reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domu. Nowy początek!

reklama
Ogólnie w ciąży jestem i od samego początku mam nakaz leżenia i celibat.
Ale leżeć nie umiem, staram się odpoczywać często, a że mąż dużo pracuje a córka ma teraz tygodniowe ferie od przedszkola to w poniedziałek zabrałam ją na sale zabaw i z dwa razy ją podniosłam a na wieczór mialam wrazenie jakby czop zaczął mi się odklejac bo grudki galaretki miałam na bieliznie wiec dla własnego spokoju leżę drugi dzien. Jutro mam troche planow wiec bede na chodzie i mam jeszcze kolezanki corke jutro do popilnowania. Tak wiec bedzie wesolo ;)

Aschlee gdzie mieszkasz?

Jestem z tych osób ktore nie lubią lezec. Nienawidze bałaganu w domu, muszę mieć czysto i żeby pachniało ciastem i obiadem :) A z córka staram sie aktywnie czas spedzac jak jest w domu a nie w lozku czytajac ksiazki i oladajac bajki

Bobrus oj wiem co to lezenie w ciszy.Prawie cala musialam lezec.W ktorym tc jestes?

Ja jestem z De a Ty?

24 konczymy, wiec 2 tyg chce troche zwolnic, bo po 26 tyg to juz ponad 80 proc przezycia dzidziusie maja.
Mieszkam w Anglii i tez jestesmy sami sobie. A tutaj nie ma sie ani jednej wizyty u gina przez cala ciaze, tylko 2 skany, a ze mam zagrozona to mam 3 wiecej skany :D Szał, jakby skany miały pokazac szyjke macicy;/ Tym bardziej ze dopochwowego tutaj nie robia bo to ingerencja w cialo kobiety.

A mam zagrozona bo lozyska niskoschodzace i przodujące, do tego to moja 9 ciąża z czego mamy tylko 3,5 letnią córkę

A do ginekologa jezdzilam prywatnie do Polaka 350 km ale teraz od połowy marca prawdopodobnie beda przyjmowac. Jakies przepisy się zmienily i zaden nie przyjmuje po nowym roku, maja szkolenia. Próbowałam się wczoraj umowic na wizyte i takie wiesci uslyszalam.

I spodziewamy się synka. Problem z imieniem mamy.

Ps nie wytrzymalam, core pogonilam na trampoline a sama usiadlam na laweczce i wyplewilam w truskawkach bo zarastaly zielskiem, pozniej wyrobilam ciasto na pączki. Ale znow grzecznie w lozeczku

boberus bez sensu tam maja te zasady ale mnie tez tu olewali po poronieniach dopiero doktorek dunski mi duzo pomogl USG mialam co wizyte a wizyte raz na tydzien czasem raz na dwa tygodnie.Wam tam nie robia badan po 3 stracie? chociaz ja tez tu badania w wiekszosci prywatnie robilam.Wiesz co bylo przyczyna Twoich strat?
W jakim czasie tracilas ciaze (tc)? ja 10tc jedna w 11 jedna w 13tc i ostatnia w 14

Ja dzis zagoniona, nie mialam na nic czasu....

Pisalyscie o poronieniach- podziwiam Was, ta wytrwalosc i sile!!!

Boberus, ja jestem w 19 tc:-D to rozumiem, ze masz termin na czerwiec? :-)
W 15 tc jak bylam na wizycie, mialam kosmowke w ujsciu, jutro znowu wizyta i ciekawe czy sie podnioslo...jak nie, to tez mnie czeka lezenie.
A jak czujesz ruchy przy tym lozysku przodujacym?

No to jestem☺ jakoś mi dzisiaj szybko zlecial ten dzień☺ koleżanka u mnie była, młody już śpi od godziny☺

reklama
Dziewczyny też miałam ciążę obie leżące, w ppierwszej od połowy mogłam chodzić na spacery i prowadzić oszczedzakacy tryb życia druga niestety cała leżąca ale wytrwalam do 35 tygodnia☺

Do góry