reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Eddie dobrze Ci się wydaje.:tak::-):-)
Po tym co napisałaś wcześniej i jak opisujesz odnoszę takie samo wrażenie.
Nadwrażliwość i niedowrażliwienie to sprawa nierównomiernie pracujących lub rozwijających się zmysłów.
Jedne rozwijają się wolniej,inne szybciej ,a jeszcze inne przyjmują zły wzorzec zachowań.
W efekcie końcowych dochodzi do dysproporcji między odczuciami dopływającymi do mózgu i mózg zaczyna źle interpretować bodźce ,które zamienia na złe odruchy.:sorry2::sorry2:
To się nazywa popularnie zaburzenia integracji sensorycznej.:tak:;-):-):-)
Potem dochodzi do zaburzeń głębokiego czucia i nadpobudliwości ogólnorozwojowej.
Mam nadzieję ,że troszkę zrozumiałaś ;-):rofl2::rofl2:.
Jak chcesz bardziej szczegółowo to mogę też napisać.
Aha ,możliwe ,że jakieś podstawowe informacje o zachowaniach znajdziesz na moim blogu.
Powinien być w sygnaturce w podpisie.

reklama
As dzieki, nie dało mi to spokoju i specjalnie raz jeszcze odpaliłam kompa aby zobaczyc czy odpisałaś. Byłam już na Twoim blogu i przesyłam wyrazy podziwu za to co robisz i jak opiekujesz się dzieckiem.
Moja córka urodziła się zdrowa przez c.c dostała 10 pkt i oprócz tego, że ma nawracające ZUM to wszystko z jej zdrowiem i rozwojem ok. Ona ma poprostu dużo energi, duzo gada po swojemu, śpiewa. Nie potrafi usiedzieć w miejscu, jest bardzo pogodna, dużo się śmieje, nie boi się ludzi, łatwo się uczy.Lubi być w ciągłym ruchu (raczkuje, ale jeszcze nie chodzi). Wszyscy mi mówią, że to żywe srebro, że wcześniej takiego wesołego dziecka nie widzieli. Myślę, że cały problem polega w jej charakterze i w przyszłości będę musiała nieźle nagłówkować się aby ten charakterek ujarzmić.

Dobranoc;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
As dzieki, nie dało mi to spokoju i specjalnie raz jeszcze odpaliłam kompa aby zobaczyc czy odpisałaś. Byłam już na Twoim blogu i przesyłam wyrazy podziwu za to co robisz i jak opiekujesz się dzieckiem.
Moja córka urodziła się zdrowa przez c.c dostała 10 pkt i oprócz tego, że ma nawracające ZUM to wszystko z jej zdrowiem i rozwojem ok. Ona ma poprostu dużo energi, duzo gada po swojemu, śpiewa. Nie potrafi usiedzieć w miejscu, jest bardzo pogodna, dużo się śmieje, nie boi się ludzi, łatwo się uczy.Lubi być w ciągłym ruchu (raczkuje, ale jeszcze nie chodzi). Wszyscy mi mówią, że to żywe srebro, że wcześniej takiego wesołego dziecka nie widzieli. Myślę, że cały problem polega w jej charakterze i w przyszłości będę musiała nieźle nagłówkować się aby ten charakterek ujarzmić.

eddi 29 - to już znam potencjalną przyczynę jej nadaktywności.:tak:;-):-):-)
Ostatnio dużo się mówi o tym,że dzieci urodzone przez cc są mniej dobodźcowane i dowrażliwione ,dlatego ,że podczas porodu nie naciskają główką na szyjkę i nie przeciskają się przez kanał rodny matki ,a dodatkowo szybko i bez wysiłku zmieniają swoje środowisko poprzez "wyrwanie" z łona matki.Taki stan rzeczy powoduje u nich powiedzmy szok ,którego nikt nie jest w stanie od razu zobaczyć.
Jak gdzieś znajdę artykuł o tym to Ci wkleję .;-):-):-)

A co ma nie tak z układem moczowym?:baffled::baffled:

Znalazłam taki najbardziej znany artykuł ,który dotyczy logopedii.
Przeczytaj sobie Ad .2 ,to będziesz wiedziała ,o czym ja w ogóle mówię .
A to dopiero początek góry lodowej.

http://www.profilak.pl/logopedia/diagnoza_1_warunki.php

Ostatnia edycja:
No to sobie poczytalam As kochana. Tak mnie ten artykuł wciągnął ze od początku do końca przeczytałam. :-):-):-) a teraZ MAMUSIE TO JUŻ ZMYKAM SPAĆ BO CHYBA NIE WSTAŃE PO PIECZYWKO:-):-):-) PA KOCHANIUTKIE:-)

