reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

reklama
Stefa ja piore co 2 dzien ale jak dochodzi poscielowe czy reczniki to tez z co 2 dnia robia sie 2 prania dziennie:what:
Bluzniaki zaczynaja dopiero chodzic ubrane wiec sterta szybciej rosnie:eek:
U nas tez jeden dzien jeden komplet:o
Ja mam identycznie u siebie.... :p identycznie, ale pralka ma wsad 6kg :-D
zyję... dalszy ciąg wirusa.. ale zyje..

a o suszarkach przeczytam qrcze jak trójca pójdzie spac.. zmykam

buziole..
Oj zdrowka zdrowka Kochana!!!

Hej
U mnie deszcz leje...
Baranka se strzele... :cool:

O ja rymuje :-D buhahahaha... :D

Madii dobrze ze zyjesz :D, to jednak jakas porzadna jelitowka jak jeszcze trzyma :(.
Liza u nas tez leje :/, ale my jeszcze dzis w domu.
Ja jeszcze leze, dzis spalam z mala i taka polamana jestem, juz chyba za duza sie zrobilam na to lozko pietrowe ;)
Aaaa przypamnialo mi sie Poziomki snilas mi sie ze mnie przepisami na ciasta bombardowalas, wszedzie byly twoje przepisy, kazalas mi je robic, nawet na lodowce przyklejona kartka :D, ide sprawdzic czy jeszcze wisi :D :D :D

Ostatnia edycja:
Madii trzymaj sie i zdrowiejcie szybciutko:)

Mamcia to mnie rozwalilas:D:D:D

Liza czyli starta ciagle rosnie?:D

U nas leje jest przeobrzydliwie:mad:
Blizniaki sie szaleju najadly od rana:banghead:
Pije kawke wcinam mak udaje ze nie widze:D:D

stefa kupisz juz za 1200 zł ale ta prądu bierze dużo, ja dałąm prawie 3000 ( na razty 0 %)
pradu bieze bardzo mało klasa a+++, a biorac pod uwage ze nic nie prasuje to jeszcze żelazko prądu nie birze,
wszytsko mieciutkie wyprasowane, jedynie poskładac musze, i czas czas czas

poziomki ja cały rok w niej susze, nawet jak na zewnątrz jest 30 stopni, bo mam miekkie pranie i nie musze prasowac,
a jak raz reczniki wysuszyłam w lecie na zewnątrz to dzieci sie pytały dlaczego ich drapie,
wszystko suche wyciągasz, przy dzieciach rewelacja, a zwłaszcza zimowe kurtki czy grube swetry,
najlepiej kupic na raty, tak 100 zł rata, wtedy sie tego nie czuje w portfelu a czas zaoszczedzony widac

BAJERA ta suszarka ,mnie by sie tez taka przydala aby nie suszyc i nie tracic miejsca na to :-).

MAMCIA super wozek :-).

ANNAOJ wspolczuje ,oby tylko to nie byl AZS ale ciesze sie ze wszystko udalo sie fajnie szybko zalatwic :-).Jesli chodzi o moja oliwke to mam bardzo dobra pediatre i musze zasiegnac jej opini,bo odkad oliwka po melisie przesypia noce to juz sama nie wiem czy ta ruchlowosc i takie zachowanie jak nadpobudliwosc i to bycie takiej glosnej itp to jej taka natura ,czy to wymaga wlasnie jakis terapi itp.

MAMARTUSIA WItamy spowrotem :-).

MARTA GRATULACJE

I wiecej nie pamietam.

IWONKO gdzie jestes?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Moja oliwka na dzis ma 99,6 cm :-),i wazy 15,800 :-).

Dzieci w przedszkolach i szkolach :-).Oliwka dobrze ale alanek jak zwykle placz,ale juz widze ze jest ciut ciut lepiej choc nadal placze jeszcze bardzo duzo.
Po porozumieniu z pania odbieram go od dzis o 14 .O 13 odbiore oliwke bo tak wlasnie konczy i z nia pojedziemy po alanka,oliwka strasznie chciala zobaczyc przedszkole Alanka :-).

Kurcze ale mnie wczoraj spanie wzielo,usnelam po godzinie 20,wstawalam 4 razy ale tylko przykryc dzieci,wc i poszlam dlaje spac i odziwo szybko zasypialam :),wiec spalam tak dlugo ze nie pamietam kiedy tyle godzin spalam :-).

Niestety mialam koszlar bo snilo mi sie ze teraz bedac w ciazy zaczelam plamic i krwawic,az obudzialam sie i musialam to sprawdzic,strasznie sie przestraszylam w nocy :-(.

Dziewczyny jak reagowac na pyskowanie i krzyczenie dzieci do nas,Oliwka to na wszystko co ja jej powiem to reaguje takim fochem,ze krzyczy na mnie,pyskuje do mnie az strach sie bac co to bedzie za kilak lat,nie wiem czy to nie za wczesnie ze 5 lat a ona juz taka pyskujaca ?

