reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

ANIU rozumiem Cie doskonale,kazdej trafiają się gorsze dni :-(,zycze poprawy nastroju i wspolczuje bolu,zycze aby bol szybko minal .

Wiatm nowa mame :-).

Alan już spi,oliwce zaraz zastrzyk robie i tez do wyrka,ja na film popatrze i pewnie tez zaniedlugo usne .

Dobrej nocy i miłego gadania wam zycze.

reklama
Miałam zwariowany dzień. Od wczoraj jakoś wsio idzie nie tak. Rano się spryskiwacze w moim aucie popsuły, potem telefon mi spadł, tak feralnie, że się szybka strzeliła, muszę do wymiany oddać, a dzisaj B moim autem wyjeżdzał z garażu i lusterkiem zahaczył. Na szczęście mechanik poskładał i nic w elektronice się nie uszkodziło.
I jeszcze Igora przekonuje co by sobie pozwolił pieprzyk usunąć pod znieczuleniem miejscowym, bez narkozy. Termin mam na 7.02. I tak dzionek zleciał. Jutro ostatni dzień ferii, od poniedziałku wsio do normy wróci, hurra!!:-):-)

Happymama fajnie, że już w domku jesteście.
Mamcia cieszę się z dobrych wieści.
Pysia zaglądaj częściej.

Ja też wolałabym pleplanie dopołudnia, ale raczej ciężkie w realizacji by to było.

hapymama wpadaj i zdawaj relację :) Jestem bardzo ciekawa jak wyglądał czwarty poród. Czy to prawda, że kolejne dzieci rodzi się bardzo szybko :) ?
a co skusisz się wtedy?;-)

to która jutro będzie rączka w góre ? :)
ja się postaram, zaraz do papierów B zasiadam, mam nadzieje, że mnie nie zmogą do spania.

dziewczyny ja też ciągle jestm głodna i ciągle jem a w ciązy nie jestem :confused:
ja też

Kate ja tak zawsze mialam tydz. przed okresem :)
też tak mam
Ania zdrówka dla Majki
hej, dziewczyny ;-) mogę sie przylaczyc?
pewnie, zapraszamy

dobra, uciekam, bo się nie wyrobię

przespałam się i nic lepiej, jak bym kaca miała
i jeszcze coś mi bb szwankuje

stroje Majka z tatusiem odebrali więc muszę przyszykować wszystko na jutro a tu kolega z nową dziewczyną przyjechał w odwiedziny i dopiero co wyszli więc muszę nadrobić zaległości
hej
ania gratuluję udanej córy, bystra dziewczyna, a ta Twoja mama-brak słów:confused2:, Marcela bardzo ladne imię, mi się Marcelina nie podoba

pozdrawiam wszytskie
My jeszcze myśleliśmy w propozycjach Biankę, Nadię, Lilkę ale jakoś ta Marcela wszystkim domownikom przypadło do gustu
i też Marcelina mniej nam się podoba
mi od wczoraj brak weny do wszytskiego......:cool::eek::cool2:
ja mam podobnie
jeżeli chodzi do imion to ja mam dwa ale.. nie lubię jak rodzicie mieszkający w PL nadają imiona dzieciom które się piszę inaczej niż wymawia.. niejednokrotnie można pyćka dostać przedstawiając się Violeta pisane przez V :dry:

nie lubię też imion bardzo popularnych - jak moje np. ,miałam 4 koleżanki o tym samym imieniu i nigdy nie wiedziałyśmy do kogo mówią ! Dlatego lubię imiona oryginalne ;)
Ja w pracy zawsze dostawałam cholery jak przychodziły Wiolety bo to V lub W i jedno T lub dwa i cztery wersje jednego imienia i zawsze te przez V bardziej zarozumiałe były
MISIARSKA a jak Blanka zdrobnisz ??????

Nasza ANIE chyba sasiadka porwala hihihihihi.
hahaha piszę bo buziek nie mogę wstawiać @##$
A Blanka to Blaneczka
Hej
Ja wreszcie mam normlany net :-) jupi :tak: ale na nocne gadanie sie nie zalapie bo ja o tej 21-21:30 padam :o ja bym wolala w ciagu dnia jakies gadanie jak wszystkie w szkolach :tak:
też o tym myślałam, można by kiedyś spróbować

CZESC dziewczyny i jak się nocne peplanie udało ????

