reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Dasz radę, ja też jestem sama prawie cały dzień , do przedszkola zaprowadzam najstarszego ze wszystkimi dziecmi, najmłodszy miał niecałe 2 tyg jak już kursowałam z nim do przedszkola ;) oby ciąża przeszla bezproblemowo i dzieciaczki zdrowe były a reszta się ułoży :)

reklama
Dzięki dziewczyny za życzenia ;-) ;):-p no to widzę, że Wy też podchodzicie do powiększania rodziny w sposób normalny mi się wszyscy dziwią i patrzą jak na dziwoląga :sorry2: oczywiście z rodziny nikt nic nie wie bo przy trzecim już prawie zawału dostali:rolleyes: dlatego fajnie że jest ktoś to rozumie i sam chce większą gromadkę;) miłego dnia:)

Podchodzę do tego w taki sposób, że rodzina jest sprawą osobistą, dopóki dzieci chodzą zadbane i nie dzieję się w niej źle. Co prawda, nas rodziców mieli trójkę, ale moja babcia (mama mojej mamy) dla przykładu ma 10 dzieci, przez co i ja mam dużo kuzynów.

@Sopek najlepsze życzenia

My weekend spędziliśmy nad jeziorkiem, starszaki nawet kąpiel zaliczyli więc było miło.
Ja też mam chrapke na czwartego dzidziusia. Zawsze marzyłam o piątce dzieci ale czwórka by mnie już usatysfakcjonowała tak calkowicie :-)

My przyjechaliśmy się zwiedzać zamki, bo jutro mamy bank holiday.

a my sie wlasnie rozgladamy za 7 osobowym :)
mamy dwoch chlopcow lat 3 i 1,5 roku a we wrzesniu na swiat przyjda nasze coreczki wiec nagle zrobilo sie nas sporo ;)

My taki zakupiliśmy jakoś na początek zeszłego roku... jakby przewidując, że wkrótce rodzina się powiększy... Aczkolwiek, 2 miejsca jeszcze wolne.
Masz jakieś pomysły na imiona na córeczek? Lubię rozmawiać o imionach :laugh2:

Ania ka 87 macie kogoś do pomocy?? Ja mam trójkę z malą różnica wieku ale nie mam bliźniaków , domyślam się że będzie ciężko ale za to odchowasz wszystkich na raz :) grunt to pozytywne nastawienie:*

My jak chłopcy byli mali i musiałam wracać do pracy to mieli nianię. Miłą studentkę z Kanady. Teraz przychodzi do nas czasem inna niania Włoszka, można powiedzieć, że rodzina (kuzynka żony mojego kuzyna). W naszym przypadku niania czasem jest po prostu niezbędna, a w szczególności, gdy ja i mąż pracujemy.

Podchodzę do tego w taki sposób, że rodzina jest sprawą osobistą, dopóki dzieci chodzą zadbane i nie dzieję się w niej źle. Co prawda, nas rodziców mieli trójkę, ale moja babcia (mama mojej mamy) dla przykładu ma 10 dzieci, przez co i ja mam dużo kuzynów.

My taki zakupiliśmy jakoś na początek zeszłego roku... jakby przewidując, że wkrótce rodzina się powiększy... Aczkolwiek, 2 miejsca jeszcze wolne.

My jak chłopcy byli mali i musiałam wracać do pracy to mieli nianię. Miłą studentkę z Kanady. Teraz przychodzi do nas czasem inna niania Włoszka, można powiedzieć, że rodzina (kuzynka żony mojego kuzyna). W naszym przypadku niania czasem jest po prostu niezbędna, a w szczególności, gdy ja i mąż pracujemy.

imiona wstepnie : Basia i Asia :)
u mnie najstarszy idzie do przedszkola od wrzesnia a mlodszy ze mna i dziewczynkami jeszcze rok posiedzi ;) nie wiem czy przy czworce dzieci nie bede zmuszona isc na wychowawczy pozniej bo przy moich zarobkach nie wiem czy oplaca mi sie dojezdzac do pracy i placic opiekunce blizniat...8-)

imiona wstepnie : Basia i Asia :)
u mnie najstarszy idzie do przedszkola od wrzesnia a mlodszy ze mna i dziewczynkami jeszcze rok posiedzi ;) nie wiem czy przy czworce dzieci nie bede zmuszona isc na wychowawczy pozniej bo przy moich zarobkach nie wiem czy oplaca mi sie dojezdzac do pracy i placic opiekunce blizniat...8-)

Ładnie <3 Takie proste i tradycyjne.
Myślę, że to wymaga po prostu dłużej kalkulacji.

Ania ka 87 ładne imiona :) fajna odmiana będzie po dwóch chłopcach i płeć po równo dwaj chłopcy i dwie dziewczynki ;)

Dominika81 gdybym pracowała to niania też byłaby konieczna, bez niej by się nie udało wrócić do pracy wogole.. Twoja babcia ma 10 dzieci no nieźle!! Dla mnie nie do wyobrażenia taka ekipa :D rozmiar domu musiał być imponujący :D

od 1 wrzesnia idzie...:) a ja jakos na poczatku wrzesnia chyba bede rodzic wiec bedzie ciekawie ;)

tak to bedzie moja trzecia cesarka :) moj lekarz mowi bo pani to taka ryzykantka jest [emoji14] poki co wszystko jest dobrze i bezproblemowo tylko przez te upaly zaczynam puchnac....8-) juz jednego syna tak nosilam do 20 sierpnia w upaly i bylam jak bulinek, nawet w laczki mi stopy nie chcialy wchodzic....wiec troche sie stresuje...
Też to przerabiałam...nóżki, że kostek nie było widać w stopach. Buty miałam rozm. większe.
Może leż sobie w każdej wolnej chwili z nogami do góry powinno choc troszkę pomóc.

Zdrabniasz imiona swoich dzieci kiedy zwracasz się do nich?

reklama
Wy zwiałyście już, a ja smaruje do Was samotnie[emoji4][emoji38]
My jeszcze miescimy się w 5 osobowym[emoji38] choć były przymiarki do 7 osobowego do momentu jak mąż nie zobaczył obecnego naszego auta. Po namyśle i rozważaniach kupił je i zapomniał o 7 osobowce. Będziemy powiekszali dom. Mamy zamiar dobudowac dwa pokoje i balkon u góry w naszej sypialni. Zobaczymy. Na razie mały jest z nami w pokoju i zapewne jeszcze trochę będzie.
Dobranoc dziewczynki.

Do góry