reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Aleksia jutro ide do pani doktor bo dzisiaj jej nie ma.Czytałam troche na necie i przeraziłam sie ze takie coś jest :/
I czytałam ze to przez owsiki mozna miec zmiany na skórze takie jak Martynka akurat ma i ze alergia moze sie z tego zrobic..
Zobacze co mi pani doktor powie az sie boje

reklama
Dzieki kobitki :tak:

Moja niki przestaje mi sypiac powoli w dzień :no::no::no: chyba oszleje, jest zmęczona, ele usnac nie chce z a nic w świecie :no: do tego jeszcze ten deszcz, przez który siedzimy w domu, masakra jakas:eek:
u lala nie zazdroszcze
u mnie Niki spi jeszcze dwa razy, a Sewi to roznie, zazwyczaj nie spi wogole ale jak juz jest zmeczony to sie polozy popoludniu
No juz jestem odebrałam wyniki Martynka ma owsiki :-( mam do was pytanie czy miały wasze dzieci owsiki
Wiki u mnie nikt nie mial, wspolczuje

Witajcie. Dopiero teraz dopchałam się do kompa bo chłop dziś na przymusowym wolnym. Ale za to kupił mi odkurzacz.
Jak dobrze że tylko jutro i znowu weekend. Jakoś ciężki mam ten tydzień. A przyszły szykuje nam (a raczej Martynce) bardzo imprezowy. W czwartek impreza choinkowa a na niej jasełka i spotkanie z mikołajem a w piątek uroczystość z okazji dnia babci i dziadka.

o mamo to rzeczywiscie!!u nas mowia zeby nie brac bo moze pociągnąć!!

Lena ja Cie przepraszam ale to jakieś straszne brednie są. Natalka była na pogrzebie swojego chrzestnego jak miała niespełna rok i jakoś do tej pory nic się nie wydarzyło. Ja sobie nie wyobrażałam żeby jej wtedy nie zabrać bo chrzestny kochał ją nad życie i tym bardziej że umarł nagle.
Ja tam w żadne zabobony nie wierzę.

Witam :-):-)
Koło nas za ścianą wprowadziły się chyba dwie studentki i akurat tam jest pokój Mai i te dwie debilki (bo inaczej tego nie nazwę) chichoczą codziennie do godz.1 w nocy i budzą mi Majkę, oj jaka jestem zła, dzisiaj w nocy to już im w ścianę waliłam coby się uspokoiły i jeśli w nocy to się powtórzy to zadzwonię do spółdzielni i na nich naskarżę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Anabuba oby Weronisia nie zaraziła się od Paulinki :tak::tak::tak:
Aleksia ale z was ranne ptaszki :szok::szok::szok:

Współczuję nocki. Oby kolejne były lepsze. A może porozmawiaj z nimi że za ścianą śpi dziecko i że mu przeszkadzają hałasy.

witam,

Helena znowu w domu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: 2 dni w przedszkolu i mega kaszel :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Anaconda, współczuje sasiadek :eek:
Anabuba, zdrówka dla dzieciaczków :tak: wczoraj juz nie miałam jak do ciebie odzwonic, sorka :zawstydzona/y:

Zajrzę później, małe krzyczą ze głodne :rofl2:

Zdrówka dla Helenki.

Zjadło mi częsć tamtego posta. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ja chwilowo masakrycznie zaganiana ,ale do Was zaglądam.Wypełniam papierologię do PFRONu ,dla swoich dzieciaków:crazy::crazy::crazy:
Do tego nasza porąbana władza wymyśliła sobie podatek VAT od turnusów rehabilitacyjnych dla osób niepełnosprawnych.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ten podatek wszystkich ściął z nóg ,bo sporo dzieci mniej pewnie pojedzie ze względu na koszty.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Rozmawiałam z rodzicami u siebie i są mocno oburzeni ,coś planują z tym robić ,ale co konkretnie to nie wiem ,bo u nas się projekty pokończyły .:-:)-(
PFRON zabrał nam prawie 10.000 źle wykorzystanych pieniędzy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ,(niech go szlag jasny trafi ) i w ten sposób do połowy marca nie pracuję .
Źle wykorzystanych tzn ,że były np dofinansowane przekąski dla dzieci i zakupione słodycze i napoje jak również sporo rzeczy biurowych :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Dla mnie to chore jest...

