reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Aguśka , ale z was piękna rodzinka. :-)A Bartuś słodziak.:tak::-)

lenaDTR :szok:. Mój teść również ma niemiłe spotkanie z piorunem.:tak:

gimpelka żyjemy teraz w takich czasach, że niekiedy bez antybiotyku się nie obejdzie. :no: Mama nas leczyła czosnkiem, sokiem z cebuli, bańkami. Teraz? Medycyna naturalna rzadko komu pomaga.:dry: Jakieś mutanty się porobiły z wirusów.

fanta20062 to jaka ta kabina? Murowana 3m X 3 m? :-D

Beata1988 trzymam kciuki za przedłużenie umowy. :tak: A macie jakieś mieszkanko na oku, oprócz tego z dziadkiem?

L.a.N.a. powodzenia u neurologa.:tak:

A mnie Kacper się rozchorował. Angina.:baffled: Gdzie to w takie upały tyle zimnych lodów zjeść.:wściekła/y:
Odwiozłam Julkę do szkoły, biorę się za szykowanie śniadania rodzince.:dry:

reklama
Lana tak z Żar w lubuskim pochodzę ale obecnie mieszkam w żąganiu :tak:
Aguska fajna z Was rodzinka :-) a Bartuś super chłopak i oczywiście telefon w ręce obowiązkowo :-D
Justa zdrówka dla Kacpra :tak: no nie mamy nic na oku, ale wątpie czy by nam dali kredyt :-( trzeba czekać na coś z wamu a jak nie to ewentualnie dziadek albo będzie się szukać czegoś znowu do wynajęcie :dry:

Witam. Pogoda taka sama jak wczoraj tylko dzisiaj bardziej duszno coś się zrobiło i niebo bezchmurne :tak: M nadal w jednostce, ciekawa jestem czy dowódca w ogóle go przyjmie :sorry2: ja już mam wszystko zrobione :tak: zupka się gotuje, ziemniaczki obrane, surówka zrobiona, kotlety się rozmrażają, drugie pranie się właśnie kończy prać i wolne :tak: jak się zabrałam za robotę to w pół godziny i wszystko zrobione :-) Kuba je serek i ogląda sobie bajkę więc mam chwilę spokoju :-) uciekam zupkę pomieszać i pranie powiesić :-) zajrzę później ;-)

Witam kobietki:happy2::happy2:
Jaki piękny dzisiaj dzień słoneczko świeci ptaszki śpewają wszystko kwitnie echhhhh Maj jest najpiękniejszym miesiącem w roku :tak::tak::tak::tak:
Fanta oj biedny Kubuś no wiem coś o tym bo my w wielkanoc z anginą leżeliśmy a wtedy takie upały były..... jak z mieszkaniem ?????????? wiecie już cos z kredytem???? a jak weźmiecie kredyt to jaka rata miesięczna ??????? w mierzynie na topolowej są mieszkania ładne cisza spokój i co ważniejsze sa bezczynszowe :tak::tak:
Kamcia ogarniasz jakąś tą swoją 2-jeczkę ślicznotek???? kochana przyjedź do polski u nas ciepło i słonecznie:-D:-D:-D
Justyś a dziękuję będziesz moim pogotoweim komunijnym za rok:-D:-D:-D:-D
i zrówka dla młodego brrr angnia jakaś wirusowa chyba :dry::dry: no i kochana lody najlepiej smakuja jak jest ciepło:-D:-D:-D
Aguska świetne zdjęcia a ty jaka zgrabna laseczka jesteś :tak::tak::tak: a Bartuś słodki jak cukierek no i wiadomo kto ma komórkę w łapce ten rządzi :-D:-D:-D:-D
Beata &&&&&&&&&&&&&&& za umowę i mieszkanie :tak::tak::tak::tak:
Lena ja się burzy boję okropnie mój Pietruszkowy patrzy na nia jak zaczarowany a ja zamykam oczy wszystko wyłączam i mogę świeczki ustawiać na parapecie :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
LANA trzymam kciukasy za neurologa &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Amykam chatke ogarnąć może by cos przestawić przemeblować......pomyslę :-D:-D

