reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

nathani, dorota, stefaa, mamcia, lenka - dzięki :biggrin2:

dorota - ja też jestem zwolenniczką ubierania na cebulkę - ale niezbyt grubo, żeby nie przegrzać. Dzięki temu w tym sezonie nie mieliśmy do tej pory żadnych chorób.

stefaa - też jestem fanką oryginalnych imion, ale takich jeszcze w granicach normy. Ale rodzina nie wie, jakie imiona wybraliśmy. Dowiedzą się po narodzinach dziewczynek. Teściowa pewnie skwituje, że mogliśmy wybrać normalniejsze imiona ;-) Jak wybraliśmy imię Nadia, stwierdziła, że lepiej żeby był chłopiec. Więc nauczeni doświadczeniem staramy się nikogo nie informować o imionach. Co do wieczorka postaram się, tylko muszę mieć wasze nicki skypowe, bo niestety nie mam Was wprowadzonych.

mamcia - u mnie identycznie z nockami - jest coraz gorzej. Dziś obudziłam się o 1.30 w nocy i nie spałam do 3. Zasnęłam i wstałam o 6. Także wiem co czujesz....

lenka - brzuch przeogromniasty.... Aż strach pomyśleć co będzie dalej

kate - też bym pojechała do kosmetyczki, ale nie wysiedzę.... Już powinnam sobie włosy zafarbować, a tu brak sił...

U mnie czas mija leniwie.... Leżę i leżę i końca nie widać. Filip dał dzisiaj czadu w nocy. Zeszłam na dół do ubikacji w nocy i postanowiłam dołożyć do kominka. Tym sposobem obudziłam synka, który szalał w nocy, nie mając ochoty spać. Na szczęścię mój mąż się nim zajął i jak dziewczyny przestały mnie bombardować, mogłam spokojnie zasnąć. Mimo to chodzę i tak ciągle niewyspana....
Cały czas chodzi mi po głowie mamartusia.... Niewyobrażalna tragedia...

Trzymajcie się kochane ciepło i miłego dzionka Wam życzę

reklama
Misiarska mi oczy same sie zamykaja, dobrze ze M ma dzis wolne to sie przespie w dzien a on posiedzi z mala....ogolnie samopoczucie do bani....

witam w mój totalnie wolny dzień:-)
Nigdzie nie muszę iść, zupkę mam z wczoraj, a na drugie B zrobił kaczkę z jabłkami. Zostało mi zrobienie tylko pracy zleconej przez B;-)
Stefaa wiem, postaram się dotrzymać;-)
Misiarska fajnie, że 2 dziewczynki jednojajowe:-) A wybór imion to Wasza sprawa, w końcu to Wy jesteście rodzicami:-)

hej
ja wieczorem jestem, i zawziełam się, nie będe dużo mówić:tak:;-),
a teraz zbieram się i jade do kosmetyczki,
wpadne później
Kate w końcu na pleplanie się umawiamy, a nie na milczenie;-) Gadaj do woli:-) Co robisz u kosmetyczki. Moja mi ostatnio obłędny masaż zrobiła, uwielbiam to. Taki masaż to raz w tygodniu bym chciała.
Chyba sobie od B na urodziny zażyczę karnet.
Dorota mam nadzieje, że dzieciakom się spodoba.

uciekam na kawę z mamą

nathani musisz zorganizować bunt zbiorowy :d znaczy się Ty i Twój brzuch ! i nie wstawać, a jak będą kazać to zacznij płakać haha :cool2:

mamcia czyżby depresja wyspowa Cie złapała.. już niedługo będzie wiosna i wszystko wróci do normy. Szkoda, że Cię nie będzie może innym razem się uda mamy jeszcze 3 spotkania zaplanowane hihi

Kate ani mi się waż! ale szczerze to w sumie każda z nas dużo ma do powiedzenia.. Ja jestem po 4 dniach siedzenia w domu z chłopakami więc uważajcie haha !

misiarska i bardzo dobrze robicie a co komu do tego :D a która będzie miała na imię Blanka pierwsza czy druga ? :)

u mnie śnieg ! dzieciaki szczęśliwe aa ja przerażona odśnieżaniem samochodu ;)

fasolka się robi ! mniam !!

