reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domu. Nowy początek!

Ale tematy mi sie wlaczyly :))

Sorrki za dolujacy nastroj.

A co do moich rodzicow to sa zadowoleni ze nam sie uklada, szkoda ze jedyna wnuczke maja tak daleko ale zycie jest lepsze i sami to widza, ze nam jest lepiej i latwiej niz im było.

A tesciu twierdzi ze w Pl mozemy zyc za 1000zl i reszte oszczedzic, ale tesciowa sama stwierdzila ze mamy inne potrzeby i dziecko. Bo oni w lodowce 2 rzeczy na krzyz, ciuchow, kosmetykow nie kupuja wiec na nic nie wydaja tylko na rachunki, chleb, ser, wedline. Emerytury dobre maja, sprzedaja jeszcze gaz i jaja z kur.

reklama
Kiedys zawaly to dopiero kolo 60 a teraz coraz czesciej zdazaja sie kolo 30 :( jeszcze niedawno sama mnie nim straszyli.Od tego czasu zaczelam bardziej o siebie dbac bo nie chcialabym zostawiac dzieci...Ciezko mi sobie wyo razic ze moglabym ich nie widziec

Aschlee widze ze mamy ze soba wiele wspolnego. Czesto bolało mnie wieczorem serducho i tez mowilam zeby sprawdzil przed wyjsciem czy oddycham, choc zawsze buziaka mi dawal zanim wyszedl. A odkad jestem w ciazy biore aspirin 75 mg i czuje sie lepiej:)

Ja tez boje sie ze jak cos sie stanie to maz napewno bedzie musial wrocic do PL bo nie poradzi sobie sam z domem, dziecmi i praca. Bo wyda na nianie czy przedszkole + rachunki tyle co zarobi i sam bedzie chodzil po suficie ze zmeczenia.

Tak samo nie wyobrazam sobie co bedzie gdy cos jemu sie stanie. Zapewne tez bym wrocila do Polski, kupila mieszkanie lub sie wybudowala i mogla zyc przez jakis czas z odsetek. Bo jest w firmie ubezpieczony na 200 tys funtow wiec chociaz o finanse bym nie musiala sie martwic.

Ale co dalej, dzieci bez ojca, a ja wiem ze to ten jedyny odkad go poznałam (choc byl juz rozwodnikiem a ja miałam wtedy narzeczonego i planowalismy slub i dzieci ) . Watpie ze pokochalabym kogos jeszcze tak mocno, pewnie bym znalazla kogos ale to juz by nie bylo to...

Anek racja 100%

Boberus a tez chorujesz na serce?Ja zastanawiam sie nad sprowadzeniem z Pl sobie acardu bo duzo mi pomagal a u mnie go nie ma

Acard to niska dawka aspiryny chyba powinna u Was byc.Aspiryna rozrzedza krew co chroni przed zakrzepami a co za tym idzie zawałowi lub udarowi.

Na serducho nie jak juz to mam wyniki po czesci wskazujace na zespol fosfolipidowy ( ze zakrzepy moga sie tworzyc stad czeste dretwienie konczyn, czy dusznosci, a przy wiekszych zakrzepach wole nie myslec co by sie stalo) Badania jedne na to wskazuja , drugie sa dobre, ale przy ciazy musze brac by do macicy krew dochodzila a nie stworzyl sie jakis zakrzep.

Acard podobne dzialanie ma do Aspirin bo rozrzedza krew:) a Aspirin mozesz pewnie kupic

reklama
Anek wlasnie chyba nie ma bo szukalam teraz na internetowych aptekach.Wiem ze chroni przed udarami i zawalami...znaczy chroni...hmm pomaga zapobiegac.

Musze podpytac kardiologa bo ostatnio mimo brania lekow napady arytmii sa dosc czesto.

No zobaczymy co powie

Do góry