reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Witam się ze wszystkimi :)
na chwilkę tutaj zajrzałam :p

Mamcia to my mieszkamy w średniej wielkości miasteczku- w godz. szczytu staram się omijać ulice gdzie korki- na szczęście się da, a nawet i w te korki nie jest aż tak źle, pewnie mieszkając w Dublinie wolałabym chodzić na piechotę i komunikacją miejscą jeździć, więc wam się nie dziwię :p

Dorota u nas spacerki zawsze udane :p choć Amelka to już w wózku nie chce siedzieć zbyt długo i grzecznie -chyba pisałam gdzieś :p więc zaczynają się nam robić jeszcze dłuższe te spacerki jak muszę ją z wózka wyciągnąć i czekać aż każdego listka, kamyczka i trawkę poogląda :p

misiarska tobie myszek wspólczuję -ja nie cierpię ..

poziomki świetnie że już jesteście i dobrze że źle nie było :p
cieszcie się :))

uciekam bo Synka niedługo więc miłego dzionka :))

reklama
Hej mamusie:)
Ja niegdyś byłam na forum o in vitro....a dzisiaj mam trójeczkę dzieciaków...przy czym z in vitro tylko jedno:) :) :) reszta to tzw. "cuda" :)Czy mogę się przyłączyć to tematu????
Pozdrawiam

Hej mamusie:)
Ja niegdyś byłam na forum o in vitro....a dzisiaj mam trójeczkę dzieciaków...przy czym z in vitro tylko jedno:) :) :) reszta to tzw. "cuda" :)Czy mogę się przyłączyć to tematu????
Pozdrawiam
Witamy, jasne ze mozesz :tak:.
Iwona no wlasnie u nas to takie korki ze masakra, ja idac na pieszo potrafie minac 3 autobusy z tym samym nr.

Witam nowa mamę :-).

MAMCIA a to dlaczego spalas na pietrowym ? .

My w domu,na chwilę na spacerze z psem ,teraz lezymy i patrzymy tv,jakoś dziś moje dzieci bez sił i wogóle takie nieswoje :-(, zaraz biorę sie za placki z jabłkami :-).

Witajcie Piątkowo

jestem po bilansie trójcy..
Pochwalę się

Kubuś 13 kg (50 centyl) , wzrost 89 cm (50 centyl)
Kajtuś 12,5 kg (25-50 centyl)/ bardzo schudł jest świeżo po walce z biegunką, 91 cm ( 90 centyl)
Marysia 13 kg. ( 75 centyl) 90 cm (90 centyl)

wybaczcie ...wpadam znowu na chwile..

ucalowania dla wszystkich

Witam!Jestem.Ostatnio nie mogłam pisać bo kasowało mi posty,wogóle się nie zapisywały.
Miałam pochwalić mojego starszego syna,w niedzielę zajął 1 miejsce Drużynowych Mistrzostw w imprezach na orientację.Nagrody były do wyboru i wybrał wypasiony nóż scyzoryk co na allegro chodzi po 40zł-sprawdzał.
Niestety w międzyczasie złapał już dwie 1.
Córa dobrze,zakuwa teraz bo ma kilka klasówek po niedzieli.
Inia powiedziała dziś babcia,ale tylko raz i już powtórzyć nie chciała tylko ciacia bo tak mówi.
Mikołaj codzień szczęśliwy wybiega ze szkoły.Wczoraj był na kontroli zębów i już miał leczony,zatruty i martwy.
A u mnie,dzwonią albo w poczcie meil znajduję info żebym skorzystała z rabatu w szkole językowej.Teraz tak łatwo się nie odczepią choć mówiłam że nie skorzystam.

madii ladnie, wysokie twoje dzieci moja mala ma 92cm i z 13kg. Ale ja jestem niska ;-).
dorota mala czasami mnie wola w nocy i juz nie chce mi sie wracac to sie klade do niej ;-), takie lenistwo...
Ja sie tak najadlam ze zaraz pekne :-p. U nas normalnie wiosna, ciekawa jestem jaka zima bedzie.
Ale jutro sie wyspie :-D, pieprze przed 10 nie wstaje.

hej hej,
piszę żeby donieść że niepotrzebnie mnie tak "naciskałyście" o tą torbę do szpitala. wogóle nie była mi potrzebna!!

Otórz moje maleństwo zdecydowało dzisiaj nas przywitać o świcie.
o 6:10 odeszły mi wody , o 6:40 maluszek był już z nami, 0 6:50 przyjechała karetka.

Miałam 7 skórczów!, sąsiadki z moim mężem łapały dziecko żeby nie upadło na podłogę. i tak na środku mojej kuchni urodził się nasz maluszek.

powiem wam że szok niedoopisania! szok, strach, sąsiedzi w szoku, mąż w szoku, ja w szoku, a dzidzia spokój i opanowanie. wogóle nie płakał - czym doprowadził nas wszytskich prawie do zawału kiedy czekaliśmy na przyjazd karetki.

Nikomu nie życzę takiego porodu. Serio.
To było szybciej niż na filmach - myślałam żę takie żeczy sie wogóle nie zdażają!
po trzech porodach myślałam żę już wszystko wiem i nic mnie nie zaskoczy. MYLIŁAM SIĘ!

i zdjecie - godzinę po porodzie. (Boże wciąż nie dociera do mnie że urodziłam dziś rano w mojej kuchni w asyście sąsiadów!!!!)

1375927_10202232006861156_9688219_n.jpg

tym samym przełamałam passę przeterminowanych.

Kto następny??

Załączniki

• 1375927_10202232006861156_9688219_n.jpg
    1375927_10202232006861156_9688219_n.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 118
reklama
mamartusia po pierwsze GRATULACJE!!! :-)
Kurcze ja wiem co to za SZOK bo ja też mało w domu nie urodziłam- ale nie miałam bardzo silnych skurczy, byłam w szoku, bałam się jak cholera i przetrzymałam Synka z 15minut i w rezultacie w karetce się urodził ..

Ale wiem jakie to uczucie..

ważne że maluszek zdrowy- ślicznie wyglądacie :-)
i oby teraz był nadal tak spokojny jak przy porodzie :-)

-no kurcze i tak się wierzyć nie chce- choć ja coś podobnego przeżyłam, ale rzeczywiście myśli zawsze takie, że tak to tylko na filmach :-p

Cieszcie się sobą :-)
Imię już wybrane?

Madii dzieciaczki super :-)
choć w porównaniu z Moją kluską najmłodszą to leciutkie :-p -wczoraj moją ważyłam- wprawdzie w ciuszkach- ale waga 14,5kg :szok: muszę ją zmierzyć jeszcze bo ciekawa jestem :-p i Syna zważyć, bo wcale bym się nie zdziwiła gdyby był ciut lżejszy od niej :-D

Monika tak to jest- jak kasę chcą to będą się dopominać :-p

-a ja miałam coś napisać, ale przez mamartusi wieści zapomniałam :-p jak sobie przypomnę to wrócę :-p a jak nie to spokojnej nocki dla wszystkich Mamusiek :-)

Do góry