reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

poziomki i tak zrobie, musze tylko jeszcze po dominike pojechać do szkoły
dorota tez czekam z ciekawościa
doczytałam o przedszkolu Alanka,mnie to samo czeka pewnie z snkiem, on jest taki mamusiowy a nie ukrywam,że i ja przez to siedzenie z nim w domu przywiązałam sie do niego mocno
doris mi tam też by sie nie chciało latac po mieszkaniach:tak:

reklama
Marta moze to porod sie zbliza, tak jak dziewczyny pisza ?
Moj synek tez byl mamisynek ;) , tymbardziej ze my tu to nawe dziedkow nie mial tylko ciagle za mna, ale do szkoly poszed i odrazu mu sie podobalo, a wiec to nie mowione ze bedzie zle. To zalezy od charakteru dziecka.
Zab boli a raczej nerw :(, najgorzej jest w nocy. Zobaczymy jak bedzie bardzo zle to musi mi cos z tym zrobic :/

Ostatnia edycja:
mamcia mnie też dziś całą noc bolało.. ale ja jestem w tej komfortowej sytuacji, że mogę więcej wziąść na ból... 3mam kciuki, żeby przestało :)

Iwona ja tez sie nie znam na rasach, tylko na swoim psie.
Ania tez jestem ciekawa co bedzie :), to kiedy masz to usg?

Amia 14 masz usg?
:tak: zgadza się 14 jadę na usg a jak tam nie wyjdzie to poczekam tydzień i pojadę prywatnie (mamcia może znasz dr Wasilewskiego z Wielorybiej) do takiego doktora co to wie już na samo wejście a w usg tylko potwierdza :rofl2:

haha 'czysta dziurka" .. burdelowo to chyba "szeroka szparka " hahaha

a ja włosy myję codziennie, czasem jak mam spięte to uda się dwa dni przechodzić ale to jest maks. Ostatnio zaczęłam je garściami tracić.. ale zawsze tak mam jesienią a potem z wiecznie odrastającą grzywką chodzę. ..

wątek zakładam .. piszcie co by na świeta można kupić.. :) bo ja serio nie mam pomysłów a jak mają być takie rodzinne to trza się postarać.

dorota a czemu ty go w ogóle do przedszkola posłałaś, bo ja nie pamięta, pogubiłam się hihi ;)

ania kurna aa niedawno do nas trafiłaś i męża namawiałaś !! a tu już 17 tydzień prawie... za szybko pędzi ten czas. A z mężem to gratuluję.. jesteś pierwszą osobą która wśród moich znajomych seperacji nie zmieniła na rozwód :) a mieszkaliście osobno ?
szeroka a to dobre :-D
powiem Ci że w sądzie chyba też rzadki to przypadek bo jak poszłam z wnioskiem o odpis orzeczenia to pytam ile kosztuje złożenie pozwu o zniesienie separacji a Pani tak na mnie patrzy ze znakiem zapytania na twarzy i pyta: ale jak? to znaczy że się pogodziliście, tak? chwilę zapytam. Pyta obok koleżankę a koleżanka że to w sądzie rodzinnym się załatwia i za chwilę, że nie, że tu i kosztuje tyle samo co o rozwód czyli 100 zł ale tak patrzyły na mnie jak na ufo :rofl2:

a co do tego że czas leci to nic nie mów, ja się zorientowałam że II trym zaczęłam a jakoś ciągle myślałam że mi się trzeci tydzień zaczyna :sorry2:

tak, mieszkaliśmy osobno, najpierw pół roku on poszedł do mama (dom obok) a ja z dziećmi w naszym zostałam, a jak moi rodzice kupili mieszkanie to się wyprowadziłam i tam mieszkałam z dziećmi rok.
Ania138 to fajnie ze masz pomoc przy liscie zakupow ;-) ja to samo mam jak kartki nie ma to o polowie tego co mialo byc zapominam - jak jestem sama, bo jak z dzieciakami to jest caly wozek tego czego nie trzeba i moze ze 2-3 rzeczy ktore byc mialy ;-)