HEJ

misiarska super wiesci, dziewczynki pieknie rosna no i co za tym idzie pewnie brzus musi.... ale dasz rade, a imiona piekne :tak: :-)

Ja nadrabialam i znow czasu mi braklo i musze isc juz po Daniela i Hanie.... :dry: wiec zaduzo nie napisalam znow :sorry2: jakas masakra....
potem zajrze :)

nathani wszystko się da :D jak już pewnie słyszałaś z każdej sytuacji są przynajmniej 3 wyjścia :D hihi

zajadam się fasolką !! i też zaraz pędzę po Nadie :) ale tam jest tak zimno brrr

misiarska- dziewczynki rosną pięknie, imiona bardzo ładne. Wyobrażam sobie jak ci ciężko ale już tylko kilka tygodni:tak:

zrobiłam dzisiaj badania w kierunku cholestazy bo świąd skóry jest nie do wytrzymania chwilami, jak wyjdzie to idę do szpitala niestety, jak coś to lekarz będzie dzwonił. Mam już prawie 2cm rozwarcia i lekarz sugerował żebym trochę poganiała po schodach to może się samo coś ruszy i niby powinno ...ale słyszałam to już tydzień temu że pójdzie szybko;-) ja nie chcę do szpitala... Fabian wyłaź już!!!:-p

u nas nie zanosi się na śnieg, może to i dobrze chociaż dzieci miałyby radochy trochę.

Melduję się na posterunku :-D
o 7 rano było u mnie -16 :szok: u dzieci na oknie od strony wewnętrznej była centymetrowa warstwa lodu :baffled:
zapomniałam Wam pisać że ja dziś do gina jechałam :sorry2: wszystko ok, położenie miednicowe więc wszystko jasne dlaczego mnie miednica boli :dry: bo ma prawo, wreszcie przytyłam 2kg :tak:więc też git
kolejna wizyta 20 lutego i teraz będziemy sprawdzać czy się obróciła, ma jeszcze trochę czasu ale będziemy monitorować :tak:
Z Dawidem u fryzjera byłam więc już irokez jak z prawdziwego zdarzenia :tak:

misiarka śliczne imiona, My z początku chcieliśmy Biankę ale wyskoczyła Marcela i tak zostanie :tak:
też nie chcieliśmy nikomu mówić przed narodzeniem, przyczyna dokłądnie ta sama :sorry2:, ale Majka się wygadała więc już każdy swoje powiedział i teraz cisza
ANIU co dzis dobrego pichcisz ??? Dzis tez masz takie latanie po szkolach ????????
ANIU ten kurczak bez niczego czy jakos tak :-),super,naprawde smakowal nam,jeszcze troszke zostalo i wlasnie bede jadla na sniadanie :-),naprawde mnie i M bardzo smakowalo .Dzieki :-)
Dzisiejszy obiad był taki, że dzieci zjadły w szkole a ja i M w "chińczyku" :-p

Bardzo się cieszę, ja też go uwielbiam :tak: To jest przepis Nigelle Lowson, uwielbiam jej przepisy, szczególnie z serii Nigella expresowo :tak:
czasem tylko jak się trafi na tłustego kurczaka to jest ble ale jak Ty zrobiłaś same piersi to na pewno było super :tak:.
Jakie warzywa dałaś? bo ja z tego najbardziej uwielbiam por i cebulę

wczoraj przejrzałam łóżeczka, zainspirowało mnie zdjęcie znajomych mamci na fb i Majka to zobaczyła, i tak podekscytowana pyta czy łóżeczko kupuję, ja jej że tylko oglądam, a ona że nie mam sama kupować bo ona chce mi pomóc wybrać :tak: jak sobie przypomnę jej teksty z pierwszych tygodni i teraz to aż trudno uwierzyć w taką przemianę :tak: jak miło

Idę teraz kawkę wypić bo brak kofeiny zaczynam odczuwać

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry