reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

mamcia Ben kojarzy mi się z Ben10 ;) chyba Louis ładniejesz jak dla mnie :) Lily też mi się bardziej od Lilianny podoba ;) a dla chłopaka podoba mi się Leon :)

Moja siostra dała na imię Lara i chyba tez bym takie imię wybrała dla mojej córeczki ;) Mój kuzyn dał Laura, żeby w rodzinie nie powtarzać ;) A mnie się podoba też Łucja i chciałam tak nazwać tylko M się uparł, że nie ma zdrobnień ;) a tak dostojnie brzmi przy każdym nazwisku ;)

gołąbki dziś robię, pychotka :) macie jakiś sprawdzony sposób, żeby fajnie te liście odchodziły ?

reklama
Stafaa ja do gara kapuste wkladam do wrzatku na troche i nie ma problemu z lisciami.
No mi tez Louis sie bardziej podoba, M tez. Dlatego tak zostanie, nawet dzieci mowia caly czas Louis :).
Ania zaczelam ta bransoletke z serduszkami i ci powiem ze ten ciemny granat z ostryn rozem wyglada super!!!!! Pozniej wysle fotke. Zrobilabym wiecej w tym kolorze ale juz go nie mam :(..a na walentynki moze by sie sprzedalo.

MAMCIA sliczne imie:-)

ANIU tez uwazam ze najwazniejsze ze nam rodzicom sie podoba imie,ja nie dam imienia takie ktore sie komus innemu podoba :-),Tez kicham co inni powiedza :-).
LILIANNA coraz bardziej mi sie podoba i nawet jak mysle ze coreczka to odrazu mysle o Liliance ,zdrobnic tez fajnie moge Lili ,lilianka,lilus itp :-),dla chlopca Samuel :-).

ANIU co dzis ciekawego na obiad robisz?Daj moze przepis na te placuszki :-)
Ja kiedys tez grzalam mieszkanie tak jak Ty na gazie i tez piec nie dawal rady i tez zimno w domu bylo .Aha zapomnialam wam pogratulowac kluczy od nowego mieszkania,kciuki moje nadal zacisniete aby calkowicie transakcja zakupu mieszkania pomyslnie sie zakonczyla :-).A takie pytanie to przebijecie sie jakos do tamtego mieszkania aby je polaczyc?bedziecie mieli wtedy dol ipietro ????????
Ja tez lisli wyjde to bede na buto nartach jezdzic hihihihih.

mamcia mi też jakoś Louis bardziej się podoba :tak: faktycznie na walentynki może by poszły, bo one są cudne, i tak musiałam Majkę przyhamować co jak zaczęła wybierać i kolory łączyć to chyba by Ci czasu zabrakło :-D więc powiedziałam że na początek dwie a później jak coś to domówimy

stefaa ja ostatnio kupiłam tą karbowaną kapustę, chyba włoska się nazywa i liście same odchodzę i takie pojedyncze parzyłam, też były dobre :tak:
faktycznie Łucja brzmi ładnie, hmmmm ale ciekawe jak to imię zdrabniać :confused:

dorota nie dziękuję żeby nie zapeszać ;-) i mam dokładnie takie samo podejście, dopóki nie zobaczę na oczy pieniędzy od szwagra i podpisu M na umowie to nie uwierzę bo już nie raz na tych ludziach sie przejechałam :-:)dry:
tak, wtedy będziemy się przebijać i schody stawiać :tak:

a jeśli chodzi o obiad to jak codziennie mam mega problem co zrobić :baffled:

Ostatnia edycja:
hej
Stefa dobrze, ze małemu lepiej, może na półkolonie
jeszcze pójdzie
mamcia ja tez lubie krótkie imiona i niekoniecznie popularne
poziomki znowu Cie nie ma jak ja jestem
nathani czekamy na relacje, a tak nawiasem mówiąc, też bym mogłą
zaliczyc taką wpadke tylko odwrotnie po 3 synach córka
ania u mnie w domu zawsze ciepło jest 21,5-23 stopni, ale my palimy
węglem, jak bym tak miała grzać gazem to chyba bym zbanktutowała

ja dzisiaj na obiad zrobiłam ziemniaki z sosem pieczarkowym i surówką,
jakoś dawno tego nie robiłam,
pogoda brzydka, leje, wieje ale na plusie, dzieci mam zasmarkane,
do przedszkola młodego nie daje anrazie

Ja tez kupilam dwa razy ta karbowana ale jednak wole normalna. Tamta jakas za delikatna mi sie wydaje i peka mi przy zawijaniu :/.

dorota mówisz masz :tak: przepis jest
a tak chodzi za mną żeby na obiad zrobić tzw. "frajdę z kurczaka" to takie placuszki z kawałków piersi kurczaka z pieczarkami (tez dam przepis :tak:) tylko mięsko mam zamrożone i to trochę komplikuje :baffled:

no i gołąbków nie będzie !!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

mięso mi się zepsuło, wczoraj kupiłam wszystko i dałam Nadi żeby potrzymała bo mi rak brakowało, no i ona schowała do swojej torebki i tam zostawiła :wściekła/y: smród zionie niesamowicie !

ale jestem zła !

będzie wątróbka z ziemniakami i kapustą koiszoną, tyle tyle w mini zamrażalce znalazłam ehh

reklama
Do góry