reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

As, dzięki przecztałam. Słyszałm kiedyś o tym, że dzieci inaczej zachowują się po c.c ale jakoś w to nie wierzyłam. Sama nie wiem...Pewnie w tym wiele prawdzy, bo c.c to szok dla noworodka.Cały problem polega w jej nadaktywności. Ona lubi się pieścić, tulić, czesać - zawsze lubiała. Jako noworodek nie sprawiała problemów, ładnie spała.
de dziecko jest inne .
Moj tez lubi takie rzeczy,ale np: nie nawidzi myc samych rak:-D:-D:-D
Ok.1 roczku dzieciaki zaczynaja odczuwac i rozrozniac przewodzenie bodzcow .

U Ciebie nie tylko jest problem ze spaniem ,ale rowniez z nadaktywnoscia i zlym jedzeniem i tu juz to jest zastanawiajace.:confused::confused::confused:

Jedno Ci napisze .Twoja mala i tak nie pobije mojego Kuby w powolnym i wybrednym jedzeniu ,bo on potrafi jesc miske rosolu przez 5.20 minut.:-D:-D:-D:-D:-D

Jestem babeczki.
Niestety na lapku meza.Tu nie ma polskich znakow.:no:
Tamten komp jakiegos mega wirusa zlapal.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Darek mowi,ze pewnie do konca tygodnia tamtego kompa nie da rady odpalic.:-:)-:)-(
bede pewnie mniej na kompie z tego powodu.

Jutro powinnam dostac @ a tu zupelna cisza,zadnych symptomow ,,hmmm dziwne...

reklama
No właśnie mała spała od narodzin do ok 9m w normalnym łóżeczku, gdzie materacyk był obniżony na maxa ale trzaskała się w nim i było niebezpiecznie. Turystyczne jest bezpieczniejsze ale tez w nim wisiała i nie chciała spać. Teraz śpi ze mną od ściany. Jest na dobrze i wygodnie bo łózko ma 160x200. Myśłam o tapczaniku dla niej ale jak zacznie chodzić, teraz boję się, że spadnie. Poczekamy jeszcze.
kochana moja chodzi juz od bardzo dawna:tak: jak zaczynała stawiać pierwsze samodzielne kroki jak miała 6 msc później przerwę z miesiąc i zaczęła chodzić... stąd właśnie ją obserwowałam:tak:
i jak miała 9 msc to już chodziła na luzie, ale mimo to z łóżka nie zeszła a mam łózko wysokie dla niej bo jeszcze takiego dziecięcego nie zakupiłam.. kupię pod koniec lutego... a teraz ma rok i 2 miechy i nie spada z łózka a jak pisałam schodzić umie , ale sama jak jest to nie schodzi tylko dopiero jak ja przyjdę albo mąż
moze się boją dzieci tego że turystyczne jest tak zabudowane,... niby przez siatke wszystko widać.. ale dla dzieckoa nie ket to widok jak między szczebelkami.. jak siadała to widziała sama ,. jak zaczęła wstawać i się ją obniżyło to nie widziała nic .. wiec płacz...

a Wapdł m iw oko tkai usmiechnięty post:-D:-D:-D super, że dobry nastrój towarzyszy a fryzjera i kosmetcyznki..hmm zazdroszczę:tak::-)

Iwcik gratulacje z powodu odetkanego nosa!!!! Ja nadal walczę:wściekła/y:

U nas zapalenia oskrzeli u malcuhów w tym cosz grypy jeszcze:no: a ja coś a nie wiem co. Oby tylko się nie rozwinęło bo karmiaća jestem i cięzko bedzie mnie leczyć:sorry2:
Sorki że tak w skrócie ale po prostu nie chce mi sięnic:zawstydzona/y:
Walczę z małymi żeby ich wykurować boiw piatek mamy jechać na turnus!!!!!!!!!no zobaczymy co to bedzie.
papa

a dziękuję:-):-) i zdrówka dla Was życzę:-):-):-) ANABUBKA kochana witaj:-):-):-) no sobie Paulina poszaleje na stoku:-):-):-) a dla Ciebie dużo słoneczka i zaglądaj częściej do Nas:-):-):-) Natalineczka gratki :-) podpisana umowa nawet na okres próbny narazie ale już cieszy:-):-):-) KERNA się mój opiekun odnalazł:-):-):-):-):-). Szlag by go trafił:-:)-:)-:)-( dziś się wyspalam:-) budziłan się co chwila i na zegarek zerkalam:-) już cały czas myślę o tym spotkaniu dzisiejszym i modlę się żebym dostała te pracę i skierowania na badania:-):-) na tych badaniach też będę miała niezłego stresa żeby je przejść jak już dojdzie do tego:-):-):-) no ale zobaczymy. Miłej środy Wam życzę Kochane:-):-):-):-):-) i do popołudnia:-):-):-)

