reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

annaoj kce na razie chyba jestem trochę w szoku, że już nie mam takiego małego niemowlaczka w domu i mi trochę brak, dlatego o dzidzi myślałam, ale zaczynam powoli się oswajać- choć ta moja najmłodsza to mi się taka najbardziej dorosła wydaje, pewnie dlatego że ma rodzeństwo starsze, na podwórku potrafi się z nimi sama bawić-ja do niczego jej potrzebna nie jestem, nawet na górze w pokojach swoich się razem bawią, a ja mogę w spokoju posprzątać coś :p więc tak mi dziwnie że dopiero rok skończyła a taka już dorosła :p

i dziś póki co zasnęła bez cycola- nie wierzę normalnie! -kolejny szok! -za dużo jak na raz :p hehe :p zobaczymy co w nocy :p

rok pewnie szybko minie z dzieciakami, więc zobaczymy co z tym moim kursem :)

Lena mi ciężko doradzić bo ja też bym nie dała rady i jakoś zareagowała- też raczej staram się żeby samodzielnie sobie radzili- Córka ma taki charakter że nie da sobie raczej w kasze dmuchać, ale z Synkiem może być gorzej ..

dobranoc- uciekam spać póki Córcia spokojnie śpi :) cieszyć się nocką :p

reklama
Iwonka nic tylko sie cieszyć ze Twoja najmłodsza pociecha jest taka samodzielna ,super zuch dziewczyna :-). Ja zawsze chciałam mieć najpierw dziewczynkę,poźniej chłopca i znów dziewczynkę hi ,ciekawe czy sie uda mój plan jeszcze z dzieciństwa hi,choć po urodzeniu alanka wiem jacy chłopcy są mamusini więc nie obrazilabym sie gdyby był chłopak:-). Choć w mojej sytuacji gdy mam córkę chora,teraz super byłoby mieć córkę zdrowa,a pozatym z M mamy już syna więc córeczka by sie przydała hi,to są moje takie wywody hi ale tak naprawdę to nie ważna dla nas płeć jak to aby dziecko było zdrowe :-).

U nas noc super :-), dzieci ładnie spały :-). A i M zaczął wczoraj normalnie do mnie mówić ,sam zaczął podchody do mnie,pogadalismy ale ja to jakas nadal trochę nafochana hi,moje dzieci sie budzą,oliwka właśnie zapytała czy idziemy już do szkoły :-),

Dobra lecę umyć włosy i za godzinę do szkoły,odezwę sue później bo po 8 pojadę z alim zalatwic pewną sprawę :-).

Miłego dnia

no właśnie powoli zaczyna to do mnie docierać i się powoli zaczynam cieszyć z tego. :) bo najstarsza to do 3lat wszystko ze mną robiła, potem urodził się Patryk, Ona do przedszkola, ale i tak np. na podwórku nie chciała się sama bawić, tyko ja musiałam siedzieć i patrzeć chociaż, w pokoju swoim też nie za bardzo, dopiero jak Patryk zaczął się z Nią bawić, jak miał ok.1,5roku to było lepiej, ale wtedy już Amelcia była w brzuchu a miesiąc później na świecie, więc się cieszyłam że ma się kto z Patrykiem bawić.
A te chłopaki to takie przytulasy i Mamusine pieszczochy, bo mój też okropnie Mamusiny :p dlatego też poszedł do tego przedszkola w tamtym roku w grudniu, bo już przesadzał aż- bo żeby 2letnie dziecko nie szalało na placu zabaw i bało się innych dzieci to szok dla Mnie był :p
a że teraz całą Trójka już się ładnie bawią, a ja nie mam się kim zająć to dla Mnie szok był ;p dobrze że już dochodzę powoli do siebie :))

fajnie że mieliście nocke lepszą wreszcie :)
nam udało się bez cycola, Córcia obudziła się ok.3:30, wypiła sobie trochę wody i zasnęła, a potem mleko ok. 5:30 (jakieś 150ml), wprawdzie wczoraj przez to że cycola nie dostała wypiła przed zaśnięciem jakieś 350ml mleka :szok: ale zasnęła już bez butli, pokręciła się chwile i zasnęła :))
zobaczymy czy i dziś się nam uda ..

