reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Dorota fajnie że dzień udany i że już się jakoś dogadaliście z M.

u nas niedziela minęła rodzinnie, odwiedziła mnie ciocia z kuzynką i jej autystycznym synem oraz moja starsza siostra. Fajne babskie spotkanie przy kawie i cieście:-)

a jutro znowu poniedziałek...:eek:

reklama
Dokladnie jutro poniedzialek :confused2:, widac ze wszyscy sie ciesza ;-).
My wieczorem jeszcze spacerek zaliczylismy dzieciaki sie wylataly, pozniej kapanie, kolacja i spac :tak:.
Ja juz tez zmeczona, caly dzien mnie glowa boli :sorry:, zrobie sobie melise i tez sie poloze :tak:, to chyba bedzie najlepszy pomysl :tak:.

hej
u nas tez niedziela mineła rodzinnie, wieczorem musiałam troche
popracować, właściwie przed chwilką skończyłam bo jutro jadę na badania
i musiałam troche nadrobić,
tak u nas taka spora różnica wieku pomiędzy 1 a 2 synem, ponad 15 lat,
najstarszy syn był dosyć wymagającym dzieckiem, bardzo długo budził sie w nocy,
dlatego tak odwlekałam, za to między 2 a 3 jest
tylko 19 miesięcy różnicy, młodzi natomiast wszystko wyrównują bo od urodzenia śpią
całe noce i dużo w ciągu dnia, a co planów 4 dziecka, są gdzieś w głowie,
ale nie mam takiego nacisku, ze musi być córka, mam wrażenie że wszysty
dookoła bardziej tej córki chcą niż my,
a wózkiem moi chłopcy lubia jeździć, mamy bliźniaka i pojedynczy,
jeden i drugi praktycznie codziennie uzywamy
Dobranoc

Dziewczyny tak mi się przypomniało, że któraś pytała Madii o ciąże z trojaczkami- nie pamiętam dokładnie kto i dokładnie jakie pytanie było, ale chodziło o to czy ciąża "potrójna" była zupełnym przypadkiem, czy może z jakimiś "wspomagaczami", lekami lub czymś takim? i przypomniało mi się odnośnie tego, że kiedyś oglądałam dokument właśnie o kobietach, które robiły wszystko aby zajść w ciążę mnogą, pamiętam, że były takie które pomimo tego,że bez problemu w ciążę zajść mogły robiły in vitro żeby tylko mieć więcej niż jedno, były takie które próbowały poprzez odstawianie tabletek anty, bo podobno po odstawieniu, w pierwszym cyklu jest większe prawdopodobieństwo ciąży mnogiej- nie pamiętam czy którejś z programu dzięki temu sposobowi się udało, i wiem, że były jeszcze takie które coś jadły, ale za chol.. nie przypomnę sobie co i czy to pomagało-jak sobie przypomnę, lub kiedyś gdzieś znajdę to napiszę ;-)
i odnośnie tego chciałam zapytać Mamusie bliźniaków (i więcej ;-) ) czy ich ciąże miały coś wspólnego z jakimiś "wspomagaczami" czy to czysty przypadek ;-)
-tak z ciekawości pytam, bo pamiętam, że jak program oglądałam to nie dowierzałam ile niektóre kobiety są w stanie zrobić żeby osiągnąć to czego chcą ;-)

-oglądałam też kiedyś dokument o planowaniu płci dziecka..
-mój wujek (świętej pamięci) po pierwszej Córce powiedział, że będzie "robił dzieci" tyle aż doczeka się Syna ;-) no i się doczekał ;-) 6 Córek -siódmy Syn :-D

ps. co do płci.. poziomki Ty masz same dziewczyny- nie planujesz chłopaka w przyszłości "robić"? ;-)

dobranoc :-)

Ostatnia edycja:
Kate bo to tak sie wszystkim kojarzy ze skoro jest 3 chłopców to dla odmiany dziewczyna :-),

Ja to chyba jakas inna jestem bo ja lubię poniedziałek i wogóle tydzień :-), nie przepadam za weekendami bo jest za nudno choć lubię dzień tzn niedzielę fajnie spedzana razem z M ,niedziela to jego jedyny wolny dzień,ale ogólnie lubię ta bieganine tygodniowa :-).

To u mnie dziś proza codziennych nocy z moimi dziecmi :-(.
Oliwka płacze,jęczy ,buczy i sama nie może powiedzieć dlaczego,sama nie wie o co jej chodzi ,alan chyba kataru dostał ,i tak długo po 2 tyg.kataru siostry ,oby szybko mu przeszło,a do tego M mi sie rozchrapal ,a chrapania to niecierpie,nóż mi sie w kieszeni wtedy otwiera,no nic idę może uda mi sie zasnąć .

