reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Wpadam do Was na sekundkę.
Dziewczynki tu jest bardziej naukowo o EEG biofeedback co to jest i jakie są efekty tej terapii.
Dla Wojtka i Adasia na pewno mocno wskazane i chłopcy by sami chętnie biegali,bo to bajki ,albo gry na komputerze :tak:;-):-):-)

NEUROTERAPIA - EEG BIOFEEDBACK -ProComp 5 Infinity

Już od stycznia 2010 wprowadzamy zabiegi z wykorzystaniem najnowszej aparatury medycznej EEG BIOFEEDBACK -ProComp 5 Infinity.
Zabiegi te w znaczący sposób mogą poprawić funkcje mózgu w zakresie: czynności bioelektrycznej, umiejętności relaksacji, koncentracji uwagi, szybkości myślenia, zapamiętywania, kreatywności.

Na czym polega zabieg EEG BIOFEEDBACK ?

To zabiegi z wykorzystaniem właściwości fal elektromagnetycznych mózgu charakterystycznych dla rożnego rodzaju aktywności.
Biofeedback umożliwia diagnostykę mózgu poprzez szczytywanie aktywności fal mózgowych. Zdobyta w wyniku badania wiedza o poziomie aktywności fal mózgowych umożliwi prowadzenie terapii polegającej na synchronizacji fal.
Uczestnik terapii uczy się panować nad własnymi falami mózgowymi w procesie samo uczenia się za pomocą sprzężenia zwrotnego. Sprzężenie zwrotne polega na natychmiastowej i ciągłej informacji o pracy mózgu pod postacią wideogry. Informacja ta pomaga w procesie uczenia się, jak fale mózgowe samemu harmonizować. Uważa się, że większość ludzi wykorzystuje możliwości mózgu tylko w 5%.
Trening EEG Biofeedback zwiększa to wykorzystanie nawet do 25-30%.Pod wpływem treningów istnieje możliwość tworzenia nowych połączeń, zastąpienie funkcji innym obszarem, powstanie nowych synaps.

Główne efekty terapii, to:

Zabiegi biofeedback wpływają na poprawę umiejętności skupienia uwagi, poprawę jakości uczenia się, zapamiętywania, panowania nad emocjami oraz na zmniejszenie poziomu lęku i stresu. Przewagą biofeedbacku jest to, że jest to metoda całkowicie bezpieczna, bez skutków ubocznych.

Wskazania do zabiegów oraz przykłady ilości sesji:

- dzieci od 3 roku życia
- dzieci z MPD
- ADHD i ADD - 40-60 sesji
- dzieci z problemami szkolnymi ( dysleksja, dysgrafia, dyskalkulia...)
- dzieci z autyzmem i ze spektrum autyzmu - 60-100 sesji
- dzieci z zaburzeniami lękowymi i fobią
- z depresją
- z zachowaniami agresywnymi
- dzieci z zaburzeniami neurologicznymi - poważne uszkodzenia -80-300 sesji
- lekkie dysunkcje mózgowe- 40-80 sesji

Sugerowana liczba zabiegów od 10 do 200

- w szczególnych przypadkach zabiegi - codziennie
- treningi przeprowadza się nie mniej niż 1 sesja w ciagu tygodnia

Przygotowanie do zabiegu:

- konsultacja u lekarza neurologa - zaświadczenie o braku przeciwskazań do zabiegu
- wstępna ocena dziecka i jego możliwości uczestnictwa w zajęciach - oceny dokonuje prowadzący terapię
- przed zabiegiem dziecko powinno być wyspane i najedzone
- bezpośrednio przed zabiegami nie należy pić napojów gazowanych oraz pobudzających
- należy powiadomić terapeutę o przyjmowanych lekach

Zabiegi są dodatkowo płatne:

reklama
Aleksia to prosze fotki nowej fryzurki :-)