-to do później
ja muszę sklecić powoli liste na urodziny Córci, chociaż imprezy żadnej nie robimy w tym roku-nie mam siły jakoś do tego- dobrze, że Córcia rozumie i się nie buntuje. imprezki robimy na przemian, pewnie niedługo się skończy no bo będzie chciała zapraszać koleżanki z klasy, więc coś trzeba będzie robić. u nas fajne "kulki" były i tam można było dzieciakom imprezę zorganizować, chciałam jej za rok 7urodziny tam zrobić, zaprosić więcej dzieciaków, a się dowiedziałam, że mają zamykać :(
a u Nas i tam nawet bez imprezy w domu dużo osób :p Męża siostra z Mężem i 2dzieciaków :) więc samych dzieci mamy 5 :) a Córci jak imprezy nie robimy co by się bardzie cieszyła, to zawsze staram się jakiś fajny, ale większy prezent na przecenie znaleźć i kartke większą dostaje -bo moja Córka strasznie z kartek urodzinowych się cieszy:-p i oprócz tego dostaje jakieś drobnostki od rodzeństwa, takie po kilka euro góra :p moje dziecko jak na razie to nawet z ciuchów jako prezent urodzinowy się cieszy- więc dobrze póki co :p -pewnie czekają nas gorsze czasy :p -choć w tym roku rolek jej się zachciało, ale po rozmowie doszłyśmy do wniosku, że tutaj są badziewne- bo są niestety -i jak poczeka to kupimy jej lepsze w Polsce- i się zgodziła ;)

-no uciekam bo piszę i piszę i skończyć nie mogę :p

Hej Laseczki:-)
wreszcie po 3 dniach mam dostęp do kompa..
Ida ma mega katar i gorączke,Lenka wczoraj rzygała a Jagodzie powoli przechodzi katar na szczescie radze sobie domowymi sposobami.
Chcąc nie chcąc mysze w tym miesiacu opuścić Pl bo mieszkanie w którym mieszkam chyba zostanie sprzedane-przez ostatnie 2 dni chodzili i oglądali. Jest troche lipne bo woda i ogrzewanie elektryczne ale poza tym fajnie wyremontowane jest.

Wiecznie nie mam czasu...na nic:confused:
Tyle co u nas ...

Annaoj wykrakałam Ci że przenosisz:-D:-D Porozmawiaj poważnie z synem na temat wyprowadzki-jest już "pełnoletni":-D
Iwona trzymam &&&&&& żeby się udało:-)

HEJ LASKI

wpadła zerknąć co tam u annojce a tu cisza...u mnie tego problemu na szczęście nie będzie bo gin mnie poinformowal,ze ze wzgledu na moje dwie cesarki teraz będą mnie ciąć w 39 tyg

ja ostatnio zle sie czuje, ciągle zmęćzona, śpiąca, gęby otwierać mi sie nie chce dlatego nie pisze bo bym zanudziła. glukoza wyszła mi troche za wysoka i na diete przechodzę cukrzycową

moja dominiska poszla d pierwszej klasy, na razie super zadowolona:)

poziomki no nic dziwnego,że na nic nie masz czasu

Marta- na bb buzi nie musisz otwierać,przychodzi i marudz ile wejdzie ,ja to ostatnio też marudze hi .

Poziomki czy dobrze zrozumialam ze będziesz sie przeprowadzać ? Współczuję chorób zdrowka i dużo sił Ci życzę kochana :-).

Iwonko to ja cię teraz szokne,mój alan ma 2 lata i 8 miesięcy i jest bardzo wstydliwym jak ktoś obcy sie pojawi lub nawet nie obcy,tylko nawet jak widzi kogoś raz na czas.
Na placu zabaw najlepiej jak nikogo nie ma,owszem pobawi sie koło dzieci ale sam,chyba ze jest oliwka to wtedy przy niej to z nią sie zabawi,wiecie w stylu z siostra wszędzie za radzie,np jak sam wspina sie na zjezdzalnie i nagle jakieś dziecko wejdzie to on stanie i sie nie ruszy,przeczeka aż to dziecko pójdzie sobie wtedy on dokonczy swoją zabawę,taki jest już mój synus .Owszem czasem jak do kogoś idę to on sie zabawi ale potrzebuje więcej czasu .