Witam wtorkowo!
Mój T na szczęście dziś poleciał już do pracy. Czasem nie mogę znieść jak mi siedzi w domu, bo cierpię wtedy na jakąś dezorganizację
laugh.gif
. Zerwałam się dziś z wyrka jak poparzona z myślą: muszę małemu dać antybiotyk
laugh.gif
lookam na zegarek, a tam 6:15
shocked.gif
więc znów się położyłam
laugh.gif
. Kubusiowego nafaszerowałam śniadankiem i "witaminkami", a teraz biedulek leży w łóżeczku i ogląda mini-mini. Pogoda w Szczecinie poprostu przepiękna aż nie chce się w domu siedzieć...
Aguska, z jedzenem jest troszkę cięzko, najlepiej małemu teraz kaszki wchodzą, miksowane owoce, wczoraj dawałam mu rosołek ale ciężko mu było łykać :-(. Za to duuuużo mi pije :tak:. Zdjątka bardzo ładne :tak:.
L.a.N.a, u nas jednak są kuliste. Mają śmieszny kolor bo czerwono pomarańczowy. Jak nadchodzi burza, to zamykam wszystkie okna <a mój teściu się śmieje i mówi choć na balkonik popatrzymy sobie na burzę, a ja się odgryzam i mówię, że jak usiądzie na balkonie z metalową miską do której włoży nogi to przyjdę popatrzeć :-D>.
Lena, nie dziwie im się, że też się boją ale współczuję tej ciotce :szok:. Jak tam Gajka?
Justa, he, he, dobre. Nie to nie jest murowana kabina <na całe szczęście>, bo bym im chyba do świąt BN zeszło. Łazienka ma 3 m2 więc dobrze, że nie jest większa. Kabina już stoi, dziś już chyba kończą <tak mówili> ale coś im nie wierzę :dry:. Zdrówka dla małego :tak: biedne te nasze dzieciaczki.
Beata, 3 mam kciuki żeby z mieszkaniem się udało. Nawet wynajęte ale swoje i jest się samemu :tak:.
Malinka, w końcu jesteś! Gdzie byłaś jak Cie nie było? :-D Z mieszkaniem ok, macamy teraz po kredytach. Chyba w WBK będziemy kredyt brali, bo dają najwiecej <177tyś> tylko że z wkładem własnym 10% <prawie 20tys.> i najkorzystniejsze warunki. Jak teraz T dostanie podwyżkę w czerwcu i w sierpniu dodatkową pensję, to będziemy się decydowali :tak:. Dobrze, że w tym banku dodatki liczą, bo na początku w PKO bp chcieliśmy brać <też mają dobre warunki> ale tylko zasadnicze wynagrodzenie gady liczą :-(. W WBK kredyt by wyniosił jakieś nie całe 1100zł ale z dopłatą RnS, to byśmy płacili gdzieś ponad 700zł więc nie dużo. A jak bym poszła za jakieś 2 no ewentualnie 4 lata do pracy, to zawsze lżej ten kredyt by się spłacało :tak:. Mam nadzieje tylko, że mieszkanie będzie tylko czekało... Choć babka mówiła, że nie wie bo dużo osób ogląda ale ja jej tam specjalnie nie wierzę, bo mieszkanie jest wystawione już rok czasu ;-).
Muszę się wziość za ogarnięcie chatki, bo mam nie miłosierny bałagan :-(.

Aguśka , ale z was piękna rodzinka. :-)A Bartuś słodziak.:tak::-)

lenaDTR :szok:. Mój teść również ma niemiłe spotkanie z piorunem.:tak:

gimpelka żyjemy teraz w takich czasach, że niekiedy bez antybiotyku się nie obejdzie. :no: Mama nas leczyła czosnkiem, sokiem z cebuli, bańkami. Teraz? Medycyna naturalna rzadko komu pomaga.:dry: Jakieś mutanty się porobiły z wirusów.

fanta20062 to jaka ta kabina? Murowana 3m X 3 m? :-D

Beata1988 trzymam kciuki za przedłużenie umowy. :tak: A macie jakieś mieszkanko na oku, oprócz tego z dziadkiem?

L.a.N.a. powodzenia u neurologa.:tak:

A mnie Kacper się rozchorował. Angina.:baffled: Gdzie to w takie upały tyle zimnych lodów zjeść.:wściekła/y:
Odwiozłam Julkę do szkoły, biorę się za szykowanie śniadania rodzince.:dry:

Justa jestem :-D:-D:-D
Na zdiagnozowaną anginę najlepsze są lody i w dużych ilościach.
Anginę się wymraża lodami.:tak::-):-)

Witam kobietki:happy2::happy2:
Jaki piękny dzisiaj dzień słoneczko świeci ptaszki śpewają wszystko kwitnie echhhhh Maj jest najpiękniejszym miesiącem w roku :tak::tak::tak::tak:
Fanta oj biedny Kubuś no wiem coś o tym bo my w wielkanoc z anginą leżeliśmy a wtedy takie upały były..... jak z mieszkaniem ?????????? wiecie już cos z kredytem???? a jak weźmiecie kredyt to jaka rata miesięczna ??????? w mierzynie na topolowej są mieszkania ładne cisza spokój i co ważniejsze sa bezczynszowe :tak::tak:
Kamcia ogarniasz jakąś tą swoją 2-jeczkę ślicznotek???? kochana przyjedź do polski u nas ciepło i słonecznie:-D:-D:-D
Justyś a dziękuję będziesz moim pogotoweim komunijnym za rok:-D:-D:-D:-D
i zrówka dla młodego brrr angnia jakaś wirusowa chyba :dry::dry: no i kochana lody najlepiej smakuja jak jest ciepło:-D:-D:-D
Aguska świetne zdjęcia a ty jaka zgrabna laseczka jesteś :tak::tak::tak: a Bartuś słodki jak cukierek no i wiadomo kto ma komórkę w łapce ten rządzi :-D:-D:-D:-D
Beata &&&&&&&&&&&&&&& za umowę i mieszkanie :tak::tak::tak::tak:
Lena ja się burzy boję okropnie mój Pietruszkowy patrzy na nia jak zaczarowany a ja zamykam oczy wszystko wyłączam i mogę świeczki ustawiać na parapecie :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
LANA trzymam kciukasy za neurologa &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Amykam chatke ogarnąć może by cos przestawić przemeblować......pomyslę :-D:-D
Malina też pomogę na komunię :-D:-D:-D
Witam się dziewczynki.