ANIU widze podobne gusta imion mamy :-).Nadia tez mi się bardzo podoba i przy alanku jakby była coreczka to miała być Nadia :-),ale teraz mojemu M się Nadia nie podoba .Lilka to LILIANNA lub LILIANA prawda ? i wlasnie to najbardziej jak na razie mi się podoba ,wczoraj pomyslalam tez o BIANCE :-).
Musze o tym z M pogadać :-)
Jemu się Amelia podoba,mnie niby tez ,ale jakos nie zachwyca mnie to imie,a wolalbym aby moje dziecko nosilo imie które mnie się bardzo podoba :-).Lilianna jak M zaproponowałam to mowi ze pomyśli :-),zobaczymy co powie na BIANKE I BLANKE :-), z tych imion BIANKA bardziej mi się chyba podoba,zobaczymy co powie M :-).

ANIU jak dziś humorek ????????mam nadzieje ze lepiej , a Twój M pracuje teraz na miejscu ?????u Ciebie od poniedziałku teraz ferie ?????

ANNAOJ ja tez się ciesze ze u mnie dziś ostatni dzień feri,jeszcze weekend i wejdziemy na normalne tory szkolne z oliwka :-),powiem wam ze się ciesze :-).Zycze aby i pech już was opuscil,bo co za dużo to niezdrowo .

MAMCIA i jak nocka ?????

HAPPYMAMA i jak u was ?????/

MISIARSKA lezysz? czy już nie musisz tak dużo lezec ????

U mnie nocka ok ,Pojadlam sniadanie,dzieci na razie bajki patrza,później spacerek z dziecmi zalicze i nic więcej w planach,

Dzis M przyjedzie tu do nas do rybnika w nocy ,będzie mysle kolo 24 lub później,ale najważniejsze aby dojechal :-).

MILEGO DNIA

hej
ale mam nerwa już od samego rana a raczej od wieczora tyle że rano jeszcze się mój nerw powiększył

umówiliśmy się z M że razem idziemy zaprowadzić dzieci i on przebiera Dawida a ja Majkę, zadzwonił szef i umówili się na badania okresowe i oznajmił że musi wyjść z domu o 8:30 i niestety nie pomoże mi ich przebrać, a rano okazało się że on na 8:30 to już się umówił i nawet nas nie podwiózł ani w ogóle nic nie pomógł, przez co się spóźniłam z dziećmi do szkoły, bo musiałam ich inaczej ubrać, grubiej bo bardzo wieje, do samochodu bym tak nie musiała
przez to że się spóźniliśmy dzieci nie wypiły toastu tylko pozostałe dzieci czekały aż ja je przebiorę i szli na salę, no mówię Wam aż ryczeć mi się chce.... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a teraz mi napisał że ma dużo lekarzy do załatwienie i co u mnie, a ch@#$%......... mnie to obchodzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
CZESC dziewczyny i jak się nocne peplanie udało ????

ANIU widze podobne gusta imion mamy :biggrin2:.Nadia tez mi się bardzo podoba i przy alanku jakby była coreczka to miała być Nadia :biggrin2:,ale teraz mojemu M się Nadia nie podoba .Lilka to LILIANNA lub LILIANA prawda ? i wlasnie to najbardziej jak na razie mi się podoba ,wczoraj pomyslalam tez o BIANCE :biggrin2:.
Musze o tym z M pogadać :biggrin2:
Jemu się Amelia podoba,mnie niby tez ,ale jakos nie zachwyca mnie to imie,a wolalbym aby moje dziecko nosilo imie które mnie się bardzo podoba :biggrin2:.Lilianna jak M zaproponowałam to mowi ze pomyśli :biggrin2:,zobaczymy co powie na BIANKE I BLANKE :biggrin2:, z tych imion BIANKA bardziej mi się chyba podoba,zobaczymy co powie M :biggrin2:.

