reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domu. Nowy początek!

Maz wzial dzis synka na basen i jak wrocili to mlody juz w aucie zasnal;-) takze tez mam dzis wiecej wolnego wieczoru ;-) chociaz tez jestem kaput:p

Kinga a czemu lezalas? Tez lozysko?

reklama
Ja w ciazy tylko 8 tygodni legalam, przez plamienia i podziwiam dziewczyny które leżały całe ciąże. Mnie to szlag trafiał :)

Katanka pierwsza ciąża krwiak plamienia do 18 tygodnia, jedno mocne krwawienie. Potem krwiak się wchlonal i było dobrze, tylko musiałam się oszczędzać. Druga ciąża krwiak plamienia do 16 tygodnia, 4 mocne krwotoki, 19 tydzień zapalenie uszu i zatok, ropa mi okiem szła:/ 2 tygodnie antybiotyk.25 tydzień nieżyt zoladkowo jelitowy odwodniona trafilam do szpitala, nerki przestawaly pracować, młody przestawal się ruszać w pół dnia mnie tak rozlozylo, o 14 zaczęłam wymiotować wszystkim o 20 bylam w szpitalu, i od tego czasu zaczęły się skurcze

Katanka pierwsza ciąża krwiak plamienia do 18 tygodnia, jedno mocne krwawienie. Potem krwiak się wchlonal i było dobrze, tylko musiałam się oszczędzać. Druga ciąża krwiak plamienia do 16 tygodnia, 4 mocne krwotoki, 19 tydzień zapalenie uszu i zatok, ropa mi okiem szła:/ 2 tygodnie antybiotyk.25 tydzień nieżyt zoladkowo jelitowy odwodniona trafilam do szpitala, nerki przestawaly pracować, młody przestawal się ruszać w pół dnia mnie tak rozlozylo, o 14 zaczęłam wymiotować wszystkim o 20 bylam w szpitalu, i od tego czasu zaczęły się skurcze
:szok::szok::szok:

Aschlee poronilam w 14 tyg a kolejne coraz mlodsze 12, 11, 9, 2 x8, i ostatnie w 7 tyg. W Anglii jest tak ze do 12 tyg to nie ciaza, tylko prawdopodobienstwo bycia w ciazy. W Polsce robilam badania na zespol antyfosfolipidowy itp. Ale nic nie wyszlo. Tutaj w koncu we wrzesniu sie zabrali za badania i zrobili kariotyp, Wyniki dostalismy dopiero w styczniu, jak juz bylam w ciazy i wyszlo, ze mąż ma translokacje chromosomow zrownowazona 2 i 11. Maluszki mialy za duzo lub za malo chromosomow i byly zbyt wadliwe zeby organizm mogl je donosic. Z ta ciaza mielismy skierowanie na amniopunkcje w 21 tyg, wiec troche pozno i zrezygnowalismy tym bardziej ze dzidzia na usg wyglada prawidlowo.
Wiec jest tylko o 1% wiecej ryzyka ze z dzieckiem bedzie cos nie tak pod wzgledem umyslowym jak normalne pary. A u Ciebie czemu poronienia byly?

Katanka ja bardzo pragnelam zawsze miec dwojke dzieci, mąż czworke, ale po tym co przeszlismy stwierdzil ze dwojka wystarczy i juz o wiecej nie bedziemy sie starac, mamy 80proc ryzyka poronienia przy jego translokacji. O dziwo wszedzie czytalam ze ruchy przy przodujacym lozysku sa gorzej odczuwalne, ale mały kopie tak że i mąż juz go czuje od 2 tygodni a brzuch mi lata, wiec nie sa to tylko glaskania ale porzadne kopniaczki. A i pokarm tydzien temu juz u mnie sie zaczal pojawiac, narazie male kropelki no ale o 2 miesiace szybciej niz z córą. A termin mam na 5 czerwca

Corka jest z 16 lipca 2013 i od wrzesnia idzie do szkoly co mnie przeraża

Tak, a oby dwie ciążę mi spysywali na straty od początku. A to dziwny pecherzyk bo owalny, druga ciąża pecherzyk dobry ale dziecko scisniete napewno nie przetrwa. No i krwotoki bo ja nie miałam krwawien ze mnie sie lało. W pierwszej ciąży mi wiadro podstawiali, w drugiej szły skrzepy wielkości dłoni krwiak się oczyszczal.

reklama
Do góry