reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

witaj anamari
ja też byki robię jak piszę, a że zazwyczaj jedna ręką z wijącym się bobasem to i blędy są
a ja mamm 3 chłopców, no i oczywiście wszyscy w koło tak strasznie przeżywali że znowu chłopiec, jak urodziłam pytają się i co jest? to jakby jakaś tragedia była że chłopiec się urodzil, :wściekła/y:, brak słów

mamcia gratuluję synka, i teraz spokojnie do porodu czekamy

liza przykra sprawa z tym Twoim ex, dobrze że masz obecnego partnera, i zdrókw azyczę

antek jutro do szkoły w końcu, kazde kichnięcie olka mną trzęsię, ja jeszcze smarkam ale już powoli do przodu

a doris piękne zdjęci masz na fb a z m już pogodzona, ale przynajmniej się wyżalilam i trochę jadu wylałam

olo dziś pół roku skończył, wczoraj wracając póxnym wieczorem z obory m wspominałąm tę noc co olka rodziłam, och a już tyle czasu minęło

kupiłam higrometr , wilgotność w pokoju 76-80 % porażka, i jak nie ma być grzyba,

a bo kazdy madrzejszy chce byc
ok,ja bym miała niedosyt mając tylko synów ale nikomu nic do tego czy ma ktos same córki czy samych syów
ja mam znajome które maja tylko synów i takie które maja tylko córki
i mi nic do tego
]płci nie da sie zaplanowac

a Wy macie fb?
jakby któras chciała mnie zobaczyc -mam tam wiekszosc fotek-ale tylko dla tych których mam w zanjomych
jak cos to moge na pw dac link na moje konto

reklama
No mnie tez rozwalaja takie kom. Wiecie jaka byla reakcja mojej mamy jak zadz spod szpitala ze bedzie chlopiec (oj to lily nie bedzie miala siostry do zabawy) kurde mowie do niej to bedzie miec brata!!!!! Teraz ma brata i jest zadowolona co to roznica!!!! Ktos sie pytal czy mam M polaka, tak typowy polak a imie to nam sie zawsze podobalo. Bardziej M oczywiscie ;). Sorki ze tylko o sobie ale wlasnie jestam w kuchni i na szybko pisze bo gotuje zupke kapusniaczek ;).

ach no co poradzić na te wszystkie komentarze, u mnie nikt nie mógł zrozumieć poco nam trzecie dziecko skoro mamy i syna i córkę czyli "wszystkie dzieci w domu" teraz oczywiście każdy ood razu wiedział że nam się marzy syn do pary, i ciągle tylko słyszałam " pewnie syna byście teraz chcieli..." strasnie mnie to irytyuje bo dla mnie każde moje dziecko jest wyjątkowe, jest kochanym przez nas człowiekiem bez względu na płeć i mam te dzieci bo chce a niie tylko po to żeby celować sobie " do pary":wściekła/y: ale ludziom nie wytłumaczysz bo i tak wiedzą lepiej.

mamcia- mam już trochę rzeczy dla malucha, głównie z ubranek na 56/62 nic już nie będę kupować. W listopadzie zamierzam już ruszyyć z większymi zakupami.

Ostatnia edycja:
Happymama ja uslyszalam od mamy dokladnie to samo po co nam 3 dziecko, normalnie szok.
Anamari moze wyslac swoj namiar na fb, zupka sie gotuje ale pachnie mniami. Dzieciaki kotlety na obiad bo z nimi to roznie ale syn lubi zupy. Ogolnie w tej ciazy cos mnie na zupy ciagnie ;), ostatnio robilam zupe porowa krem, pychota byla :).
Ja jeszcze nic z ubranek nie mam, czas zaczac zbierac ;).

