reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domu. Nowy początek!

Ale tematy mi sie wlaczyly :))

Sorrki za dolujacy nastroj.

A co do moich rodzicow to sa zadowoleni ze nam sie uklada, szkoda ze jedyna wnuczke maja tak daleko ale zycie jest lepsze i sami to widza, ze nam jest lepiej i latwiej niz im było.

A tesciu twierdzi ze w Pl mozemy zyc za 1000zl i reszte oszczedzic, ale tesciowa sama stwierdzila ze mamy inne potrzeby i dziecko. Bo oni w lodowce 2 rzeczy na krzyz, ciuchow, kosmetykow nie kupuja wiec na nic nie wydaja tylko na rachunki, chleb, ser, wedline. Emerytury dobre maja, sprzedaja jeszcze gaz i jaja z kur.

reklama
Kiedys zawaly to dopiero kolo 60 a teraz coraz czesciej zdazaja sie kolo 30 :( jeszcze niedawno sama mnie nim straszyli.Od tego czasu zaczelam bardziej o siebie dbac bo nie chcialabym zostawiac dzieci...Ciezko mi sobie wyo razic ze moglabym ich nie widziec

Aschlee widze ze mamy ze soba wiele wspolnego. Czesto bolało mnie wieczorem serducho i tez mowilam zeby sprawdzil przed wyjsciem czy oddycham, choc zawsze buziaka mi dawal zanim wyszedl. A odkad jestem w ciazy biore aspirin 75 mg i czuje sie lepiej:)

Ja tez boje sie ze jak cos sie stanie to maz napewno bedzie musial wrocic do PL bo nie poradzi sobie sam z domem, dziecmi i praca. Bo wyda na nianie czy przedszkole + rachunki tyle co zarobi i sam bedzie chodzil po suficie ze zmeczenia.

Tak samo nie wyobrazam sobie co bedzie gdy cos jemu sie stanie. Zapewne tez bym wrocila do Polski, kupila mieszkanie lub sie wybudowala i mogla zyc przez jakis czas z odsetek. Bo jest w firmie ubezpieczony na 200 tys funtow wiec chociaz o finanse bym nie musiala sie martwic.

Ale co dalej, dzieci bez ojca, a ja wiem ze to ten jedyny odkad go poznałam (choc byl juz rozwodnikiem a ja miałam wtedy narzeczonego i planowalismy slub i dzieci ) . Watpie ze pokochalabym kogos jeszcze tak mocno, pewnie bym znalazla kogos ale to juz by nie bylo to...

Anek racja 100%

Boberus a tez chorujesz na serce?Ja zastanawiam sie nad sprowadzeniem z Pl sobie acardu bo duzo mi pomagal a u mnie go nie ma

Acard to niska dawka aspiryny chyba powinna u Was byc.Aspiryna rozrzedza krew co chroni przed zakrzepami a co za tym idzie zawałowi lub udarowi.

Na serducho nie jak juz to mam wyniki po czesci wskazujace na zespol fosfolipidowy ( ze zakrzepy moga sie tworzyc stad czeste dretwienie konczyn, czy dusznosci, a przy wiekszych zakrzepach wole nie myslec co by sie stalo) Badania jedne na to wskazuja , drugie sa dobre, ale przy ciazy musze brac by do macicy krew dochodzila a nie stworzyl sie jakis zakrzep.

Acard podobne dzialanie ma do Aspirin bo rozrzedza krew:) a Aspirin mozesz pewnie kupic

reklama
Anek wlasnie chyba nie ma bo szukalam teraz na internetowych aptekach.Wiem ze chroni przed udarami i zawalami...znaczy chroni...hmm pomaga zapobiegac.

Musze podpytac kardiologa bo ostatnio mimo brania lekow napady arytmii sa dosc czesto.

No zobaczymy co powie

Do góry