będzie całe życie....i jakbym zaczynała znowu wszytsko od nowa, bo pieluchy i te wszytskie inne rzeczy a większość znajomych ma juz lekko podrosnięte dzieci chodzące, ale wiesz.....za chwile myślę,że to wszytsko tak szybko mija....dasz rade:)

happymuma ty tak samo, lada moment sie ogarniesz, ja też siedziałam i patrzyłam na Kcaperka:)

mamcia juz nie moge sie doczekać branosoletek:)
dorota super,że czujesz już ruchy, ja też bardzo wcześńie teraz czułam:)tez przez jakis czas mialam kołatania:)
Doris ale dominika jest śliczna:) i ma takie dobre oczy:)

ja w sobote wyrwałam się z amą na małe zakupy i po godzinie miałam już wyrzuty sumienia,że mnie nie mam w domu:(
liza wielkie gratulacje:) ale fajnie:)

Do góry