Aleksia powodzenia na spodkaniu będzie dobrze :-)

lena ja nie pamiętam czy dawałam dziecią w wieku Gaji więdz nie pomoge

Witam i ja z rana przy kawusi.:-) Nie wyspana troche jestem zaraz musze zadzwonić o internet bo gg mi nie działa a internet jest więdz nie wiem co sie stało?? Dzieci bajke oglądają a ja klikam do was

Witam i ja :-):-):-)
I znowu u nas pochmurno się zrobiło :dry::dry::dry: i jak tu mieć dobry nastrój :baffled::baffled:
Lena ja bym jeszcze danonków nie podawała bo różne opinie na ich temat czytałam
Anabuba no to pozbyłaś się jednego dziecka na jakiś czas :-D:-D:-D
As dla mnie każdy komunikat od windowsa oznacza ze będą kłopoty :-D:-D:-D
Iwcik dobrze ze pomalutku przeziębienie odpuszcza :tak::tak::tak:
Kerna a dla was dużo zdrówka :tak::tak::tak:
Aleksia no, no same dobre wiadomości, oby tak dalej i trzymam kciuki za dzisiejszą rozmowę w sprawie pracy :tak::tak::tak:

Witam,

Lena danonki to syf, poczytaj skaład, poza tym producent poleca od 3 roku życia dopiero. Jak chcesz zaczać podawac nabiala to zacznij od czegoś przeznaczonego stricte dla małych dzieci, misiowy jogurcik czy coś takiego.

Kerna, przy karmieniu piersia mozna przyjmowac antybiotyki, w niczym to nie przeszkadza.

U mnie taz chmurzyska :no:

Mła dostała w nocy wysokiej temperatury :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: M poleciał z nia do lekrza, siedze jak na szpilakch :wściekła/y:

Witm kochane dziś już środa :szok::happy2::happy2:
Ponuro za oknem ale jak ciepło:szok:moja Julina ma futrzaną czapkę i dziś całą drogę do szkoły marudziła że ją włosy swędzą od gorąca :-D:-D:-D
Aleksja na początek &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& oby była praca :tak::tak::tak::tak: dobrze że robisz coś dla siebie popieram dbaj o siebie kochana bo jak ty będziesz miała przez to dobry nastrój to i Igorek będzie szczęśliwy :tak::tak::tak::tak: kochana a jak tobie się mieszka z ex teściową??? jak wam się układa na codzień????
Anabubka ściągnęłam sobie ten film tylko czasu wiecznie brak na obejrzenie :dry:ale kochana ściągam też super dokument o autyźmie o chłopcu który komunikował się e światem i pokazywał swoje emocje tylko za pomocą zapisków na kompie :tak:apowiada się ciekawie :tak:wogóle fajnego chomika znalazł wczoraj Pietrucha z super dokumentami :tak::tak::tak:
As a gdzie ja się mogę o taką terapię ubiegać dla mojego Adama ??? o a niebieski ekran śmierci to kłopoty wiem coś o tym 2 razy mieliśmy nie zazdroszczę :no:
Joasiu o tej godzinie ziemniako gotować na kopytka to już zboczenie:-D:-D:-D
Eddi mój Adam miał od urodzenia wstręt do łóżeczka i spał z mamusią do lat 5:baffled:Julka kochała łóżeczko a Antoni pokochał jak skończył 1.5 roku a dopiero od 3 tygodni przesypia nam całe noce a ma ponad 2 lata :baffled:więc każde dziecko jest inne ale bardzo kochane :tak:
Kernuś w piątek jedziecie ??a gdzie teraz macie turnus?? zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka :tak::tak:
MH bo jak nie urok to:-p:-p:-p dobrze że masz wizytę u dentysty:tak:a jak się dziś czujesz????
Wiki jak tam leczenie owsików?
Anakonda skąd ty masz taką świetną perukę dla Majki super wygląda:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Kupiłam dzisiaj wizir do białego w biedronie był za 26 zł 5.5 kg i zaraz muszę pranie nastawić jedno zebrać i prasowanie by się zdało zrobić:dry:wczoraj miałam luz bo tatuś czyli mój ex odebrał Julkę ze swoją dziewczyną ze szkoły więc nie musiałam biec po nią i z tej okazji zrobiłam Julce porządki w komodzie jak ona urosła :szok::szok::szok A tak wogóle to wreszcie poznałamm dziewczynę mojego ex i powiem wam że fajna dziewczyna kobieta właściwie :tak::tak::tak::tak:ładna miła fajna :tak::tak:a mój ex wczoraj zdał prawko ale się cieszę że mu się układa :tak::tak::tak:
MH już doczytałam jak będziesz coś wiedziała to dawaj znać ..cholerne choróbska no...