Poziomki bylam w kuchni, sprawdzilam zaden przepis nie wisi, odetchnelam to tylko sen, nie musze piec zadnego ciasta :D :D :D...
Dorota ja ci nie poradze, bo moj syn nie jest taki pyskaty, ale jak mu sie zdazy to siedzi w swoim pokoju i ma sie zastanowic nad swoim zachowaniem, u mnie to dziala.
Wlasnie tez mialam pytac gdzie iwona????

wpadłam na chwileczkę, a Wy tu akurat poruszyłyście sprawę, na którą od rana marudzę:-) Dwa prania zrobiłam i teraz z suszarkami w salonie siedzę. Niby mieliśmy je w okresie jesienno0zimowym na strych wynosić (tak był plan jak się wprowadzaliśmy), ale musiałabym B molestować op wniesienie i zniesienie, boje się trochę, że w pośpiechu w końcy by zleciał i dochodzi jeszcze kwestia tego, że przez te kilka lat jak tu mieszkamy strych zagraciliśmy tak, że cięzko byłoby suszarkę wstawić.
Mam tylko jedno pytanie czy taka suszarka nie niszczy ubrań, bo takie teorię słyszałam?
Lenka daj znać po alergologu.
Madi zdrówka nadal życzę.
Dorota mój też tak pyskuje i niestety ja tutaj w dużej mierzę tą nadpobudliwość (z jego natury czy nie bez różnicy dla mnie) obwiniam. Staram się nie krzyczeć, tylko tłumaczyć (oczywiście czasem nerwy puszczą), ale staram się i w rozmowacg staram się podkreślać swoje odczucia, że mi przykro, smutno itp, itd. Naprawdę polecam Ci konsultację w kwestii terapii, na pewno to nie zaszkodzi Oliwii, a może pomóc.
I jeszcze w przypadku kar jestem konsekwentna, nigdy nie straszę czymś, czego wiem, że potem nie dotrzymam.
spadam na spaxcerek, bo nie pada

ale u mnie zimno, szaro i leje od samego rana :dry:
ja też miałam jakiś głupi sen i jak się obudziłam to aż mnie głowa bolała ale przeszła bez tabletki, po wyjściu dzieci pospałam jeszcze do 10 i jakoś działam :tak:

Dorota moja córcia też pyskuje, wzdycha i fochami rzuca na prawo i lewo :no::-( nie wiem jak sobie z Tym radzić, czasami to aż muszę wyjść żeby jej nie walnąć :szok: a do M to już tak sobie pozwala że ręce opadają :szok:
wrzeszczałam, czasem wykład dawałam ale jak ta zaczynała miny robić to traciłam cierpliwość i wrzeszczałam, a ostatnio wypróbowałam i ta metoda najlepiej działa, nie reaguję (no chyba że przegnie to zwrócę jej uwagę że tak to może do koleżanek się odzywać tylko że wtedy przestaną ją lubić) a za chwilę jak ona z czymś do mnie przychodzi to ją ignoruję i się nie odzywam, jak zapyta dlaczego to jej mówię że jest mi przykro, smutno że tak mnie potraktowała bo ja ją kocham a ona jest dla mnie taka niedobra itp i wtedy ją rusza :tak:
zyję... dalszy ciąg wirusa.. ale zyje..

a o suszarkach przeczytam qrcze jak trójca pójdzie spac.. zmykam

buziole..
uuuuu przykro mi bardzo :-( trzymaj się i zdrówka

Hej
U mnie deszcz leje...
Baranka se strzele... :cool:

O ja rymuje :-D buhahahaha... :D
co to jest ten baranek? :zawstydzona/y:

mój też oglądał mecz :rofl2: wszyscy jak z jednego wora :tak:

reklama
MAMCIA tez to musze wyprobowac ,posle ja do siebie aby sobie przemyslala,

ANNA no to przy najblizesz wizycie u pediatry zapytam i niech mnie gdzies nakieruje itp,dzieki za rade .

ANIU no ja tez mam ja ochote szczelic i to wiecie gdzie :-(,ale Aniu oliwka ma 5 lat i ona jak ja sie do niej nie odzywam a to juz tez robilam to ona nie rozumie dlaczego,i moje tlumaczenie nic nie daje .Twoja to prawie jeszcze raz tyle starsza od Mojej oliwki i wiecej dziewczyna rozumie .Dziekuje za rady napewno skorzystam :-).

Kurcze jak chodze itp to brzuch nie boli a jak siade czy sie poloze to zaraz podberzusze boli,dobra lece z psem i po dzieci .Wroce to za reszte obiadu sie zabieram,dzis zapiekanka makaronowa .

Milego popoludnia

Do góry