reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

dzięki dziewczny. Flegamine podałam bo mu sięodrywało. a teraz kaszle na sucho:confused2: dlatego zgłupiałam. Jeszcze nie zwymiotował tylko prawie póki co...No nic spróbuje jutro a zakupie jeszcze tantum verde. Na dodatek ta moja niunia szczeka co chwile a ja sama znowu....w przyszłym tyg. jade na turnus i z M się mine znowu. cikeawe jak to zrobie..ciagle sama i sama...auto do mechanika trzeba dać, zakupy porobić, do dentysty chciałam bo ząb się ukruszył a ten do mnei dzwoni ze wróci za tydzień:wściekła/y: superrrrrrrr.
Miłej nocy dziewczyny:-)

reklama
kerna ja nawet nie wiem co na suchy kaszel jest dobre, a nie macie gdzieś apteki całodobowej??

alexia przykro mi bardzo[*]

wiktoria współczuję z tymi owsikami..
ja pamiętam jak moja kuzynka miała , ale ona miała 5 lat to dostawała takie tabletki które musiała pogryźć i ponoć były gorzkie...:sorry:
ale nie masz się czym przejmować owsiki nie sa jescze takie złe..
ale musicie często zmieniać pościel bo one w pościeli znosza jaja (z tego co pamiętam)
no i dobrze teraz wsyztskoz dezynfekować i najlepiej zbadać całą rodzinę... bo owsiki sa przenośne...
oby szybko się pozbyła tego dziadowstwa:tak:

ooo i teżs słyszałam o tej kapuście

Witam się z Wami porannie dziewczyny:-):-):-) u nas dalej pada:-( :-:)-( mnie dziś nie będzie cały dzień z Wami:-( na 11 mam wizytę u okulisty. Podanie o pracę pojadę złożyć;-);-) a w drodze powrotnej do babci zajrze. Coś mi wspominała wczoraj o wiązance ze trzeba jej zamówić ale moim zdaniem powinna ciotka zamówić i dla niej już razem tam w tym zakładzie;-) jest u nas kwiaciarnia to w razie co to pujde i zamówie. Dziewczyny u nas ok kaszel sprawdza się sinecod - krople a i acodin junior zależy też jak dziecko wiekowo. Ostatnio też igor miał salbutamol ale to już przy zapaleniu oskrzeli na rozszerzenie:-) do psikania gardełka tak jak piszą mamusie tantum verde dobre:-) ja osobiście posłuchałan już dawno dawno ANABUBKI i kupiłam septolux:-) to samo i tańsze:-) to spadam kochane oporzadzic się, kawke zrobić,potem sniadanko małemu i wyruszam przed siebie. Jak wruce to się zamelduje:-) miłego dnia Wam życzę. Pa pa.

Witam w ten deszczowy poranek :-):-):-)
Moje "panie z za ściany" zachowywały się wczoraj jak myszki pod miotłą, ciekawe na ile tak się uspokoiły :sorry::sorry:
I tak sobie pomyślałam że mieć teraz w bloku małe dziecko które np. często płacze w nocy to wcale takie przyjemne nie jest, albo takiego dwulatka który krzykiem i płaczem wszystko wymusza :szok::szok::szok: U mojej mamy w Radomiu jest starszy blok z cegieł i powiem wam że tam nic nie słychać od sąsiadów, a tutaj to masakra, od strony kuchni starsze małżeństwo i ich wieczne kłótnie, już chyba całą historię ich życia poznałam (zwłaszcza przy myciu w łazience :-D:-D) a teraz z drugiej strony te młode siksy :cool2::cool2:
Co do bólu gardła to ja też zawsze kupowałam tantum verde a ostatnio skusiłam się na ten zamiennik septolux :tak::tak:, na kaszel suchy Drosetux - można podawać maluchom :tak::tak:, na mokry flegamina :tak::tak: a dodatkowo przy przeziębieniu lipomal, pyrosal lub rutinacea :tak::tak:
As no, no widzę że złapałaś bakcyla na robienie biżuterii i wychodzi ci to :tak::tak:
Wiktoria na owsiki zapewne lek ci lekarka przepisze, ale domowe sposoby z kiszona kapustą, pestkami dyni i kwasem z kiszonych ogórków jak najbardziej polecam :tak::tak:
Kerna oby dzieciaki ci się na weekend nie rozłożyły na dobre
Aleksia przykro mi z powodu śmierci brata twojego taty :-:)-( smutno jak ktoś z rodziny odchodzi :-:)-(

