reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Dominika81 to Twoja siostra też wielodzietna, moje mają po jednym i chyba nie zazdroszczą mi mojej gromadki;) a Ty jak dajesz radę z czworeczka? Masz kogoś do pomocy? My nie mamy nikogo ale nie jest źle, lubię to tempo życia;) jedyne co bym wyeliminowała to choroby, chorują za dużo niestety:(
Moje rodzeństwo tez raczej nie zazdrości mojej gromadki. Brat nie ma w ogole dzieci, a siostra jednego syna. Po rozstaniu z mężem zajęła się swoim rozwojem i dziecko zostało z nim. Tylko ja otoczyłam się swoją dzieciarnią[emoji1]ale produkcję juz zakonczyłam.[emoji38]

reklama
Chrząszczyk1 o to nie typowo, że po rozstaniu synek został z tatą, ale bywa i tak.. ja się cieszę że nie mam jedynaka i że szybko zdecydowaliśmy się na kolejne dzieci bo jakby mi podrósł najstarszy to nie wiem czy chciałabym wracać do pieluch:sorry2: z drugiej strony ja bardzo lubię dzieci więc może nie byłoby to jednak przeszkodą:-p ale coś kosztem czegoś, nie pracuje i prędko nie pójdę do pracy patrząc na to jak często moje dzieci chorują :/ ale w końcu wyrosną :sorry2: a praca nie zając ;)

Dziękujemy.
emoji4.png
Ruch się zrobił przez chwile ale znowu chyba słabnie
emoji38.png

Mój weekend upłynie raczej na sprzątaniu w domu i przed nim. W niedziele wybierzemy się jedynie do teściowej z kwiatkiem. Zapraszała na kawałek ciasta i kawę. Starszy syn pojechał dziś na wycieczkę szkolna wiec w niedziele trzeba go będzie odebrać pod wieczór spod szkoły. Nie wiem czy się cieszyć, że nadchodzą wakacje, czy czekać z trwogą. Będzie głośno w domu od rana taki mam spokoj
emoji38.png

Cóż, ja do września mam trójkę w domu. I od następnego września (2019) mała Elżbietka zostanie sama bez braci i trochę smutno mi z tą myślą.

Dominika81 to Twoja siostra też wielodzietna, moje mają po jednym i chyba nie zazdroszczą mi mojej gromadki;) a Ty jak dajesz radę z czworeczka? Masz kogoś do pomocy? My nie mamy nikogo ale nie jest źle, lubię to tempo życia;) jedyne co bym wyeliminowała to choroby, chorują za dużo niestety:(

W moim przypadku mój brat ma w tym roku ślub, a drugi ze względu na wiek będzie musiał poczekać kilka lat na dzieciaczka.

Cóż, ja do września mam trójkę w domu. I od następnego września (2019) mała Elżbietka zostanie sama bez braci i trochę smutno mi z tą myślą.

W moim przypadku mój brat ma w tym roku ślub, a drugi ze względu na wiek będzie musiał poczekać kilka lat na dzieciaczka.
Twoi chłopcy wogóle do przedszkola nie poszli? Od razu do szkoły?
Moi tylko do 3rż w domu a potem do przedszkola.
Czyli brat najmłodszy jeszcze w szkole?

Też mi się wydaje że jak jest rodzeństwo w domu to ten mały mój 1,5 roku mniej się nudzi, jest weselej i bracia mu zawsze jakąś zabawę wymyślą.
Ja też się z nim bawię, książeczki czytamy, ale mam jeszcze noworodka którego karmię, przewijam, usypiam itd...

Tak, siostra ma dzieci identycznie jak ty. Może miesiąc dwa różnicy.
Najstarsza w przedszkolu a młodsi w domu.
Ale też jej chorują i mało do tego przedszkola chodzi.
W bliskiej rodzinie też mam kuzyna któremu się urodzi 3cie i kuzynkę która ma dwójkę i bliźniaki w brzuszku. Także rodzinni z nas ludzie ;)

Moi starsi dwaj są w szkole do 16 codziennie, więc z maluchami tylko zostaję. Teraz myślę o kimś do pomocy na trochę bo takie tematy jak pranie, sprzątanie, prasowanie z 6 osób to na razie trochę odpuszczam, za dużo bieżącej roboty przy maluchach.
Odpukać dzieci na szczęście mi nie chorują.

Też mi się wydaje że jak jest rodzeństwo w domu to ten mały mój 1,5 roku mniej się nudzi, jest weselej i bracia mu zawsze jakąś zabawę wymyślą.
Ja też się z nim bawię, książeczki czytamy, ale mam jeszcze noworodka którego karmię, przewijam, usypiam itd...

Postanowiliśmy z mężem, że na naukę w oświacie mają jeszcze czas, ale aby nie było, że trzymałam ich w domu :-D Często bawią się z innymi dziećmi. Chłopcy należą do klubu piłki nożnej i tam też się dobrze mają. Jedyne lekcje, na które chodzą to francuski. Edward idzie teraz do takiej angielskiej zerówki, więc byle było dobrze.

Mój najmłodszy brat, ma w tym roku 18 lat.

Chrząszczyk1 o to nie typowo, że po rozstaniu synek został z tatą, ale bywa i tak.. ja się cieszę że nie mam jedynaka i że szybko zdecydowaliśmy się na kolejne dzieci bo jakby mi podrósł najstarszy to nie wiem czy chciałabym wracać do pieluch:sorry2: z drugiej strony ja bardzo lubię dzieci więc może nie byłoby to jednak przeszkodą:-p ale coś kosztem czegoś, nie pracuje i prędko nie pójdę do pracy patrząc na to jak często moje dzieci chorują :/ ale w końcu wyrosną :sorry2: a praca nie zając ;)
Pewnie, praca nie zając[emoji1][emoji4]pomiędzy moimi dziećmi jest duża różnica wieku wiec ja co kilka lat ponownie ładowałam sie, ze tak to nazwe w pieluchy[emoji38]jest mi łatwiej, bo starsze dzieciaki juz odchowane, duże i jeszcze służą matce przy młodszy osesku pomocą.

Powiem Ci, że ja lubię moje samotne poranki z Antosiem.[emoji4] Lepiej się chłopak wysypia, a tak to nasz średniak dokazuje i musze trzymać go cały czas na wodach żeby dał temu maluchowi choć troszkę spokoju.[emoji1]

reklama
Czy ja też mogłabym dołączyć? Jestem mamą cudownej trójeczki. Najstarsza córka ma 10 lat, synek 8 i malutki skończył właśnie 3 miesiące. Jak wszystko bedzie dobrze (miałam teraz drugą cesarke) to za 2-3 lata pomyslimy o jeszcze jednym dzidziusiu[emoji4]

Do góry