reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Dorota, a miałaś iść chyba we wtorek? Prezpisalas się prywatnie? Na którą idziesz?
U mnie dziś zaczął się 24 tc, czyli mam na suwaczku pełne 23 tygodnie skończone. Jeszcze 16 tyg przede mną. Strasznie duuuuzo
Ivi, ja pracuje oczywiście nie teraz jak jestem w ciąży.
U mnie dużą Różnica wiekowa między dziećmi tzn mam dwójkę duuuzych dzieci i teraz będę miała dwójkę małych

Dorota mój Mały będzie albo Olivier albo Olaf ale raczej Olaf bo Olivier nie bardzo się podoba mojemu M

reklama
Doris tak we wtorek na NFZ nie dam rady iść, zapiszę się do niego na NFZ na kwiecień bo ma takie terminy a do tego czasu ile trzeba będzie to prywatnie. Jutro mam dzwonić do niego po konkretną godzinę ale wspominał coś o 20.30 , m po pracy jutro przywozi do nas moja koleżanke ona mi z dziećmi zostanie jak my pojedziemy tzn liczę że ich uspi :-)
No to Doris połowa ponad już za Tobą ;-)

Ostatnia edycja:
Doris ale zobacz jak szybko te 23 tygodnie zleciały to te 16 tym bardziej przelecą szybko ;)
ja zaczynam 20 tydzień :D
Bardzo już bym chciała wiedzieć kto mieszka w brzuchu ale to dopiero 31.03 się dowiem mam nadzieje ;)

Ivi- ja nie pracuje odkąd mam dzieci, pracowałam rok czasu tylko jak miałam troje ale organizacyjnie było nam bardzo ciężko, wakacje, ferie, choroby i nie było co z dziećmi począć a nie mamy nikogo kto mogłby wskoczyć do opieki w takich sytuacjach. Dałam sobie spokój.Finansowo nie jestem zmuszona pracować na szczęście a wolę chyba jednak być w domu i mieć wszystko pod kontrolą ;)

Doris ale ten czas szybko leci! Teraz to tylko będzie z górki :)

Happymama u Ciebie też śmigło <szok> a mdłości odeszły czy nadal?

Ivi ja pracowałam cały czas, ogólnie zawsze wydawało mi się, że tak powinno być, życie jednak troszkę zweryfikowało mnie i moje poglądy, na tą chwilę nie pracuję i dopiero teraz widzę, jak wiele rzeczy uciekało mi przez palce, jak bardzo byłam spięta i nawet odpoczywając ciągle pracowałam. Finansowo dajemy rade więc pracować nie muszę, a nawet moje siedzenie w domu daje nam możliwości oszczędzania. Skończyło się jedzenie na mieście, czy z gotowców, pranie też jakby rozsądniej potrafię ogarnąć, więcej czasu na wyszukanie promocji i super okazji ciuchowych, no i paliwo. Od kad jestem w domu mam więcej czasu i więcej spaceruje ;) Chociaż ja nie do końca potrafię tak usiedzieć, wiec trwają teraz prace organizacyjne nad biznesem, który nie będzie kolidował z prowadzeniem domu i opieką nad dziećmi :) Mój najmłodszy ma 6 lat a najstarszy 9 bardzo się cieszę, że jest między nimi taka mała różnica wieku, teraz doceniam to dwa razy bardziej niż wcześniej. Myślę, że to takie prawdziwe rodzeństwo, na podobnym etapie życia, z podobnymi problemami, jeden drugiem zawsze służy radą, nawet jakby miała skończyć się awanturą ;)

D nadal chory, wczoraj i przedwczoraj bez gorączki, a dziś znów i do tego bardzo bolą go łydki, biedaczek, aż chodzić nie umie :( Tak osłabiony jest.. jutro podejdę jeszcze do lekarza, bo może ma źle leki dobrane, sama nie wiem, dlaczego taki nawrót :(

słodka no to trzeba kiedyś na kawę się zgadać! ja myślę, że tak blisko mieszkających tutaj jest o wiele więcej, z którymi już planuję i planuję, hehe nie będę palcami wytykać, ale annnaoj ile to już czasu?

stefaa mdlosci skonczyly sie wraz z 16tc na szczescie . Teraz czuje sie rewelacyjnie az chcialoby sie krzyczec : " ciaza jest piekna" ale znajac swoje ciaze to w jej drugiej polowie Beda sie przyplatywac inne dolegliwosci .

Doris jaki wozek upatrzylas?

Ivi ja pracuje w domu, sprzedaje przez neta.

Jak ja Wam zazdroszczę tego 20 tygodnia:/
Dzis prawie cały dzien śpię. Katastrofa.

Kiedy umawiamy sie na beblanie?

słodka owsianka a więc gratulacje kolejnego synia :)

poziomki dzięki za odpowiedź ;)

ivi ja nie pracuję zawodowo odkąd mam dzieci - ogarniam dom, dzieci i męża - tylko nikt płacić za to nie chce, he, he.

no i po weekendzie. jak ten czas szybko mija. jutro znów dzieci do szkoły.

reklama
Słodka my jesteśmy niewierni a pochodzimy z domów gdzie była wiara chrześcijańska ale widać nie dosc żarliwie nam ja wpojono. Nie czujemy potrzeby przynależenia do żadnego kościoła.

Do góry