Ja rano z oliwka do szkoły,z alim sprawy z rana zalatwilam ,u koleżanki na kawie,teraz zaraz obiad zjemy i o 14 po oliwke,z dziecmi do dentysty,plac zabaw i pewnie po 18 zjade do domu :-).

Hej....

wpadam na chwilę..
żyję..ale wiecie czasu brak..
qrcze moi za chwile będą miec 2 ur. a M chce zorganizowac impreże na działce ( wspominałam ostatnio) a ja jestem przeciwna.. pogoda juz nie jest tak ciekawa.. w mieszkaniu tez nie chcę( bedzie ok 30 osób)
chcę zorganizować w jakims klubie malucha no i znalazłam fajnie tanio i lokal nie dawno otwarty
Zreszta jak sie dowiedzieli ,ze będą ur. trojaczków spokojnie mogę negocjowac ceny....

no ale jak tu M . przegadać... robię to poza jego plecami.. co prawda wspominlam mu wczoraj.. ale nie chce o tym słyszec :angry:

chyba jakaś sexi koszulka pójdzie w ruch:-D

dzieciory śpia... czas na kawusię..

hejka
nadal sie kulam. Już mam dość, ale syn, jak pozostała dwójka matki słuchać nie chce. Zła jestem, że najpierw odleżeć musiałam, wymęczyłam się i myślałam, że poród przynajmniej łatwo przyjdzie jak śmigać zacznę, a tu d...
Mykam dzisiaj na zebranie, ciekawe z jakiej kasy przyjdzie wyskoczyć.
Poziomki zdrówka dla dziewczyn. I zbierajcie się powoli do odlotu:-)
Iwona z imprezkami dla takich mniejszych dzieciaków to tylko problem dla rodziców, tak uważam, u Igora w przedszkolu był rok boomu i zawsze się głowić musiałam co dzieciakowi kupić, potem odsiedzieć swoje. Dobrze, że sie już skończyło. Ciekawe jak teraz w szkole będzie.
Dorotka cały dzień masz zaplanowany widzę.
Marta zazdroszczę, że znasz datę i spokój. U nas na razie też jest zachwyt szkołą, ciekawe jak długo te pozytywne emocje potrwają.
Madi jakąś gazetę zorganizować i w ogóle imprezka za free w ramach reklamy;-) Mam nadzieje, że imprezka będzie udana. Ile dzieciaków będzie?
Mamartusia odezwij się, co tam u Was?

spadam obiad zszamać

annaoj- pamiętam jak odliczałaś dokładnie trzy dni zanim wstałaś a teraz sobie myślę że spokojnie mogłaś zacząć śmigać wcześniej.

uff jak gorąco, temperatura przekroczyła 30stopni . Po szkole wybyłam z dziećmi na basen. Było świetnie i przyjemnie się schłodziliśmy.

reklama
Happymama - na basen kryty czy otwarty ? U nas też w polodnie gorąco ale ja bym nie odważyła sie iść teraz na otwarty.

Annaoj kce- rozumiem ze już cię to nierodzenie denerwuje,no czasem tak jest ze trzeba leżeć i lezymy,ale gdy już można rodzic to nic sie nie dzieje,jutro wizyta? Na która ?

Ja to chyba serio w ciąży jestem,ze wszystkimi sie dogaduje a mój działa na mnie jak płachta na byka,a nic sie złego nie dzieje a niewspomne jak dziala na mnie słowo seksik ,o tak :angry: .

Po szkole,dentysta,kawa u koleżanki,powrót do domu,spacer z psem i dziecmi,po 19 w domu,alan śpi,oliwia zasypia ,ja też padnieta hi.

Do góry