Ostatnia edycja:
Moja mama mi kiedyś powiedziała Ty nie myśl o dziecku kolejnym tylko o nauce :-D tak jak był jakimś "tukiem" była i szkoł nie skończyła a potem w towarzystwie jej to wypomniałam :-pprzy rozmowie jakoś o synku czy nie polujemy :tak: to powiedziała,że nic absolutnie takiego mi nie powiedziała i nie wyjeżdzała już z takimi tekstami wstyd babinke było ;-)

nie jestem juz od nich zależna wiec te uwagi to mogą sobie schować do kieszeni nie znosze takich rad :-p
kurcze kobitki moja Amelka dziś przyniosła legitymacje normalnie ja pikole dopiero wtedy sobie uświadomiłam jak ten czas leci dopiero co ja sie uczyłam :szok: dobra koniec pisania musze szykować pomału na sobotnią imprezke jutro bym jej coś wymysliłą tak dla ans tylko to zebranie w szkole mamy a że w radzie rodziców jestem no to muszę być

Moja mama mi kiedyś powiedziała Ty nie myśl o dziecku kolejnym tylko o nauce :-D tak jak był jakimś "tukiem" była i szkoł nie skończyła a potem w towarzystwie jej to wypomniałam :-pprzy rozmowie jakoś o synku czy nie polujemy :tak: to powiedziała,że nic absolutnie takiego mi nie powiedziała i nie wyjeżdzała już z takimi tekstami wstyd babinke było ;-)

ć
Dobre :-).

Ja też jestem i żyje ,wczoraj razem z M i dziecmi spalismy już od po 20 nie pamiętam kiedy nas tak wcześnie zmoglo,wstawalam kilka razy na chwile ,ale wyspalam sie :-), wstaje szykować sie do szkoły ,odpisze później .

Miłego dnia

hejka
szaro-buro się zrobiło, bleee
Mam dzisiaj luuz, bo do mamy na obiad idziemy.

Dorota
fajnie, że tak się dzieciakom zajęcia podobają. Jak Oliwka lubi rysować to super, a w domu też lubi rysować?
Mamcia gratuluję synka. Będziesz miała jak ja synek-córka-synek.
Stefaa mój Igor ma lekcje keybordu. Na początku chciał, a teraz niestety wieczne awantury, żeby ćwiczył:baffled: Mam nadzieje, że Adi złapie bakcyla muzycznego.

No mnie tez rozwalaja takie kom. Wiecie jaka byla reakcja mojej mamy jak zadz spod szpitala ze bedzie chlopiec (oj to lily nie bedzie miala siostry do zabawy) kurde mowie do niej to bedzie miec brata!!!!! Teraz ma brata i jest zadowolona co to roznica!!!! Ktos sie pytal czy mam M polaka, tak typowy polak a imie to nam sie zawsze podobalo. Bardziej M oczywiscie ;). Sorki ze tylko o sobie ale wlasnie jestam w kuchni i na szybko pisze bo gotuje zupke kapusniaczek ;).
Mamcia moja mama jak usłyszała, że trzecie będziemy mieli to na początku nie było jakiegoś entuzjazmu. Potem jak się okazało, że będzie chłopak, to kilka razy rzuciła hasła, że teraz by się siostra dla Alicji przydała:eek:
Anuula ja jak byłam na pasowaniu Igora o tym samym myślałam.

uciekam na kawkę

reklama
dokładnie,co za roznica
choc pzyznaje ze bardzo chciałam 3 córke

hejka
szaro-buro się zrobiło, bleee
Mam dzisiaj luuz, bo do mamy na obiad idziemy.

Dorota
fajnie, że tak się dzieciakom zajęcia podobają. Jak Oliwka lubi rysować to super, a w domu też lubi rysować?
Mamcia gratuluję synka. Będziesz miała jak ja synek-córka-synek.
Stefaa mój Igor ma lekcje keybordu. Na początku chciał, a teraz niestety wieczne awantury, żeby ćwiczył:baffled: Mam nadzieje, że Adi złapie bakcyla muzycznego.

Mamcia moja mama jak usłyszała, że trzecie będziemy mieli to na początku nie było jakiegoś entuzjazmu. Potem jak się okazało, że będzie chłopak, to kilka razy rzuciła hasła, że teraz by się siostra dla Alicji przydała:eek:
Anuula ja jak byłam na pasowaniu Igora o tym samym myślałam.

uciekam na kawkę

u mnie mama mi sie rzyglądała na pocz 4ciazy
ale zamiast zapytac wprost to podpytywała Kacpra
jak jej napisalam raze ze ide do lek.to ona po co tak czesto chodze do lekrza
to w smsie napisałam ze bedzie 4.....nie plnowalam ale stalo sie aprzeciez nie usune ani nie wywołam poronienia
to odp mi ze współczuje mi ,ze podejrzewala

Do góry