reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam wieczoro
u nas juz po solidnej burzy.
Na szczescie mala spi jak aniolek i burza ja nie ruszala.

reklama
Cześć dziewczyny!
Ja tylko na chwilkę. Nie mam na nic czasu, szukamy dogodnego banku, który udzieli nam kredytu i policzy oprócz pensji zasadniczej dodatki. W sobote byłam z moim T w kinie na "Piratach z Karaibów IV - Źródło młodości". Teściowie zostali z małym więc byłam spokojna. Wróciliśmy po 1 i już całą nockę nie spałam, bo Kuba dostał gorączki i zaczoł wymiotować :-(. Wczoraj cały dzień gorączka się utrzymywała, dostał kataru, a dziś zarejstrowałam się do lekarza ale dopiero po 13. Biedak dalej ma gorączkę. Jesteście kochane, że tak trzymacie kciuki :tak:. Mam nadzieję, że wszystko się uda. Teraz najważniejsze by Kubuś wyzdrowiał.
L.a.N.a, witam i na tym wątku :tak:. Udanego nadrabiania ;-).
As, gratuluję zaliczenia polskiego i języka :tak:.
Lena, dziękować zdrówko jak najbardziej się przyda :tak:.
ViKamcia, wrzuć pałzę i odpocznij troszkę, a jak nie to wynajmij kogoś kto za Ciebie odpocznie ;-):-D.
Justa, życzę spokoniejszego tego tygodnia :tak:.
Gimpelka, my też mamy otwarte okno jak się spi i mały wtedy śpi nam spokojniej, teraz z racji jego stanu zdrowia mamy okienko rozszczelnione. Zawsze to coś daje, a małego mi nie przewieje :tak:.
Popijam sobie kawencję, Kuba siedzi i ogląda mini-mini, a mój T wzioł sobie dziś wolne żeby zawieść nas do lekarza, a teraz poleciał do jakiegoś banku. Straciłam już rachubę do jakiego :-D

Witam się po weekendzie. Pogoda taka średnia, ale upału przynajmniej nie ma. Szkoda tylko że tak pochmurno jest.

Ale weekend skończył się dobrze, nawet bardzo dobrze. Od rana mamy razem z mężem dobry humor.... Teraz czekamy do 12 na potwierdzenie. :happy2:

witam sie i ja
Fanta biedny Kubuś oby szybko mu przeszło zdróweczka dla niego i buziaczki;-):-) a co do banku to byliście już w Ing?ja mam tam konto i wiem że maja jakieś fajne oferty ale jakie dokładnie nie wiem może warto i tam zobaczyć?
witam nowe mamusie:-)
gimpelka powodzenia z tym bieganiem;-)mi by sie nie chciało
Vikamcia co do spania Bartka to on spał mi kiedyś tak o 12-13 ale coś mu sie później przestawiło i zasypiał wcześniej teraz staram sie go przestawić i małe kroczki do przodu są:-)
My wczoraj grillowaliśmy mały sie wyszalał jeszcze nigdy nie był aż tak brudny:-D wczoraj zasnął o 10.40 i spał do 13 później byliśmy z nim na dwórku myślałam że szybko padnie a on sobie po wielkich trudach zasnął o 21:szok: chyba za dużo wrażeń jak dla niego bo miał aż sińce pod oczami ale spać nie chciał.
dziś wstał o 7:-) i przed chwila zasnął czyli mamy godzinke do przodu jeśli chodzi o drzemke zawsze coś może uda nam sie jeszcze troche go przestawić.
później wkleje wam jakieś zdjęcie;-)
nie pamiętam co miałam jeszcze napisać:-(
później sie odezwe

Witam laseczki po dłuższej nieobecności :happy2:
Była u nas mama mojego Pietruszki więc nie zagladalam ale teraz zostaliśmy znów sami to będe bywała :tak::tak:
Nie czytałam za duzo wiem tylko że Fanta prawie ma mieszkanie więc trzymam kciukasy &&&&&&&&&&&&&&&&& żeby można było pisac bez prawie i zdrówka dla synusia życze :tak::tak::tak:
Justa teraz wreszcie odetchniesz mnie gonitwa komunijna czeka za rok :baffled::baffled:
Gimpelka u mnie w pracy jest ten obraz :tak::tak::tak: ale puzle chyba trudne do ułozenia co??????
Witam nowe mamuski :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
U mnie dzis na obiad pomidorówka chodziła za mna tydzień :-D:-D:-D