Witam z ranca
Widze ze jestem pierwsza:szok::tak::tak::tak:Mlode spia wiec ja zaraz tez sie klade:tak::tak::tak:Dzisiaj mialam problemy zeby zwlec sie z wyra,dlatego odliczam jzu dni do ferii zimowych:tak::-p
Pogoda jeszcze dzisiaj ladna,ale od jutra ma sie juz zmienic:no:
Wiktoria wczoraj wieczorem czula sie jzu lepiej i jak rano Ja dotykalam to nie miala goraczki:tak::tak::tak:Zobacze jaka bedzie jak wstanie:tak:Jak wszystko bedzie oki to pojdzie do przedszkolka:tak::tak::tak:
Wczoraj jak odbieralam Klaudie to Panie bardzo Ja chwalily:tak::tak::tak:Byla bardzo dzielna i grzeczna a sama w przedszkolu byla pierwszy raz:tak::tak::tak:Ładnie bawila sie z dziecmi,slicznie powiedzila wierszyka na Dzien Babci i Dziadka ktorego uczyla sie w domu i na spacerku byla mega grzeczna:tak::tak::tak:Nie marudzila,nie narzekala tak wiec jestem z Niej dumna:tak::tak::tak:

Witam i ja :-):-):-)
Do nas wreszcie słonko zajrzało i aż chce się żyć :tak::tak::tak:
Aleksia nie wiedziałam tego o tobie co napisała As i teraz mogę spokojnie powiedzieć ty od tego człowieka trzymaj się jak najdalej :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: normalnie brak słów na tak bezdusznego potwora
Joanna super że u ciebie tak dobrze się układa :tak::tak::tak: a synkiem na pewno też dasz radę i pójdziecie do przodu :tak::tak:
Eddi oj ciężko macie z tym spaniem :-:)-(
Dowikla bo twoje szczypiorki są wspaniałe i dlatego chwalone :tak::tak::tak:

Witam laseczki w ten ponury wtorek ale jaki ciepły :-)
Laski czy wy w nocy spać nie możecie :szok::szok::szok: patrze a tu 24 -3-4 no toć to przecież środek nocy :szok::szok::-D:-D
Joasiu czytałam opinię Wojtka bardzo dużo podobieństw widzę w nim do Adama ....kochana a w domu jak mu czegoś zabraniacie krzyczy????ma tendencję do głupich "tekstów"?? nie ma czegos takiego że mówi że zawsze ktoś jest winny a nie on??bo mój Adam prócz problemów podobnych do Wojtka ma też właśnie takie:-:)-:)-(
As dzięki za pomysły zabaw które uczą :tak::tak::tak::tak:
Eddi kochana ostatnio właśnie w ddtvn było o tym że dzieci urodzone przez cesarkę mają większe problemy z aklimatyzacją po tej stronie brzucha i to na bardzo bardzo długo :dry: As nasza pomoże ci najbardziej bo ona się na tym zna najlepiej:tak::tak::tak::tak: a ja ze swojej strony życzę ci morz cierpliwości:tak::tak::tak:ps kochana mój Antoś do dziś lubi zasypiać ciasno owinięty kocykiem:tak::tak:
Dowikluś ty pierwsza:szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam :-)
AS dziękuję na pewno wykorzystam ćwiczenie o ktorych piszesz :tak:
MALINKA Wojtek nie krzyczy ,nie zwala winy na innych umie sie przyznac ze żle zrobił tylko tak nie od razu :tak: Wojtek jest mało komunikatywny dopiero jak najdzie mu ochota to rozmawia wszystko jest wazne tylko nie nauka Pisałam zw jest ministrantem teraz jest najważniejsze chodzenie po koledzie z księdzem :baffled: przyszedł wczoraj ze szkoły odrabianie lekcji zjęło mu dosłownie 15 minut nawet nie chciał obiadu i juz go nie było :no:Jak wrócił wieczorem ok 20 zjadł kolację i umył sie i poszedł spac Cięzko jest wychowywac ga ale kocham mojego syna i boli mnie serce ze nie da sobie pomóc :-(
Spadam bo ma przyjsc kolezanka do mnie z kosmetykami z avonu
MIŁEGO DNIA

Ostatnia edycja:
reklama
Joasiu to mój Adacho jest wygadany z tym że on zwala winę na innych do nauki nie ma ochoty często nas okłamuje np odrobiłem lekcje Pietruszka pyta ale Adam na pewno wszystko odrobiłeś??Tak na serio ...no to pokaż..i wtedy jest np płacz a czemu mi sprawdzasz lekcje dlaczego mi nie ufasz...P sprawdza i co???matma nie zrobiona polski na odwal byle jak ...pyta no i jak Adaś z tobą jest??dlaczego mówisz że zrobione a co do czego to lekcje nie zrobione...a Adacho się obraża strzela fochy albo na czułą nutę nie wiedziałem ....zapomniałem.....na to akurat nie patrzyłem..ale nigdny się nie przyzna nie chciało mi się albo tego nie rozumiem:no::no::no: ciężko jest wychowywać takie dziecko ale tak jak piszesz kochamy ich bardzo i boli to że tak ciężko im pomóc :-(
Antek skakał na swoim motorku tak szalał że sobie wargę przegryzł i z nosa krew leciała:-:)-:)-:)-(

Do góry