reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

jak mi się marzy lenistwo....

a co moi dziś wymyślili:szok:..
córcia bawiąc się tel. zabawkowym ,( obok odkurzacz) a kabel od odkurzacza służył jej jako ładowarka do tel.
drugi synek ( robię naleśniki) na blacie stoi mikser wysoko tak aby nikt go nie sięgnął
próbowali ,ale faktycznie nie potrafili do niego dosięgnąć
myliłam się....:szok:

usłyszałam tylko płacz i brudna rękę od ciasta naleśnikowego...:szok:
mogło dojść do tragedii..
serce mi zamarło...

dziś mam kiepski dzień...:no:

reklama
mamcia coś wiem o tym czekaniu na USG.
Ja w drugiej ciąży nie wytrzymałam i pojechałam prywatnie do Polskiej gin na usg w 7-8tygodniu, a potem już ich-tyle że wtedy miałam wiele razu robione USG bo Synek był malutki i sprawdzali czy wszystko ok.
z trzecią ciążą dopiero wytrzymałam z ich USG- tyle że udało mi się mieć 2więcej, bo Córcia ok. 24tygodnia nie była przekręcona więc jakoś już nie pamiętam teraz kiedy robili dodatkowe USG żeby sprawdzić dokładnie- na szczęście się poprzekręcała :p

Antonia zdjęcie naprawdę świetne :) a zawody bardzo ciekawe i nietypowe (przynajmniej u Nas :p ) sobie wynajduje :) więc ciekawie masz :)
ps.poród też ciekawy miałaś ;)
ps2. to ciekawe co będzie w przyszłości jak już dziewczynom serca łamie :p

pysia25 Ja w Irlandii więc u Nas inaczej. Ona chodziła do przedszkola 2lata-poszła jak miała 3lata, potem już do szkoły jak miała 5lat- to są takie 2klasy przed 1klasą, ale już w szkole normalnie- w tamtym roku była w Iunior Infantas teraz już Senior Infants i za rok 1klasa :) Iunior Infants jest nie obowiązkowe podobno, ale Córcia chodziła do przedszkola i bardzo się cieszyła na pójście do szkoły więc ją póściłam i bardzo się z tego cieszę :) w tamtym roku nauczyła się pisać i czytać już :) wszystko dobrze łapie :) i trafiła na klasę w której oprócz niej tylko 3polaków- w niektórych szkołach na 20 osób jest 15Polaków -tak się koleżance trafiło ...
ja zadowolona że mało Polaków u niej, bo raczej nie planujemy powrotu do Polski, więc cieszę się bo bardziej angielskiego używa w klasie :)
i ma w klasie koleżankę mulatkę ;) z którą kolegują się już od przedszkola, także też zadowlona była :)

lenka ja o moją też się martwiłam, bo w domu leniuch jest, nic nie chciała się uczyć, poszła do tych naszych Iuniorów jako 5latka i tak naprawdę prawie nic nie umaiała- nawet liczenie do 10 jej się myliło (tylko że wszystko po angielsku oczywiście-bo to co umiała po polsku to w szkole nie ważne :p ), jak już pisałam wyżej bardzo dużo w ciągu roku się nauczyła i jest w grupie najlepszych, więc zaskoczona bardzo byłam :)

Madii trzymaj się :) każdy ma czasem gorszy dzień ..
a dzieci wiele potrafią wymyślić ... moi po meblach łazili :p z krzesła na biurko, z biurka na komode i gdyby szafa była ciut niższa to i tam by się znaleźli- musiałam meble po całym pokoju porozstawiać :p

Hejka
Ja dzis troche mialam jezdzenia autem i do tego wyszlo ze naprawa nas czeka a to koszt kolo 300zl :( i dupa weekendowe wesele chyba nie wypali... niewiem, jak Ł. wroci bedziemy gadac humor mi sie zchrzanil i tyle ;P

Antonia super fotki :)

Ide sprzatnac cosik bo przed 14 po core trzeba isc, a sie chmurzy -_-

Witam i ja :), dzis mlodego zaprowadzilismy, M do pracy a ja odrazu do kolezanki na kawke skoczylam :tak:, teraz wrocilam i mala polozylam na drzemke a sama zasiadlam i poczytalam co u Was :tak:.
Iwona to u was calkiem inaczej to wyglada jesli chodzi o szkole.
U nas zaczynaja tez w wieku 3 lat od pre school (przedszkole), nastepny rok to tak jakby zerowka pozniej infant school kl1 i kl2, a 3kl to juz junior :tak:. Kacper wlasnie poszedl do junior school do 3 klasy.
Madii to sie nerwow najadlas, oj dzieciaki potrafia czasami stracha narobic.
I juz nie wiem co mialam jeszcze napisac :sorry2:.

Mamcia no to rzeczywiście u Was inaczej ;)
u Nas podobnie jest jak w Polsce.
Darmowy rok w przedszkolu jest dla dzieci które we wrześniu mają co najmniej 3lata i 3miesiące skończone- więc nasz łapie się za rok na to (3godz. dziennie-za resztę jak ktoś chce dłużej to dopłaca)

w szkole są właśnie te 2klasy takie "przedszkolne" -Iunior i Senior Infants. Potem klasy od 1 do 6. Potem 3lata coś jak w Polsce gimnazjum, no i dalej też liceum no i dalej wyższe jakieś.
przynajmniej tak wiem na razie z tego co mówią inni..

Pisalas ze u Was duzo polskich dzici, a u nas w szkole tylko Kacper jest jedynym polakiem :tak:. Nasza Lily tez dopiero za rok idze do pre school bo wlasnie jest z konca listopada :tak: i sie nie zalapala na ten rok.

hej
jestem już po
jest jedna fasola :tak: ale L4 nie dostałam :dry: tylko że nie będę cudować tylko pójdę do środy do pracy, zrobię zaległości, przekaże dziewczyną co trzeba i nara :tak: ale odrazu oznajmię co i jak, i że na zakład, do żadnego gabinetu nie wchodzę tylko siedzę na swoim krześle :tak: a od czwartku już idę na zwolnienie tyle że będę jeździć do mojego ginka do Szubina tam gdzie chce rodzić i wtedy L4 dostanę (bo z poradni przyszpitalnej będzie ok, nie wnikam, ważne że dostanę) a żeby było śmieszniej to mam lepszy, tańszy i szybszy dojazd do innej miejscowości niż na inne osiedle:confused:

a z innej beczki: byłam dzisiaj na grzybach z tatą, mieliśmy iść na godzinkę, półtorej a byliśmy trzy :szok: myślałam że padnę ale wiadro grzybów jest. Tata nic jeszcze nie wiem więc musiałam być dzielna :-D

a teraz posłuchajcie co moja mama powiedziała jak pojechaliśmy odebrać dzieci:
- I jak?
- Bliźniaków nie ma, ale zwolnienia też nie mam, więc wrócę do pracy .........itp
- A mogę powiedzieć tacie? Bo już mu powiedziałam że Ania coś za często do ginekologa chodzi czy oni coś nie zmajstrowali?
a tata na to:
- Nie, no chyba nie. A może?

ale powiedziałam że wolę sama powiedzieć
:szok::szok: mama urabia grunt :confused: a że jeszcze usłyszała, że wyszło na jej, że nie odejdę tak nagle to znowu jestem kochana :sorry2::tak::-D

Madii ale horror :szok:

reklama
Do góry