Ech słów brak.
Wracam do tych popapranych papierów....
miłego dnia :rofl2::rofl2::rofl2:

Niestety tak wygląda nasza polska rzeczywistość że oszczędza się na najbiedniejszych i najmniejszych

Wiki współczuję :no: u mnie nie było tego więc Ci Kochana nie pomogę ale z tego co wiem trzeba wszystkie ciuchy i pościel wygotować :tak:

Laseczki co polecicie na gardło dla Kubka? Bo ta znowu mi przepisała antybiotyk a nie chce mu go dawać skoro tylko gardło ma chore :tak: siostra mi napisała lipomal co myślicie o tym? Tylko Kuba nie chce nic brać :no: od razu wypluwa albo wymusza wymioty :no:

Beata Lipomal jest na przeziębienie, gorączkę i kaszel. Na bolące gardło lepiej popsikać Tantum Verde

Aleksia jutro ide do pani doktor bo dzisiaj jej nie ma.Czytałam troche na necie i przeraziłam sie ze takie coś jest :/
I czytałam ze to przez owsiki mozna miec zmiany na skórze takie jak Martynka akurat ma i ze alergia moze sie z tego zrobic..
Zobacze co mi pani doktor powie az sie boje

Niema się co bac, przpiesz leki na odrobacznie dla całej rodziny i krze pomyc zabwaki i wygotowac przescieradła i majtki. No i zaleci zwiększoną dbałośc o czyste ręce :tak:

...

Beata Lipomal jest na przeziębienie, gorączkę i kaszel. Na bolące gardło lepiej popsikać Tantum Verde

U nas tantun vere się sprawdza :tak: albo septolux - to samo tylko ze o połoe tańsze :-p

Planujemy na działce przydomowa oczyszczalnie, ale z tym roboty :szok::szok::szok: dokształcam się od wczoraj :-D:-D:-D

MH zdrówka kochana ,bo dotyczałam ,że u was znów się jakieś chorubsko wkrada. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja w takie zabobony też nie wierzę.
Klaudia była mała jak zmarła ciocia i wujek ,na pogrzebie była i nic się nie stało.
Tak małe dziecko tak naprawdę nie ma świadomości co się dzieje.
Bardziej bym się obawiała wziąć 3-4 latka ,bo takie dziecię już coś niecoś kuma o co chodzi. ;-):sorry::sorry:

No to zrobiłam sobie chwilkę przerwy i powstały takie kolczyki.

Załączniki

• r
    r
    12 KB · Wyświetleń: 84
  • r
    r
    11,5 KB · Wyświetleń: 71
hej laski

dzisiaj byłam znów u dendysty no i wkoncu ząbek skonczony ale został jeszcze jeden bo nieststy w czasie ciązy dwa sie popsuly dobrze ze nie bolaly bo bym chyba oszalala a tak to teraz spokojnie moge je zrobic :-)
No i tatus pod nieobecnosc mamusi zajął sie Lenka i sie usmiałam b:-)o b:-)iedny nie umial jej nakarmic heeee choc nie raz ja karmil ale dzisiaj miala jakis odruch ze caly czas wyciągala rączkami butelke z buzi co on jej wlozyl smoczek zeby piła to pociągła dwa razy i bach rączkami złapala i wyciagła :-D:-D:-Dwchodze do domu a tatu z dzieckiem na reku w progu mnie wita i gada mamuska bierz to dziecko bvo nie chce jesc:-D:-D:-D
no i mamusia wziela a córeczka pieknie całe mleczko wypiła:-D:-D:-D

No i postanowilam ze od poniedzialku zaczynam byc kochanką Dukana:-D zobaczymy co mi wyjdzie i czy wytrwam do konca i osiagnąć cel :tak::tak::tak:najwazniejsze to nastawic sie psychicznie i pożegnac sie ze słodyczami którymi ostatnio objadałam sie ze szok:szok::szok::szok:

