reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

reklama
Owu na bank była pozna bo jedyny sex w tym cyklu był 18 dnia cyklu. Cieszę sie ze scan pokrywa sie z hcg. Jestem spokojna, jutro przychodzi położna swoją droga bardzo fajna babka. Pisała mi co chwile smsy i pytała jak sie czuje i co mówią

za szybko enter
Ania też nienawidzę remontów. Staram się tak zorganizować co by wyjeżdżać na ten czas z dziećmi.
Doris dobrze, że Tesciowa wyjechała ;)
Venice gratuluję dziewczynki. Na pewno wyjdzie wszystko ok.
Poziomki często się tak chyba z początku terminy rozjeżdzają
Stefaa do Hiszpanii wygrzewać się jedziemy, przynajmniej taką mam nadzieje.
Kate oby w końcu jakiś lekarz Was zdiagnozował.
Zuzanka witaj

i już nie pamiętam, przepraszam

Ja Alicję nie puszczam do szkoły, bardzo się cieszę z tej zmiany. Po pierwsze jeszzce się napracuje w swoim życiu, po drugie teraz może nie byłoby problemów, ale później, sama nie wiem, no i rok wcześniej musiałaby zdecydować na jakie studia. Dodatkowo Wiktorowi będzie się pewnie łatwiej zaaklimatyzować w przedszkolu.

Wiktor szaleje i stąd mój wieczny niedoczas.
W weekend byłam na rjdzie, było ZAJEBIŚCIE. Bolały mnie strasznie plecy po, ale i tak była zadowolona. Kupiliśmy też nowe auto, moje marzenie. Mam nadzieje, że bedzie mi się dobrze jeździć.

pozdrawiam wszystkie, postaram się częściej pisać

hej
annaoj dzieki Twojej lekarce dotarlam do bardzo dobrej gastrolg polecila mi ja,zlecila nam mase badan,jezdzimy i robimy,ja tez bardzo sie ciesze ze O zostaje jeszcze rom w zerowce.jeszcze wystarczajaca sie napracuje na tez zus

doris obiecuje ze wkleje zdjecie malego tylko do komputera siade,teraz jestem na tel, maly jest cudny,caly czas usmiechniety.bardzo duzo spi mimo ze zeby mu sie przecinaja tetaz

Witajcie Mamusie, przepraszam ze się wtrącę, ale mam pytanko do mam czwórki dzieci.
Mam troje dzieci i dowiedziałam się że znów będę mamą :) Po raz czwarty :) Podstawowe pytanie: Czy któraś z Was ma czworo dzieci w jednym pokoju ? pokój jest dość duży jest łózko piętrowe, łózko pojedyńcze dwa biurka (ale spokojnie jeszcze jedno się zmieści w miejscu stolika) no ale nie wejdzie jeszcze jedno łóżko czy któraś z Was ma dwa łózka piętrowe w pokoju ? jak to wyglada ? nie chce żeby pokoj wyglądał no wiecie "obskurnie" a nie chce też opcji wysuwanego łózka chce żeby kazde miało swoje, bo każde przy swoim łóżku ma swoją półeczkę itd chodzi o to żeby każde miało miejsce dla siebie ...
No i kolejne pytanie czy z czwórką jest dużo ciężej niż przy trójce? Powiem szczerze że dla mnie gorsze było zmiana z jednego na dwoje niż dwójki na trójkę :)
Najgorsze dla mnie jest własnie ułożenie łóżek w pokoju tak już przyszłościowo myślę, no a na dzień dzisiejszy trzeba zmienić auto przynajmniej jedno musi byc 7 osobowe a oba mamy pięcio ;( Więc ja muszę się pożegnać z moim autkiem ;(
Napiszcie jak to jest u Was :)

mmufinka witaj, co pokoju to nie pomogę ale co do przestawienia się z trójki na czwórkę to u nas był trochę hardcorowo bo najmłodszy był dzieckiem nieodkładalnym i ciagle płaczącym, nie cierpiał wózka, jazdy autem, nie dawał się odkładać do łóżeczka, usypianie trwało całe wieki a i ciężej było się przestawić ze zwględu na różnicę wieku bo była większa. Teraz jest spoko i nie odczuwam jakoś specjalnie tej mojej czwórki bardziej niż jak byli we troje tylko początki były ciężkie. Teraz czekamy na piate i ciekawa jestem jak to będzie ;) Wiele zalezy jednak od dziecka. U ciebie widzę że małe różnice wieku.

poziomki jak tam? oszczędzasz się? a jak z karmieniem, możesz czy radzili odstawić.

od dwóch dni czuję kopniaczki, ale fajnie :)

reklama
happymama dziekuje za odpowiedz ja myslalam ze czworka to hardcore ale widze ze tu naprawde multimamy :)
Podziwami Mamy które świadomie decydują się na taką gromadkę moje czwarte to wpadka na maksa :)
Zawsze chciałam miec trójkę, no ale wiadomo cieszę się bardzo, tym bardziej że ja byłam jedynakiem i nie chciałam takiej krzywdy dla mojego dziecka :)
A takie pytanie ogólne do wszystkich mam, jak wasze związki ? możecie gdzieś sami wyjść, wyjechać ?
Ja myślę o niani bo w koncu chciałabym gdzieś z moim partnerem od czasu do czasu wyjść, ale troche się boję zostawiać dzieci pod opieką obcej osoby, a na rodzine nie mamy co liczyc bo jest na drugim końcu polski ;(
I jak z Waszym czasem ?
My w tym roku startujemy z akcją "szkoła" bo najstarsza latorośl idzie do pierwszej klasy i aż się boję co to będzie ...

Do góry