Malinka wracaj wracaj;-)
gimpelka a Wojtkowi dajesz mały słoiczek na 3 razy?czy ten większy?ja pamiętam że Bartkowi najpierw dawałam na 2 razy czyli miał na 2 dni ale później tak około 5 msc to wcinał ten mały słoiczek na raz:-Dbo to głodomorek byl:-D
Powiem ci że mój synek zawsze jak juz nie chciał jeść to poprostu zamykał buziaka i tyle nigdy sie nie przejadł bo dziecko samo wie ile może zjeść;-)
A co picia mleczka to on rezygnuje z cyca a chcesz mu zacząć podawać modyfikowane?bo wiesz w tym wieku mleko jest jeszcze bardzo ważne;-)

Bartus ślicznie spał nie dawno sie dopiero obudzil ciekawe o której dzis pójdzie spać:baffled:
fanta po lekarzu daj nam znać co z Kubusiem

gimpelka tu sobie zobacz jaki jest schemat
Schemat żywienia niemowląt
maluszek po 6 msc powinien jeść mleczko około 5 razy
A po roku to wystarczy około 2-3 razy;-)powodzenia z nowym słoiczkiem;-)

meżuś już w domku leży po obiedzie i kima Bartek się bawi i spogląda na baje a ja buszuje troche po necie póki mogę:-)
pogoda u nas całkiem fajna Bartuś dziś już zaliczył spacerek z babcia byli za domem to mogłam spoglądać co porabiaja;-) bo muszę zacząć Bartka zostawiać komuś bo spędzam z nim 24 na dobę a i ja i już sie do tego przyzwyczailiśmy a co to będzie później jak pójdzie do przedszkola?albo ja do pracy?oj będzie ciężko
miłego dnia

Fanta kciukasy:)
Gimpelka mi sie wydaje ze jak jest na samej piersi to za wczesnie troszke na słoiczki ale takie moje zdanie;)Mam wie co najlepsze dla jej maleństwa;0Ja Gaje karmiłąm do 4 miesiaca cycem i zrezygnowałam jakos psychicznie nie czułam by karmic.....a pokarm zaniknął z dnia na dzien...a ona bardziej szczesliwsza na |MM:)

fanta zdrówka dla kubusia:*
no a ja tam nie mam co zwalniac :-) jak narazie nie narzekam hih
no jedynie na pogodę bo ciągle wieje i pada.. i nawet nie mozemy wyjść na spacer ani plac zabaw :dry:

aguśka to ciesze sie że są postępy:tak:
ja mam za gto problem taki ż enie mohę przyuczyć małej zasypiać samej tylko mjuszę z nią się połozyć przsytulić i po 15 min śpi (czasem dłużej jej to zajmuje) a nieraz musze ić do drugiej już...
i nie mam jak...:sorry2:

malinka witaj :-) normalnie sie stępskniłam za Tobą tak dawno z Tobą nie pisałam ...

gimpelka ja karemiłam 7-8 miesięcy dokładnie nie pamiętam ale tak pomiędzy i też odstawiłam tylko dlatego że już nie chciałam karmić, i odstawiałam stopniowo aż odstawiłam całkowicie i juz nie miałam pokarmu z dnia na dzień , chyba dlatego ze stopniowo mi laktacja zanikała...

a wogóle co z lunką i z pozostałymi dziewczynami.. bo jeszcze nie zdążyłam spytać....
luna pisała do mnie prv ale to już było ze 2 miesiące temu .. no może trochę krócej...

Ostatnia edycja:
reklama
Oto jestem,
aguśka, Kubusiowy ma anginę <mam ochotę zabić teściową
realmad2.gif
bo go zaraziła>. W piątek lecimy na kontrol. JAk narazie mamy antybiotyk <kurczę zapomniałam jak się nazywa, jakoś nie mam głowy do tych nazw> i Lakcid <nie wiem co to jest ale jak kazali doawć i ma pomóc to dam>. Mój T śpi w najlepsze. Wykończyło go zwiedzanie banków...
ViKamcia, dziękować :tak:.
Lena, dziękować :tak:.

Ostatnia edycja:
Do góry