reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

My tez mamy virgin, moze dostaniecie dobra oferte bo my juz placimy 35f za sam internet, masakra na poczatku bylo malo a pozniej coraz wiecej, znajomy z tv placi 15 czy 18. Tak samo mielismy ze skay tv i inter. Napoczatku wszystko ladnie pieknie a pozniej kolosalne rachunki.

reklama
ja jestem zdania, że religia powinna być w kościele a nie w szkole ! Powinna tez być taka szkółka niedzielna i w bardziej aktywny sposób doświadczać i pogłębiać naszą wiarę... denerwuje mnie sucha teoria i coraz bardziej brakuje mi ludzi którzy naprawdę wierzą i tą wiarą potrafią zarazić. Przede wszystkim wiary nie da się zmierzyć skalą od 1 do 6 więc absurdem jest ocenianie.. Dzieci w szkole uczą się na pamięć regułek, modlitw którego znaczenia nie znają i nikt nie zadał sobie trudu, żeby im to wytłumaczyć.. Ja wiem, że rodzice to pierwsze źródło wiedzy ale my nie jesteśmy w stanie ogarnąć każdego tematu.. Np. modlitwa za zmarłych i stos pytań : racz? światłość wiekuista ? spoczywają w pokoju wiecznym?

lenka cieszę się, że z chłopakami już lepiej. My też z rana na cmentarz pojechaliśmy i przynajmniej nie było dużo ludzi. Mój M pojechał do pracy - maja weekendowe dyżury i akurat mu się trafił- a ja sobie odpoczywam i nadrabiam zaległości serialowe

poziomki na 9 m-c ? wow !

mamcia mój kuzyn jest w Anglii, nie był wierzący w PL, ale pojawił się na jego drodze pewien ksiądz który przedstawił mu życie w innym świetle. A wszystko zaczęło się od piłki nożnej ;) ja nie wiem dlaczego tak jest ale w PL wszyscy narzekają, nikomu się nie chce i każdy patrzy swojego nosa.. myślę, że ja nie dożyje dni kiedy nasza mentalność się zmieniła.. może moje wnuki heh

księża z ambony głoszą, że przebieranki w duchy są złe, ale żaden nie potrafił wyjaśnić dlaczego ? jak patrzę na fotki z magicznej nocy, serce mi się kraja.. wszystkie dzieci wychodzą na ulicę, sąsiedzi i wszyscy bawią się wspólnie .. czy jest w tym coś złego? u nas taka atrakcję można sobie fundnąć na sylwestra kiedyś petardy strzelamy i wcale bym się nie obraziła gdybyśmy taką formę integracji mieli dwa razy do roku ;)

w andrzejki też jest magia uprawiana.. i żaden ksiądz nie nawołuje aby się w ten dzień powstrzymać od złego ! :confused:

Iwona rzeczywistość zbliża się wielkimi krokami :D

happymama miałam się Ciebie pytać, co to za przerwę jesienna macie ?

Srefaa masz racje duzo czasu musi minac zeby w pl sie cos zmienilo.
U nas tez jest przerwa w szkole tydz. W anglii jest tak ze wakacje sa o miesiac krotsze ale za to w roku szkolnym jest wiecej wolnego. A ty kiedy lecisz do irl? Masz tam siostre?

Amulaa masz racje z rozmiarowka ale kurteczka mala nie jest:p
Jagodowa wazy jakies 8,5 kg

Mamcia za 60 predkosci chca 22£ i przez pierwsze 3 mce 5£

mamcia na świeta Bożego Narodzenia lecimy calą familią :) 19 do 27 :) i już się nie mogę doczekać.. mam siostrę moja jedyna wierna przyjaciółka opuściła mnie 7 lat temu i pofrunęła na wyspy hehe najpierw była w Anglii a potem zadomowiła się w IRL :)

Stefa masz racje,moze i mnie nawroca:D

Ja juz tupie bo do mnie mama z siostra przylatuje:D
na swieta

mamcia z tel jest chyba ponizej 10£

Ostatnia edycja:
haha ja jestem zdania, że trzeba w coś wierzyć ;) wiara czyni cuda..

może zaczniesz grać w nogę... albo zaprowadzisz dzieci do szkółki niedzielnej.. i zostaniesz nawrócona haha :)

Nasza Klaudia do katolickiej szkoly chodzi- poki co nie wglebialam sie co i jak

Ja tam nikogo nigdy nie ocenialam co do wiary, ja wierzaca, ale w Polsce nie praktykujaca. Dopiero tu zaczelam chodzic do kosciola, bo tu jakos lepiej sie czuje..

Co do ciuchow to moja jak miala 14-15mscy to zaczela niektore na 2 lata ;-) Patryk w druga strone, czasem mu jeszcze do 2lat kupuje, spodnie dopiero na 2-3 lata zaczal ;-)

Glowa peka, zimno mi i nic sie mi juz nie chce :-(

reklama
My zawsze mamy jakies jaja z nimi, teraz mamy z telefonem zapomnialam o nim bo go nie uzywamy ;). Byla tez tv ale zrezygnowalismy bo za duze rach, kupilismy zwylka antene wew. za 15f i mamy 100 programow. Kiedys mielismy skay po 8 mies nam inter wylaczyli M zadz co jest przeciez placimy rach a oni ze my w pakiecie mamy tv i tel a internetu nie, normalnie komedia jakas taki syf maja.
Stefaa o to fajnie ze masz taki dobry kontakt z siostra, moja byla u mnie rok temu z rodzinka :).

Do góry