ANIU jak dziś humorek ????????mam nadzieje ze lepiej , a Twój M pracuje teraz na miejscu ?????u Ciebie od poniedziałku teraz ferie ?????
Na to wygląda :tak: bo dla chłopca Alan też mi się podoba, i Nathan tyle że ze mną jest tak że takie imiona bardzo mi się podobają ale jak przyszło co do czego to stwierziłam że nie dam ich własnym dzieciom :confused: ale nie umiem tego wytłumaczyć, może dlatego że mało polskie :sorry2: sama nie wiem
A Lila i Lilianna to dwa różne imiona jak Marcela i Marcelina :tak:

Mi jeszcze strasznie podoba się Tosia tylko Antonina nie za bardzo :sorry2:

tak, dzisiaj ostatni dzień do szkoły szły
M od poniedziałku zaczyna kolejną robotę, dość długą na miejscu :tak:
A co do humoru, patrz wyżej :dry:

hej
i zaspałam a chłopcy już dziś siedzą w domu, T na miał tylko 3 lekcje wiec odpusciłam

ania z facetami tak to jest, sciskam mocno

widziałam na fb zdjecie Fabianka, jaki cudny:-)

też tak czasem mam, a co gadanko było do nocy? ;-)

nicy wiem, że z nimi to tak jest ale i tak mnie to :wściekła/y::wściekła/y: a tym bardziej że się spóźniłam i tak mi przykro było :-(
też widziałam fotki, taki do schrupania :rolleyes:

witam
Jestem tak cholernie niewyspana. Już z miesiąc, jak nie dłużej, nie zdarzyło mi się ciągiem 4h przespać
eek.gif.pagespeed.ce.6B5TFgnLti.gif
Nie wiem o co chodzi. Najpierw na alergię zwalałam, potem myślałam, że ja mam jakiś kryzys laktacyjny, temperatura może nie taka w pokoju, wyczytałam, że dzieciaki, które same zasypiać nie umieją, w nocy mają problem, ale Wiktor do dopołudniowej drzemki zasypia sam, a wieczorem jeśli nie zaśnie przy cycy, też zasypia sam w łóżeczku.
confused.gif.pagespeed.ce.czZnOsaR0l.gif
Normalnie już czuję się wyczerpana fizycznie, praktycznie co rano z bólem głowy wstaje, z niewyspania.
Dobra ponarzekałam.
A jeszcze zebrałam się wczoraj za szukanie dentysty. Przed ciążą chodziłam do dwóch, ale z jednego nie byłam zadowolona, a drugi tak ceny wyśrubował, że
shocked.gif.pagespeed.ce.zTDkkC3Wvr.gif
Słyszałam jak mamy w szkole chwaliły jednego, więc wygoglowałam, opinie poczytałam i zdecydowałam się umówić. Dzwonię wczoraj, babka mi termin 27.02 podaje
, mówię do niej, że ja chce prywatnie, nie na nfz, a ona mi że to jest prywatnie
Wyczekałam tyle, to już do końca lutego poczekam, mam nadzieje, że będzie warto.

Ania
współczuje, sama też z moim czasem tak mam i zawsze jest tłumazcenie, że on ma taką pracę.

Co do imion mi się bardzo Bianka podobało, ale mojemu B nie. Tosia też mi się podoba, ale nie Antonina, chciałam Antonia, Tonia, ale B też nie chciał. Generalnie z chłopakami nie było problemu z wyborem, a z Alicją długo się namyślaliśmy i w końcu Igor można powiedzieć "podjął" decyzję;-)

spadam, może uda mi się chwilkę zdrzemnąć, bo W śpi.

ANIU tak to jest niestety czasem z tymi facetami,chyba kazda z nas o tym wie i kazda się wkurza w takich i innych sytuacja gdzie chlopy wyprowadzają nas z równowagi wrrrrrrr.
Widze Aniu ze ostatnio hormony ci na M szaleją,zycze aby u was jak najszybciej zapanowal spokoj ,abys ty nie musiala się tak denerwować .

ANNAOJ biedna Ty z tym spaniem,bardzo dobrze Cie rozumiem ,ja tak mam caly czas jak przespie ciagiem 4 godziny to jest sukces tylko u mnie trwa to już latami i już zdazylam się przyzwyczaić .

Ide cos ogarnąć ,o 12 szykuje się z dziecmi na spacer

reklama
Hejka

Ania oj to mezulek troszke nagrabil sobie, nie dziwne ze wkurzona jestes....

Ja dzis mam ciezki dzien.... juz mam ochote by ten tydzien sie skonczyl.... jeszcze po corke pojdziemy zaraz i potem po 14 mam rozmowe z babka co wynajmujemy :p az nie chce sie nic gadac... i jeszcze narobilam sobie ochoty i mam zamiar pierogi ruskie zrobic bo innego pomyslu na obiad nie mialam....
niewiem kiedy :confused::blink::cool2::confused2::eek::cool::wściekła/y::no::sorry2::dry::szok::tak::no:

Do góry