Ostatnia edycja:
Witajcie Kochane mam pytanie czy mogę podać Gai już daonki??Nie ma skazy białkowej póki co nie ujwaniła się;)

Nie podawaj tego badziewia.
Jest duzo lepszych produktow na rynku dla malutkich dzieci.;-):-):-)
Danonki to tylko reklama ,nic wiecej.:no:

Witam,

Lena danonki to syf, poczytaj skaład, poza tym producent poleca od 3 roku życia dopiero. Jak chcesz zaczać podawac nabiala to zacznij od czegoś przeznaczonego stricte dla małych dzieci, misiowy jogurcik czy coś takiego.

Kerna, przy karmieniu piersia mozna przyjmowac antybiotyki, w niczym to nie przeszkadza.

U mnie taz chmurzyska :no:

Mła dostała w nocy wysokiej temperatury :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: M poleciał z nia do lekrza, siedze jak na szpilakch :wściekła/y:

MH i Kerna duzo zdrowka dla Was kochane.
Zdrowotnwe fluidki od siebie taczka przesylam.:tak:;-):-):-)
-.-.-.--.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Witm kochane dziś już środa :szok::happy2::happy2:
Ponuro za oknem ale jak ciepło:szok:moja Julina ma futrzaną czapkę i dziś całą drogę do szkoły marudziła że ją włosy swędzą od gorąca :-D:-D:-D
Aleksja na początek &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& oby była praca :tak::tak::tak::tak: dobrze że robisz coś dla siebie popieram dbaj o siebie kochana bo jak ty będziesz miała przez to dobry nastrój to i Igorek będzie szczęśliwy :tak::tak::tak::tak: kochana a jak tobie się mieszka z ex teściową??? jak wam się układa na codzień????
Anabubka ściągnęłam sobie ten film tylko czasu wiecznie brak na obejrzenie :dry:ale kochana ściągam też super dokument o autyźmie o chłopcu który komunikował się e światem i pokazywał swoje emocje tylko za pomocą zapisków na kompie :tak:apowiada się ciekawie :tak:wogóle fajnego chomika znalazł wczoraj Pietrucha z super dokumentami :tak::tak::tak:
As a gdzie ja się mogę o taką terapię ubiegać dla mojego Adama ??? o a niebieski ekran śmierci to kłopoty wiem coś o tym 2 razy mieliśmy nie zazdroszczę :no:
Joasiu o tej godzinie ziemniako gotować na kopytka to już zboczenie:-D:-D:-D
Eddi mój Adam miał od urodzenia wstręt do łóżeczka i spał z mamusią do lat 5:baffled:Julka kochała łóżeczko a Antoni pokochał jak skończył 1.5 roku a dopiero od 3 tygodni przesypia nam całe noce a ma ponad 2 lata :baffled:więc każde dziecko jest inne ale bardzo kochane :tak:
Kernuś w piątek jedziecie ??a gdzie teraz macie turnus?? zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka :tak::tak:
MH bo jak nie urok to:-p:-p:-p dobrze że masz wizytę u dentysty:tak:a jak się dziś czujesz????
Wiki jak tam leczenie owsików?
Anakonda skąd ty masz taką świetną perukę dla Majki super wygląda:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Kupiłam dzisiaj wizir do białego w biedronie był za 26 zł 5.5 kg i zaraz muszę pranie nastawić jedno zebrać i prasowanie by się zdało zrobić:dry:wczoraj miałam luz bo tatuś czyli mój ex odebrał Julkę ze swoją dziewczyną ze szkoły więc nie musiałam biec po nią i z tej okazji zrobiłam Julce porządki w komodzie jak ona urosła :szok::szok::szok A tak wogóle to wreszcie poznałamm dziewczynę mojego ex i powiem wam że fajna dziewczyna kobieta właściwie :tak::tak::tak::tak:ładna miła fajna :tak::tak:a mój ex wczoraj zdał prawko ale się cieszę że mu się układa :tak::tak::tak:
MH już doczytałam jak będziesz coś wiedziała to dawaj znać ..cholerne choróbska no...

Co do proszku to ja od 8 lat piore w Jelpie i kolory i biale i jestem bardzo zadowolona.;-):-):-)

Malinus powinnas zrobic malemu diagnoze w poradni psychologiczno-pedagogicznej i wtedy Ci wypisza zlecenie takiej terapii .Najprawdopodobniej w poradni wczesnej interwencji lub jakims innym punkcie ,ktory przeprowadza te zabiegi.
Ja po swoim Kubie widze ogromna roznice i to sa jego najlepsze zajecia ,bo 45 minut ogladania bajek na kompie.:-D:-D:-D:-D

Fajnie,ze Twojemu bylemu sie uklada i widze ,ze Ty tez jakas bardziej usmiechnieta.;-):-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry