reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Na początek oczywiście Mamartusia GRATULACJĘ!! Najważniejsze, że z Maleństwem i z Tobą ok. Oczywiście w szoku jestem, ale wyobrażam się co przeszłaś Ty, mąż i sąsiadka;-)
Właśnie dzisiaj sobie pomyślałam, że muszę koniecznie na bb sprawdzić czy może nie pisałaś czy Cię "bierzę":-)

Nie zaglądałam, bo się wyrobić nie mogłam. B ma ostatnio zapierdziel i wsio na mojej głowie. Z jednej strony dobrzy, bo kasa będzie, z drugiej ja w "kółko" gonię i jak muszę do sklepu czy coś załatwić to z całą trójką.
ja praktycznie muszę wszystko kupić bo po obecnych praktycznie nie mam już nic :no: ale nie ukrywam że bardzo się z tego cieszę choć wiem że to będzie mega wydatek
no wydatek niemały, ale frajda też

Super macie w cywilizowanych i prorodzinnych krajach z lekami dla dzieci:baffled:

Dorota bardzo się cieszę, że wyniki Oliwki ok. A pytałaś o tą terapię SI? Zdrówka dla dzieciaków.
Misiarska jak po usg??
Poziomki w końcu rodzinka w komplecie.
Szarlotka pewnie, zapraszamy.
Madi ładna waga. Dobrze, że wsio ok.
Mamcia ja też chce pospać do 10:-)

dobra uciekam dzieciakom poczytać

reklama
Dorota - super, że Oliwka dobrze w nocy spała... Szkoda tylko, że z małym były w nocy problemy... Mi dziś dzieci dały do wiwatu.

szarlotka - witaj :-) Nie ma to jak potężna ekipa :-)

madi - super, że po bilansie ok :-)

monika - gratulacje dla syncia :-)

mamcia - u nas też słoneczko świeciło :-) Aż się chciało na spacerek wyjść....

mamartusia - jestem w szoku, że tak ekspresowo poszło :-) Jakie imię dla synka? A zostawili Cię z synciem w domu, czy jednak zabrali do szpitala? Wyglądacie oboje przecudnie :-)

A u mnie po USG wszystko dobrze. Maluchy rozwijają się bardzo dobrze. Wszystkie organy wewnętrzne mają wykształcone odpowiednio do wieku. Serduszka prawidłowo zbudowane. Biją prawie 168 uderzeń na minutę. Mają już ponad 10cm i jedno waży 104g a drugie 112g. No i wiem, że prawdopodobnie są dwie dziewczynki :-) Także wygląda na to, że bedziemy mieli babiniec :-) Wieczorne buziaki dla Was

Mamartusia to serdecznie gratulacje!!!!!!!!!!Ale poród niczym z filmu!!!!!!!:):)Zazdroszczę że tak szybko ale współczuję okoliczności...musiałaś się nieźle nadenerwować...:(

Dziewczyny to jak mnie przyjęłyście to ja króciutko o nas....:)
Ja w domciu z dziećmi, pracowałam jeszcze trzy lata temu.Jestem farmacetką...został mi też rok studiów prawniczych ale raczej nie skończę:( To było moje marzenie ale niestety....33 latka
Mąż ma swoją firmę związaną z motoryzacją...37 latek
Najstarsza córcia Ula ma 14 lat:)Gimnazjalistka o zgrozo...matko jakie to pyskate i wszechwiedzące!!!!! Ale uczy się bardzo dobrze...póki co same czerwone paski...w zeszłym roku miała średnią 5,4...ale z minusów to ma wkurzające hobby-KONIE! Non stop o tych koniach. Chodzi na nie kilka razy w tygodniu, nieważne czy deszcz, śnieg czy ciemno ona musi jechać i koniec.Każdy weekend słyszymy tylko konie a każde pytanie o prezent ma tą samą odpowiedź:Kupcie mi konia!

Synek Dawid w grudniu skończy 2 latka, pół ciąży przeleżałam w szpitalu z powodu małowodzia i hipotrofii no i że ciąża po in vitro...:(I konieczna była cesarka ale jak się okazało hipotrofii nie było bo mały w 38 tyg. ważył 3250g.W ogóle nie choruje kompletnie na nic ale za to od 4 miesiąca życia poniżej 3 centyla wagowego!!!Makabra! Nie da się go zmusić do jedzenia...tzn. nie dało bo teraz jest o niebo lepiej! Nie chciał w ogóle mleka jako niemowlę TOTALNIE ŻADNEGO! Chodzi od września na 3 godzinki do żłobka prywatnego bo moja kuzynka prowadzi i po prostu żeby miał troszkę rozrywki plus liczyłam na ochotę do jedzenia jak zobaczy inne dzieci wcinające:)

Ostatnia kruszyna..nasz mały cud i tzw wpadka:)Gosia...3310g 39 tydzień i też taka kruszyneczka teraz:(Tak samo nie chce mleka..:( Ma ledwo 4 miesiące a musiałam zacząć stałe pokarmy wprowadzać bo mogłaby nie jeść 12 godzin!!!

Mam nadzieję że nie przynudziłam ale Wy tu się znacie a ja nowa to tak nakreśliłam nasz życiorys troszkę:)hihihih
Ahaaaa i wiele bym dała jeszcze za kolejne dziecię ale niestety po ostatniej cc ledwo przeżyłam i mam usunięty jajowód, drugi poszyty...krwotoku dostałam , przetaczanie krwi itd....i moja pani doktor stwierdziła że już nie mam zdrowia do ciąży:(:(:(

MAMARTUSIA SZOK DOSŁOWNIE SZOK ,jak sie teraz czujecie ? Jak ma synus na imię ? Strasznie sie cieszę i GRATULUJE :-).

MAMCIA wysypiasz sie razem z dzieckiem na pietrowym ,przeciesz to wąskie :-), ja też polozylabym sie z alim ale moje łóżko wieksze a on sie tak wierci ze i na większym niewygodnie .

Annaoj - kurcze na śmierć zapomnialam o tej terapi,dzięki za przypomnienie,w następnym tyg.sie tym zajmę .

MIsiarska super wieści z usg ,no to baby u was góra :-).

SZARLOTKA witaj jeszcze raz ,ja też na tym wątku całkiem niedawno zaczęłam pisać i jest mi tu bardzo dobrze :-), zobaczysz po tyg.będziesz od nas uzależniona hi :-). Super masz dzieciaczki ,fajnie ze opisalas swoją historię :-).

MADII SUPER masz duze dzieciaczki :-).

MONIKA gratulacje dla syna :-), no ci od kursu teraz to sie szybko nie odczepia :-(.

Dobranoc

szarlotka to ciezko masz z takimi niejadkami, ale moze pozniej sie odmieni :tak:. Moja mala urodzila sie z waga 2650 a byla takim glodomorem ze musialam ja karmic mlekiem dla bardzo glodnych dzieci :szok:. Przykro mi z powodu ostatniej ciazy :-(, ja pierwsza stracilam w 9 tyg. Mam nadzieje ze sie u nas zatrzymasz na dluzej :tak:.
misiarska super ze dzieciaczki zdrowe i super rosna :tak:. Tez sie nie moge doczekac polowkowego. Nie chodzi o plec tylko czy dzidzia rosnie zdrowo i wszystko jest ok.
annaoj u mnie to samo M rano wstaje i wychodzi do pracy a wraca dopiero o polnocy :no:. Ale jutro ma jeden dzin wolnego, chociaz cos. Dzis rano jeszcze zaspalismy prawie do szkoly i biegiem.
Dorota w sypialni mam ogromne lozko ale jak czlowiek zmeczony to wszedzie zasnie :tak:. Ale spokojnie sie wyspie ,moja mala sie nie rozpycha i mam duzo miejsca, tylko musze uwazac zeby mnie w brzuch nie kopnela.

Ostatnia edycja:
reklama
Oj chciałabym tu zostać:) Bo teraz miewam czas wolny hihihi wieczorami i do południa się zdarza coś wolnego:)A nie mam z kim porozmawiać tak zupełnie o dzieciach bo powiem szczerze dziewczyny z mojego środowiska zawodowego po jednym dziecku lub wcale:(....No i do tego ta fajniejsza część rodziny z dziećmi daleko....czasem nie mam do kogo się odezwać poza dziećmi cały dzień....

Do góry