Witam i ja
Myslalam ze bede pierwsza a tu psikus hehe:szok::szok::szok:
Mlody juz w szkole a dziewczynki spia:tak::tak::tak:Na dworze cieplutko,ale cala noc popadywalo:no::no::no:

KERNA
Zdrowka dla dzieciaczkow:tak::tak::tak:Oby Ich nie rozlozylo:tak::tak::tak:
Jak maly ma mieszany kaszel lub nie wiesz dokladnie jaki to moze syrop supremin,bo pomoze i na suchy i na mokry kaszel:tak::tak::tak:No i psikaj gardelko:tak:Mozesz tez podawac witaminki i ewentualnie cos przeciwbolowego bo dziala to rowniez przeciwzapalnie:tak::tak::tak:

ANABUBKA
Dobrze ze mlode ok:tak::tak::tak:

ALEKSIA
Przykro mi z powodu smierci wujka [*]

WIKI
Daj znac po wizycie u lekarza

A ja mam dzisiaj gosci po poludniu:tak:Przyjezdza moj szwagier ze swoja zoneczka i jednym dzieciakiem:no:No nie ukrywam ze jest to moja "ulubiona" czesc rodziny:no::no:Zgodzilam sie na ta wizyte tylko ze wzgledu na dzieci,bo ja Ich tak nie trybie ze szkoda gadac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:

witam
od razu życzę wszystkim chorowitkom zdrówka:-)
Ja dzis mam gościa koleżanka ma do mnie przyjść ale tak patrzę że za oknem pada to nie wiem czy bedzie jej sie chciało przychodzić bo jest w 14 tyg. ciaży i ma leniuszka:-)mam nadzieje że przyjdzie.
później wpadne pa

Witam i ja ide suszyć włosy i reszte pójde do lekarza a później do apteki.I ja lekarz każe wysprzątać to bede cały dzień sprzątac :-) byle by było lepiej.Wczoraj poprasowałam posciele założyłam nową a dzisiaj parą wyczyszcze łóżka i podłogi

Dziekin dziewczyny za rade zobaczymy co mi pani doktor powie i jutro zabieram sie za porządki.

Vikamcia a jak u Ciebie dzidziuś kopie??
Ja juz uciekam spac dobrej nocki kobitki
przedwczoraj w nocy kopała długo bo z pół godziny , ale tak to ppoza tym cały czas cisza... i ani drgnie..

ale ucieszyło mnie że chociaż ten jeden raz pokopała bo się mniej już martwię:tak:

reklama
Kerna zdrówka dla dzieciaczków :tak:
Wiki daj znać jak po wizycie :tak:
Bubka fajnie że już zdrowie dopisuje :-)

Witam. Ja właśnie zjadłam śniadanie :tak: zaraz trzeba się wziąć za kuchnie i obiad :tak: dzisiaj mam ochotę na spaghetti :-) więc obiadek szybko zrobię :tak: Kuba się ładnie bawi u siebie torami :-) Ale widać że z nim lepiej bo nie leży całymi dniami :tak: ostatnio się nauczył i pokazuje literki na klawiaturze :tak: u mnie znowu poligon i latają całymi dniami :sorry2: M miał dzisiaj egzaminy z wfu i coś mi pisał że brzuch go boli tam gdzie jest wyrostek i się ruszać nie może :no: mam nadzieję że sobie tylko nadwyrężył coś :tak: lecę do kuchni zajrzę potem :-)

Do góry