Mąż w pracy ,Kuba na basenie z klasą,Klaudia w szkole ,a ja z psem pod nogami i śniadaniem w ręku.:-D:-D:-D:-D:-D

As, wiem wiem słyszłam że lody są dobre na angnę ale jak mam je podać 1,5 szkrabowi :-D. Odpoczywaj sobie puki dzieciaczków nie ma w domu :tak:. Tak w ogólę, to smacznego!

Cześć dziewczynki, śliczna pogoda a ja od rana mam super humorek.
M dostałą pracę, jupi. Zlecenia z Anglii. Praca zdalna. Więc będzie siedział z nami w domku.

A ja zakładam swoją działalność, a co tam raz się żyje. Poza tym M, nie może nas ubezpieczać bo pracuje na umowę zlecenie, więc firma jest też pretekstem do ubezpieczenia nas :-D

Diana śpi. W domu burdel, ale trudno. Nie będę sprzątać, bo jak mały urwis wstanie to znowu zrobi to samo.

natalia_lila, gartulacje dla Twojego M :tak:, i gratuluję pomysłu z firmą. Fajna sprawa i tak jak napisałaś liczy się ubezpieczenie. Pomysł już jakiś konkretny na działalność masz? Ja też nie sprzątam narazie, nie chce mi się, to po pierwsze, a po drugie czekam aż mi mały zaśnie :-D

Toni śpi normalnie cud już zapomniałam jak to fajnie jak starszaki sa w szkole a młodzież młodsza śpi:szok::-D:-D:-D
Meble w pokoju przestawiłam i jakos tak od razu mi lepiej :-):-)na szczęście moi domownicy wiedzą że jak ja raz w miesiącu mebli nie przestawię to chora chodzę :-D:-D
Fanta jak to dać lody..mój Antek w ubiegłym roku w wakacje lody wcinał aż miło a algidę o smaku krówki zawsze wywęszył:-D:-D a gdzie byłam jak mnie nie było...mama mojego Pietruszki u nas była a że ja ją uwielbiam to się nagadac nie mogłyśmy :-D:-D dziś zresztą też sobie rano krótką godzinną rozmowę telefoniczną strzeliłyśmy:-D:-D:-D wiesz a ja mam uprzedzenie do tego kredytu rodzina na swoim...dużo moich znajomych sie na nim wtopiło :baffled: nam znajomy doradca kredytowy kiedyś wyliczył ile tak na prawde się spłaca ..i wyszło nam że przy kredycie 200 tys z dopłatą spłacasz 30 tys więcej jak bez dopłaty...... więc ja akurat jestem na nie :sorry2: a kredyt tez nas czeka tylko pewnie większy:baffled: bo nas interesuje mieszkanie 3 pokojowe co najmniej ...podoba nam się bardzo toplowa ....i mieszkanie o jkim marzymy to koszt 280 tys..... więc i rata kredytu będzie większa a przy 3 dzieci to ciężkawo może być...a może w między czasie coś innego wymyślimy kto wie.....:-):-)
Natalia lila super że mąż znalazł pracę :tak::tak::tak::tak: a kochana ty co chcesz robić na swojej działalności???? a nie lepiej żeby mąż założył swoją działalność zamiast pracować na umowę zlecenie i pracodawca by mu dopłacał do zusu?????
Moja Julina ma dziś kółko teatralne więc kończy póxniej bo o 14.15 więc wreszcie mam więcej luzu a nie ganianie dom szkoła dom szkoła......
As do ciebie też się uśmiechnę w sprawach komunijnych ...a może nie tylko :-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Malinka, ja nie jestem biegła w sprawach przedsiębiorczych, więc za bardzo nie wiem o czym piszesz :-p

Moją działalność też pomaga założyć mi koleżanka, która już taką działalność prowadzi. Na razie myślę o handlu odzieżą przez internet, na początek allegro, jak dobrze pójdzie, potem może jakiś sklepik internetowy. W moim podpisie znajduje się link do moich aukcji, na razie wyprzedaję swój nieużywany asortyment :-p, a jak już będę mieć firmę, chciałabym handlować nowymi damskimi ciuszkami, może też dziecięcymi... Zobaczymy na co w danej chwili będzie popyt.

Do góry