A i musze sie podzielic ze Corcia ma najstarsza wraz z klasa i chyba starszymi jak mi dobrze tlumaczy robia Swiateczne przedstawienie - pierwsze mojej pociechy ! Szukam aparatu nowego co by filmik nagrac i zdjecia porobic, bo nasz to juz wykonczony, to choc pretekst jest, i zaczynam zaopatrywac sie w chusteczki i nie wiem jak ja tam wytrzymam - bede ryczec chyba co 5 sekund. ;-)

A teraz dobrej nocki zycze i postaram sie byc czesciej :biggrin2:
Jak moje dzieci idą z M na zakupy to tak one wyglądają jak piszesz, conajmniej połowa rzeczy to są zakupy dzieci, a ze mną tak nie ma bo się nauczyły, jak mieszkaliśmy sami, że mama nie ma pieniędzy na pierdoły mo ma tylko na potrzebne rzeczy :tak: takie mądre, ale jak na głos to mówiły w sklepie to nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać

Oj, tak zawsze to przerzycie :tak::-D a pewnie, jest okazja to trzeba wykorzystać :biggrin2:

Ale u mnie znowu pada, nic mi się nie chce :baffled:
no nic muszę coś zorganizować, najbardziej potrzebuję prysznica :rofl2:

Ostatnia edycja:
Witam się z rana ;-)
Udało mi się ;-)
Dziś rybkę na obiad robię- już chwile nie było i mam smaka :-)
A w środę moja mama do nas przylatuje :-D mam nadzieje że będzie fajnie ;-)

Doris a ja Twoje zdjęcie na fb widziałam i jest cudne .. Piękna kobita z ciebie naprawdę :-)

Dorota mój taki przylepa i ten wyjazd do Polski zamiast mu pomóc to jeszcze gorzej ;-) i pisałam że wczoraj wesoły pobiegł, a dziś znowu za moją nogą się chował, i pani musiała go na ręce wziąć, płaczu nie było, ale smutna minka już tak .. więc różnie jest .. ale ja się cieszę że go dałam, już nie tylko z tego powodu, że dużo się już nauczył i dużo mówić zaczął i to po angielsku też ;-) ale mam nadzieję, że jeszcze przez te 2lata zanim do szkoły pójdzie to będzie już dużo lepiej i jak w szkole go zostawię to nie będzie żadnych histerii, bo niestety często widuję takie dzieci- głównie chłopców- dziewczynki ani jednej sobie nie przypominam, i jak sobie pomyślę, że w szkole bym przechodziła to co w przedszkolu na początku to masakra, a przecież w szkole już pani nie ma czasu na to żeby pół godz. czy godzinę siedzieć z dzieckiem na rękach i go uspokajać.. więc mam cichą nadzieję, że za 2lata już będzie przyzwyczajony i będzie się cieszył ze szkoły..

Ciekawa jestem czy Twoja @ się pojawi ..

-A mi się dziś w nocy śniło że w ciąży jestem .. rano się obudziłam i :-(

Marta jeszcze 4 tygodnie tylko :-D

Mamcia bólu zęba współczuje ..

Poziomki -ja zawsze ja daje moim płatki to któreś wyleje na podłogę ;-) normalka już ;-)

a ten twój to co tam?

a teraz uciekam trzeba się za coś zabrać- o ile Amelka się odklei ode Mnie ;-)

Mamcia w nocy zawsze najgorzej z zebami:mad:

Ania czasami taka separacja dobrze robi:) nie zyje sie latami w bezsensownym zwiazku tylko albo rozsraje albo godzi i juz na dobre:)
Ja sie z M rozstalan na pol roku.

U nas pogode szlag trafil:mad:

Iwona ciaza we snie to dobro i dostatek,ogolnie dobry sen:)

Ostatnia edycja:
reklama
Poziomki co sie dzieje? Czasami mi sie wydaje ze oni od tego sa zeby nas wku..... :-p.
Iwona rybka zdrowy obiad, ale ja nie lubie :sorry:, jem ale tylko jak M mi przyniesie z roboty takie danie bo jest pycha i jest z salmonem.
Ania Wasilewski zanam ze slyszenia, bo moja siostra u niego byla na badaniu genetycznym, miala wysoka przezeirnosc u synka i wszyscy ja straszyli ale on ja uspokoil :tak:. Podobno jeden z lepszych w Bydg.

Do góry