Wiktoria nie wstawie na bb:-( ponieważ ja korzystam z internetu w telefonie i nie daje rady wstawić fotki z tel na bb. Jutro wstawie na nk bo wystroje się na rozmowę kwalifikacyjna:-):-) to zrobię sobie fotke z fryzurka i wstawie na nk ok? Bo dziś to już jestem w dresach;-) ale fajna fajna:-) podoba mi się. Kupiłam sobie jeszcze dzisiaj nowa firankę do pokoju:-) loj zaszalalam dzisiaj:-) już wisi w oknie:-)i chyba pozazdrościlam As i chyba umowie się na czwartek na paznokcie:-) żel + zdobienie:-):-) ale eks mężowi włos się na głowie zjezy jak mnie zobaczy:-):-) ale kobietki w trzech choroskopach mi pisało ze od połowy stycznia sprawy zawodowe rusza cała para i finanse się poprawia:-):-) chyba zacznę wierzyć w horoskopy:-):-):-) i na ciucholandzie zakupiłam sobie sweterek fajny za całe 3 zł i torebkę też fajna za 2 zł:-):-):-) Muszę zejść na dol bo Igor poszedł do teściowej a ta jak słyszę coś warczy strasznie na niego, oj coś czuje ze się na niej przejade bo już dawno nie oberwala:-):-):-)

Aleksia niech twojemu eks kopara opadnie tego życzę niech żałuje że Cie stracił:-)
My dziś w domku ja tylko byłam z przyjaciółką na zakupach i Bartkowi kupiłam buciki już na wiosnę mam nadzieje że będą dobre:confused:Nawet przymierzałam już mu ale on nie umie chodzić w butach:sorry2:
Mąż jak wróci będzie składał krzesełko dla Bartusia a ja jutro farbuje włosy:-)musze jakoś wyglądać na roczek hehe
a najgorsze jest to że coś mnie choróbsko bierze już witaminki i syropek wzięłam ale czuje że mnie jutro weźmie oby nie!!!Nie mogę zarazić synka!
dziś na obiad zrobiłam bolognese pycha

Wiktoria nie wstawie na bb:-( ponieważ ja korzystam z internetu w telefonie i nie daje rady wstawić fotki z tel na bb. Jutro wstawie na nk bo wystroje się na rozmowę kwalifikacyjna:-):-) to zrobię sobie fotke z fryzurka i wstawie na nk ok? Bo dziś to już jestem w dresach;-) ale fajna fajna:-) podoba mi się. Kupiłam sobie jeszcze dzisiaj nowa firankę do pokoju:-) loj zaszalalam dzisiaj:-) już wisi w oknie:-)i chyba pozazdrościlam As i chyba umowie się na czwartek na paznokcie:-) żel + zdobienie:-):-) ale eks mężowi włos się na głowie zjezy jak mnie zobaczy:-):-) ale kobietki w trzech choroskopach mi pisało ze od połowy stycznia sprawy zawodowe rusza cała para i finanse się poprawia:-):-) chyba zacznę wierzyć w horoskopy:-):-):-) i na ciucholandzie zakupiłam sobie sweterek fajny za całe 3 zł i torebkę też fajna za 2 zł:-):-):-) Muszę zejść na dol bo Igor poszedł do teściowej a ta jak słyszę coś warczy strasznie na niego, oj coś czuje ze się na niej przejade bo już dawno nie oberwala:-):-):-)

Ola ,Ola pofolguj ja się tylko na manicure zapisałam.
Zadnych sztucznych nie robię i nie maluję ;-):-):-)

Dziewczyny coś mi się z kompem dzieje.
Chyba go trafia,więc nawet nie wiem czy ten post dojdzie. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Pojawia mi się cały czas taki komunikat

Critical error
Windows can't find hard disk space. Hard drive error.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

...
Pojawia mi się cały czas taki komunikat

Critical error
Windows can't find hard disk space. Hard drive error.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Błękitny ekran smierci windows :sorry2: nic dobrego to nieoznacza :no:

Witam, u mnie grypy ciag dalszy, na domiar złego ukruszył mi sie zab :no: Zapisałam się do dentysty, mam nadzieje, że nie zacznie mnie bolec :sorry2:

eddi 29 - to już znam potencjalną przyczynę jej nadaktywności.:tak:;-):-):-)
Ostatnio dużo się mówi o tym,że dzieci urodzone przez cc są mniej dobodźcowane i dowrażliwione ,dlatego ,że podczas porodu nie naciskają główką na szyjkę i nie przeciskają się przez kanał rodny matki ,a dodatkowo szybko i bez wysiłku zmieniają swoje środowisko poprzez "wyrwanie" z łona matki.Taki stan rzeczy powoduje u nich powiedzmy szok ,którego nikt nie jest w stanie od razu zobaczyć.
Jak gdzieś znajdę artykuł o tym to Ci wkleję .;-):-):-)

A co ma nie tak z układem moczowym?:baffled::baffled:

Znalazłam taki najbardziej znany artykuł ,który dotyczy logopedii.
Przeczytaj sobie Ad .2 ,to będziesz wiedziała ,o czym ja w ogóle mówię .
A to dopiero początek góry lodowej.