No to zrobiłam sobie chwilkę przerwy i powstały takie kolczyki.
Udało mi się doczłapać.:wściekła/y:

Ładne.:tak: Ja jednak wolę coś skromnego.:sorry: Tak mniej więcej jak na początku ustaliłyśmy.:tak:;-):-)

Iwcik no podziwiam cię za zdecydowane podejście.:-D
Wiki nie pomogę.:no::sorry: Ale coś obiło mi się o uszy , że jak dziecko bierze leki przeciw owsikom to i dorosły musi, cała rodzina.:tak:

Wracam do dalszej wojny domowej.:wściekła/y:

Justa spoko te to mi się podobają i zostają dla mnie :-D:-D:-D,choć już teściowa o nie pytała ;-):-):-).
Tyle ,że jej pytanie było gdzie kupiłam i ile kosztowały. :-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:
Wracam do cholernej papierologii i chyba właśnie minęłam połowę tego badziewia :crazy::crazy::crazy:.
Ja dobrze pójdzie to do rana skończę .:rofl2::rofl2::rofl2:

Witam wieczorkiem
Dzieciaki zajmuja sie soba,tzn Dominik robi cos u siebie a dziewczyny koncza zarelko ktore zaczely jakies pol godzinki temu hehe;-):-)
Jak wracalismy z przedszkola to bylo jakos cieplej i bardzo fajnei sie szlo:tak::tak::tak:Tyle tylko ze wszedzie mega mokro i pelno blota:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:
Dzisiaj Wika wogole nie plakala w przedszkolu jak Ja zostawialam wiec jakos lepiej mi sie szlo:tak::tak::tak:Bo wczoraj to byla masakra:no::no::no:Darla sie ,wyrywala i przez ponad 20 minut nie dala sie nawet dotknac:no::no::no:

AS
Sliczne kolczyki:tak::tak::tak:Ja tez lubie takie duze,ale generalnie gustuje sie w kolkach:tak::tak::tak:Chociaz moj gust sie co chwile zmienia hehe;-):-)
A z tymi pieniedzmi "zle zagospodarowanymi" to wspolczuje:no::no::no:

BEATKO
Jak gardlo Go boli to psikaj tantum verde lub czyms takim:tak::tak::tak:Antybiotyk na zaczerwienione gardlo to lekka przesada:no::no::no:Ja bym Tobie polecala syropek ELOFEN,on jest na przeziebienie i przeciwzapalny:tak::tak::tak:Ale jest na recepte
Dziwie sie ze Twoja lekarka nie pomyslala na poczatek o czyms takim:no:

WIKI
Owsiki sa paskudne:no::no::no:Mam nadzieje ze lekarka zapisze dobre leki i szybko sie ich pozbedziecie:tak::tak::tak:

reklama
As śliczne kolczyki :tak: ja chyba sobie może też zacznę robić ;-) już kiedyś o tym myślałam ale jakoś szkoda mi kasy żeby zakupić to wszystko :tak:
Dowikla dzięki Kochana za radę :tak: a tamtum verde mogę dać Kubie? Bo wiem że niektóre leki to od 3 lat :sorry: z resztą poczytam w necie :tak:

Witam wieczorem. My z Kubkiem już po kąpieli :tak: teraz będzie dobranocny ogród więc będzie pół godziny spokoju a potem Kubek idzie spać :tak: nie wiem co on ostatnio ma ale wstaje mi rano przed 10.00 :szok: jak nigdy, może przez to że lekko chory :tak: ale widać że mu lepiej bo zjadł frytki i nawet się bawił bo tak cały czas leżał :-) a znalazłam sposób żeby mu dać syropek na gardełko :tak: daje mu prawoślazowy rozrobiony trochę z wodą :tak: bo dla niego to za słodki jest :tak: dzisiaj jak zobaczyłam w książeczce kiedy byłam ostatni raz u lekarza z Kuba to się zdziwiłam :tak: ostatni raz mam receptę z maja :tak: idę zrobić kolacyjkę jakąś chociaż jeść mi się nie chce ale trzeba tabletki wziąć więc coś trzeba wszamać :tak: do jutra Laseczki spokojnej nocki życzę :tak:

Do góry