Witajcie...

znowu sie u was działo przez weekend.. no no no..

dorota ciesz sie ,że " topory wojenne " zakopane i to w miły sposób:-D
witam nowa mamę:-)
stefa..dzieki za poprzedni obrazek o karmieniu uśmiałam sie do łez...:-D:-D:-D:-D

ale Ci powiem tak nie wyglądało karmienie uff nier jestem przecież robotem..ale za pewnie niektóre mamuski trojaczkowe mogły tak robic..ja na to nie wpadałam..:szok:

a co do pytań chyba Doris zadała nie pamiętam a teraz Iwona... u nas najpierw na Usg były bliźniaki.. potem na kolejnym pokazało się trzecie.. bez wspomagaczy itp..poprostu starania sobie całkowicie odpuściliśmy... nawet nie wiecie jakim to było dla nas szokiem.. bliźniaki a jak okazało sie ,ze jest więcej.. to śmiałam się..przecież nikogo nie znam kto by mial 3 na raz.. teraz to jest inaczej nawet nie wiecie jak dużo :-D

a poza tym chyba jakoś w genach przeszło brat ma blizniaki , kuzynka meża ma blizniaki...

a po trzecie .. jakie to ma znaczenie w jaki sposób niektóre pary maja 3 lub 4 lub 5 na raz..wszystkie dzieci nasze sa :-)

a ja dziś pomykam na usuwanie znamion...

i juz choróbsko przeszło mi..:-D

milego dnia..

Hejka
I juz po weekendzie :p
Dorota super ze jzu pogodzeni ;)
Madii hehe no to w genach poszlo, mojego brata zona ma brata i maja blizniaki - chlopców. a moj brat z nią ma wlasnie blizniaczki- dziewczynki :D i tot aki traf ze maja tez starsze dzieci i oni maja corke + blizniaczki, a jej brat ma syna+ blizniaki :-)
Kate witaj milo :-)

U nas weekend zlecial szybko, w sobote chodzilismy po galerii popoludniu, a neidziela byla leniwa a po obiedzie poszlismy spacerkiem do dziadkow ;-) i tak jakos szybko zlecialo, a ten week bedzie dlzuszy bo sobote Ł. ma wolna :-)
Tylko pogoda sie popsula bo wieje i kropi deszcz co chwile... no mamy jesien juz,,,

Liza niestety wiosną już i pogoda też wiosenna :-(.

Madii bardzo sie cieszę ze zdrowko u Ciebie zawitalo :-).

Ja dopiero wróciłam ,po szkole do mopsu po decyzję,uradowali mnie bo jutro po kasę od nich idę :-).
Do netto po chleb a wróciłam z chlebem i waga,zawsze chciałam sobie kupić wagę ale nigdy tego nie zrobiłam aż do dziś :-), waga elektroniczna szklana na 34 zł :-).

Lecę ogarnąć i śniadanie zjeść,wrócę za jakiś czas z kawka :-), przepale chwilę w piecu bo zmarzlismy z alim na spacerze .

Witamy :tak:.
Ja znowu zasnelam po 2 :eek:, normalnie masakra jakas. Zamiast spac na zapas to mnie bezsennosc lapie.
Co do blizniakow ja znam jedna dziewczyne ktora za miesiac urodzi blizniaki ale zaplodnienie z in vitro bylo a ciaze mnoge w tym przypadku czesto sie zdarzaja.
Jesli chodzi o plec dzieci, to ja przy drugim chcialam tez chlopca :tak:, pozniej jakos mi sie zachcialo dziewczynki i jest dziewczynka ;-). Teraz mam parke i niby obojetnie co bedzie ale gdzies w glebi duszy chcialabym dziewuszke znowu :tak:.

reklama
hej
urodzinki udane :tak: następne za 8 dni (M)
jak zwykle rano czuję się :eek: masakra
czy, któraś z Was brała duphaston? bo ja mam brać tak profilaktycznie do koło 13 - 14 tygodnia
strasznie u mnie dzisiaj wieje więc z domu wyjdę dopiero jak już będę musiała po synusia iść czyli jakaś 14:20 :cool2:

dorota ale Ty jesteś nieugięta :rofl2: dobrze że już rozejm oby jak najdłużej :tak:
mamcia ja też spać nie mogę :-( budzę się po trzy razy w nocy i zasnąć nie mogę :-( strasznie przez to się czuję i dlatego w pracy okropnie się męczyłam, teraz jak tylko mam okazję to w dzień kimnę

a ja teraz to nie wiem czy wolę chłopca czy dziewczynkę, strasznie podobają mi się tycie chłopięce ubranka (takie małe męskie rzeczy :-D) ale znowu córcia to córcia :rofl2:

no i wreszcie tacie powiedziałam i się ucieszył :-D i sam stwierdził, że teraz to i tak obojętnie co się urodzi będzie fajnie :tak: a moja babcia ja się ucieszyła :tak: a moja koleżanka z pracy, aż w sobotę pojechałam do niej :tak::-D super tak mi miło że takie reakcje są, teście nic nie wiedzą ale to nie moja sprawa :sorry2: M chwali się wszystkim w koło, babci, kolegą a na nich ma wyjeb....... :rofl2: ale oni sami są sobie winni a mi to lata

Do góry