Logopeda || Diagnoza i terapia / Niemowlta / Warunki prawidowego rozwoju mowy

As, dzięki przecztałam. Słyszałm kiedyś o tym, że dzieci inaczej zachowują się po c.c ale jakoś w to nie wierzyłam. Sama nie wiem...Pewnie w tym wiele prawdzy, bo c.c to szok dla noworodka.Cały problem polega w jej nadaktywności. Ona lubi się pieścić, tulić, czesać - zawsze lubiała. Jako noworodek nie sprawiała problemów, ładnie spała.

a propo układu moczowego to jak miała 3m zachorowała na zapalenie ukł. moczowego. Leżałyśmy w szpitalu 2 tyg. Było ciężko.
Później znowu pojawiły się sporadyczne bakterie. Co miesiąc czasem częściej robimy badanie moczu ogólne i posiew. W listopadzie miała nawrót choroby i znowu badania w szpitalu, kolejne antybiotyki. Miała robiną cyctografię mikcyjną (bardzo strsujący zabieg dla dziecka). Musimy uwarzać na jej higienę intymną, ma wrażliwą "fifolkę", jest poddatna na infekcje.

Witam laseczki w ten ponury wtorek ale jaki ciepły :-)
Laski czy wy w nocy spać nie możecie :szok::szok::szok: patrze a tu 24 -3-4 no toć to przecież środek nocy :szok::szok::-D:-D
Joasiu czytałam opinię Wojtka bardzo dużo podobieństw widzę w nim do Adama ....kochana a w domu jak mu czegoś zabraniacie krzyczy????ma tendencję do głupich "tekstów"?? nie ma czegos takiego że mówi że zawsze ktoś jest winny a nie on??bo mój Adam prócz problemów podobnych do Wojtka ma też właśnie takie:-:)-:)-(
As dzięki za pomysły zabaw które uczą :tak::tak::tak::tak:
Eddi kochana ostatnio właśnie w ddtvn było o tym że dzieci urodzone przez cesarkę mają większe problemy z aklimatyzacją po tej stronie brzucha i to na bardzo bardzo długo :dry: As nasza pomoże ci najbardziej bo ona się na tym zna najlepiej:tak::tak::tak::tak: a ja ze swojej strony życzę ci morz cierpliwości:tak::tak::tak:ps kochana mój Antoś do dziś lubi zasypiać ciasno owinięty kocykiem:tak::tak:
Dowikluś ty pierwsza:szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dzięki morze cierpliwości się przyda, a i czytam, że Twój sysnuś to też tak lubi to mi się cieplej na serduchu robi.:-)

Kurcze mamy oświećcie mnie proszę jak wysłać kilka cytatów i odpowiedzi na nie w jednej wiadomości. Próbuję a tu zawsze pojawia się kilka odpowiedzi zamiast jednej. :wściekła/y:jak jest to u góry. :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
hej laski

u mnie dziisaj juz lepiej jeszcze troche kicham ale nos wkoncu sie odetkał bo nie umialam oddychac :no::no:
dzieci spia dzisiaj byla sasiadka z 3 swoich maluchów wiec było wesolo u mnie dobrze ze chłopa mojego nie było bo by sie nie wyspał :-D:-Dbo było głosno
no i dzisiaj wkoncu sciaglam łózeczko niestety w kołysce lenka ma juz mało miejsca i raczkami obija sie o boki i sie budziła a w łózeczku jej sie podoba i sie kreci na boki :-):-) kołyske zostawiłam u maksia w pokoju bo jeszcze moze sie przyda czasem jak mąz spi w dzien to przynajmniej tam ja do kołyski jeszcze położe :tak::tak::tak:

Aleksia widze ze zaszalałas dzisiaj kosmetyczka fryzjer no no to sie zdziwi ten twój ex jak przyjedzie blady sie zrobi jak zobaczy co stracił:-):-):-) a ja tez czesto darłam koty z tesciowa:-D:-D:-D

Joasiu tobie to morza cierpliwosci przy takim dziecku ale mimo wszystko i takie dzieci sie kocha bo wkoncu sa nasze:-):-):-)

Malinka tobie tez z antonim ten pan tez sie buntuje widze :tak::tak:kurcze ciekawe jak z moim bedzie :confused::confused::confused:

Do góry